Dodaj do ulubionych

Radom to piekne miasto

IP: *.radom.pl 02.03.02, 16:11
Wiecie dlaczego Radom ma złą opinię w kraju?
Bo sami nie potrafimy go promować.Byłem ostatnio w Koszalinie,tam bezrobocie
jest ogromne,ale ludzie ci złego miasta nie mówią o swoim miejscu zamieszkania.
Narzekamy na wszystko,a czy sami nie jestesmy sobie winni?
Obserwuj wątek
    • Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto (gdzie jest jdk ?) IP: *.chemia.pk.edu.pl 02.03.02, 16:19
      Gość portalu: nobody napisał(a):

> Narzekamy na wszystko,a czy sami nie jestesmy sobie winni?

Po czesci na pewno tak. Wystarczy poczytac czasem na Forum glosy roznych defetystow. A przy okazji
      - gdzie sie podzial JDK - jeden z tych ktorzy potrafili dyskutowac sensownie i o wszystkim ??
      • Gość: Yahagi Re: Radom to piekne miasto (gdzie jest jdk ?) IP: *.kielce.tpsa.pl 02.03.02, 17:09
        > - gdzie sie podzial JDK - jeden z tych ktorzy potrafili dyskutowac sensownie i
        > o wszystkim ??

JDK - odezwij się... bo wątek drogowo - kolejowy odchodzi w zapomnienie..

• Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto (gdzie jest jdk ?) IP: *.chemia.pk.edu.pl 02.03.02, 17:12
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

>
          > JDK - odezwij się... bo wątek drogowo - kolejowy odchodzi w zapomnienie..
          >

... i inne bardzo wazne tematy.
    • Gość: @rek Re: Radom to piekne miasto IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 18:59
      Radom naprawde jest pięknym miastem tylko ludzie są jacyś inni np. :
      1 miejsce - prawo jazdy za łapówki
      2 miejsce - Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - Mirosława Terlecka i kolesie
      3 miejsce - Praca w Urzędach dla rodziny i kolesiów
      4 miejsce - Ś.p Bp. J. Chrapek - ginie człowiek co chciał coś zrobić dla miasta.
      itd, itp...

• Gość: nobody Re: Te argumenty arek sa żadne IP: *.radom.pl 02.03.02, 22:15
        Czy to iwna miasta,że zginął biskup Chrapek,ty chyba majaczysz? \czy prawo
        jazdy za łapówki jest tylko tu? Itd itp,nie masz zadnych
        argumentów,majaczysz,masz cos z psychiką,jakąś dewiację,idx do lekarza,bo to
        choroba.Albo wynieś sie tam,gdzie ci bedzie lepiej...
        • Gość: @rek Re: Te argumenty arek sa żadne IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 12:15

> Czy to iwna miasta,że zginął biskup Chrapek,ty chyba majaczysz? \czy prawo
          > jazdy za łapówki jest tylko tu? Itd itp,nie masz zadnych
          > argumentów,majaczysz,masz cos z psychiką,jakąś dewiację,idx do lekarza,bo to
          > choroba.Albo wynieś sie tam,gdzie ci bedzie lepiej...

Ty jestoś typowym orzykładem radomianina - żadnej dyskusji i przemyśleń. Radom
          jest nobady
    • Gość: Radomir Re: Radom to piekne miasto IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 23:17

> Wiecie dlaczego Radom ma złą opinię w kraju?
      > Bo sami nie potrafimy go promować.Byłem ostatnio w Koszalinie,tam bezrobocie
      > jest ogromne,ale ludzie ci złego miasta nie mówią o swoim miejscu zamieszkania.
      > Narzekamy na wszystko,a czy sami nie jestesmy sobie winni?

Masz trochę racji, ale jednak nie do końca. Urodziłem się w Radomiu, tu mieszkam
      i uważam się za lokalnego patriotę, ale czy to oznacza, że nie mogę powiedzieć
      nic złego o mieście, jego mieszkańcach lub władzach ?
      Oczywiście, nie krytykujmy dla samej krytyki, ale nie chowajmy głowy w piasek
      jeśli coś nam się nie podoba. Przemilczanie problemów nie spowoduje, że one
      znikną.
    • Gość: Kibic Re: Radom to piekne miasto...bedzie IP: *.244.228.185.Dial1.Washington1.Level3.net 04.03.02, 05:13
      Zglosilem sie na ochotnika aby miastu pomoc, ale jedynie JDK mnie poparl.
      Jak dlugo nie bedziecie wiecej zdecydowani to miasta pieknego nie bedzie.

Dlaczego nikt nie zapytal sie mnie do tej pory czy potrafie, czy mam
      kwalifikacje, czy sie nadaje, czy mi w tym przedsiewzieciu pomoc, czy to jest
      zart, czy to bajka, itp. itd?

Kazdy mowiac o miescie a mysli za duzo o sobie.

Kazdy niech wiec napisze do czego sie nadaje i jak chcialby miasto upiekszyc.
      Ja ma mnostwo pomyslow, ale mnie nikt o nie nie pyta.

1. Kibic - kandydat na prezydenta miasta Radomia, kwalifikacje do sprawdzenia
      2. JDK - kandydat na kazde wysokie stanowisko, na ktore sie nadaje i chce
      wykonywac
      3. Radomir - ??? wpisz sie
      4. inni
      • Gość: Radomir Re: Radom to piekne miasto...bedzie IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 22:47
        Gość portalu: Kibic napisał(a):

> Kazdy niech wiec napisze do czego sie nadaje i jak chcialby miasto upiekszyc.
        > Ja ma mnostwo pomyslow, ale mnie nikt o nie nie pyta.
        >
        > 1. Kibic - kandydat na prezydenta miasta Radomia, kwalifikacje do sprawdzenia
        > 2. JDK - kandydat na kazde wysokie stanowisko, na ktore sie nadaje i chce
        > wykonywac
        > 3. Radomir - ??? wpisz sie
        > 4. inni

3. Radomir - inż. transportu, co prawda kolejowego, ale mogę zająć się szeroko
        pojętymi problemami transportowymi Radomia albo przynajmniej zostać szefem MPK.
        A teraz poważnie. Skoro koniecznie chcesz, to zaczniemy cię sprawdzać. Jako
        samozwańczy kandydat na stanowisko prezydenta Radomia przedstaw, jakie są twoje
        kwalifikacje i krótko wypunktuj najważniejsze problemy Radomia. Później będziemy
        się zastanawiać, jak można je zmienić.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kibic Re: Radom to piekne miasto...bedzie IP: *.157.62.141.Dial1.Washington1.Level3.net 05.03.02, 02:14
          Swietnie. Wreszcie ruszylo cos. Najwazniejsze problemy Radomia?
          Kto ustala kryteria dla "najwazniesze" - ludzie/wyborcy czy kandydaci na
          stanowiska? Jezeli jest kapitalizm to problemy z praca sa najglowniejszym
          problemem, bezrobocie albo znalezienie pracy to najwazniejsze sprawy.
          Czytam Forum i wielu wymienia te i inne problemy. Przestuduje i dam odpowiedz
          o innych problemach. Walka z bezrobociem to problem numer 1, w mojej kampanii
          wyborczej.
          Kwalifikacje. Przygotowany do komunikowania sie na kazdym szczeblu, poziomie
          kultury, wyksztalcenia, roznic politycznych, spolecznch, czy majatkowych.
          Zdolny do porozumienia sie z innymi narodami, rasami, i wyznaniami.
          Obeznanay ze swiatem Europa i USA, jezyk angielski na codzien, niemiecki i
          rosyjski do porozumienia. Opanowany, nie porywczy, logiczny w postepowaniu.
          Wyksztalcony: ekonomia, ksiegowosc i analizy ekonomiczne, komputery.
          Doswiadczenie: ekonomia, analyzy finasowo-budzetowe, planowanie, nauczyciel
          matematki, dzialacz polityczny, prace z komputerami, prace biurowe, na budowie
          obiektow, zmywanie naczyn w restauracji...

• Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.chemia.pk.edu.pl 05.03.02, 16:01

> Swietnie. Wreszcie ruszylo cos. Najwazniejsze problemy Radomia?
            > Kto ustala kryteria dla "najwazniesze" - ludzie/wyborcy czy kandydaci na
            > stanowiska? Jezeli jest kapitalizm to problemy z praca sa najglowniejszym
            > problemem, bezrobocie albo znalezienie pracy to najwazniejsze sprawy.
            > Czytam Forum i wielu wymienia te i inne problemy. Przestuduje i dam odpowiedz
            > o innych problemach. Walka z bezrobociem to problem numer 1, w mojej kampanii
            > wyborczej.
            > Kwalifikacje. Przygotowany do komunikowania sie na kazdym szczeblu, poziomie
            > kultury, wyksztalcenia, roznic politycznych, spolecznch, czy majatkowych.
            > Zdolny do porozumienia sie z innymi narodami, rasami, i wyznaniami.
            > Obeznanay ze swiatem Europa i USA, jezyk angielski na codzien, niemiecki i
            > rosyjski do porozumienia. Opanowany, nie porywczy, logiczny w postepowaniu.
            > Wyksztalcony: ekonomia, ksiegowosc i analizy ekonomiczne, komputery.
            > Doswiadczenie: ekonomia, analyzy finasowo-budzetowe, planowanie, nauczyciel
            > matematki, dzialacz polityczny, prace z komputerami, prace biurowe, na budowie
            > obiektow, zmywanie naczyn w restauracji...
            >

Super. Zabukuj mi szefa wydzialu edukacji .... A tak poważnie - to sa tylko hasla. Moze troszke konkretow. Przyszly
            Prezydent powinien miec nieco bardziej szczegolowa wizje ...
            • Gość: Kibic Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.90.30.159.Dial1.Washington1.Level3.net 06.03.02, 18:04
              Dziekuje za poparcie, jestes 3cia. Edukacja Twoja. Konkrety pojawia sie.
              Przygotuj program/plan Wydzialu Edukacji i pamietaj: komputery od podstawowki,
              Osrodek Nauczania Nowoczesnych Jezykow Programowania Komputerowego, dwa
              przedmioty nauczane w jezykach obcych w tym komputery po angielsku.

Osobisty kontakt przez JDK(podal email address) albo na czacie ze mna w soboty
              po 21szej na wkuw.republika.pl/

Kibic
              • Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.pk.edu.pl 07.03.02, 09:34

> Dziekuje za poparcie, jestes 3cia. Edukacja Twoja. Konkrety pojawia sie.
                > Przygotuj program/plan Wydzialu Edukacji i pamietaj: komputery od podstawowki,
                > Osrodek Nauczania Nowoczesnych Jezykow Programowania Komputerowego, dwa
                > przedmioty nauczane w jezykach obcych w tym komputery po angielsku.
                >
                > Osobisty kontakt przez JDK(podal email address) albo na czacie ze mna w soboty
                > po 21szej na wkuw.republika.pl/
                >
                > Kibic

Jesli juz to trzeci a nie trzecia (...) A poza tym widze ze masz juz wlasna wizje
                w.e. w zwiazku z tym moja pomoc nie jset juz potrzebna :-)
                • Gość: Kibic Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.208.167.152.Dial1.Washington2.Level3.net 07.03.02, 22:41
                  Przepraszam. Ale Gamma wygladala mi na kobiete. Jak mozna przedstawic cala
                  wizje edukacji w kilku slowach. Dalem przyklad co mnie interesuje, a co mozliwe
                  to dalsza sprawa. Dlaczego sie zniechecasz. Sadzisz, ze jestem twardoglowy i
                  nie zaakceptuje Twojego programu? Bradzo mnie ciekawi Twoj pomysl nas edukacje?
                  Przeciez w polityce nalezy negociowac. Jak masz ciekawsze rozwiazania to
                  prezentuj je, sadze, ze sie dogadamy.
                  • malaki Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) 11.03.02, 19:55
                    Pewnie, że piękne!! szkoda tylko, że ostatnio nie bywam tam zbyt często. Ale to się zmieni wkrótce!
                  • Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.pk.edu.pl 11.03.02, 20:41

> Przepraszam. Ale Gamma wygladala mi na kobiete. Jak mozna przedstawic cala
                    > wizje edukacji w kilku slowach. Dalem przyklad co mnie interesuje, a co mozliwe
                    >
                    > to dalsza sprawa. Dlaczego sie zniechecasz. Sadzisz, ze jestem twardoglowy i
                    > nie zaakceptuje Twojego programu? Bradzo mnie ciekawi Twoj pomysl nas edukacje
                    > ?
                    > Przeciez w polityce nalezy negociowac. Jak masz ciekawsze rozwiazania to
                    > prezentuj je, sadze, ze sie dogadamy.

Moja wizja jest prosta. Szef tego pionu nie moze byc jego administratorem, musi
                    miec wizje i byc menadzerem w szerokim tego slowa znaczeniu. Menedzerem ktory nie
                    moze funkcjonowac w oderwaniu od innych stricte gospodarczych wydzialow UM. Podam
                    przyklad. Szkolnictwo wyzsze nie lezy w gestii RM. Czy oznacza to ze wladze
                    miasta nie maja nic robic w tym temacie? jak najbardziej NIE. Dobrze myslacy szef
                    wydzialu edukacji MUSI zajac sie stworzeniem impulsow do rozwoju szkolnictwa
                    wyzszego w Radomiu. Np. znizki w podatkach lokalnych dla firm sponsorujacych
                    zakup aparatury naukowo badawczej, mieszkania dla pracowanikow nauki z tytulami
                    profesorskimi, ulatwienie w zakupie mieszkania (i wogole osiedlenia sie) dla
                    mlodych pracownikow nauki np. ze swiezo obronionymi doktorarami (przywiazanie w
                    ten sposob tych ludzi do Radomia to najlepsza metoda zapewnienie rozwoju
                    szkolnictwa wyzszego nie tylko na najblizsze pare ale i paredziesiat lat). Trzeba
                    wspomoc rektora w kontaktach z innymi uczelniami (np. z Warszawy) posiadajacymi
                    uprawnienia do habilitowania aby wraz z wydzialami Politechniki Radomskiej
                    posiadajacymi prawo doktoryzowania utworzyc studia doktoranckie. tylko to
                    zapewnia doplyw mlodej nowoczesnie myslacej kadry naukowej na poziomie
                    pozwalajacym na intensywny rozwoj (w tej chwili doktorat w Radomiu pisze sie 7-8
                    a czasem wiecej lat; formula Studiow doktoranckich skraca ten okres do 3-4). To
                    jeden z moich (licznych) pomyslow w temacie. Oczywiscie zadnego nie da sie
                    zrealizowac jesli bedziemy traktowac poszczegolne dzialy UM w oderwaniu od
                    siebie. I to kolejna konluzja w przedmiotowym temacie.
                    Pozdr. (Kibicu: czekam na odzew)
                    • Gość: KibicWL Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.244.226.217.Dial1.Washington1.Level3.net 12.03.02, 14:00
                      Moja wizja jest prosta. Szef tego pionu nie moze byc jego administratorem, musi
                      miec wizje i byc menadzerem w szerokim tego slowa znaczeniu. Menedzerem ktory
                      nie moze funkcjonowac w oderwaniu od innych stricte gospodarczych wydzialow UM.
                      Podam przyklad. Szkolnictwo wyzsze nie lezy w gestii RM. Czy oznacza to ze wladze
                      miasta nie maja nic robic w tym temacie? jak najbardziej NIE. Dobrze myslacy
                      szef wydzialu edukacji MUSI zajac sie stworzeniem impulsow do rozwoju szkolnictwa
                      wyzszego w Radomiu. Np. znizki w podatkach lokalnych dla firm sponsorujacych
                      zakup aparatury naukowo badawczej, mieszkania dla pracowanikow nauki z tytulami
                      profesorskimi, ulatwienie w zakupie mieszkania (i wogole osiedlenia sie) dla
                      mlodych pracownikow nauki np. ze swiezo obronionymi doktorarami (przywiazanie w
                      ten sposob tych ludzi do Radomia to najlepsza metoda zapewnienie rozwoju
                      szkolnictwa wyzszego nie tylko na najblizsze pare ale i paredziesiat lat).
                      Trzeba wspomoc rektora w kontaktach z innymi uczelniami (np. z Warszawy)
                      posiadajacymi uprawnienia do habilitowania aby wraz z wydzialami Politechniki
                      Radomskiej posiadajacymi prawo doktoryzowania utworzyc studia doktoranckie. tylko
                      to zapewnia doplyw mlodej nowoczesnie myslacej kadry naukowej na poziomie
                      pozwalajacym na intensywny rozwoj (w tej chwili doktorat w Radomiu pisze sie 7-
                      8 a czasem wiecej lat; formula Studiow doktoranckich skraca ten okres do 3-4). To
                      jeden z moich (licznych) pomyslow w temacie. Oczywiscie zadnego nie da sie
                      zrealizowac jesli bedziemy traktowac poszczegolne dzialy UM w oderwaniu od
                      siebie. I to kolejna konluzja w przedmiotowym temacie.
                      Pozdr. (Kibicu: czekam na odzew)

Tak. Wyglada na to, ze wizje posiadasz. Wyglada tez na to, Wladze Radomia nie
                      rozumieja znaczenia Politechniki Radomskiej dla zycia jego mieszkancow. (nota
                      bene mysle o rozszeszeniu uczelni i wmiany na Unwersytet Ziemi Radomskiej).
                      Twoja koncepcja polaczenia badan naukowych uczelni z zakladami zainteresowanymi
                      jej rozwojem jest kapitalna. W ten sposob uczelnia zapewni zakladom potrzebne
                      badania, lepiej wykorzysta fundusze na ten cel, i bedzie gwaranntowala prace
                      absolwentom, ktorzy nie musza uciekac z Radomia. Widzialem taki reportaz tego
                      typu kooperacji uczelnii i zakladow pracy w Japonii. Uczelnia bedzie wiec
                      finansowana ze zrodel wladz centralnych jak i zaintersownych zakladow pracy, oraz
                      ludnosci, ktore moga zadac gdy placa za ksztalcenie w dziedzinach ich
                      interesujacych. Wspolprca wladz miasta z Uczelnia staje sie nieodzowna gdyz obie
                      strony maja interes bo zaklady i ludnosc potrzebuje Szkole wiec wladze musza o to
                      dbac aby szkola miala jak najlepsze warunki do rozwoju. Inne sprawy ktore
                      poruszasz sa natury technicznej i beda rozwiazane gdy postawi sie problem
                      tak: "mamy piata w skali kraju szkole srednia, Politechnika Radomska(czyli
                      Uniwersytet Ziemi Radomskie) piata tez w skali Wyzszych Uczelni w kraju".
                      Teraz czas na przeglad Uczelni pod katem potrzeb zakladow czy interesu ludnosci.
                      Przygotuj analyze tego co sie ksztalci i tego co miasto, zaklady, i ludnosc
                      potrzebuja. Przeprowadz wywiady z wladzami miasta, zakladow pracy jak i
                      przecietnym obywatelem na temat uczelni i jej profilu jak i zdolnosci do
                      przygtowania absolwentow do zycia w Radomiu. Musisz znalezc sobie kilku ludzi do
                      pomocy w tym przedsiewzieciu. Nie musza to byc badania stricto naukowe ale taki
                      maly sadaz opinii publicznej.
                      “Kibic”-WL, woodylipinski@37.com do kontaktu zwiazanego z kampania wyborcza.

Oczekuje odpowiedzi zarowno na Forum jak i na email.

• Gość: Tomek Re: Radom to piekne miasto...bedzie (na pewno !) IP: *.radom.pl 16.03.02, 13:17
                    Radom jest naprawde ladnym miastem i warto tu przyjechac. Urodzilem sie tu,
                    mieszkam, i nie mam planow przeprowadzki. Ale radom zamiast roziwjac się
                    niszczeja i odchodzi w zapomnienie. Nie odbywają się tu jakies bardzo znana
                    imprezy ogolnopolskie. Byl tu kiedys festiwal "Gama", na ktory przyjezdzalo
                    wiele osob z polski i z zagranicy. Przez takie rzeczy radom mogl znalaez
                    sponsorow. A ostatnio to nawei inwazji mocy rmf-u nie ma w radomiu. Zeby
                    zakaldy zaczely inwestowac w radomiu utworzono specjalna strefe gospodarcza. i
                    to byl dobry pomysl. A jakby wyremontowc gruntownie amfiteatr i zorganozowac
                    jakis festiwal, zaprosić jakiś znanych piosenkarzy. Przeciez to nie jest takie
                    trudne.
                    Ale w np Bydgoszczy jak sie dowiedzieli ze beda powiatem, to od razu zaczely
                    sie protesty, strajki, blokady i Bydgoszcz dzis jest miastem rownozednym z
                    Toruniem. Moze jakby Radomianie wyszli na ulice, to dzis by bylo woj.
                    swietokrzyskie ze stolica w radomiu.
                    To jest radomski problem, nic kompletnie ciekawego sie tu nie dzieje (ostatnio
                    tylko Air Show, a czy bedzie w Radomiu i w tym roku niewiadomo), na co by moglo
                    prezyjechac duzo ludzi z calej polski. Jakby w Siczkach zalew jakois odnowic,
                    postawic jakies domki letniskowe, pole namiotowe, cos takiego jak w toporni, to
                    jak tam jezdza do przysuchy (np na zakupy) to by jezdzili z siczek do radomia.
                    A w toporni bylem nie raz i spotykalem ludzi nawet z Lodzi, czy Tarnobrzegu,
                    jezdza do toporni , bo im sie tam podoba.
                    Remontowana jest Zeromka, to jest pierwszy krok, zeby miasto wygladalo ladnie,
                    a to jest podstawa dla turystow, Wypadaloby jeszcze odnowic plac dworcowy.
                    Ostatnio ogladalem program obiezyswiat w tv4. Bylo tam o radomiu i mowieono
                    calkiem dobrze. To swiadczy ze radom jest na dobrej drodze do sukcesu
                    Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: GammaRay Re: Radom to piekne miasto IP: *.pk.edu.pl 17.03.02, 20:24
      Pomyslami idacymi w dobrym kierunku sa np. powstajacy uniwersytet czy akademia
      medyczna (na razie filie, ale w przyszlosci .... od czegos trzeba przeciez
      zaczac). Tak samo Cargo (szkoda ze ostatnio przycichlo - FORUMOWICZE ZROBCIE
      COS !!!!), czy SSE. I Zeromka. Ale to caly czas jeszcze malo. Trzeba (i to
      szybko) nadrabiac zaleglosci z lat 40tych, 50tych, 60tych, 70tych majace swe
      zrodlo wiadomo gdzie; te pozniejsze majace zrodlo gdzie indziej ale z podobnym
      efektem no i te ostatnie - czyli upadek wielu z posrod tych nielicznych rzeczy
      jakich Radom dorobil sie w swej historii. A ogrod botaniczny (chyba juz o nim
      zapomniano), a filharmonia (poczatek zrobiono, ale na tym od paru lat
      stanelo) ?????? I jeszcze kupa innych spraw do zalatwienia jesli nie od zaraz,
      to na pewno w najblizszym czasie. Ale zeby nie mowic tylko o tym co
      sie "powinno" podam jeden przyklad z ostatniej chwili ktory powinien stanowic
      odpowiedz dla szeroko (niestety) obecnych na forum malkontentow - polecam
      artykul w Gazecie na temat placu Stare Miasto. Radomianie - TAK TRZYMAC !
      Wiecej takich inicjatyw a nie zginiemy (!!!)
      • jdk Re: Radom to piekne miasto 19.03.02, 18:48
        Witam wszystkich i dziekuje za mile slowa powyzej! Troche mnie tu nie bylo i z
        przyjemnoscia stwierdzam kolejny ciekawy watek.

Po pierwsze podpisuje sie pod deklaracja, ze Radom to piekne miasto - byc moze
        jego urode trzeba dopiero odkryc, ale na pewno ona tam jest.

Po drugie jeszcze raz podpisuje sie pod inicjatywa KibicaWL - mam wrazenie, ze
        moze byc z tego cos ciekawego!

Powodzenia!
        • Gość: rafal Re: Radom to piekne miasto IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 19:00
          ....[ciach]

Radom to piekne miasto . TAK
          Lecz brak nam lobbingu na salonach i mamy za dużo kolesi (biznesmen-ow) ktorzy
          wypijaja z niego ostatki dobrej krwi.
          My tutaj mozemy sobie pogadac ...... a oni i tak zrobia swoje.
          Jezdze po calym kraju i powiem wam gorzej byc jeszcze moze.
          Jak zaczniemy stawac przy E 7 i sprzedawac grzyby, jabłka , paprykę , no i ...
          to tylko zorac i czekac na dostacje z UE.
          Wiele rzeczy zaczyna sie poprawiac w tym miescie i nie jest az tak żle jak nas
          opisują , najwazniejsze to wiara i dazenie do celu a tego w tym miescie jak na
          razie BRAK JASNYCH CELÓW

• Gość: GOGO Re: Radom to piekne miasto IP: 203.185.255.* 16.04.03, 03:42
      Napewno pewne zakatki Radomia sa bardzo ladne,zgadzam sie, ale jest ich nie
      wiele. Radom nigdy nie mial dobrej opini czy to ze wzgledu na ludzi tam
      mieszkajacych czy rzadzacych czy to ze wzgledu na Osiedla "straszydla". Ludzie,
      to pewnie 80% przybylych z z pobliskich wiosek i niestety smierdzi wiocha na
      kazdym kroku. Chyba jedna z najgorszych dzielnic Radomia jest
      osiedle "Ustronie" a w niej Jednostka "C". Wystarczy popatrzec na Osiedlowa.
      Klatki, absolutny syf. Jakies pawilony maszkary wybudowane a raczej wbudowane
      na sile kolo blokow , gdzie np. moglo by byc fajnie i zielono i milo. A tak,
      teren byl wolny i biedna Spoldzielnia nie miala co z tym fantem zrobic, wiec
      wydawala w tempie przyspieszonym pozwolenia na budowe tych tragicznych wrecz
      chalup. A co za tym idzie, smiec przy smieciu, monopolowy przy monopolowym i
      cala banda zakazanych, pijanych, chamowatych, wiejskich geb w poblizu (robia
      swoje w pobliskich klatkach schodowych) gdzie nawet policja poradzic sobie z
      tym nie moze, choc proboje od czasu do czasu (przyznaje).Noi wlasnie, co z tym
      prymitywem zrobic???.Moze go promowac???!!!. Narzekamy na to od lat,
      powtarzam , od lat czy ktos tego w ogole slucha? A czy jestesmy sobie winni? Ja
      nie,i wiele innych ludzikow tez nie, bo ja/my nie wpuszczalam do blokow tego
      smierdzacego chamstwa, ktore nawet nie umie sie ani zachowac ani po polsku
      wyslawiac. To jest wstyd i taki obraz w wielu innych mijscach Radomia. Teraz
      juz wiesz dlaczego Radom ma taka a nie inna opinie. Zapraszam. dziekuje.
      • Gość: kan Re: Radom to piekne miasto IP: *.mega.tmns.net.au 29.04.03, 14:01
        Wlozcie na chwile rozowe okulary na nos.

Uroda miasta to wspomnienia.
        Co byscie pomietali po 10 latach?
        Zapach rurek z krem z cukierni na ulicy Focha/jakakolwik nowa nazwa jest teraz,
        smak lodow pistacjowych i cytrynowych (strasze generacje) czy syf w klatkach
        schdowych na Ustroniu.

Piekno miasto to kwestia wyboru. Osobiscie nie widze wyzszosci Koszalina nad
        Radomiem.

Zycze wszyskim rozowych okularow.
        • Gość: jk Re: Radom to piekne miasto IP: *.tkdami.net / 172.16.4.* 29.04.03, 22:19
          Radom jest piękny i bez różowych okularów.
        • Gość: Saddam Re: Radom to piekne miasto IP: *.radom.pilickanet.pl 30.04.03, 14:44
          Gość portalu: kan napisał(a):

> Wlozcie na chwile rozowe okulary na nos.
          >
          > Uroda miasta to wspomnienia.
          > Co byscie pomietali po 10 latach?
          > Zapach rurek z krem z cukierni na ulicy Focha/jakakolwik nowa nazwa jest
          teraz,
          > smak lodow pistacjowych i cytrynowych (strasze generacje) czy syf w klatkach
          > schdowych na Ustroniu.
          >
          > Piekno miasto to kwestia wyboru. Osobiscie nie widze wyzszosci Koszalina nad
          > Radomiem.
          >
          > Zycze wszyskim rozowych okularow.

Jednak Koszalin jest ładniejszy i o wiele czystszy - jest super miastem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka