Dodaj do ulubionych

W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie...

30.03.12, 14:27
Vietnam Veterans Memorial
Obserwuj wątek
    • kerkopithekion jak to dobrze... 30.03.12, 14:33
      ... że to "misterium śmierci" czy jak tam będzie w Smoleńsku a nie np na Krakowskim Przedmieściu :D
      choć ciekawa jestem ile też podatnicy będą płacić miesięcznie za dzierżawę gruntu pod tę makabryłę (a grunt spory, oj spory...)
      • Gość: Whatever a miał być sancho pansa IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 14:51
        nosz k. mać, to nie będzie profesora doktora wiktora traktora lecha aleksandra mikołaja koperniczyńskiego na osiołku ......

buuuuu ......
        • Gość: Whatever Pomnik głupoty polskiej IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 14:57
          nazwa skrócona
          Pomnik Głupoty Polskiej
    • mariohudds Stracony projekt 30.03.12, 14:47
      Warto zdać sobie sprawę, że pomniki nie są dla zmarłych, lecz dla żyjących. To nam mają one przypominać o ofiarach, bohaterach, ludziach, którzy wnieśli coś w nasz świat.
      Pomnik, z pewnością doskonały artystycznie, stanie w Smoleńsku, dokąd niewielu ludzi się wybierze. Tam nie ma ich grobów. Są w kraju.
      Mógłby stanąć w Polsce, obok np. hangaru/sarkofagu ze sprowadzonymi szczątkami samolotu.
      • Gość: Ewa S. Re: Stracony projekt IP: *.1.20.195.pp.com.pl 30.03.12, 14:48
        No nie wiem. Ja sobie w domu zrobiłem własny i jestem zadowolony. Polecam.
      • grundol1 Nadal mało? 30.03.12, 14:58
        Pomnik na Powązkach nie wystarczy? A jak chcesz się pomodlić za zmarłych pod dachem to masz tablicę w Katedry Polowej Wojska Polskiego. Nadal mało? To jedź na Wawel na grób Kaczyńskich.
        • Gość: gosc Re: Nadal mało? IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 15:10
          oczywiście że nie wystarczy, jeszcze 200 postawią, będzie pomnik na pomniku
          • Gość: Teść Jarka Re: Nadal mało? IP: *.netcologne.de 30.03.12, 15:50
            "Na końcu długiego muru jest zaś osłonięta brzoza - tłumaczy Komorowska. -"
            To była w końcu ta brzoza teleskopowa czy nie?
            GSoWL Maciorowicz nie zatwierdzi projektu.

GSoWL - główny spec od wypadków lotniczych.
        • norbert2225 Re: Nadal mało? 30.03.12, 15:48
          tak zbeszczescili Wawel swoja prywata Kaczynscy i kosciol
      • norbert2225 Re: Stracony projekt 30.03.12, 15:46
        co ty czlowieku wygadujesz czy Polska to smietnik ludzie w Smolensku przynajmiej beda mieli za darmo mur skoro zniszczyli im teren /zal mi tylko tych mlodych ludzi ktorych zabili Kaczynscy/
    • Gość: A powinni postawić przed domem Tuska IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 14:50
      swoimi decyzjami i zaniedbaniami, chowaniem krzeseł, podkładaniem nogi, w końcu doprowadził do tragedii i rozbicia samolotu rządowego z prezydentem na pokładzie.
      • Gość: Whatever g. prawda IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 14:52
        łżesz jak kot
        (jaDosława kaŁczyńskiego)
      • koloratura1 Pamiętaj o momencie kulminacyjnym! 31.03.12, 16:00
        Gość portalu: A napisał(a):

> [Tusk] swoimi decyzjami i zaniedbaniami, chowaniem krzeseł, podkładaniem nogi, w końcu
        > doprowadził do tragedii i rozbicia samolotu rządowego z prezydentem na pokładzie.

A - na koniec, przed przylotem prezydenckiej tutki - sam osobiście latał po tej oślej łączce, z siatką na motyle. ;)
    • biesczad1 A gdzie mgła, dwie bomby, krzyż, ... 30.03.12, 14:53
      A gdzie prezes???
    • rystra Polski Naród chcą pohańbić! 30.03.12, 14:59
      Jezu Chryste! Czarny!!!! kamień? Ci "artyści" w zmowie z ruskimi chcą pokazć, że POLSKA to czarny charakter!!! Ratujcie NARÓD!!!
    • gsb wstyd za pełne nienawiści i żółci durne komentarze 30.03.12, 15:04
      przeczytałem komentarze nade mną i... ludzie drodzy, na prawdę chcecie żyć w świecie takich emocji, wierzycie że za tak nachalne opluwanie innych nie spotka Was kiedyś to samo. ja nie wnikam czyj to jest elektorat, ale skąd TYLE NIENAWIŚCI???
      • Gość: Anyon Re: wstyd za pełne nienawiści i żółci durne komen IP: *.1.20.195.pp.com.pl 30.03.12, 15:59
        ... to nasz patriotyzm. Nic więcej.
      • czes.tor Re: wstyd za pełne nienawiści i żółci durne komen 30.03.12, 18:58
        gsb napisał:
        > ... skąd TYLE NIENAWIŚCI???

Skad? Ano ze zmeczenia Kaczynskim, Macierewiczem, tymi wszystkimi Gosiewskimi, Kurtykowymi i innym matolstwem oraz ich teoriami spiskowymi, wymaganiami.
        Rzygac sie chce na dzwiek slowa "smolensk" i "pomnik ofiar".
        I Kaczynski na Wawelu!!! No, totalne pomieszanie z poplataniem.
        Nie dziw sie wiec, ze ludzie reaguja tak jak reaguja. Maja tego kretynsta dosc i maja racje.

PS. mnie podoba sie inny projekt pomnika: demotywatory.pl/2112501
        • Gość: Teść Jarka Re: wstyd za pełne nienawiści i żółci durne komen IP: *.netcologne.de 30.03.12, 23:57
          Czy to co trzyma w prawicy, to model TU-154M?
    • Gość: gosc Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 15:09
      MILION EURO BRUTTO ????? pojeb..... was
    • man_sapiens W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 15:10
      Plagiat z amerykańskiego pomnika weteranów Wietnamu.
      • makrama1 Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan 01.04.12, 09:16
        man_sapiens napisał:

> Plagiat z amerykańskiego pomnika weteranów Wietnamu.

Nie plagiat a nawiązanie. I bardzo dobrze.
    • olszymow W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 15:11
      A wybitny artysta Czesiu Bielecki co dostał ? Sama M jak Miłość to za mało
    • muderes W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 15:15
      Wyjątkowo piękny pomnik.Walory artystyczne prostoty, połączone z pięknym przekazem zadumy ,refleksji ,metafory i umiaru.
      • Gość: zzz Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan IP: *.cable.mindspring.com 30.03.12, 15:20
        jaaasne, szczególnie umiaru!
      • ar.co Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan 30.03.12, 19:08
        I wystarczająco daleko od Polski. Jeszcze tylko żeby czarne wdowy (wiadomo które) zrobiły zrzutkę - i naprawdę nie miałabym projektowi nic do zarzucenia.
        • makrama1 Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan 01.04.12, 09:26
          ar.co napisała:

> I wystarczająco daleko od Polski. Jeszcze tylko żeby czarne wdowy (wiadomo któr
          > e) zrobiły zrzutkę - i naprawdę nie miałabym projektowi nic do zarzucenia.

"Wiadomo które" to ja nie wiem czy ten projekt w ogóle akceptują, że już o zrzutce nie wspomnę.
          Wizja "96 rąk (czy też par rąk) w różnych gestach" wyłaniających się tak na moje oko z goowna, prezentowana swojego czasu przez Panią Gosiewską Drugą bodajże, a więc bliska sercu, też nie miała być realizowana ze zrzutki wdowim groszem.
    • uniwr Bez dmuchawy ze sztuczną mgłą nie ma sensu 30.03.12, 15:26
      Inaczej w np. słoneczny dzień nie będzie właściwego klimatu. I wizyty trzeba będzie organizować wg. prognozy pogody, a to niełatwe zadanie (jak widać na przykładzie powodu do pomnika).
    • norbert2225 W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 15:42
      oszolomy beda mialy swoj pomnik nareszcie w Smolensku a tamci ludzie zyskaja bo bedzie mur odzielajacy lotnisko od drogi przynajmiej tyle porzytecznego
    • princealbert a gdzie Jezus? 30.03.12, 15:44
      albo chociaz JP 2
      • koloratura1 Re: a gdzie Jezus? 31.03.12, 16:16
        princealbert napisała:

> albo chociaz JP 2

Jezus + JP II + śp.Lesio znajdą się - w charakterze Trójcy Świętej - na cokole przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. Oczywiście - po usunięciu z cokołu tego tam przebierańca w jakimś rzymskim chałacie.
        ;)
        • makrama1 Re: a gdzie Jezus? 01.04.12, 09:30
          koloratura1 napisała:

> princealbert napisała:
          >
          > > albo chociaz JP 2
          >
          > Jezus + JP II + śp.Lesio znajdą się - w charakterze Trójcy Świętej - na cokole
          > przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. Oczywiście - po usunięciu z cokołu tego
          > tam przebierańca w jakimś rzymskim chałacie.
          > ;)

Nie mów takich rzeczy nawet żartem, nie pisz, nawet lepiej nie myśl, bo a nuż na kogoś spłynie natchnienie.
    • wlodzimierz.ilicz Stanie kolejny pomnik jacy to my głupi jesteśmy... 30.03.12, 15:47
      Głupi jak Polak - znajdzie kolejne upamiętnienie.
    • siekiera-live W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 15:49
      czerwony sku...elu proś Boga aby na twój grób kiedyś pies nie nasikał
      • koloratura1 Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan 31.03.12, 16:19
        siekiera-live napisał:

> czerwony sku...elu proś Boga aby na twój grób kiedyś pies nie nasikał

Czemu?
        Ja, na przykład, bardzo lubię psy...
    • pn-ski Czy wszystkim ofiarom wypadków od teraz będzie się 30.03.12, 16:08
      stawiać pomniki?
    • 25cz W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 17:21
      Zasługi, Jarosława Kaczyńskiego, dla naszej ojczyzny, są nie do przecenienia. Jak pięknie rozwija się przemysł pomnikarski. Architekci i artyści, mają ręce pełne roboty. Patolodzy nie nadążają z zamówieniami na sekcje zwłok. Dziennikarze mają zagwarantowaną pracę, do 79 roku życia. Podejrzewam, że ten cały wzrost gospodarczy, zasługujemy naszej pięknej katastrofie pod Smoleńskiem. Trzeba docenić fakt, że prezes, dla swojej ukochanej ojczyzny poświęcił członków swojej rodziny i paru innych mniej znaczących rodaków. Jestem pewien, że naszego prezesa, stać nie na takie poświęcenia, w imię Wielkiej Polski.
      • anna22290 Re: W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stan 30.03.12, 18:47
        bardzo mi sie podoba ten post taki optimistyczny no i prosze jak w prosty sposob mozna zagwarantowac ludziom prace do poznej starosci
    • 6.smiech W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 17:22
      A co tam sie stalo ze potrzebny pomnik ?
    • ar.co W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 30.03.12, 19:12
      "na murze znajdują się inskrypcje ofiar katastrofy"
      Ktoś chciał być bardzo mądry i użyć ładnie brzmiącego wyrazu, ale niestety nie bardzo wie, co ten wyraz oznacza. Bo "inskrypcje ofiar" to po prostu napisy wykonane w materiale trwałym przez ofiary - czyżby spadający Kaczyński z Gosiewskim coś po drodze wydrapali na murze?
    • antybosman MOCKBA już zawczasu upamiętniła 30.03.12, 20:30
      Jest tam Smoljenskij prospjekt, stacja metra Smoljenskaja nawet jest...
      • Gość: Teść Jarka Re: MOCKBA już zawczasu upamiętniła IP: *.netcologne.de 30.03.12, 21:09
        Kontradmirale. Dziennie rano stawiam pomnik prezydencika.
        Z reguły nie podoba mi się i naciskam guzik, robiąc miejsce
        dla nowego projektu.
    • 6.smiech W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 31.03.12, 10:45
      A kto za ta nowa smolenska szopke placi ?
    • koloratura1 W Orońsku wybrali projekt pomnika, który stanie... 31.03.12, 16:23
      Bardzo piękny i mądry pomnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka