Dodaj do ulubionych

Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicemar...

IP: *.internet.radom.pl 18.05.04, 22:23
Moja dupa, moja sprawa , a nie tego kapiszona z ligi polskich rodzin. Liga
rządzi, liga radzi, za postinor tez cie wsadzi....
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Do Ewci i pozostałych wyznających aborcję IP: *.udn.pl 18.05.04, 23:03
      Problem nie jest na dzisiaj. Ok. Dziewczyny niech robią sobie skrobanki. Tylko?
      Tylko czy to wychodzi na zdrowie? A najciekawsze jest,że przy tak dużej ilości
      skrobanek w Europie za około 150 lat nasz kontynent będą zamieszkiwać w
      większości azjaci i arabowie. Dlaczego? Proste.W religiach blisko i daleko
      wschodnich takie rzeczy są nie do przyjęcia. Co ma dodatni wpływ na przyrost
      tych ras. Wyobrażcie sobie swoich kolorowych potomków.Jak wiemy biała rasa
      ludzi w sposób fantastyczny świetnie się unicestwia.Po przez zażywanie środków
      chemicznych i poddawanie się dobrowolnie aborcji. Co zaś tyczy się tego środka
      farmakologicznego. Czy jest on bezpieczny? Nikt nie potrafi do końca
      odpowiedzieć. Przed kilkudziesięcioma laty w Niemczech pojawił się środek o
      podobnym działaniu.(Nie będę wymieniać nazwy tego środka).W efekcie urodziło
      się bardzo dużo dzieci z upośledzeniem ciała i mózgu. Zastanówcie się.
      • Gość: Czajnik Re: Do Ewci i pozostałych wyznających aborcję IP: *.udn.pl 19.05.04, 07:08
        Jędruś, rasizm to czy głupota krystaliczna?
        Ciesz się chłopino, ze Ciebie nie wyskrobali, chociaż po tym jak ludziska
        przeczytaja cos tu napisał wielu bedzie żałować, ze tak się nie stało.
        • Gość: Andrzej Czajnik. Odpowiedni nick do Ciebie IP: *.udn.pl 19.05.04, 20:11
          Rasizm? Nie .Tylko wyobraż sobie.Twoje prapraprawnuki niokreślonej rasy i
          koloru twarzyczki. Wybacz,Ty masz farta. Gdyby Twoja mamusia zażywała takich
          środków Ty NIE istniał byś. A tak piszesz bzdury zygoto.Masz umysł
          jednokomórkowca.
      • Gość: białas Re: Do Andrzeja IP: *.udn.pl 19.05.04, 07:34
        Tyś Wielka Nadzieja Białych ?
        A mnie się podobają dzieci o ciemnych oczach i oliwkowej skórze.
        Nie lubisz to nie jedz, nikt cię nie zmusza.
    • Gość: paluszek Do Ewci. IP: *.udn.pl 18.05.04, 23:07
      Nie oglądaj się za dupą,bo głowę stracisz.
    • Gość: Kociolek Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.sympatico.ca 19.05.04, 00:00
      Pan Marszalek powinien pilnowac przepisow prawnych dotyczacych jego" ogrodka".
      Prawo dotyczace wprowadzania lekow do obrotu jest ustalane przez fachowcow w
      tej dziedzinie, a nie laikow. Lekarz ma swiadomosc co przpisuje pacjentowi i
      jakie bedzie dzialanie danego preparatu.
      Jesli pan Marszalek chce byc "stozem moralnosci" nich znajdzie inna metode
      dzialania.
      Kociolek
    • Gość: hans Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 19.05.04, 03:04
      Robiąc zastrzyk solny też się da zabić płód. To nie znaczy, że trzeba wysłać
      list do marketów. Zabójstwo to zabójstwo i powinno być karane (mowa o aborcji),
      ale lek jest dopuszczony i można ten list potraktować jako groźbę.
    • Gość: franz Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:06
      Ewciu, Twoja dupa jest Twoja. Ale to co w tej dupie, niekoniecznie. Fajfus,
      który tam był, nie jest Twój. Palec ginekologa też nie. Twój może być wibrator,
      tampax itp. A nowy człowiek, który miał nieszczęście się w niej znależć, jest
      sobą, a nie jakimś tampaxem czy czymś podobnym. Jest tylko w Twojej dupie nieco
      dłużej. Kutas bywa tam po parę minut, a embrion 9 miesięcy, chyba, że go
      zamordujesz wcześniej.
    • Gość: Plemnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 10:30
      Szkoda, że tego leku nie było dostępnego jak się poczynali ludzie z LPR
    • Gość: turysta Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 19.05.04, 14:55
      Kołtuństwo i zabobon - taki jest Radom.
      • Gość: NITKA Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: 217.153.15.* 19.05.04, 15:42
        Czy wy nie potraficie w miare kulturalnie podyskutować?
        Człowiekowi odechciewa się wypowiadać w takich wątkach.
        Bez komentarza.
    • Gość: Loko Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 19.05.04, 20:38
      Franz jesteś wulgarny ale masz rację.Nowocześć im wyjdzie bokiem za kilka
      lat.Kiedy bambus czy żółtek będą mieć większe prawa od Polaka. Tak jas W USA.
      • Gość: Czajnik Do Andrzeja, Franza i Loko IP: *.udn.pl 19.05.04, 20:57
        Żeby utrzymać się w konwencji i poetyce tej dyskusji odpowiem Wam słowami poety:

Próżno repliki sie spodziewasz
        Nie dam Ci prztyczka ani klapsa.
        Nie powiem nawet: pies Cię j...ł
        Bo to mezalians byłby dla psa.
        • Gość: Andrzej Do spermena czajnika IP: *.udn.pl 19.05.04, 23:03
          Czajninik nie wie wiem ile masz lat.Zapewne jesteś młodym żółtodziobem.Twoja
          poezja jest warta śmiecia. Realia życia są surowsze ,aniżeli sobie
          wyobrażasz.Masz jeden cel.Bzykanie bez odpowiedzialności. A to jast za mało
          żeby być człowiekiem.Jesteś istotą ną spermen.
          • Gość: Czajnik Re: Do spermena czajnika IP: *.udn.pl 20.05.04, 08:17
            Jędruś, dzidziusiu. Spooooooro starszy od Ciebie jestem, to jest pewne na 100 %.
            Poezja nie jest moja, posłużyłem się słowami poety bo adekwatne są do tej
            sytuacji. Konsekwentnie więc na główny temat dalej z Tobą dyskutować nie będę
            bo sensu nie ma.
            A Ty, kochanieńki, jeśli tak dbasz o nasz kraj i taki z Ciebie patriota, to
            naucz się najpierw dobrze po polsku pisać. Piszesz: "odpowiedni nik do ciebie"
            i robisz tym dużą przykrość Twojej polonistce i tym wszystkim, którym język
            ojczysty jest drogi. Przypuszczam, że w poglądach jesteś niereformowalny (i to
            jest Twoje zbójeckie prawo) ale zadbaj o to jak posługujesz się mową ojczystą.

PS A co to znaczy " Jesteś istotą ną spermen " ?
            • Gość: Niech.... Jędruś. Re: Do Czajnika spermena IP: *.udn.pl 20.05.04, 22:32
              Moja(ostatnia) polonistka nie żyje od 20 lat. Może Ty masz 159 lat? Jak u
              ruskich. Spermen? Zastanów się.
    • Gość: WojtekA antykoncepcja po stosunku IP: *.10.220.203.acc08-dryb-mel.comindico.com.au 20.05.04, 02:02
      kurcze a dotad myslalem, ze istota antykoncepcji jest niedopuszczenie do
      poczecia. Czyli wziecie specyfiku PRZED stosunkiem.
      Ten ginekolog sie po prostu osmiesza i zaprzecza rozumowi.
    • Gość: Ewcia Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.internet.radom.pl 20.05.04, 07:19
      Jerszcze raz pisze, moja dupa jest moja a nie marszałka! Jak ktoś coś tam
      wsadza robi to za moją zgodą, nikt mnie jeszcze nie zgwałcił. Pigułki są dla
      mnie, chyba,że pan marszałek chce je sam zażywać. A Urząd niech sie zajmie
      innymi sprawami np.rozliczy przed spoełeczęństwem za miliony które wydał na
      nowe fury!
      • Gość: Jaś Fa so la si do "Przyjrzłem się tej Ewie, niech jabłko zostanie.. IP: *.stat.gov.pl 20.05.04, 07:55
        na drzewie".

1.Badania przeprowadzone w USA w 1994 roku wykazały, że ryzyko raka piersi u
        kobiet, które były w ciąży i dokonały aborcji jest o 50% wyższe w porównaniu z
        kobietami, u których ciąża zakończyła się w inny sposób" (Chazan).
        U kobiet, które przeszły aborcję, częściej występują nawracające stany zapalne
        dróg rodnych, zaburzenia miesiączkowania z brakiem owulacji, a podczas
        następnych ciąż częściej stwierdza się łożysko przodujące, przyrośnięte.
        Cytaty za: prof. Radzisław Sikorski, dr Ewa Baszak, Medyczne skutki
        aborcji, "Służba Życiu" V/2000 prof. Bogdan Chazan, Aborcja i zdrowie
        kobiety, "Służba Życiu" V/2000.

2. Skutki psychiczne aborcji:
        100% badanych kobiet doświadcza smutku, poczucia straty, 92% ma poczucie winy,
        85% zaskoczyła intensywność negatywnych emocji związanych przebytą aborcją, 81%
        czuje się skrzywdzone, 81% myśli wciąż o zabitym dziecku, 73% cierpiało na
        depresję, 73% czuje się nieswojo w obecności dzieci, 69% czuje niechęć do
        współżycia seksualnego, 65% miało tendencje samobójcze, 61% zaczęło nadużywać
        alkoholu, 23% podjęło próby samobójcze. (wg badań opublikowanych przez dr
        Speckhardt na Uniwersytecie Minnesota w 1985 r.)

3. Według danych Swiatowej Organizacji Zdrowia, każdego roku z powodu powikłań
        po zabiegu aborcji umiera 50-100 tyś. kobiet. Aborcja może także skutkować
        trwałym okaleczeniem lub poważnym urazem psychicznym, które ujawniają się w
        kilka dni czy tygodni po zabiegu, ale bywają szczególnie odczuwalne dopiero w
        kilka lat później.

4. Skutki fizyczne aborcji:
        Infekcja narządu rodnego, która może się rozszerzyć na narządy miednicy lub
        całą jamę brzuszną, jest najczęstszym powikłaniem związanym z chirurgicznym
        przerywaniem ciąży (49% przypadków). "Zdarza się, że infekcja przebiega w
        sposób dyskretny aż do chwili, kiedy dochodzi do powikłania w postaci wstrząsu
        septycznego, który nie leczony doprowadza do zespołu wykrzepiania ogólnego
        (...). Brak specjalistycznego leczenia kończy się w takich wypadkach śmiercią
        kobiety" (Sikorski, Baszak).
        Krwotok - wiąże się z rozdarciem macicy lub szyjki macicy albo z zakażeniem
        spowodowanym rozwojem drobnoustrojów w niedokładnie oczyszczonej jamie macicy.
        Jeśli krwotok występuje na zewnątrz dróg rodnych, kobieta zwykle szuka pomocy
        lekarskiej, lecz jeśli krew wypływa do jamy brzusznej, może dojść do
        uszkodzenia narządów wewnętrznych, zapalenia otrzewnej, wstrząsu krwotocznego.
        Niepłodność - "Przeniesienie mikroorganizmów z szyjki macicy do jajowodów i
        jamy macicy może spowodować zapalenie narządów miednicy małej, niepłodność,
        przewlekłe bóle brzucha i zwiększenie ryzyka ciąży pozamacicznej wskutek
        częściowego zarośnięcia jajowodu (...). Całkowite zarośnięcie jajowodu prowadzi
        do niepłodności: nie może dojść do połczenia się plemnika z komórką jajową"
        (Chazan).
        Poronienia - "Odsetek samoistnych poronień u kobiet, u których doszło po
        aborcji do powikłań zapalnych wzrasta nawet do 22 proc." (Chazan).
        Przedwczesne porody - na skutek niedomagania szyjki macicy, osłabionej podczas
        szybkiego siłowego, rozrywającego mięśnie rozciągania w czasie zabiegu
        aborcyjnego.

A dla głęboko wierzących słowa Matki Boskiej z Medjugorje. "...pamietajcie że
        wasze życie nie do was należy, ale jest DAREM, którym macie radować innych i
        prowadzić do życia wiecznego..."
    • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 20.05.04, 08:03
      "Odbieranie ludzkiego życia
      wskazuje na to, że człowiek zwątpił w wartość swego istnienia"
      Jan Paweł II
    • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 20.05.04, 08:03
      "Odbieranie ludzkiego życia
      wskazuje na to, że człowiek zwątpił w wartość swego istnienia"
      Jan Paweł II
      • Gość: Czajnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 20.05.04, 08:46
        Panie Janie, Postinor to nie jest aborcja. Ten specyfik stosuje się
        incydentalnie i w ściśle określony sposób, dlatego jest wydawany na receptę.
        A co Pan zaproponuje kobiecie, która jest ofiarą gwałtu ? Skrobankę ?
        To byłaby kolejna trauma.
        A co zrobić gdy pęknie prezerwatywa ?
        Ten lek powstał po to, żeby skrobanki, które właśnie wywołują takie skutki o
        jakich Pan pisze cytując wyniki badań, nie były jedynym sposobem na
        rozwiązywanie takich problemów.
        I jeszcze jedno: nie ma przymusu używania go i ogólnego, łatwego dostępu do
        tego specyfiku. Przepisuje go lekarz i on wie kiedy można go stosować.
        A Wicemarszałek najnormalniej nadużywa władzy, rozsyłajac takie pismo.
        Każdy ma prawo do swoich poglądów, Wicemarszałek też, ale ten lek jest prawnie
        dopuszczony do obrotu w Polsce. Więc jeśli mu się to nie podoba to niech to
        zmieni w sposób formalny, drogą prawną, a nie sobiepańską prywatą.

A Ewa ma rację, to osobista, intymna decyzja każdej kobiety.
        W takich sprawach jak ta jestem bojowo feministyczny, a klechom (nie księżom,
        tych szanuję, choć nie zawsze mi z nimi po drodze) i ich przydupasom moje
        stanowcze NIE !!!!!!!
        Ewcia, jestem z Tobą.
        • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 20.05.04, 11:42
          OK Odpowiem ci wieczorem bo teraz nie mam czasu.
        • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.radom.pl 20.05.04, 16:38
          Odpowien tak jak myślę i czuję.
          Sprawa rozgrywa się i zawsze będzie się rozgrywać o jedno małe, ale
          fundamentalne zdanie, kiedy rozpoczyna się ludzie życie?. Odpowiedź wydaje się
          oczywista i prosta, że w momencie zapłodnienia (połączenia się komórki jajowej
          z plemnikiem), ale od kiedy ten mały twór, wielkości łepka od szpilki, można
          nazwać człowiekiem, o to jest, był i będzie wielki zawsze spór. Na przestrzeni
          wieków, w różnych kulturach i religiach róznie podchodzono do tego tematu. I
          tak jest dzisiaj. Ja wyznaję zasadę że "od momentu poczęcia" ktoś inny, że pare
          dni dalej, ktoś inny znów, że za dni kilknaście czy kilkadziesiąt. I gdy tego
          się nie uwzględni, wszelka dyskusja nie ma sensu. Także odpowiadając na twój
          post cyt. "Postinor to nie jest aborcja" to wg mnie jest z powodów które
          wymieniłem wcześniej.

" A co Pan zaproponuje kobiecie, która jest ofiarą gwałtu ? Skrobankę ?"
          Odpowiem tak, a co można zaproponować np. pobitemu do nieprzytomności
          człowiekowi, czy potrąconemu przez samochód, czy to żeby sobie obciął rękę,
          wyłupał sam sobie oczy? Chyba nie, tak i nie wolno takim osobą(OFIAROM)
          proponować tak haniebnych rzeczy. Zawsze można urodzić i oddać dziecko do
          adopcji, nawet go zostawić w szpitalu, ale nigdy zabić.

" A co zrobić gdy pęknie prezerwatywa ?"
          A co zrobić gdy pęknie guma w samochodzie gdy jedziemy 100 na godzinę?
          Najlepiej nie używać prezerwatyw i nie jeździć zbyt szybko ze sparciałymi
          oponami, no ale gdy tak się już stało, to trzeba się wtedy jakoś ratować. Ale
          na pewno nie od razu połykamy pastylkę ani nie od razu zmieniamy samochód.

Co do stosowania Postinoru to tylko parę uwag do przemyślenia:
          1. Pigułki stosowane w doraźnej antykoncepcji (śmieszna nazwa) np. Postinor
          mają podobny skład do innych pigułek antykoncepcyjnych, ale różnią się od nich
          wielkością dawki hormonów. Pigułki stosowane w doraźnej antykoncepcji zawierają
          znacznie większą dawkę hormonów. Pamiętajcie o tym.
          2. Większość pigułek antykoncepcyjnych nadaje się do łatwego wykorzystania w
          doraźnej antykoncepcji. Dla przykładu: Gravistat 250 - 2 tabletki na raz.
          Microgynon Rigevidon StediriI 30 - 4 tabletki jednorazowo, Gravistat 125,
          MInisiston - 4 tabletki od razu, Po 12 godzinach dawki powtórzyć.
          3. Nie stosować częściej jak 4 razy w miesiącu !!! A co zrobić gdy muszę
          częściej. Tragedia, jeśli nie wierzysz zapytaj lekarza.
          4. Stosując doraźną antykoncepcję, w większości przypadków nie dochodzi do
          ciąży. Ale jak wiadomo żadna ze znanych metod antykoncepcji nie jest skuteczna
          w stu procentach. Odsetek niepowodzeń tej metody zapobiegania ciąży jest nie
          większy niż 2%.
          5.U kilkunastu procent kobiet stosujących tę metodę antykoncepcji(!),
          przejściowo występują nudności a nawet wymioty. Pewna grupa kobiet odczuwa
          napięcie piersi, ma bóle i zawroty głowy. Bardzo źle jest gdy kobieta jest w
          ciąży i źle dla kobiet chorych na wątrobę i stany zakrzepowozatorowe w
          naczyniach krwionośnych.

6. Największe niebezpieczeństwo isnieje wtedy gdy kobieta jest już od
          kilkudziesięciu dni w ciąży (i o tym nie wie)a od ostatniego stosunku nie
          minęło 72 godziny i zażywa Postinor. Poronienie gwarantowane.

• Gość: tey Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 20.05.04, 22:55
          Czajnik czy ty masz przynajmniej gwizdek? Bo parujesz jak parówa.
          • Gość: Czajnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 20.05.04, 23:12
            Gwizdek mam i owszem, dzieki za troskę. Reszka rynsztunku też w komplecie i
            sprawna. Pod nadzorem żoninego serwisu.
            Pozdrawiam cieplutko.
    • Gość: Amos Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.196.* 20.05.04, 08:29
      Szkoda, że poświęcamy tyle uwagi mało odpowiedzialnemu "urzędnikowi"
      mazowieckiemu. Czy zasłużył sobie na taką kampanię?Czy zrobił coś pożytecznego
      dla naszego regionu, dla Mazowsza?
      Ale dyskusja o aborcji i antykoncepcji jest konieczna i to jedyny plus tej
      sytuacji. Zdecydowanie jestem za prawem do decydowania o kształcie swojej
      rodziny!! Zdecydowanie jestem za prawem kobiet do decydowania o swojej ciąży!!!
      P.S. Każdy ma prawo dyskutować jak umie.
    • Gość: Magda Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:05
      Nie widzę w tym nic sensacyjnego. Poprostu zrobił to do czego miał prawo:
      przypomniał aptekarzom, żeby ci zwrócili szczególną uwagę na sprzedaż
      tego "leku" w różnych formach. Dlaczego Wyborcza robi taaaaaaką sensację?
      Czyżby znowu zadziałał dodatek skrajnie feministyczny Wysokie Obcasy? Czy
      obrońca pedałów, lisbijek i innych chorych inaczej znowu robi im kampanię?
      • Gość: Czajnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 20.05.04, 10:23
        Pani Magdo,
        A co to ma wspólnego z Pani homofobią ?
        Przywołam tu na pomoc filozofa Voltaire'a :
        "Nie zgadzam się z Twoimi pogladami ale będę walczył o Twoje prawo do ich
        głoszenia."
        Co się z dzieje, hiszpańska inkwizycja powraca na białym koniu ?????????
    • Gość: M Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.sap.com / 217.153.27.* 20.05.04, 12:57
      Do wszystkich takich "Andzrzej-uf" i radnych LPR.
      Najlepiej zbudujcie jeszcze jeden, moze dwa lub trzy kościoły w Radomiu zamiast
      zająć się prawdzią ludzką biedą w całym regionie.
      A kobiety rodzić, rodzić ile sie da, jak sie da, co sie da i gdzie sie da !
      Tylko jak wybierać do eksterminacji takich Andrzej-uf i Giertych-o podobnych ?!

• Gość: hey Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:02
        A co ma tabletka zabijająca ludzkie życie do radomskiej biedy czy budowy
        kościołów?
    • b4rtek Re: Kontrowersje wokół pastylek śmierci i pisma wi 20.05.04, 21:51
      Po pierwsze:
      Kto przy zdrowych zmysłach nazewa środki poronne "lekami"??? Co one leczą???
      Kogo??? Być może ci, którzy tak te środki nazywają, uważają że leczą one matkę z
      dziecka. Jeśli tak, to nie mam pytań.

Po drugie:
      Ktoś pisał, że chce mieć prawo do decydowania o kształcie swojej rodziny. Jeśli
      tylko aborcja gwarantuje tej osobie poczucie kontroli nad kształtem rodziny, to
      łączę wyrazy głebokiego współczucia (rodzinie).

Po trzecie:
      Owszem - d*pa należy do kobiety, ale nie wszystko w niej jest jej własnością.
      Natomiast kobieta powinna mieć świadomość co sobie do niej pozwala włożyć!
      Bardzo łatwo kobiety dały sobie wmówić, że wkładanie byle czego i byle dużo jest
      cool i trendy.

Niestety - dopóki świat stoi na głowie i normy społeczne razem z nim, nie
      ubędzie bezimiennych ofiar kobiet, które nie potrafią trzymać nóg razem (i nie
      piszę tu o marginalnych sytuacjach kobiet, które stały się ofiarami gwałtów).
    • Gość: nonno Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.visp.energis.pl 20.05.04, 22:08
      cytowany prof. Chazan sprzeciwiał się, kiedy był konsultantem krajowym,
      wykonywaniu badań prenatalnych.W środowisku ginekologów nie jest żadnym
      autorytetem. Kiedy odbywałem staż w Instytucie Matki i Dziecka widziałem, że
      nie potrafił wogóle operować. Dla wyjaśnienia nie jsetem ginekologiem.
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.radom.pl 20.05.04, 22:23
        "widziałem, że nie potrafił wogóle operować Dla wyjaśnienia nie jestem
        ginekologiem". Widziałem?. To kto może przebywać jeszcze na sali operacyjnej?
        Anastezjolog i instrumentariuszka. To kim jesteś?
        • Gość: grabarz Szanowny Czajniku IP: *.udn.pl 20.05.04, 22:41
          Twoja nowoczesność imoponuje mi.Mimo dużego stażu życia jesteś kul. Żyjesz już
          tyle długich,długich lat.Czy nie przyszło Ci do głowy poddać się
          eutanazji.Dopełnisz tym swojego stylu bycia i życia.
          • Gość: Czajnik Re: Szanowny Czajniku IP: *.udn.pl 20.05.04, 22:58
            Szanowny Grabarzu,
            po pierwsze serdeczne dzięki za elegancką formę w jakiej się do mnie zwracasz.
            Zaś co do eutanazji to narazie jej nie planuję, a Tobie serdecznie życzę żebyś
            nigdy nie musiał się nad taką decyzją zastanawiać. Życie wszak pisze różne
            scenariusze, czasem niezwykle perfidne.
            Wszystkiego dobrego i duuuuuuuuuuużo zdrówka.

PS Ukłony dla szacownej Małżonki i dziatek.
      • Gość: Małgoś Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 10:24
        Nie jesteś nie tylko ginekologiem ale i chirugiem. W ogóle pisze się
        odzdzielnie. Popieram Jasia bo wiele czytałam na temat profesora i wiele jego
        prac i publikacji. Nawet jeżeli jesteś lekarzem (w co nie wierzę) to pewnie
        uprzedzonym do moralności profesora. Dla ciebie (lekarzy bez zahamowań w
        dążeniu do celu-MAMONY) TAKI autorytet tylko przeszkadza.
    • Gość: Nonno Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.visp.energis.pl 20.05.04, 22:49
      Chirurgiem. W ramach specjalizacji miałem staż na ginekologii i innych
      oddziałach również.
      • Gość: cool Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 20.05.04, 23:00
        Broń nas Panie Boże przed takimi chirurgami.
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 21.05.04, 10:54
        Nonno przedstaw się ! Odwagi chłopie! Nie bój się! Warto by (chyba radomscy)
        pacjęci znali specjalistę chirurga, który odbywając staż w IMD odważył się
        krytykować prof. dr hab. med. Przypomne tylko że profesor Chazan, który miedzy
        innymi przebywał na stażach naukowych w Anglii (King’s College Hospital) oraz w
        Holandii. Habilitował się w 1990 roku, a w 1998 otrzymał tytuł profesora. Autor
        licznych prac i opracowań naukowych z dziedziny położnictwa i ginekologii.
        Członek Komitetu Nauk Demograficznych PAN. Kierownik Kliniki Położnictwa i
        Ginekologii Instytutu Matki i Dziecka przy ul Kasprzaka w Warszawie. Od 1998
        był specjalistą krajowym w dziedzinie położnictwa i ginekologii.
        A ty Nonno co możesz o sobie powiedzieć?
        • Gość: Czajnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 21.05.04, 11:54
          Szanowny Panie Janie,
          spieszę niniejszym zwrócić Pańską uwagę na pewien drobiazg, a czynię to w
          trosce o nasz ojczysty język.
          Otóż po polsku pisze się "pacjenci", a nie "pacjęci" jak był Pan to łaskaw
          napisać.

Łączę wyrazy szacunku i podziwu dla Pańskiej rozległej wiedzy medycznej i
          gruntownego (jak sądzę) wykształcenia.
          • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 21.05.04, 13:19
            Szanowny Czajniku.

Dziękuję i cieszę się, że ktoś zwraca uwagę i na ortografię, bo w pośpiechu i
            ferworze dyskusji takie błędy czasami są nieuniknione. Obiecuję poprawę. Gdybym
            był złośliwy mógłbym powiedzieć, że się czepiasz, gdy nie masz już do czegoś
            innego. No, ale powiedzmy, że tego nie napisałem. Na naszym Forum i tak nie
            jest najgorzej a wystarczy popatrzeć na niektóre wypowiedzi, choćby na Onecie.
            Do usprawiedliwienie tych nie tylko nieortograficznych wypowiedzi, można dodać
            i to, że niektórzy piszą z zagranicy i praktycznie nie używają polskiej
            klawiatury.

Moja wiedza medyczna nie jest rozległa, tylko taka, która pozwala mi wyrobić
            sobie zdanie na tematy, które mnie interesują, a interesuję się wieloma
            dziedzinami i wypowiadam się (chyba) często na Forum. Przyznam się, że z braku
            czasu nie są to głębokie i wyczerpujące wypowiedzi, ale cóż, jak to się kiedyś
            mówiło "papier przyjmie wszystko" i "nic tak nie plami człowieka jak atrament".
            Na koniec chyba wszystko było by O key, gdym tak nie wyczuł cieniutkiej ironii
            w ostatnim Pańskim zdaniu. To nie było potrzebne. A wykształcenie mam od dawna
            wyższe. Nie mniej gorąco pozdrawiam.

• Gość: Czajnik Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 23.05.04, 01:28
              I co, to już koniec dyskusji na ten temat ?
              • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.stat.gov.pl 31.05.04, 08:54
                chyba tak, ale warto zajrzeć i tu:
                tygodnik.onet.pl/1546,1166354,0,330506,dzial.html
    • Gość: ??? Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 25.05.04, 16:10
      Nie wierzę, to wszystko prawda ?????????????????????????????????
    • Gość: www.bron1926.prv.p Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: 80.249.4.* 26.05.04, 09:50
      Wszystko o radomskim sporcie www.bron1926.prv.pl
      • Gość: ***** Re: Kontrowersje wokół jednego leku i pisma wicem IP: *.udn.pl 26.05.04, 22:21
        Ależ to bezczelność!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka