Dodaj do ulubionych

Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do pieca

22.01.12, 20:33
Tak się buduje państwo policyjne, strażnicze lub inspekcyjne. Gdyby Polacy nie byli biedni palili by gazem.
Czas zastopować tę biurokratyczno kontrolną machinę utrzymywaną z naszych podatków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radomianin Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.giga-komputer.pl 22.01.12, 21:09
      Gdybyś kilka godzin dziennie pooddychał powietrzem ze spalonych opon i innego śmierdzącego śmiecia, gdybyś co roku musiał wywalić kasę dla fachowca za czyszczenie twojego pieca tylko dlatego, że twój sąsiad chce sobie palić jakieś świństwo w swoim piecu to może byś przyklasnął temu pomysłowi. Mam nadzieję, że te działania coś zmienią!
      • Gość: hard Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.radom.vectranet.pl 22.01.12, 21:16
        ale temat nie ma co ,tylko takie na nasze forum .
      • Gość: WJAKI Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 22:05
        W jaki sposób ogrzewasz swój dom? Z wypowiedzi wynika, że masz sąsiada spalającego śmieci. Zrób doniesienie albo " spieprzaj dziadu".
      • Gość: 23op Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:58
        Nie łudź się. SM nie będzie się wysilała łazić po godzinie 22 po ich psami poszczują.
        • Gość: Hadar do 23op IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.12, 23:18
          Jeżeli się spróbujesz szczuć strażnika psem, to już nie ma potrzeby kontrolować posesji. Oprócz mandatu będziesz miał sprawę karną. A jak już będzie na ciebie odpowiedni papier, zamiast strażniczek zjawi się grupa interwencyjna. Oczywiście nadal możesz próbować się stawiać, ale wtedy to dla ciebie może być bardzo bolesne...
          • xbmsf Re: do 23op 22.01.12, 23:29
            A jakim w ogóle prawem Kosztowniak wydaje takie upoważnienia? W życiu bym nie wpuścił! Faszyści kolejni.
            • Gość: Konstytucja Re: do 23op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 23:38
              No właśnie ...skoro konstytucja gwarantuje mi nienaruszalność mieszkania, to niby co wyda p. Kosztowniak???? Policjant może wejść z nakazem a strażnik??????
            • Gość: RAC Re: do 23op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 23:43
              W Niemczech takie trucie jest przestępstwem. U nas codziennością. A może by tak w przypadku choroby żądać odszkodowania od sąąsiada lub od miasta, które nie potrafi zapewnić zdrowego powietrza.
          • Gość: 23op Re: do 23op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 00:15
            Nikogo nie zamierzam szczuć. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Wystarczy, że po zamkniętej posesji będzie biegał sobie owczarek niemiecki.
            Niech sobie tworzą grupy interwencyjne, czołgami niech wjeżdżają. Tylko Ty nic nie rozumiesz. To kolejne przyzwolenie na kontrolowanie nas.
            I żeby nie było, to ja mieszkam w bloku z ogrzewaniem z sieci.
        • Gość: krakowianin Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 14:58
          ale gupi :) jesteś ....tak po spaleniu śmieci rozbierz piec , komin i postaw nowe frajerze to cie nie wykryją
      • Gość: mosgra Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.ats.pl 23.01.12, 12:03
        Nie rozumiem. To sąsiad pali oponami w Twoim piecu, że go musisz czyścić?
    • Gość: zbych Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 06:33
      Widać że nie wiecie co to wolność . Wolność to też możliwość oddychania czystym powietrzem . Resztki skórzanej odzieży szytej na czarno są palone w obawie przed fiskusem . Teraz będę donosił i do skarbowego , i do straży . Pilnujcie się ! Szczególnie w soboty , kiedy to nagminnie palicie te szkodliwe świństwa w waszych piecach .
      • Gość: Lusia Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 08:22
        Donoś, słusznie, słusznie. Takich nam potrzeba.
        Ps. skąd wiesz, że resztki skórzanej odzieży szytej na czarno się spalą w piecu ? :)
        • Gość: anna Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.pl 23.01.12, 08:53
          Z palonej skóry jest potworny smród. Mam takich sąsiadów. Spalają co się da, wieczorami albo w nocy nawet w domu trudno wytrzymać. Być może nakazy są dość kontrowersyjne ale dla dobra własnego i moich dzieci takie akcje popieram. Taki dym jest silnie toksyczny i rakotwórczy. Sama palę w piecu, a na plastiki mam umowę z firmą wywożącą śnieci. To tylko 5 zeta miesięcznie i zabierają worek spod furtki zostawiając pusty.. Jeśli ceną za czyste powietrze jest takie ograniczenie to popieram. Nie widzę problemu aby wpuścić strażnika do kotłowni.
          Uważam tylko, że taki ekopatrol powinien mieć dyżury całodobowe, bo palą głównie późnym wieczorem lub w nocy.
          • Gość: EU Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 10:01
            Popieram.
            Na Glinicach nawet latem nie da się wieczorem wywietrzyć mieszkania, bo po otwarciu okien można się udusić.
            Guma, tworzywa sztuczne, stare podkłady kolejowe, śmieci, wszystko co się zmieści w piecu, a jak nie to w ognisku.
    • hutchence Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do pieca 23.01.12, 11:06
      No tak, karać, karać i jeszcze raz karać. Ale dlaczego jeden z drugim palą w piecu śmieciami już nikogo nie obchodzi. Chcemy czystszego powietrza. No jasne, że tak. Tylko spójrzmy może jakie ludzie mają dochody, a potem na ceny energii. Jakiś czas temu było o propozycji dopłat dla chętnych do zmienienia kociołków z węglowych (pot. na wszystko) na bardziej ekologiczne, bodajże gazowe. Właśnie na glinicach. I co i hooy. Akcja zdechła bo chętnych brak. No bo co z tego, że dopłacą do piecyka jak do rachunków już nie. Ja wiem, że sporo z palących odpadami stać na chociażby sam węgiel ale jest bardzo dużo gospodarstw, które ledwo wiążą koniec z końcem i nawet węgiel jest kosmicznie drogi. Więc jeżeli strażnicy będą chodzić od domu do domu i tylko wlepiać bezdusznie mandaty to nic się nie zmieni tylko opresja władzy się zwiększ i zarówno niechęć do niej. Sam opalam dom ekogroszkiem i chętnie przeszedłbym na gaz (wygoda, brak sadzy) ale cena gazu zabija.
      • Gość: Hadar czyli IP: *.ProcesosIRC.org 23.01.12, 12:23
        Rozumiem, że skoro sąsiad nie ma na węgiel, to ja mam zachorować na raka?
        Akcja będzie miała sens tylko wtedy, gdy mandaty będą wysokie. Po prostu ma się nie kalkulować. Jeśli strażnicy będą okazywać dobre serce i wlepiać po 50 zł rozumiejąc trudną sytuację, nigdy nic się nie zmieni.
        Inna sprawa, że powyższe działania powinny być wprowadzone razem z podatkiem śmieciowym, wtedy efekty byłyby gwarantowane.
        • hutchence Re: czyli 23.01.12, 12:34
          Nic nie zrozumiałeś. Energia jest za droga w stosunku do zarobków obywateli. Ceny są nieadekwatne do portfeli. Przecież kiedyś tych ludzi stać było na węgiel, a teraz nie. Kary nie spowodują, że ludzi nagle zacznie być stać na czystsze paliwo. Zresztą tak może być w nieskończoność. Przykład: mam piec na ekogroszek, paliwo uważne obecnie za czyste. Na razie!!! Wystarczy, że zmienią się przepisy dot. czystości spalin, obciążą węgiel wys. podatkami i cena paliwa wzrośnie szybciej niż moje dochody. I jestem w doopie. To, że dzisiaj Ciebie stać na czystą energię nie znaczy, ze tak będzie zawsze. A co do "pobłażliwości" strażników miejskich to nie miałem na myśli niższych mandatów lecz ew. pomoc w ramach dopłat dla uboższych obywateli. A jak znam życie to będzie jak z handlującymi na Struga staruszkami. Płać i płacz.
        • 72pp Re: czyli 23.01.12, 12:47
          Nawet jeśli wlepią po 1000 to i tak kogoś kogo nie stać będzie palił badziewiem, żeby mieć ciepło.
          Wyobrażasz sobie sytuację osoby która mieszka sama i ma nędzny zasiłek emerytalny lub innego w wysokości 500 zł miesięcznie z którego ma zapłacić światło , ubrać się , wyżywić i niejednokrotnie wykupić lekarstwa , żeby kupowała sobie węgiel albo ogrzewała dom gazem.

Tutaj powinny zadziałać rozwiązania systemowe , nie wiem może jakieś dopłaty do kosztów ogrzewania itp.
          Najłatwiej dokopać mandatem ....

Pozdrawiam
          M
          • Gość: Ucho Re: czyli IP: *.204.33.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.12, 13:53
            Tak ! Ja chcę dopłat do ciepła ! Najlepiej pól litra spirytusu , to się dobrze pali i jest ciepło ! A w lecie chcę też dopłat na klimę bo za gorąco , i jeszcze dopłat do mojej emerytury bo robiłem wszystko na czarno i ZUS nie ujął tego...a w ogóle to płaćcie mi za wszystko do jasnej anielki i nie będzie żadnych problemów ze mną , obiecuję ...
            • Gość: Hadar Zboczyliśmy nieco z tematu IP: 74.63.112.* 23.01.12, 14:21
              Tematem artykułu jest spalanie śmieci a nie jak to napisał jeden z forumowiczów "palenie badziewiem" czy jakoś podobnie.
              Rozumiem, że jak kogoś nie stać na gaz, pali węglem - jak nie stać na węgiel, niech zbiera drewno.
              Ale wrzucanie śmieci do pieca ma na celu głównie pozbycie się zbędnych odpadów a nie uzyskanie ciepła. Ile to razy snuje się w lato śmierdzący dym - typowy palony plastik. Wyjątkowe zmarzlaki z tej "biedoty" posiadającej własny plac z domkiem...
              I dlatego tłumaczenie: bo mnie nie stać jest absurdalne.
              To ja zapytam: a co zrobiłeś w celu zdobycia pieniędzy? Duma nie pozwala zbierać puszek, butelek czy kartonów, ale wyciągać rączki po pieniążki to szybciutko...
              W każdy piątkowy czy sobotni wieczór pijana gó...arzeria rozrzuca pełno butelek po piwie, które potem sprząta ZUK. Wystarczy się wysilić i pozbierać - wyjdzie niezła dniówka. A nikomu się nie chce...
              • 72pp Re: Zboczyliśmy nieco z tematu 23.01.12, 14:37
                Co do tej "biedoty" jak to napisałeś , sam mam sąsiadkę dwa domy dalej która zeszłej zimy spaliła cały płot i starą drwalkę. Wiem że czasami zbiera złom po sąsiadach - sam jej dawałem kilka razy.
                Więc nie generalizuj, nie wszyscy to cwaniaki i właśnie o takich ludzi mi chodzi .

Pozdrawiam
                M
    • Gość: sq Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 14:11
      Mam wrażenie, że tylko policja z nakazem sądowym może wejść do mojego domu... Ale ja prawa nie kończyłem.).
      • Gość: ... Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 15:02
        i tu się mylisz
      • 72pp Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do 23.01.12, 15:06
        Tu masz podstawę prawną :

Podczas prowadzonych inspekcji zgodnie z art. 379 Prawa ochrony środowiska właściciel posesji zobowiązany będzie do okazania instalacji grzewczej - pieca c.o. oraz umożliwienia przeprowadzenia niezbędnych czynności kontrolnych. W przypadku odmowy właściciela nieruchomości poddania się kontroli przez osobę kontrolującą zgodnie z art. 225 § 1 Kodeksu karnego, osoba utrudniająca przeprowadzenie kontroli będzie podlegała karze pozbawienia wolności do lat 3.

A tu wyciąg z 379 poś:
        Art. 379. 1. Marszałek województwa, starosta oraz wójt, burmistrz lub prezydent miasta sprawują kontrolę przestrzegania i stosowania przepisów o ochronie środowiska w zakresie objętym właściwością tych organów.
        2. Organy, o których mowa w ust. 1, mogą upoważnić do wykonywania funkcji kontrolnych pracowników podległych im urzędów marszałkowskich, powiatowych, miejskich lub gminnych lub funkcjonariuszy straży gminnych.
        3. Kontrolujący, wykonując kontrolę, jest uprawniony do:
        1) wstępu wraz z rzeczoznawcami i niezbędnym sprzętem przez całą dobę na teren nieruchomości, obiektu lub ich części, na których prowadzona jest działalność gospodarcza, a w godzinach od 6 do 22 - na pozostały teren;
        2) przeprowadzania badań lub wykonywania innych niezbędnych czynności kontrolnych;
        3) żądania pisemnych lub ustnych informacji oraz wzywania i przesłuchiwania osób w zakresie niezbędnym do ustalenia stanu faktycznego;
        4) żądania okazania dokumentów i udostępnienia wszelkich danych mających związek z problematyką kontroli.
        4. Wójt, burmistrz lub prezydent miasta, starosta, marszałek województwa lub osoby przez nich upoważnione są uprawnieni do występowania w charakterze oskarżyciela publicznego w sprawach o wykroczenia przeciw przepisom o ochronie środowiska.

Pozdrawiam

M
    • Gość: Adek Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 16:13
      Prawidłowo! Dosyć tego trucia. Zimą trudno złapać oddech od tego smrodu!
      • Gość: Ekolog Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.algo.radman.pl 23.01.12, 16:44
        A ja palę na Glinicach oponami w kominku, ciekawe jak mi wejdom do salonu gdzie mam drogie drewniane prawdziwe parkiety gdzie nawet chrzestnych i proboszcza nie wpószczam bez nowych ciapów.....

...cha cha cha.
        • Gość: Ekolog Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 18:57
          Strażnicy Miejscy poradzą sobie z paleniem śmieci w piecach, tak samo jak poradzili sobie z: bezpańskimi psami, jazdą po Żeromskiego, handlem na Struga, parkowaniem w centrum, zaśmieceniem Radomia, fotoradarem (przed kontrolą ostrzegają w Gazecie Wyborczej - podając gdzie ustawią fotoradar, kabaret a może wielka szalona miłość GW i SM) itp. itd.
          może przed kontrolą palenia śmieci w piecach jakaś krótka wzmianka w ECHU dla odmiany, na jakiej ulicy będą kontrole ????
          Żałosne...
          • Gość: Jaro Re: Ekofikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 19:44
            Jakim to prawem mam wpuścić mundurowego do swojego domu bez nakazu?
            • Gość: Aro Re: Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 20:11
              Takim prawem, że żyjesz w państwie prawa i jeżeli jest podejrzenie ze kopcisz śmieciami to masz wpuścić do kontroli pieca (tylko) a jak nie to wniosek do sądu o ukaranie!
              • Gość: Jaro Re: Ekofikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 20:32
                To przytocz podstawę prawną. Czym mam prawo palić w piecu? Jak mam sprawdzić wartość energetyczną opału? Jak okreslić sprawność zainstalowanego pieca? Przypominam, że w posiadaniu użytkowników znajduje się wiele rodzajów pieców wykonanych w różnej technologii. Na składach znajduje się kilka rodzajów paliwa. O jego jakości nic nie wiemy.
                • Gość: Aro Re: Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 21:10
                  A co ma do rzeczy rodzaj pieca? W żadnym domowym piecu nikt rozsądny nie pali śmieci, bo wie jakie są tego skutki!
                  • Gość: Jaro Re: Ekofikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 10:53
                    Popatrz w necie. Nawet na allegro znajdziesz piece na mokre liście, ściółkę i odpady organiczne. Opon i plastikowych butelek to raczej nie powinno się palić. Czym jednak różni się efekt ich spalania od węgla II i III gatunku, którego pełno na składach?
                    • Gość: Jaro Re: Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.12, 18:03
                      Żeby ludzie palili odpadami organicznymi, to problemu by wcale nie było. Chodzi o palenie śmieci, których nie powinno się bezwzględnie (nie raczej) palić w piecach domowych!
                • Gość: Ych Re: Ekofikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 23:40
                  Palacze skrawków z tzw cichych szwalni rżną głupa , nie dość że są fikcyjne zarejestrowani jako bezrobotni to jeszcze trują środowisko .Halinów i trójkąt: Glinice - Długojów - Idalin ...Gdzie w tym mieście są urzędy skarbowe...wolność tych panów i pań drogo nas kosztuje...
                  • Gość: Ekolog Re: Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.12, 18:03
                    Strażnicy Miejscy poradzą sobie z paleniem śmieci w piecach, tak samo jak poradzili sobie z: bezpańskimi psami, jazdą po Żeromskiego, handlem na Struga, parkowaniem w centrum, zaśmieceniem Radomia, fotoradarem (przed kontrolą ostrzegają w Gazecie Wyborczej - podając gdzie ustawią fotoradar, kabaret a może wielka szalona miłość GW i SM) itp. itd.
                    może przed kontrolą palenia śmieci w piecach jakaś krótka wzmianka w ECHU dla odmiany, na jakiej ulicy będą kontrole ????
                    Żałosne...
                    • Gość: strażnik Re: Ekofikcja IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.12, 18:10
                      ECHO DNIA 24.01.2012r.
                      – Mamy imienne upoważnienie wydane przez prezydenta Radomia - wyjaśnia Piotr Stępień, rzecznik radomskiej straży miejskiej.

Upoważnienia zostały wydane kilkunastu strażnikom na podstawie ustawy Prawo Ochrony Środowiska. Kontrole prowadzone będą zgodnie z artykułem 379 ustawy Prawo Ochrony Środowiska. W myśl artykułu kontrolujący są uprawnieni do wstępu na teren nieruchomości, na której prowadzona jest działalność gospodarcza, przez całą dobę oraz od 6 – 22 na pozostały teren.

prawda czy fałsz ???
                      FAŁSZ !!!
                      upoważnienia otrzymali wszyscy strażnicy !!!!
                      • Gość: Jaro Re: Ekofikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 21:10
                        Proszę podać definicję paliwa stałego.
                        • Gość: zez Re: Ekofikcja IP: *.free.aero2.net.pl 24.01.12, 22:51
                          A co to oznacza nieodpowiednie paliwo-musi być podany wykaz dla strażnika.
                          Np. miał węglowy zasiarczony i zawierający metale ciężkie truje bardziej niż niektóre tworzywa
                          (chemicy dobrze o tym wiedzą). Zdecydowanie powinno się unikać palenia gumy, poliuretanów
                          jak pianki montażowe i gąbki tapicerskie, PCV (polichlorek winylu) odpadów pogarbarskich i
                          skórzanych, PS (polistyrenu) odzieży z syntetyków z wyjątkiem czystej bawełny. Natomiast PE i PP czyli polietylen i polipropylen spalane w wysokiej temperaturze są bardziej ekologiczne niż nawet ekogroszek czy drewno. Ich skład chemiczny przypomina parafinę (świeczkę) i nie
                          dają popiołów, jak to rozpoznać-są oznaczenia na opakowaniach: PE, PP lub HDPE i HDPP, PS.
                • Gość: ;) Re: Ekofikcja IP: *.static.korbank.pl 30.01.12, 05:59
                  Możesz poprosić o dokumenty potwierdzające wartość opałową, zawartość siarki, tzw."koksik" itp
    • Gość: Herb Re: Wolnoć Tomku? Już nie. Strażnik zajrzy ci do IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.12, 18:21
      Toż to już EEuropa pełną gębą. Globalizacja komunizm i bezprawie w jednym.
    • Gość: Obywatel Prezydent nie jest prokuratorem. Brak podstawy pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 23:35
      Co mnie obchodzi ze jakis prezydent dal upowaznienie SM? Prosze o podanie podstawy prawnej. Wejsc do mojego domu mozna wylacznie za moja zgoda badz z nakazem prokuratorskim. W naszym miescie prezydent to prokurator?
      • Gość: obserwator Re: Prezydent nie jest prokuratorem. Brak podstaw IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.12, 18:49
        miasto monitoringowo - policyjne + zero prywatności = pisowładza na prywatnym folwarku
        ale trochę z innej beczki
        bardzo ciekawe
        teraz radom z dnia 26.01.2012r. str. 2 za kosztowniakiem trzymającym rękawicę do łapania krokodyli stoi po prawej stronie ciekawie ubrany gość , to chyba kurtka służbowa straży miejskiej ???, ale czapka coś nie służbowa - czy to nowe nieoznakowane patrole straży, czy może sorty SM wędrują po radomiu bez kontroli...
        ja takiego przebierańca do domu nie wpuszczę... i na pewno w moim popielniku nie będzie grzebał!!!

terazradom.pl/files/teraz_radom_2012-01-26.pdf
        • Gość: radomiak Re: Prezydent nie jest prokuratorem. Brak podstaw IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.12, 22:49
          to co ku... ze strażników się robi to skandal
      • Gość: ;) Re: Prezydent nie jest prokuratorem. Brak podstaw IP: *.static.korbank.pl 30.01.12, 06:03
        Art. 379 POŚ - podstawa prawna.
        • Gość: CEGLANY DOM DYMI uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystanku MPKa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 10:22
          Około godzi 18.00 -19.00 codziennie jedziemy z pracy do miasta autobusami MPK.
          Przystanek jest potwornie zadymiony, bo okazuje sie ,że w czerwonym ceglanym domku/ /obok przystanku MPK/ za płotem cały czas palą chyba oponami albo innymi odpadami.
          SMRÓD JEST NIESAMOWITY . Na placu tej posesji stoi bilbor.
          Kilkanascie dni temu byliśmy swiadkami jak przyjechała do własciciela w tej sprawie Straż Miejska ale chyba interwencja nic nie dała bo dym wali z komina codziennie i nas truje oraz mieszkanców .Teraz kiedy są mrozy palą co chcą na całego.
          PROSIMY O PILNĄ INTERWENCJĘ STRAZY MIEJSKIEJ I STAŁY CODZIENNY NADZÓR NAD TĄ NIELEGALNĄ K O T Ł O W N I Ą .
          Jak zaczniecie interwencje dopiero w połowie lutego to do tego czasu już nas wytrują.!!!!!!
          • Gość: ekokoniec Re: uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystanku IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.12, 19:51
            nowa skoda strazników już rozbita
            miejsce akcji Moniuszki 9
            podobno kierowaca bez uprawnień
            a radiowóz w zimie na letnich oponach
            no ciekawe co na to ubezpieczyciel
            • Gość: do roboty panowie Re: uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 10:17
              Najpierw profilaktykapouczanie ,picowanie , ze coś sie robi , a potem skończy się okres grzewczy.I cała akcja do dupy jak zwykle.
            • Gość: tedee Ubezpieczyciel ? IP: *.mia.bellsouth.net 31.01.12, 18:19
              wyplaci odszkodowanie. W Polsce nie ma ustawowego obwiazku wymiany opon na zimowe wiec kazda proba odmowy wyplaty odszkodowania z tytulu posiadania opon przeznaczonych na lato skonczyloby sie w sadzie. Przynajmniej tu gdzie mieszkam by tak bylo.
              • Gość: Jaro Re: Ubezpieczyciel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 20:57
                Tak samo jak nie ma ustawowego określenia co mam wrzucić do pieca.
                • Gość: karać trucicieli A ochrona srodowiska , to pikuś?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 10:57
                  Mandat 500 zł to bardzo mało.Ale jak dostanie kilka razy po 500 stówek to kupi sobie dobre paliwo do CO.
                  • hutchence Re: A ochrona srodowiska , to pikuś?? 01.02.12, 22:32
                    Jeżeli nie kupuje teraz to po zapłaceniu kilku mandatów tym bardziej nie kupi. Głupota ludzi, którzy uważają, że wszystko można załatwić odpowiednio wysokimi karami jest porażająca.
          • Gość: 1 Re: uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystanku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 22:42
            Czy nowe adidasy mogą być spalone w piecu?
            • Gość: smakosz smrodów uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 10:49
              Nowe adidasy mniej smierdzą jak stare bo nie są przepocone i tak nie serują.
              • Gość: Jaro Re: uL.Wierzbicka 101 .Dym i smród na przystank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 20:21
                Wchodzenie umundurowanego funkcjonariusza bez nakazu niezależnego sądu do mieszkań prywatnych to pogwałcenie podstawowych praw obywatelskich w wolnym i demokratycznym kraju. Udzielenie pełnomocnictwa do wykonywania takich czynności stanowi nadużycie władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka