Dodaj do ulubionych

Kamiński winny

22.01.12, 22:05
W piątek Sąd Apelacyjny w Radomiu ostatecznie uznał Stanisława Zbigniewa Kamińskiego winnym pomówienia dyrektora Muzeum J.Malczewskiego w Radomiu Adama Zielezińskiego. O co chodziło w sprawie Kamiński kontra Zieleziński? Czy jest to zaklęty krąg Muzeum - Elektrownia - Kamiński - Szewczuk i inni (św. p. M. Kołsut) ? Niech ktoś wreszcie wyjaśni to opinii publicznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: tuli Re: Kamieński - matole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:30
      Nie żaden Kamiński jeno Kamieński profesor naszej Politechniki. Na marginesie chciał się zemscić za wypieprzenie całkiem słusznie z roboty, to dostał w d..pę, ale już od sadu. Skazanie w procesie karnym to nie żadna bułka z masłem a poważna sprawa.
    • Gość: tuli Re: Kamieński - matole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:39
      I jeszcze słowo do Adama Zielezińskiego. Ten wyrok otwiera możliwość pociągniecia sprawy, ale za naruszenie dóbr osobistych w procesie cywilnym i tu możliwość dania oszczercy nieźle po kieszeni...czego życzę ..
      • Gość: katedra Re: Kamieński winny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:57
        Z Kamieńskim Zbychem trzeba tak jak to zrobił to Janusz Popławski, celny cios i Zbycho na deskach, a nie tam zaraz po sądach, szkoda czasu Wysokiego Sądu :))
        • Gość: zawiedziony Re: Kamieński winny IP: *.korbank.pl 23.01.12, 13:06
          No popatrz a ja myślałem,że to jedyny sprawiedliwy,skromny i kryształowy profesor na polibudzie,takie dobre wrażenie robił...,co to teraz będzie,padł ostatni autorytet w mieście???
    • Gość: nikt Re: Kamiński winny IP: *.147.86.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.12, 18:25
      Nosil wilk razy kilka poniesli i wilka...to straszne, ale prawdziwe zawsze!!! i,jesli on krysztalowy to inni czyscu, jak woda w czystym potoku gorskim.
      • Gość: widzu Kamieński niewinny IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.12, 08:29
        Jak wygląda i jakie wystawy organizuje MSW po zwolnieniu profesora każdy widzi. Zniszczyć dorobek 20 lat łatwo, ale historia oceni te działania. W ogóle muzeum oklapło i nic tu ciekawego się nie dzieje, gdyby nie pani Pulnar to nie byłoby co oglądać.
        • Gość: justice Re: Kamieński winny skazany w procesie karnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.12, 09:25
          Odezwał sie zawiedziony członek "bandy czworga" :))) , daremne żale próżny trud...ale nie martw się po kilku latach wyrok ulegnie zatarciu, tylko plamy na honorze zatrzeć się nie da.
        • Gość: diego Re: Kamieński niewinny IP: *.korbank.pl 24.01.12, 09:51
          Profesor "Kryształ" podawał się za przyjaciela Mirka Kołsuta, w takiej roli wystąpił przecież na wystawie dedykowanej zmarłemu rzeżbiarzowi, to ciekawe. Ostatni raz przed śmiercią, jak sam wspomina we własnym tekście opublikowanym w albumie poświęconym rzeżbiarzowi, spotkał Mirka w sierpniu, zresztą zupełnie przypadkiem, na przystanku autobusowym ,póżniej już nigdy. To raczej dziwna relacja między przyjaciółmi, artystami z tego samego miasta. Wiedząc świetnie o kłopotach i chorobie przyjaciela coś marnie interesował się jego losami, nadużywanie w tym kontekście słowa "przyjażń" wydaje mi się więc trochę nie na miejscu. No i ta próba powoływania się na rzekomą, nieudokumentowaną wypowiedż osoby nieżyjącej, wykorzystywanie Mirka do prywatnej wojenki z Zielezińskim, no to już jest zwyczajny brak klasy i wyczucia. Wiooooocha panie Profesorze! Może się mylę???
          • Gość: muzealnik Re: Kamieński winny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 17:36

Pan profesor od rysowania lini poziomych i pionowych :)))).
            Nauczka bardzo bolesna i przestroga dla wszelakich oszczerców. Ciągać pseudo-autorytety po sądach, to chyba jedyna możliwość w tych czasach. A najlepiej omijac takich wielkim kołem, no i ręki nie podawać.
            • Gość: ciekawy Re: Kamieński winny IP: *.korbank.pl 25.01.12, 08:40
              To ten Kamieński,przyjaciel Wajdy i Kołakowskiego???
              • Gość: acta Re: Kamieński winny IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.12, 10:07
                Zawiedziony diego ciekawy jesteś namierzony.
    • Gość: mosgra Re: Kamiński winny IP: *.ats.pl 26.01.12, 08:44
      No i tak wygląda nasze środowisko plastyków. Bardzo się lubią.
    • Gość: nikt Re: Kamiński winny IP: *.182.212.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.12, 12:45
      A mnie kojarzy sie to z kiczem, groteska typu"Mickiewicz wielkim poeta byl...", a Kamienski, jak to pisal Gombrowicz "upupiony"- fajnie,to nawet brzmi:-)
      • Gość: beata Re: Kamiński niewinny IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.12, 14:14
        Wczoraj sąd kapturowy zebrał się w Łaźni. Ale co w tym towarzystwie robili "koledzy" Kamieńskiego z uczelni ?
        • Gość: nikt Re: Kamiński niewinny IP: *.146.18.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.12, 15:51
          zacytuje: to Ty masz kolegow? Pani Beato- niech nikt nie ma zludzen...skad to zlo, nie mam zludzen...gniew ogarnal wszystkich ludzi...lunatycy otaczaja mnie...- a moze po prostu w tym miescie lunatycy otaczaja nas? dlatego tak piekne sa slowa niektorych piesni i artystow...a jak czytam posty o Radomiu- wiem to niezwiazane z tym- to jest taka pelna emocji: stanal w ogniu nasz wielki dom, dom dla psychicznie i nerwowo chorych...krzyczymy w szale wsciekolsci...tylko odczytac trzeba metaforycznie. Ewentualnie polecam popatrzec na obrazy Bocha- wscieklosc mija, albo pojechac do Sandomierza i przeanalizowac Droge Krzyzowa, literacko przeczytac Laskawe - Littella inne bedzie postrzeganie rzeczywistosci.
          • Gość: Ktoś Re: Kamiński niewinny IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.12, 18:52
            Nikt się naćpał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka