Dodaj do ulubionych

Uwaga na mięso!

23.05.12, 11:44

Od pewnego czasu producenci dodają "wynalazki żywieniowe" nie tylko do wędlin ale również i do surowego mięsa, by zwiększyć jego wagę.

Dlaczego nie zainteresuje się tym Urząd Ochrony Konsumentów?
Jak Pani w sklepie oszuka na wadze czy cenie o 5%, to idzie siedzieć, a e-producenci oszukują o 30-50% i nic!!!

Jak sprawdzić? Prosto. Normalne mięso na rozgrzanym tłuszczu - smaży się.
Nowoczesne najpierw wydziela z siebie szaro-burą lekko śmierdzącą pianę, potem wodę. Jeżeli smażysz pod przykryciem nie usmażysz nigdy, tylko ugotujesz, lub udusisz. Jedyna metoda na usmażenie wynalazku to odparować bez pokrywki.

Mój dziadek wymyślił inną metodę. 25 dkg. boczku kroi na nieduże kawałki, wrzuca do dużej ilości zimnej wody i gotuje ok. 10 minut. Wodę z E-zapachem wylewa. Boczek płucze i po osuszeniu otrzymuje 16/17 dkg. boczku który choć prosto z wody,( wody z "mącznym klejem") już z siebie nie wydziela i nadaje się do smażenia. Takie rozwiązanie proszę traktować jak super awaryjne.

Dziadek powiada, że kiedyś, kiedyś po wojnie za mięsną aferę to dosłownie poleciały głowy. Dzisiaj producenci chyba dostaną medal od ZUS za wykańczanie potencjalnych odbiorców emerytur.

. Warto, ponieważ dokładnie nikt nie wie jakie to trucizny serwują nam E wynalazcy.
www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/jest-akt-oskarzenia-dla-zakladow-miesnych-ws-oszustwa-przy-produkcji-wedlin,36680.html
Ta ujawniona sprawa tylko kropla w morzu - tak się dzieje powszechnie
www.dieta-dla-zuchwalych.pl/oszustwa-producentow-zywnosci-mieso-wedliny.html

Sokrates kiedyś powiedział: „Istnieje tylko jedno dobro -wiedza i jedno zło - ignorancja". Powyższe stwierdzenie powinno kierować nami we wszystkich poczynaniach.
Obserwuj wątek
    • wemur Re: Uwaga na mięso! 23.05.12, 13:55
      ...nie od pewnego czasu a od początku lat 90-tych.
      Z przeciętnej masarni wychodzi na wagę nie mniej gotowych produktów niż wchodzi surowców + odpady produkcyjne. CUD !
      W te przekręty musi być umoczony niezły kapitał, który jest w stanie wszelkim próbom likwidacji procederu ukręcić głowe ( patrz afera solna) .
      Za komuny faktycznie za coś takiego były nawet wyroki smierci.
      Wniosek taki, że jeszcze długo będziemy jedli wyroby "mięsopodobne" bo kapitał musi rosnąć.
      • wemur Re: Uwaga na mięso! 24.05.12, 22:35
        czytaj
    • Gość: vege Re: Uwaga na mięso! IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.12, 08:15
      GO VEGETARIAN :)
      • justice_of_sheep Re: Uwaga na mięso! 27.05.12, 01:37
        Białko jest bardzo energetycznym źródłem energii. Bardzo trudno byłoby się przestawić na wegetarianizm mając inne nawyki żywieniowe. I tak już wiele zmieniam w łączeniu produktów. Gdyby w Radomiu można by było kupować żywność od tzw. "chłopa" czy "baby ze wsi" (bez najmniejszej pejoratywnej intencji) , ale już taka instytucja nie istnieje. Gdzie można kupić naprawdę zdrową żywność?
        • Gość: Ziemek Re: Uwaga na mięso! IP: *.play-internet.pl 15.07.12, 23:15
          Mało wiesz, a na dodatek wierzysz nie tym co powinieneś. A z innej strony śmiejesz się pewnie, że chińczycy pracują za miskę ryżu dziennie. Wiec skoro oni mogą na samym ryżu, to ty nie mógłbyś na soczewicy, ciecierzycy, pasternaku, szpinaku.....
          Ogranij się.
    • Gość: P. Re: Uwaga na mięso! IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.12, 09:38
      " Dzisiaj producenci chyba dostaną medal od ZUS za wykańczanie potencjalnych odbiorców emerytur " - I O TO WŁAŚNIE CHODZI !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: iksiński Re: Uwaga na mięso! IP: *.giga-komputer.pl 29.05.12, 13:32
        Jest taki sklep gdzie sprzedają wyroby własne, ale nie wiem co to za ulica. Na Słowackiego przy wiadukcie, jak są światła, skręca się w stronę ZUS. Ale nie jest otwarty codziennie od do tylko w jakieś tam dni od do. Jak ktoś zainteresowany to musi się upewnić.
    • wemur Re: Uwaga na mięso! 15.07.12, 22:14
      Proponuję, skoro jest miejsce dla głupszych tematów, zamieszczać opinie o jakości wyrobów mięsnych i rodzimych firmach z tej branży. Bez polityki. To chyba wspomoże te uczciwe firmy i trochę da trochę popalić oszustom z korzyścią dla nas wszystkich.
      Ja ostatnio miałem okazję próbować kilka smacznych wyrobów i zapytałem obsługę sklepu kto jest ich producentem- otrzymałem odpowiedź, że to firma JBB
      • zibislon Re: Uwaga na mięso! 15.07.12, 22:22
        najlepiej kupować na "targu" w czwartek !
        • Gość: nitka do zibislon IP: *.00c.radom.pilicka.pl 15.07.12, 23:09
          Nie do końca prawda
          Dzisiaj nawet chłop inaczej karmi świnię "dla siebie" a inaczej na sprzedaż
          • wemur Re: do zibislon 15.07.12, 23:18
            nooo..nic się nie zmieniło chyba - do dziś pamoiętam reportaż w radio z pola truskawek w czasie zbiorów:
            - a te truskawki to nie za późno pan pryska ? Przecież one już dojrzałe...
            - niiii panie, to nie do jedzynio ino na handel...
            • justice_of_sheep Sól drogową 16.07.12, 15:43
              podobno dodawali - ale to pewnie wszyscy?
              www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/zmowa-cenowa-jbb-bruno-tassi-makton-i-jakomex-wykryta-uokik-naklada-kary,63491.html
              • wemur Re: Sól drogową 16.07.12, 22:39
                wiesz, ani trochę póki co nie obrzydziło mi to smaku tych wędlin :-)
      • Gość: re Re: Uwaga na mięso! IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 20:12
        Odpowiem twoja metodą: www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120229/OSTROLEKA/608700914
        • wemur Re: Uwaga na mięso! 17.07.12, 20:29
          No dobra, ale stosuje nadal?
        • wemur Re: Uwaga na mięso! 17.07.12, 20:45
          albo inaczej...JBB ci nie smakuje.OK.
          To co ci smakuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka