arno2000 12.04.12, 21:39 Zna ktos dobrego mechanika w Radomiu ktory specjalizuje sie dizlach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AVO Re: Dobry mechanik IP: *.radom.vectranet.pl 13.04.12, 02:39 Zależy o co dokładnie chodzi. Osobiście znam w Radomiu dwóch mechaników, u których nie boję się zostawić samochodu. To Boguś Domińczak na Kapturskiej i Donat Jadczak na Białej. Obu mogę polecić z czystym sumieniem! Obaj to fachowcy z górnej pułki i jednocześnie pasjonaci tego co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
wemur Re: Dobry mechanik 13.04.12, 09:57 Własnie, zależy co ci chodzi. Dobrzy mechanicy może i są ale żeby zaraz zostawiać samochód!? Nie to, żeby coś zginęło ale wszyscy pracują w/g zasady "jedno naprawić a dwa popsuć" . Wiem co mówię. Winne jest lenistwo Panów Mechaników, mrowie uczniów, którzy wykonują większość prac przy aucie tak, jak potrafia (z reguły bez nadzoru Panów Mechaników, bo tekst "zrobiłeś już !?" trudno uznać za nadzór), chmary klientów wśród których można przebierać, jawny lub skryty dyktat Pana Mechanika co do wyboru części ( często to co proponują i za co się płaci znacznie odbiega od tego co faktycznie montują) bo inaczej nie będzie gwarancji, terminy wykonania usługi z sufitu. Potem się okazuje, że diagnoza była błędna, wymienione części psu w d..ę, auto z powrotem na plac w kolejkę, robimy dalej do skutku (błędne diagnozy i niepotrzebne części oczywiście na koszt klienta). Wreszcie wyjeżdżamy szczęśliwi z warsztatu i długo kontestujemy zgubione lub luźne osłony i obudowy, pourywane śruby lub zerwane gwinty, poprawiamy sami co sie da, zbieramy kasę i za jakiś czas nauczeni doświadczeniem jedziemy do kolejnego "dobrego mechanika".... Odpowiedz Link Zgłoś
arno2000 Re: Dobry mechanik 13.04.12, 21:34 Głównie chodzi o to ,że kiepsko odpala na zimnym silniku (ciężko ,ledwo ledwo ). A wtryski były regenerowane rok temu,pompa uszczelniana. Wcześniej nie było takich problemów , dopiero teraz po zimie się ujawniły . A drugi problem to stukanie przy hamowaniu ( hamuje dobrze-tylko coś stuka ) Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Dobry mechanik 13.04.12, 22:11 Skończyły się czasy gdy diesle starego typu naprawiał Pan Maniuś złota rączka,te nowe samochody mają tyle elektroniki,że bez fachowego warsztatu który posiada odpowiednią aparaturę i przeszkolony personel jest mało.Lepiej zaprowadzić auto do zdawało by się droższego warsztatu niż liczyć na tanią usługę która w konsekwencji okaże się dużo droższa. Trudno tak wymienić warsztat ,ja swój problem ze swoim dieslem rozwiązałem w ten sposób,że przespacerowałem się na postój taksówek i tam trochę popytałem kierowców którzy mieli takie samochody jak ja,ale trzeba brać poprawkę,bo każdy chwali swojego mechanika,coś w tym jest ale rozsądek powinien brać gore nad emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś