Dodaj do ulubionych

Pytanko do mam przedszkolaków

28.10.11, 10:29
Mój Młody zaczyna swą przygodę z przedszkolem.
Poszukuję dla niego odpowiedniego plecaczka. Zakładam, że ma być kolorowy i nie z Kubusiem Puchatkiem.
Ale pytanie jak duży ma być. Te maleństwa są stanowczo za małe.

W plecaczku mojego Dziubka ma się zmieścić 3 pampersy, chusteczki jednorazowe nawilżane, pudełeczko ze "śniadankiem", termosik z piciem, koszulka i spodnie na przebranko jakby się ufaflunił. Dodatkowo spodenki dresowe.

No i ok. Więc jak kupić, żeby to wszystko się zmieściło i żebym jeszcze mogła spokojnie zamknąć plecak....
Obserwuj wątek
    • pola731 Re: Pytanko do mam przedszkolaków 28.10.11, 10:34
      do przedszkola publicznego ?
      nic nie nosiłam - zostawiałam komplet w szafce w szatni - jeśli zdarzyła się niespodzianka to pani schodziła i brała ciuchy z szafki - chusteczki zanosimy po prostu do sali - każdy 1 opakowanie i wszystkie dzieci korzystają , z pampersami nie pomogę bo nie nosiłam

moja Ada chodzi z takim workiem-plecakiem ( kształt worka na buty ale sznureczek zakłada się na ramiona) - nosi w nim tylko butki na zmianę , bo za chiny nie chce zostawić go w szatni na stałe :)
      • patsy79 Re: Pytanko do mam przedszkolaków 28.10.11, 14:03
        u nas tez nic się nie nosi, ubranie na przebranie jest w szatni, nie nosi się jedzenia, picia, pieluch Adam nie nosi, więc chusteczek nawilżających też nie trzeba , chusteczki do nosa kupujemy na początku roku dwa duże opakowania każdy i pani ma do wycierania nosków dzieciom, Adas nie nosi żadnych plecaczków, czasem jak ma ochotę zabrać jakąś zabawkę do przedszkola, to zapakuje ją w mały plecaczek.
    • margott.pl Re: Pytanko do mam przedszkolaków 28.10.11, 15:45
      my też nic nie nosimy, komplet rezerwowych ciuszków leży w szatni, chusteczki zwykłe i nawilżające były na liście wyprawki i tyle :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka