wolnapolska111 13.10.11, 11:52 www.youtube.com/watch?v=mhTlXc5huAI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.32.radom.pilicka.pl 13.10.11, 12:09 To ruch Pana Posła Palikota to organizował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: światowid Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 13.10.11, 12:23 Czyli co:SADZIĆ,PALIĆ,ZALEGALIZOWAĆ??? Jou,jou,jou...jedyne likarstwo na kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 13:46 Odp. się od 11.11 Odpowiedz Link Zgłoś
radomianin79 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 13.10.11, 15:44 Banda skinów, kiboli, dresiarzy, łysoli, bandytów, przeciaż kazdy normalny Polski obywatel was się boi! Demolujecie miasta, stadiony, a bojkotować was, wasz marsz, chołota, matoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antifa Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 11:17 dokładnie tak! Nazi STOP! Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 09.11.11, 12:02 ale jest tyle pieknych Swiat Lewicowych, ktore zdechly: 1 maja 22 lipca przewaga obu jest taka, ze jest cieplo i parada w kolorowych rajstopkach nie grozi przeziebieniem czulego pecherza... w listopadzie zas tez jest jedno zdechle i zapomniane Lewicowe Swieto: 07/11 - Swieto Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Pazdziernikowej w listopadzie. 11 Listopada nawet we francji obchodzone jest elegancko i uroczyscie, ku chwale zwyciesktwu nad agresja Niemiec i Austro-wegier. Gość portalu: Antifa napisał(a): > dokładnie tak! Nazi STOP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 - Marsz Niepodległości pytania IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 14:28 Dlaczego policja, która po drodze kontrolowała autokary, wiozące ludzi na Marsz Niepodległości, nie zapobiegła przyjazdowi do stolicy niemieckich bandziorów? dlaczego policja i władze miasta przyjęły wobec bandziorów na gościnnych występach tak ustępliwą postawę, że z ich powodu zmieniono trasę przemarszu oddziałów rekonstrukcyjnych, pozbawiając wielu warszawian, czekających przy Nowym Świecie, możliwości obejrzenia pokazu? Czy naprawdę wystarczy kilkudziesięciu niemieckich zadymiarzy, żeby powstrzymać reprezentacyjne pododdziały Wojska Polskiego? Czy lokal Krytyki Politycznej, gdzie schronili się bandyci, ma immunitet, wskutek czego policja nie mogła do niego wejść i wyłapać agresywnych typów? czy zostanie zbadane, jakie dokładnie były związki Krytyki Politycznej z niemieckimi bandziorami i dlaczego uznali oni, że bezpieczny azyl znajdą w „Nowym Wspaniałym Świecie”? Czy po zbadaniu tych kwestii zostaną wyciągnięte jakiekolwiek konsekwencje wobec stowarzyszenia, tak obficie zasilanego z publicznych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega ryśka Re: 11.11.11 - Marsz Niepodległości pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 00:38 A to co robili uczestnicy marszu niepodległości na placu Konstytucji i pod pomnikiem Dmowskiego już cię nie bulwersuje????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 - Marsz Niepodległości pytania IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.11, 15:50 Bulwersuje mnie, że chuliganów nazywasz uczestnikami marszu. Zrobisz to zgodnie z lewacką linia GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior76 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.11, 15:48 radomianin79 napisał: > Banda skinów, kiboli, dresiarzy, łysoli, bandytów, przeciaż kazdy normalny Pols > ki obywatel was się boi! Demolujecie miasta, stadiony, a bojkotować was, wasz m > arsz, chołota, m _____________ Ręce precz od 11 Listopada wam hołocie tam iść nie wypada "Gościu .Radomianinie 79 "takie stanowisko jak twoje powinna mieć młodzież szanująca się i chcąca żyć w przyszłości spokojnie i wychować godnie swoje pokolenie a nie tak jak to robię ci co organizują marsz Niepodległości .,to na pewno nie będzie Marsz Niepodległości a będzie marsz jak już zaznaczyłem, ,hołoty i szumowin. .Prawdziwy Polak tam nie pójdzie a uczci to nasze Święto narodowe inaczej i, wywieszając naszą flagę narodową i omijając z politowaniem tą hołotę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram marsz Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.11, 19:07 Całym sercem i rozumem zachęcam Państwa do wzięcia udziału w tegorocznym Marszu Niepodległości. I nie chodzi o piękną, ale przypadkową przecie, datę – 11.11.11. – z samych jedynek ustawionych po wojskowemu. Chodzi o to co dookoła. Widzę utratę suwerenności. Widzę, że o niepodległość Rzeczypospolitej trzeba zawalczyć, bo ona zanika niepostrzeżenie. Zanika? Owszem. Wysłuchałem dzisiaj zapytań sejmowych do kandydatki na Marszałka Sejmu – minister zdrowia Kopacz. W samej tylko sprawie dotyczącej sekcji zwłok ofiar smoleńskich, przyłapano panią minister Kopacz na licznych przestępstwach. Kłamstwa zwykłe, kłamstwa z urzędu, podawanie fałszywych informacji, jako informacji oficjalnych, ministerialnych, sprawdzonych i urzędowych, współpraca z obcym mocarstwem przeciwko Rzeczypospolitej… Tyle usłyszałem zanim wyłączyłem radio mając dość. Cytat za cytatem, z jej własnych oświadczeń, miesiąc po miesiącu. To nie były czyjeś nieżyczliwe opinie. To nie była zwykła gadanina opozycji, która się czepia przeciwnika. To były fakty, za które minister w suwerennej przedwojennej Polsce, otrzymałby kulę w łeb za zdradę stanu. Marsz Niepodległości może być bijatyką. Oni przyjdą. Przyjdą prowokować. I będą się chcieli bić. Mimo to zachęcam do udziału, podobnie jak zachęcałem kolegów, znajomych i rodzinę do wychodzenia na manifestacje antyrządowe w stanie wojennym. Wtedy też zawsze bili. Mimo to zachęcam. Wojciech Cejrowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.11, 10:33 Jak popierasz baranie to idź i becz jak osioł ale jak będziesz beczał prowokacyjnie i głośno to ci powinni tak wpier...ć żebyś ze 2 tygodnie nie mógł usiąść na du..ie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram marsz Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.11, 16:29 spadaj frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 10.11.11, 18:17 Dlaczego ma spadać ? przecież napisał prawdę i to co myśli o takich jak ty .Dziwię że że Polak ( o ile nim jesteś ) może tak pisać na forum jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.11, 19:11 Lepiej niech on nie mysli bo myslenie to jego slaba strona moze z lopatra bedzie mu lepiej szło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior76 Re: 11.11.11 Warszawa -Święto Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 09:06 Dzisiaj słuchając wywiadu z prezydentem RP po wiadomościach porannych w pr.I PR usłyszałem że my jako państwo polskie otrzymaliśmy dwa razy wyzwolenie narodowe , tj.jedno w 1918 r a drugie 04,06.1989 r(ogłoszone przez znaną aktorkę .przyp.mój) co mnie bardzo zdziwiło albowiem ja osobiście przeżyłem jeszcze jedno w 1945r,wyzwolenie i odzyskanie niepodległości z pod jarzma okupanta hitlerowskiego .Pomijam jakie ono było i co później z tego wynikło ale jak było tak było powstała Polska .Przestaje mnie dziwić fakt że nasza młodzież mało albo wcale nie wie o tym wyzwoleniu i udziale naszego WP w dzieło rozbicia faszyzmu.Dowodem tego są właśnie takie marsze antypolskie jak ten co ma być dzisiaj oraz to ze patrząc dzisiaj na bloki osiedlowe widzę po 2 -3 flag wywieszonych .Być może mówiący dzisiaj pan prezydent zapomniał o tym a może ja niedosłyszałem albo się przesłyszałem .Może w niedługiej przyszłości zostanie nakręcony film jak ufo ludki i inni mieszkańcy kosmosu wyzwalały moją Ojczyznę w pamiętnym przeżytym przeze mnie dla mnie 1945 r . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 11.11.11 Warszawa -Święto Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 13:47 Niemieccy i Polscy antyfaszyści napadli na policjantów na Nowym Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 19:00 Gość portalu: popieram marsz napisał(a): > Całym sercem i rozumem zachęcam Państwa do wzięcia udziału w tegorocznym Marszu > Niepodległości.......... ----- Widzisz co narobiły takie pojeb..ce i skur....ny jak ty.Życzę ci abyś w przyszlosci dostał porządny wpier...el żebyś nie mógł na du.ie usiąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 10:02 Niemcy na zaproszenie lewicy popieranej przez Blumsztajna zrobily zadymę mało ci palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Polak Agent Tomek – poseł ze Świętokrzyskiego wybuczany IP: *.32.radom.pilicka.pl 09.11.11, 11:22 Agent Tomek – poseł ze Świętokrzyskiego wybuczany podczas ślubowania w Sejmie!To co się stało świadczy tylko o kulturze osobistej ludzi wybranych na posłów. Mnie to nie zraziło do pracy, nadal będę aktywnie działał. Nie zamierzam opuścić Prawa i Sprawiedliwości, za kilka dni w Kielcach powiem więcej o swoich planach – mówił w rozmowie z Echem poseł Tomasz Kaczmarek. TO SKANDAL !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak tyle swiat sie marnuje, 1 maja, 22 lipca 09.11.11, 12:07 07 listopada (rewolucja pazdziernikowa)... niech ruchy lewicowe cos zrobia, by nie beszczeszczono tych wielkich swiat rozpropagowanych w czasach, gdy w Polsce i nie tylko niepodzielne rzady sprawowali Lewicowi Wladcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: tyle swiat sie marnuje, 1 maja, 22 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:36 Te lewicowe ..... jak są tacy mądrzy niech zorganizują taką manifę w dzień niepodległości w USA. Spadali by gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: tyle swiat sie marnuje, 1 maja, 22 lipca IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 18:05 Lewacy usłuchali GW i wywolali burdy. To była prowokacja podtrzymywana przez media typu TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 09.11.11, 18:50 Policja powinna dobrze nasmarować pałki ale te dłuższe .....bo czuje=ę że dojdzie do rozróby co nie daj Boże ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomas Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.11, 19:01 Przed Biedroniem policja powinna sie lepiej zabezpieczyć. Lewackie przygłupy nie wywolujcie wilka z lasu. Policja powinna wpiepszyć różnym Szczukom Środom Biedroniom i zaprowadzicć porządek. Komuchy wzywają innych do robienia zadym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelerth Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.algo.radman.pl 10.11.11, 21:55 Energia do góry, podatki do góry, benzyna i olej napędowy do góry, zdanie jednostki nic nie warte! I właśnie dlatego jest ten marsz. Rewolucję czas zacząć! OJCZYZNĘ WOLNĄ RACZ NAM WRÓCIĆ PANIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb.wr Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.11, 22:09 Co masz trollu jak nie wolną Ojczyznę ? jak chcesz to idź tam i drzyj ryja ile wlezie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garbus Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.11, 23:13 A ty co rodzinę miałeś w PZPR? Zakladaj flagę jak na dobrego Polaka przystało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 10:41 Co te lewactwo wyczynia? W głowach im sie poprzewracało, blokować ludzi, którzy swiętują odzyskanie niepodległości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 13:36 "Zaatakowali policjantów" - Grupa około 100 lewaków zaatakowała policjantów. Sytuacja została już opanowana - informują o godzinie 12.30- Ludzie, którzy zabarykadowali się w kawiarni, to prawdopodobnie grupa anarchistów, mają trafić do komendy na Wilczej - rzecznik policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatoe Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 17:46 Mistrzostwo świata dla TVn24 w manipulacji. Byli w tym lepsi od Polsatu. Policja nie porzdzła sobie z 400 lewakami a słuzby miejskie buffetowej sie skompromitowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loska Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości ukara IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 18:22 Grupa ponad 100 działaczy ultralewicowej organizacji Antifa sprowokowała w południe zamieszki w centrum Warszawy Niemieccy bojówkarze, którzy jak informowała "Rzeczpospolita", szykowali się by wziąć udział w organizowanej przez polskie środowiska lewicowe i anarchistyczne blokadzie Marszu Niepodległości, do Warszawy przyjechali ośmioma autokarami. Ubrani na czarno i uzbrojeni w pałki najpierw zaatakowali członków grupy rekonstrukcji historycznej, przebranych za wojska napoleońskie. Według naocznych świadków "antyfaszyści" wzięli ich za narodowców. Lewaccy bojówkarze rozbici przez policję zabarykadowali się w siedzibie "Nowy Wspaniały Swiat" należącej do środowiska Krytyki Politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: 11.11.11 Wrocław - Marsz i znowu lewacy IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 18:38 Do incydentów pomiędzy narodowcami a grupą antyfaszystów doszło podczas wrocławskiego "Marszu Patriotów" zorganizowanego przez Narodowe Odrodzenie Polski. Około 600-osobowa grupa uczestników "Marszu Patriotów" dwukrotnie okrążyła wrocławski Rynek, następnie skierowała się w stronę pl. Dominikańskiego i na ul. Świdnicką. U zbiegu ulic Świdnickiej i Oławskiej w stronę narodowców poleciały race rzucane przez grupę skandującą antyfaszystowskie hasła. W tej grupie było około 100 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LewacySzczuka Re: 11.11.11 Wrocław - Marsz i znowu lewacy IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 19:36 Adam Golański, przedsiębiorca, w przeszłości działacz Federacji Młodzieży Walczącej był dziś świadkiem wstrząsających wydarzeń. Oto jego relacja specjalnie dla portalu wPolityce.pl: Było kilkanaście minut przed godziną 12. Idąc z żoną na uroczystości obchodów Święta Niepodległości na Plac Piłsudskiego wstąpiłem do jednej z kawiarni na ulicy Nowy Świat. Spotkałem tam mojego przyjaciela wraz z grupą kibiców z Gdyni, on ich tu odebrał. Było to pięć osób. Byli normalnie ubrani. Jedyny charakterystycznym elementem był szalik w kolorach biało-czerwonych na szyi jednego z nich. Jeden z tam obecnych leżał na ziemi, cały obłożony lodem, poraniony, we krwi. Miał wstrząs mózgu, nie mógł iść o własnych siłach, odprowadziliśmy go z żoną do karetki. Przyjaciel opowiedział mi przebieg wydarzeń. Szli sobie spokojnie ulicą. Nagle wypadło skądś pięciu zamaskowanych osobników z jakimiś czarnymi pałami w rękach. Mieli emblemanty tzw. antify. Wszystko działo się błyskawicznie. Napastnicy, mówiący miedzy sobą po niemiecku, krzyczący coś do Polaków w tym języku, zaczęli ich bić. Walić pałkami, kopać, rzucać na ziemię. Na pewno byli to Niemcy. Każdy oberwał, ale jeden szczególnie mocno. Ma rozbitą głowę, cały posiniaczony, oka w ogóle nie było widać zza krwi i ran. Teraz jest w szpitalu na Lindleya. Z tego co mi opowiadano, a była to relacja bezpośrednia, napastnicy natychmiast potem uciekli, pochowali się w kawiarni Nowy Świat należącej do "Krytyki politycznej". Tam była ich baza, tam mieli azyl. Z tego co wiem takich napadów organizowanych przez grupy niemieckie było więcej. Z około 150 osób już zatrzymanych przez policję, około 100 to Niemcy. Według relacji dziennikarzy w sumie grupa około 100 osób, wśród nich członkowie organizacji lewicowych zaatakowała policjantów na rogu ul. Nowy Świat i ul. Świętokrzyskiej w Warszawie, a następnie zabarykadowała się w kawiarni "Nowy Wspaniały Świat", którą dostała od miasta skrajnie lewicowa, neoleninowska "Krytyka Polityczna". W akcji wzięli udział radykałowie z Niemiec. Sytuacja została przez policję opanowana. Osoby, które zaatakowały policjantów, zostały wylegitymowane i przewiezione na komisariaty. Według naszych relacji radykałowie lewicowi zachowywali się niezwykle agresywnie, atakując członków grup rekonstrukcyjnych, bijąc przypadkowych ludzi. Informacje o tym spowodowały wzrost napięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: 11.11.11 IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.11, 22:36 W Radomiu na wszystkich przystankach wisiały plakaty zapraszające na marsz niepodległości w Warszawie. Podpisany był pod nimi radny Piotr Kotwicki. Dlaczego nie zapraszał radomian na nasze uroczystości, bardzo piękne, tylko na zadymę w Warszawie? No i czy w ogóle miał zgodę zarządcy przystanków na oklejenie tymi plakatami wszystkich wiat w mieście? Zapłacił za tyle, czy ktoś przymknął na to oko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 10:05 Lewicowcy złamali prawo nie mieli zgody. Efekt to krycie we własnych lokalach zadymiarzy lewackich sprowadzonych z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: 11.11.11 Wrocław - Marsz i znowu lewacy IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 09:09 We Wrocławiu to te pierd....e "guten morgeny" podprowadziły naszych a nasi głupole posłuchali ale i tak dobrze się skończyło . --- >"jak świat światem nigdy szwab nie będzie Polakowi bratem "< Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Wrocław -Warszawa..... 12.11.11, 09:23 Ciekawi mnie co by zrobili jak by złapali Polaka na takiej manifestacji za granicą ?Nasz wymiar sprawiedliwości powinien w trybie doraźnym ukarać przykładnie obcokrajowców jak to czynią np. Na Ukrainie czy Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 Wrocław -Warszawa..... IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 10:06 Mieli wywołac zadymę zwalając na narodowców to zadanie wykonali i teraz w obronę weźmie ich znzna gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska Tuska Jak bandyci tłukli Polaków IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 17:52 Warto vod.gazetapolska.pl/678-lewica-i-policja-bije-ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
peniss_milczarski nie bandyci tylko ja 12.11.11, 21:33 wypraszam sobie takie okreslenia jak bandyci! nie bandyci tylko bardzo dzielni chłopcy! jam to zrobił! nie chwalac sie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: nie bandyci tylko ja IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 09:01 peniss_milczarski napisał: > wypraszam sobie takie okreslenia jak bandyci! nie bandyci tylko bardzo dzielni > chłopcy! > jam to zrobił! nie chwalac sie:-) --------- Głupi i w dodatku złamany palant ten "peniss" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gren Re: nie bandyci tylko ja IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 12:46 Kto zaprosił Hitlerjugend do Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: nie bandyci tylko ja 13.11.11, 23:39 bandyta to bandyta, nazywajmy rzeczy po imieniu. Antifa to naziole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 12.11.11, 22:46 Przed siedzibą "Krytyki Politycznej" w Warszawie protestowała grupa ok. 30 zwolenników Marszu Niepodległości. Zebrani żądali m.in. przeprosin za pobicie członków grup rekonstrukcyjnych przez osoby związane ze skrajnie lewicowymi środowiskami. Manifestujący zebrali się pod kawiarnią Nowy Wspaniały Świat, gdzie mieści się siedziba "Krytyka Polityczna". W piątek schroniła się część osób ze skrajnie lewicowych środowisk, które miały dopuścić się ataku i pobicia osób z grupy rekonstrukcyjnej. Wśród nich większość mieli stanowić obywatele niemieccy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gren Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 12:44 Robert Biedroń, Agata Bielik-Robson, Seweryn Blumsztajn, Marek Beylin, Artur Domosławski, Kinga Dunin, Dorota Głażewska, Agnieszka Graff, Anna Grodzka, Andrzej Grzymała-Kazłowski, Katarzyna Górna, Izabela Jasińska, Ryszard Kalisz, Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze, Maria Krauss, Krystian Legierski, Robert Leszczyński, Mikołaj Lizut, Łukasz Maciejewski, Cezary Michalski, Joanna Mytkowska, Piotr Najsztub, Wanda Nowicka, Wojciech Olejniczak, Piotr Pacewicz, Janusz Palikot, Sławomir Sierakowski, Michał Sutowski, Paweł Smoleński, Beata Stasińska, Agata Szczęśniak, Kazimiera Szczuka, Joanna Tokarz, Agnieszka Wiśniewska, Magdalena Żakowska, Jacek Żakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y54 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: 194.181.137.* 13.11.11, 14:16 KTO TY JESTEŚ? (I) - Kto ty jesteś? - Europejczyk... - Jaki znak twój? - Barwy tęczy... - Gdzie ty mieszkasz? - Na Facebooku... - W jakim kraju? - Gdzie? No... Tutaj... - Czym ta ziemia? - Zapomniałem... - Czym zdobyta? - Flagą w kale... - Czy ją kochasz? - Ja? Nie żartuj... - A w co wierzysz? - W Pi-aR partii... - Coś ty dla niej? - Wrzód na du..e! - Coś jej winien? - Czyś ty zgłupiał?... Cóż to za pytania dziwne? Ni to trudne... Ni naiwne... „Pół na pół” bym wolał teraz... „Telefon do przyjaciela”?... KTO TY JESTEŚ? (II) - Kto ty jesteś? - Europejka... - Jaki znak twój? - Nie pamiętam... - Gdzie ty mieszkasz? - Plac budowy... - W jakim kraju? - Obciachowym... - Czym ta ziemia? - Nooo... Ojczyzną? ... - Czym zdobyta? - Kretynizmem... - Czy ją kochasz? - Kocham siebie... - A w co wierzysz? - W nic. Pisz: „nie wiem”... - Coś ty dla niej? - Proszę dalej... - Coś jej winna? - Ja? Nic, wcale!... Zostaw już te testy głupie głupie! Nie wiem... Nie znam... Mam to w du..e! Zamiast stroić sobie żarty Załatw mi Zieloną Kartę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 14:22 Dzięki „Wyborczej” udało się przed 11 listopada wytworzyć chorą atmosferę i poszczuć na siebie ludzi, którzy w innych okolicznościach mogliby zapewne iść razem w jednym pochodzie. A przynajmniej nie patrzeć na siebie wilkiem. Bo nie uważam bynajmniej, że wszyscy, którzy wybrali Kolorową Niepodległą, to fanatyczni lewacy. Wielu uległo po prostu manipulacji i propagandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klif Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 18:26 gw to antypolski i antyradomski rynsztok. wpolityce.pl/wydarzenia/18013-jak-naprawde-wygladala-kolorowa-niepodlegla-zobacz-wstrzasajacy-film-blogpresspl-o-czarnych-bojowkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UTA Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 13.11.11, 22:02 wpolityce.pl/wydarzenia/18013-jak-naprawde-wygladala-kolorowa-niepodlegla-zobacz-wstrzasajacy-film-blogpresspl-o-czarnych-bojowkach Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 13.11.11, 23:48 niezalezna.pl/18899-pobity-przez-niemiecka-bojowke kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html www.youtube.com/watch?v=WjhqU-3Erqc&NR=1 www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woreer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: 194.181.137.* 14.11.11, 06:58 www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk&feature=youtu.be Sluzby o wszystkim dobrze wiedzialy. www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak zwykły Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 14.11.11, 09:45 Niemieccy antyfaszyści,komuniści i anarchiści wspierani przez lokalną żydokomunę pod patronatem krytyki politycznej i gazety wyborczej zakłócili polskie święto narodowe,czy określając tę sytuację w ten sposób jestem już antysemitą??? Nie jestem sympatykiem skrajnych prawicowców,ale to co zrobili ci czerwoni gó...arze oburza mnie jako Polaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 13:57 Nie zawłaszczaj sobie łysy łbie święta, które możesz obchodzić dzięki Piłsudskiemu, który był SOCJALISTĄ i nie cierpiał Dmowskiego, jak psa. Niemieccy lewacy, jak się okazało, nie zrobili nic, zostali zamknięci o 12. Incydent pomiędzy jednym z Niemców, a Polakiem (tylko jednym) w mundurze historycznym został rozdmuchany przez skrajnie prawicową prasę i Kaczora i przekłamany do bólu. Wszystkie burdy rozpętali kibole, bandziory, dla których święto narodowe to okazja do zadymy. A dzięki Antifie nie zostali pobici młodzi ludzie, którzy brzydzą się przemocą i faszyzmem. Skrajnie prawicowe bękarty nie znają hymnu polskiego, nie znają historii i nie mogą przejść nawet z klasy do klasy, tacy to patrioci. Przynieśli wstyd Polsce i zbezcześcili święto narodowe. Wy nienawidzicie inaczej myślących od was, bo macie gooowno zamiast mózgu we łbach. Tusk wydał wojnę bandytom stadionowym i dlatego szukają oni teraz każdej okazji do walki z rządem, który chcieli obalić w wyborach, ale się posrali. Niestety, w tych burdach udział brali także gó...arze, kibole Radomiaka, ale hasło "Polska cała tylko biała" jakoś nie pasuje do nich, bo tolerują murzyna w swoim klubie, jak to jest łysole w kapturach? Co na to wasi koledzy z ONR? Pytaliście ich, czy to jest zgodne z polską myślą "patriotyczną"? Nie wolno pozwolić zawłaszczyć święta wszystkich Polaków tylko jednej grupie pseudo-narodowców. Ja wywieszam flagę, bo 11.11 moja ojczyzna odzyskała wolność, później także w 1989, ale tą wolność niszczą i depczą bandyci. Trzeba ich lać i gonić. Muszą pozostać marginesem na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: 193.189.76.* 14.11.11, 14:24 Gość portalu: Moorer napisał(a): Niestety, w tych burdach udział > brali także gó...arze, kibole Radomiaka, ale hasło "Polska cała tylko biała" ja > koś nie pasuje do nich, bo tolerują murzyna w swoim klubie, jak to jest łysole > w kapturach? Hahaha pociśnięte po rajtuzach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak szary Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 14.11.11, 15:29 Nooo Moorer,toś mi językiem prawdziwego,tolerancyjnego internacjonała wszystko wyjaśnił.Bardzo ci dziękuję,teraz znajdż trzy szczeóły,które różnią ciebie od tych,których tak pięknie obszczekałeś.No i ta POLSZCZYZNA,palce lizać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 16:52 Polaku szary, w tym przypadku gwałt niech się gwałtem odciska, a język... popatrz wyżej, na wpisy twoich "pobratymców", tam nic cię nie razi hipokryto? Internacjonałem i kosmopolitą nie jestem, ale uważam, że w Polsce jest miejsce dla wszystkich. Jeżeli wy nie uznajecie mniejszości i głosicie hasła czystości rasowej, to ja będę się przeciwstawiał wam. Kiedyś tego zaniechano i kosztowało to świat miliony ofiar, a niedawno zignorowano zapowiedzi niejakiego Breivika, który wymordował kilkadziesiąt młodych osób, bo miały odmienny światopogląd. Zdaje się, że ów zacny norweski patriota był wam bliski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nike Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 15:48 Moorer pajacu najpierw to sie poucz historii. Bo jesteś niedouczny jak te lewackie dzieci z kolorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 16:54 Niedouczony, to jesteś ty i twoi koledzy z żylety. Większość jest po podstawówce, myślę, że podobnie, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 14.11.11, 15:50 nie zrobili nic?? niezalezna.pl/18899-pobity-przez-niemiecka-bojowke kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html a to to kto ?? marsjanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 14.11.11, 15:57 "Dalej na Nowym Świecie spotykam kilku młodych ludzi mówiących po niemiecku. Są uzbrojeni w pałki. Mają też ze sobą polską zwiniętą flagę. Zaczynam rozmowę. Dla nich jestem Niemcem. Mówią, że zdzierają flagi polskich nacjonalistów i przybyli na apel z Polski. Nie wiedzą jednak, czyj apel." kazwoy.wordpress.com/2011/11/11/brrzliwy-11-listopad-reportaz/ To jak to jest przedmówco- Ty wywieszasz flagę narodową 11.11, a niemieccy faszystowscy bandyci z antify takie flagi odbierają, to Ty może nacjonalista jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 16:46 Gwoli ścisłości. Nie popieram Antify, choć powstała ona po to, aby bronić się przed faszystowskimi bojówkarzami w Niemczech. Nie można dać się obijać bezkarnie. Poza tym, wszyscy, którzy walczą z faszyzmem powinni być bohaterami. Ten system zbyt wiele złego wyrządził ludziom. Niemieccy bojówkarze są groźni, ale tak samo nieuświadomieni, jak te pajacyki w szalikach, marionetki w łapach polskich faszystów. Dla mnie sprawą ważniejszą niż zadymy z Niemcami jest bicie Polaków przez Polaków. To wy chcieliście pobić młodych ludzi z kolorowej niepodległej, to wy podpalaliście samochody, i biliście się z policją. Powtarzam, nacjonalizm w Polsce nie przejdzie ty i tobie podobni pozostaniecie marginesem, tak, jak jesteście od maja 1945 roku. Zohydziliście to święto, które powinno być radosnym, kolorowym świętem wszystkich Polaków, tak jak Independence Day jest świętem wszystkich Amerykanów w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 14.11.11, 19:36 Gość portalu: Moorer napisał(a): To wy chcieliście pobić młodych ludzi z kolorowej niepodległej > , to wy podpalaliście samochody, i biliście się z policją. My z Bożej łaski Michał mówimy Wam że nie musicie wobec Naszej Osoby używać pluralis maiestatis. Nie podpalaliśmy samochodów, nie biliśmy się z policją, po prostu nie lubimy gdy ktoś bije Polaków w dniu Święta Niepodległości Polski za to że noszą biało- czerwoną flagę. Nie lubimy kiboli, ani innych kretynów którzy biją innych ludzi bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 15.11.11, 10:49 Nie WY (zgodzę się, że z Bożej łaski, a może pożal się Boże), tylko WY, czyli pisowski margines. No i jak WY postrzegacie najnowsze informacje dotyczące rzekomego bicia Polaków przez Niemców? Szarpanina połączona z pluciem atak prawdziwego Polaka w mundurze napoleońskim, a gdzie te rozbite głowy i wstrząsy mózgu, o których mówił WASZ guru? Karzełek posługuje się kłamstwem i retoryką iście goebbelsowską, a WY wtórujecie mu w tych łgarstwach. I co WY macie pod czaszką zamiast mózgu? Aż strach pomyśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 15.11.11, 11:58 Nie jestem elektoratem PiSu więc wciąż nie jestem w stanie zrozumieć liczby mnogiej. Może jesteś jednym z tych lewackich faszystów którzy dzielą świat jak wszyscy faszyści "albo jesteś z nami albo przeciwko", tertum non datur Co za różnica "prawdziwy Polak vs wrogowie" "biały człowiek vs wrogowie rasy" "tęczowy postępowiec vs katofaszyści i reszta świata" antifa to naziole, a że czerwoni nie brunatni to nic nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomas Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 15.11.11, 15:48 Daj sobie spokój i nie dyskutuj z durniem. przygłupa trzeba zostawić samego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.11, 16:33 Nie obrażaj mnie śmieciu, a przygłupów poszukaj wśród najbliższej rodziny, jeśli nie znajdziesz, popatrz w lustro debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomas Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.11, 17:39 To nie obraza to rzeczywistość dzięciole Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 17.11.11, 18:36 Panie "Moorer" do kogo ta wiązanka jest adresowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moorer Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.11, 11:39 Do złamasa, który odpowiedział i który wcześniej starał się mnie obrazić. To zwykła gnida pisowska i psychol, jakich wiele na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeek the mouse Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 17:42 Gość portalu: Moorer napisał(a): No i jak WY postrzegacie najnowsze informacje dotyczące rzeko > mego bicia Polaków przez Niemców? Szarpanina połączona z pluciem atak prawdziwe > go Polaka w mundurze napoleońskim, a gdzie te rozbite głowy i wstrząsy mózgu Nie wstrząsy mózgu, tylko pęknięcie czaszki (konkretnie strop oczodołu) Gdzie?? Chyba jeszcze w szpitalu na Lindleya niezalezna.pl/18899-pobity-przez-niemiecka-bojowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gronkiewicz Tangho Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 14.11.11, 17:38 Bufetowa nawarzyła piwa i nie moze go wypić. Aż strach jak jej słuzby b ędą działać w czasie ME. A swoja drogą to ten Moorer to klasyczny debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak szary Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 15.11.11, 08:45 Niemcy i komuniści nie przynieśli Polsce wolności w 1918 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 15.11.11, 09:08 Czy ty co się zowiesz "szarym polakiem" jesteś mądrym filozofem czy głupim baranem ,bo mi się wydaje ze to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak szary Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 15.11.11, 12:09 Nie analizuj tego lewacka cioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angus Young Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.11, 16:22 Sposób relacjonowania przebiegu 11 Listopada w TVN 24 i TVP INFO przypomina haniebne, najczarniejsze dni polskich mediów w PRL-u. Ordynarna, sowiecka i hitlerowska propaganda, to - i tylko to – nasuwa mi się na myśl, jeśli szukam porównań. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi szło w spokoju, mimo prób prowokacji ze strony przeciwników a może i policji, manifestując uczucia patriotyczne, ale ekrany telewizyjne sączyły do umysłów nieświadomych manipulacji obywateli całkiem inny przekaz, ponoć w relacji „na żywo” i „z miejsca”- był to obrazek bijatyk policji z bandą kilkudziesięciu chuliganów. Tak oto Marsz Niepodległości został przedstawiony jako przedsięwzięcie bandyckie. Dokładnie według wzorców jak w PRL-u przedstawiano „wichrzycieli” w czerwcu 1956r., w marcu 1968r., w grudniu 1970r., czerwcu 1976r., no i w stanie wojennym, rzecz jasna. Że nie był to błąd w sztuce, lecz założony scenariusz, najlepiej świadczy fakt, iż tezy wygłaszane przez prowadzących dziennikarzy i ich gości nie ulegały zmianie nawet, gdy stały w sprzeczności z przekazywanym obrazem. Kuriozalna wręcz była sytuacja, kiedy widzieliśmy na ekranie TV pusty plac Konstytucji , gdyż Marsz Niepodległości udał się inną niż wcześniej zapowiadana trasą pod pomnik Dmowskiego i Piłsudskiego, a spikerka telewizyjna nadal ostrzegała histerycznie widzów, że zaraz może dojść do konfrontacji” bojówek prawicowych” z „pokojową młodzieżą” Kolorowej Niepodległej, blokującą wylot z placu na Marszałkowską. Relacje pisemne zaś na głównych portalach (w tym „Gazety Wyborczej”) były formułowane w sposób iście kabaretowy: „bojówki prawicowe” rzucały butelkami, kamieniami i tłukły kijami, z kolei jeśli już trzeba było zaznaczyć, że jakieś elementy ulicy lub przedmioty frunęły w stronę Marszu Niepodległości, no to one właśnie „frunęły”, nie wiadomo przez kogo rzucone, ot same z siebie, jak to butelki i kamienie mają w zwyczaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpolityce.pl Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 15.11.11, 18:41 Sposób relacjonowania przebiegu 11 Listopada w TVN 24 i TVP INFO przypomina haniebne, najczarniejsze dni polskich mediów w PRL-u. Ordynarna, sowiecka i hitlerowska propaganda, to - i tylko to – nasuwa mi się na myśl, jeśli szukam porównań. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi szło w spokoju, mimo prób prowokacji ze strony przeciwników a może i policji, manifestując uczucia patriotyczne, ale ekrany telewizyjne sączyły do umysłów nieświadomych manipulacji obywateli całkiem inny przekaz, ponoć w relacji „na żywo” i „z miejsca”- był to obrazek bijatyk policji z bandą kilkudziesięciu chuliganów. Tak oto Marsz Niepodległości został przedstawiony jako przedsięwzięcie bandyckie. Dokładnie według wzorców jak w PRL-u przedstawiano „wichrzycieli” w czerwcu 1956r., w marcu 1968r., w grudniu 1970r., czerwcu 1976r., no i w stanie wojennym, rzecz jasna. Że nie był to błąd w sztuce, lecz założony scenariusz, najlepiej świadczy fakt, iż tezy wygłaszane przez prowadzących dziennikarzy i ich gości nie ulegały zmianie nawet, gdy stały w sprzeczności z przekazywanym obrazem. Kuriozalna wręcz była sytuacja, kiedy widzieliśmy na ekranie TV pusty plac Konstytucji , gdyż Marsz Niepodległości udał się inną niż wcześniej zapowiadana trasą pod pomnik Dmowskiego i Piłsudskiego, a spikerka telewizyjna nadal ostrzegała histerycznie widzów, że zaraz może dojść do konfrontacji” bojówek prawicowych” z „pokojową młodzieżą” Kolorowej Niepodległej, blokującą wylot z placu na Marszałkowską. Relacje pisemne zaś na głównych portalach (w tym „Gazety Wyborczej”) były formułowane w sposób iście kabaretowy: „bojówki prawicowe” rzucały butelkami, kamieniami i tłukły kijami, z kolei jeśli już trzeba było zaznaczyć, że jakieś elementy ulicy lub przedmioty frunęły w stronę Marszu Niepodległości, no to one właśnie „frunęły”, nie wiadomo przez kogo rzucone, ot same z siebie, jak to butelki i kamienie mają w zwyczaju! Trudno mi uwierzyć, żeby poważni dziennikarze – choćby dzieliły ich zasadnicze różnice polityczne – po pierwsze nie widzieli tych skandalicznych (ponoć dziennikarskich) relacji, po drugie – żeby akceptowali takie dziennikarstwo(?). Dlatego sądziłem, że moje, nasze, środowisko zdobędzie się na jednoznaczną ocenę. A jednak - znowu uległem złudzeniu. Oto w dniu wczorajszym (rychło w czas, 14 listopada!), oświadczenie wydał zarząd główny SDP. Z oburzeniem – i słusznie! - potępił akty wandalizmu i niszczenie sprzętu stacji telewizyjnych i radiowych. Wymienił nazwy tych stacji. Następnie zaapelował do dziennikarzy o rzetelne – niezależnie od sympatii politycznych – relacjonowanie wydarzeń. Tutaj jednakże nazw adresatów swojego apelu nie podał, choć z przytoczonej wcześniej wyliczanki zniszczonego sprzętu wynika, że nie miałby z tym najmniejszego kłopotu. Rozumiem, że zadziałała „zasada wyważonego kompromisu”, która w salonach warszawskich przybiera kształt mówienia tak na okrągło aż treść przekazu nabiera pożądanego w salonie sensu, czyli staje się bezsensem, zniekształcającym rzeczywistość, ba, wręcz ją przekłamującym. Ale też jakieś poczucie wstydu chyba jeszcze w nowych władzach SDP pozostało, bo przecież pod oświadczeniem nie ma żadnych nazwisk, tylko urzędnicza formuła „zarząd główny”? W tym wstydzie zatem moja nadzieja, że któregoś dnia SDP nazwie po imieniu to, co się dzieje w polskich mediach. Po imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeek the mouse Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 19:48 na szczęście nie te czasy gdy naginanie rzeczywistości da się prowadzić bez końca. Większość telefonów komórkowych czy aparatów fotograficznych ma możliwość robienia niezłej jakości filmów, więc ukryć wszystkiego się nie da. Wiele tak, ale nie wszystko. Do tego przekaz internetowy pozwala na przepływ informacji o bandytyzmie "krystalicznie czystych ideowców" w dobie społeczeństwa informatycznego hipokryzja nie przejdzie, ani brunatna ani czerwona. Ważna jest biało-czerwona bez hipokryzji, kłamstwa i kombinacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lomas Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 15.11.11, 21:26 Całe szczęście, że mozemy rzeczywistość obejrzeć w internecie dzieki filmikom a nie tą podawaną przez nierzetelne media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 00:42 Tylko, że kilka z tych filmików już okazało się być zmanipulowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hxjc Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.11, 07:17 Zamipulowany to jest twoj mozg czerwony łobuzie z Partii Oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 16.11.11, 10:08 Jak tak dalej będziecie się panowie kąsać i warczeć to wam założą kagańce i to metalowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziiip Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 16.11.11, 11:19 POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jitter Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.11, 15:51 Pospiewaj sobie hymn PZPNu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsz Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 20.11.11, 09:57 Dzisiaj już mamy jasność manipulacji.20000 ludzi na demonstracji a TVN pokazuje nie demonstrację tylko zadymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 20.11.11, 17:27 Szybka kwerenda w google i można się przekonać jak bardziej cywilizowane kraje radzą sobie z bandytyzmem - niezależnie od tego w co przebranym - za prawicę, lewicę, kibica czy antyfaszystę. To co wczoraj pokazali "antyfaszyści" ma z antyfaszyzmem tyle wspólnego co rozróby kiboli z kibicowaniem. Jakoś nie czuję wdzięczności do niemieckich antyfaszystów i ich polskich kolegów, którzy ich wezwali na bratnią pomoc, bo też nie czuję, żeby Zbigniew Romaszewski czy Paweł Kukiz idący w Marszu Niepodległości stanowili jakiekolwiek zagrożenie. Nie przekonuje mnie też, że podobno niektórzy uczestnicy Marszu mają nacjonalistyczne poglądy, bo przecież nikt nie blokuje pochodów pierwszomajowych tylko dlatego, że jego niektórzy uczestnicy mogą mieć poglądy komunistyczne. Tymczasem pani z Norwegii występująca jako nieformalna rzeczniczka Kolorowej Niepodległej pisuje na stronie z sierpem i młotem (symbolem ideologii równie zbrodniczej jak faszyzm, i tak samo jak on zakazanej) i nikomu to jakoś nie przeszkadza. Dopóki więc uczestnicy Marszu Niepodległości nie zaczną afiszować się z faszystowskimi poglądami, nikomu nic do tego, a już najmniej Niemcom. Po tym co pokazała policja, i po tym jak dzisiaj niektórzy mainstreamowi dziennikarze z wdzięcznością chwalą "chłopców z Antify", spodziewam się za rok jeszcze większych "atrakcji" bo gdzie im będzie tak dobrze jak w Polsce? W każdym normalnym kraju policja, wiedząc o przygotowaniach do zadymy i mając służby tak wprawione w walce z każdym zagrożeniem (patrz, skuteczne rozprawienie się z autorem głupiej strony internetowej antykomor.pl) podjęłaby przynajmniej próbę niedopuszczenia do eskalacji agresji. U nas jeden z brutalniejszych obrazków to policjant katujący przechodnia. Można więc być pewnym, że za rok do Polski ściągną dużo większe zastępy bandytów głodnych ulicznej nawalanki, bo w tym roku pokazaliśmy, że u nas można, nie zrobimy nic aby zapobiec, i niewiele aby ukarać. Mandat, którego i tak nikt nie zapłaci, to żadna cena za możliwość prawie legalnego nawalania się na głównej ulicy stolicy dużego europejskiego miasta. Przy aplauzie sporej części mediów, które reprezentują nie tylko tak nierozgarnięte panienki jak ta z TVN, która zapytana o wzywające do nienawiści transparenty przywołała..."Bóg, honor, ojczyzna", ale także dziennikarze uchodzący za całkiem poważnych. Trudno sobie wyobrazić inny szanujący się kraj, gdzie pozwolono by garstce zwykłych chuliganów (z obu stron) całkowicie przejąć i obrzydzić najważniejsze państwowe święto. Tylko Polacy mają takie kompleksy, żeby sobie pozwolić wmówić, że powinni się wstydzić przyznać do radości z niepodległości bo to komuś śmierdzi faszyzmem. Polskim antyfaszystom i ich niemieckim kolegom można tylko pogratulować, nikt nie zrobił tyle dla odradzania się antyniemieckich nastrojów niż ci, którzy wymyślili, że to właśnie niemieccy bandyci powinni nam wybijać z głowy radość z niepodległości. Chyba powinniśmy wdzięczni, że w tym roku oszczędzono nam widoku antyfaszystowskich "blokersów" poprzebieranych w oświęcimskie pasiaki. Zbigniew Romaszewski blokowany przez ubranego w pasiak niemieckiego chuligana - tego nawet tak spokojna osoba jak ja by nie wytrzymała. Na kilka miesięcy przed EURO pokazaliśmy, że u nas można sobie pozwolić na wiele, prawie na wszystko. Jeśli policja będzie wobec angielskich pseudokibiców tak skuteczna jak była wobec niemieckich pseudoantyfaszystów to czeka nas wielki eurowstyd. A za rok pewnie powtórka z rozrywki, tylko na dużo, dużo większą skalę, bo tegoroczne "obchody" z pewnością zachęcą bojówkarzy z całej Europy, Warszawa to już ostatnie takie miejsce gdzie można sobie bezkarnie, a nawet z ogromnym przyzwoleniem, podymić. W oczekiwaniu na Budapeszt w Warszawie, ani się obejrzymy, a niemieccy anarchiści nam tu urządzą Rzym. Odpowiedz Link Zgłoś
antoineculee Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 22.11.11, 13:18 Najśmieszniejsze jest to, jak Krytyka Polityczna ciągle się odcina od tych Niemców. Słuchałem jakiś tydzień temu przypadkiem Tok Fm i i towarzystwo z KP debatowało sobie jacy to oni biedni, że nacjonaliści są tacy straszni, że to czysty faszyzm etc. Oni żyją w swoim świecie, zaprzeczają oczywistym oczywistościom. Wszędzie na youtubie są filmiki, w których widać jak było, to nie te czasy, że można robić z ludzi idiotów. Wynalazłem też filmik nakręcony przez Robokoptera, takie specjalne urządzenie -> Robokopter Widać tam trochę z góry jak to wygląda. Dla osób, które uczestniczyły w marszu na pewno jest to jeszcze ciekawsze zobaczyć to z szerszej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gela Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.11, 17:15 całkiem fajny filmik, niestety dla komercyjnych telewizji nie warty pokazania obraz www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemka Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 23.11.11, 17:35 Do wielu niepokojących cech polskiej lewicy, która chce „na skróty” zmieniać mentalność Polaków, doszła nowa: akceptacja przemocy Doczekaliśmy się lewicowego mainstreamu, który chwali zamaskowane bojówki i usprawiedliwia tych, którzy gubią kastety i pałki. Spór o rolę „Krytyki Politycznej" w zajściach 11 listopada i kampania obrony niemieckich zadymiarzy wykreowały nową konstelację na polskiej lewicy. Oświadczenie broniące niewinności sojuszników Porozumienia 11 Listopada podpisali zarówno politycy SLD, tacy jak Wojciech Olejniczak i Ryszard Kalisz, posłowie Ruchu Palikota, jak i liderzy środowisk mniejszości seksualnych na czele z Anną Grodzką, Wandą Nowicką i Robertem Biedroniem. Silną – tak naprawdę quasi-polityczną pozycję w tym gronie – zajmowali publicyści „Gazety Wyborczej", tacy jak Seweryn Blumsztajn i Piotr Pacewicz, Jacek Żakowski reprezentujący „Politykę" i wreszcie Cezary Michalski pisujący na łamach „Newsweeka". Grono to uzupełniali liderzy „Krytyki Politycznej", a Agata Bielik-Robson reprezentowała elity uniwersyteckie. Doczekaliśmy się więc własnej wersji tęczowej koalicji, która przekroczyła kolejny Rubikon w polskiej polityce. Zobaczyliśmy środowisko lewicowych elit, które postanowiło wykorzystać swoją pozycję w establishmencie i mediach, aby przeprowadzić test siły kreowania rzeczywistości. Iść w zaparte i zanegować znane z relacji i nagrań filmowych fakty na temat agresji niemieckich bojówkarzy na ulicach Warszawy. Konkretne pytania, dlaczego zadymiarze zza Odry uznali lokal „Krytyki Politycznej" za swoją bazę i schronienie, są teraz zaklajstrowywane kpinami, że atak na rekonstruktorów był „mrożkowskim absurdem", a prawica się kompromituje, kreując lewicową kawiarnię na nowego Konrada Mazowieckiego zapraszającego Krzyżaków do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no pasaran Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 21:22 żaden faszyzm nie przejdzie, także ten tęczowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 22.11.11, 18:02 Ostatni numer "Uważam Rze" jest w duzej części poświęcony lewackiej chorobie. Piszą kto to wszystko finansuje za spoleczne pieniądze. Można się zdziwić ile kasy idzie na podtrzymywanie Krytyki Politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zhj, Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 20.11.11, 18:01 Wejdź tu wpolityce.pl/ a następnie kliknij na filmik Film dokumentalny "Sfora" - o Święcie Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacunek Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 23.11.11, 10:00 No i TO są właśnie FAKTY!!! JESZCZE POLSKA NIE UMARŁA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 23.11.11, 17:25 Nie bedzie dobrze w Polsce jak lewacy. zboczeńcy i prymitywy robiący za pożytecznych idiotów będą promowani przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak szary Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.korbank.pl 24.11.11, 08:52 Nie można dopuszczać do tego by komuniści,żydzi i homoseksualiści manipulowali polską młodzieżą,tak jak to miało miejsce 11.11.Jak pokazują filmiki większość tych dzieciaków "blokujących"narodową,nie faszystowską manifestację,tak do końca nie wiedziało co tam robią.Obleśne wystąpienia Biedronia,Kalisza i reszty przygłupów występujących na platformie,histeryczne próby wypaczenia sensu narodowego święta,wyimaginowana krucjata "antyfaszystowska" nie powinny mieć więcej miejsca.Następnym razem oplują tych,którzy będą chcieli oddać hołd bohaterom stanu wojennego,Powstania Warszawskiego czy uczestników Procesji Bożego Ciała,bo żydom czy pedałom marsze te będą się wydawały faszystowskie.Jestem wrogiem faszyzmu,nie widziałem jego znamion oglądając w necie rzekę dziesiątek tysięcy ludzi młodych,dorosłych i starszych,którzy nieśli białoczerwone flagi manifestując swoje przywiązanie do narodowej tradycji.Natomiast jeżeli ktoś chce bawić się różowymi balonikami i wtykać sobie w spodnie trzonek od tęczowej chorągiewki niech sobie to robi w innym terminie i nie na drodze Polaków czczących swoich ojców i dziadów,którzy za białoczerwoną oddali życie.Tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jitter Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 24.11.11, 15:57 A swolocz nazywajaca sie sama elitą wciska nam, ze jestesmy zacofani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hero Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości IP: *.radom.vectranet.pl 24.11.11, 16:14 Ty na pewno jesteś. Zacofany, prymitywny i głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: 11.11.11 Warszawa - Marsz Niepodległości 24.11.11, 18:53 Zobaczymy jak to będzie za rok ?? jak im nie przeszkodzi przewidywany koniec świata ( mam na myśli "guten morgen") Odpowiedz Link Zgłoś