Dodaj do ulubionych

beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j...

05.07.12, 13:40
W paru miejscach bym się podpisał ale...
Jesteś niekonsekwentna, a przede wszystkim nierzetelna! Dlaczego? Bo zauważasz (pewnie tak Ci pasuje) tylko rzeczy negatywne! Chcesz żeby ktoś Cię szanował, a sama nie szanujesz poglądów i pracy innych! Nie zauważasz (tak jak Twoja Gazeta Wyborcza), rzeczy pozytywnych zachodzących w naszym mieście. Nie zauważasz boisk dla dzieci, placów zabaw, lepszych dróg, odwiedzin naszego miasta przez co raz to większą rzeszę ludzi, którym bardziej podoba się Radom jak Tobie! Ty Radom postrzegasz (i pewnie tak przedstawiasz go dalej, innym) tylko w czarnych kolorach! Sama nie potrafisz merytorycznie dyskutować i spierać się na argumenty. więc nie użalaj się na sobą i nie biegnij "przypadkowo" do Gazety Wyborczej, tylko uderz się w pierś (koniecznie swoją!) i zacznij postrzegając to KOCHANE MIASTO jako coś pozytywnego, przyjacielskiego, z którego super sympatyczne chwile wynoszą inni, a nie my (Wy) sami, "RADOMIANIE". Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • jbest To jakaś kpina. Osoba podpisująca sie nickiem 05.07.12, 13:52
      'beata ogien' nie ma moralnego prawa zabierać głosu na temat jadu, bo sama jest jego źródłem. Pamiętam jak kiedyś podczas forumowych dyskusji (nie pamiętam już tematu) gdy nie zgadzaliśmy się w pewnych kwestiach zaczęła ujadać i wylewać na mnie hektolitry pomyj jaki to jestem rasista, faszysta, nazista, moher tylko dlatego, ze moje poglądy były rozbieżne z jej poglądami. Zapewne robiła to dla idei tolerancji i obrony demokracji III RP, której przedstawicielami są Wojewódzki i Figurski. Ta osoba jest właśnie ich pokroju. Żeby nie było, dłużny jej nie pozostałem i drugiego polika nie nadstawiłem
      • Gość: Moorer Re: To jakaś kpina. Osoba podpisująca sie nickiem IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 14:01
        No, bo taki z ciebie katolik, jak ze wszystkich pisiorów. Hipokryzja, to wasze naczelne hasło. A teraz sobie ulżyłeś i mszcząc się na kobiecie dokopałeś jej na forum. A wiesz dlaczego? Bo tu się czujesz bezpieczny, tu możesz być sobą i opluwać wszystkich naokoło. W realnym życiu się boisz.
        • Gość: ... Re: To jakaś kpina. Osoba podpisująca sie nickiem IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 14:07

To w PO, SLD, Psl nie ma wierzących?
        • jbest Re: To jakaś kpina. Osoba podpisująca sie nickiem 05.07.12, 14:49
          po 1. skąd wiesz że jestem katolik i co ma w ogóle do tego katolicyzm, judaizm, buddyzm czy islam? Czemu próbujesz w to wpleść religię? Czy tak jak twoi mentorzy, by pokazać jak to religia dzieli Polaków?
          po 2. Na nikim sie nie mszczę, stwierdziłem tylko fakt, że osoba, która sama zieje jadem nie powinna pouczać innych.
          po 3. Ja nikogo nie oplułem. Stwierdziłem jedynie fakt
    • nieradomianin beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j... 05.07.12, 14:14
      Beata, tak trzymaj!
      Podpisuję się pod wieloma stwierdzeniami z Twojego tekstu. Prymitywizm wielu osób na tym forum dla mnie też jest porażający. Ja myślę, że za sprawą tego prymitywizmu w Radomiu jest tak jak jest.
      I tutaj jak nigdzie sprawdza się stare powiedzenie:

- Dlaczego jesteś biedny, bo jesteś głupi.
      - Dlaczego jesteś głupi, bo jesteś biedny.

Pozdrawiam :)
      nieradomianin
      • jbest Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 14:51
        To POwiedzenie sprawdza sie w skali całego kraju, a jakbyś nie wiedział, to Radom od paru lat pięknieje i nawet taki malkontent jak beata musi to potwierdzić
        • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 15:22
          Mam kilku znajomych z różnych stron polski współczują mi jak powiem skąd jestem ostatnio oprowadzałam znajomego z Rzeszowa i był zdruzgotany ,że nasz spacer i oględziny zabytków zajęły nam ok 1h-może 1,5 ? Nasze miasto jest kojarzone z chińską zupką w każdym mieście aż z ciekawości sprawdziłam gdzie na prawdę jest produkowana a nie co mówią w kabarecie.Z przyjemnością czytuję wypowiedzi Beaty trzeba się wykazać prawdziwą siłą woli ,czuć się polką i patriotką lokalną .Wbrew niektórym pieniaczom ta kobieta walczy o to żeby wszystkim nam było lepiej .Niech się wstydzą ci którzy są tak zacietrzewieni i ogłupiali ,którzy mają zbyt małą wiedzę i inteligencję żeby zrozumieć jakie pobudki kierują takimi ludźmi jak ona .Dzięki jej inteligencji odwadze i sile woli już kilka poprawek miasto musiało zrobić .Dziękuję Beato zaoszczędziłaś moją kieszeń a teraz być może dzięki tobie będę mogła pokazać moim znajomym jedną z niewielu ocalałych pereł zabytków radomskich .Trzymaj tak dalej ,nie przejmuj się głupotą ludzką i ignorancją .Powodzenia.
          • jbest Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 20:00
            Współczuje tobie, jak również znajomemu, że miał tak beznadziejnego przewodnika.
            • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 11:25
              Mam wrażenie dziwny człowieku ,że jesteś nieudolnym urzędnikiem miejskim,który tu pisze jakieś bzdurne wypociny na zlecenie przełożonych za nasze podatników pieniądze ,o zgrozo !!!!skorzystałam ze źródeł które zostały utworzone przez takich indolentów jak ty.Gdybyś miał większą wiedzę o naszym mieście to byś wiedział ,że nie posiadamy zbyt wielu zabytków ale jak chcesz wiedzieć dlaczego to sobie poczytaj ewentualnie jak chcesz ,żebym ci powiedziała to mi zapłać za moją wiedzę .Lepiej się nie odzywaj i nie błaźnij zwłaszcza wobec tych którzy posiadają więcej wiedzy od Ciebie .Idź sprawdź jak wygląda była siedziba Radia Maryja chyba ,że nie wiesz gdzie jest.Mogli by przynajmniej zdjąć napis bo można się zsikać ze śmiechu oglądając tą część miasta piękna wizytówka .W pierwszej kolejności tam będę prowadziła kolejnych przyjezdnych ,żeby mieli ubaw na cały dzień.
              • jbest Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 06.07.12, 12:19
                Żałosna jesteś, a swoimi wrażeniami podziel się z głuchą babcią. Ona jako jedyna jest w stanie przebrnąć przez twój bełkot. Co do twojej frustracji jak i wiedzy o mieście to bardzo tobie jak i twoim gościom współczuje. A jak ci miasto nie odpowiada to się z niego wyprowadź. Gdzie indziej przyjmą cię z otwartymi ramionami. Poza tym co to za debilizm, żeby zapraszać znajomych do swojego miasta i się z niego nabijać? Znajomi muszą ci współczuć, ale nie miasta, a tego co masz we łbie
                • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:00
                  hahaha mówił ci ktoś już ,że jesteś śmieszny ? jak brakuje ci argumentów a brakuje za każdym razem to nadrabiasz chamstwem no to ci ci się udaje wyjątkowo .Widzę ,że nic nie wiesz o naszym mieście więc zamilcz wełniana istoto.Znam z historii tylko jednego błazna którego warto było by znać to Stańczyk ale on był niezwykłym myślicielem .Ty nawet nie wiesz co znaczy myśleć .
                  • Gość: jbest Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.12, 17:32
                    Piękna kulturalna odpowiedź, okraszona komplementami wobec interlokutora, wszystko oczywiście tak jak przystało na młodą wykształconą osobę z dużego ośrodka...buauhahahahaahha.
                  • Gość: jbest Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.12, 17:34
                    I kto tu jest chamski? Żałosna jestes, kończę z tobą dyskusję, bo zaczynasz prezentować POziom podwórkowy i mógłbym z toba pocisnąć jak ze szczurem, ale mi sie nie chce.
                    • Gość: jitter Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.12, 18:23
                      Nie dyskutuj z przygłupami. Szkoda czasu. Nie widzisz, ze to Palikmioty.
          • Gość: belek Re: przypadkiem IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 20:21
            > Mam kilku znajomych z różnych stron polski współczują mi jak powiem skąd jestem
            > ostatnio oprowadzałam znajomego z Rzeszowa i był zdruzgotany ,że nasz spacer i
            > oględziny zabytków zajęły nam ok 1h-może 1,5
            to ze zwiedzanie Radomia z toba jako przewodnikiem trwalo 1-1,5g swiadczy tylko i wylacznie o tobie. tylko wspolczuc biednym gosciom...
    • zibislon beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j... 05.07.12, 15:08
      jest tylko mały szczegół Olo i inni w Radomiu mieszkają tu się urodzili i i ch rodzice tez a Ty tylko tu mieszkasz !
      • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 15:16
        Jestem dumny z mego miasta,najpiękniejszego w Polsce , tak poniewieranego przed tuska,mści się donaldinho,ze przegrał,już niedługo powstaniemy,powtórzymy czerwiec----tuż tuż ...
      • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 15:26
        PO ma nadzieje ze tu wygra kiedys....nigdy
    • Gość: ona Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 15:16
      przez takie osoby jak beata zawsze będziemy pośmiewiskiem i inni będą rechotać Beata nie s... sie we własne gniazdo zapamiętaj sobie to a potem się wypowiadaj i krytykuj
      • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 15:33
        Tusk wybrał drogę zemsty,mści się ze tu nie wygrali,zabiera urzędy,patrzcie co robią z remontem pkp,niszczy wszystko ,całą POLSKĘ mami,dług rośnie niemilosiernie,POLACY SIĘ BAWIĄ,ALE NADCHODZI KRES PIRAMIDY,jego nierządy runą,i będzie rządził ten co kochą POLSKĘ,MAŁY DUŻY CZŁOWIEK.
        • wladq zgroza 05.07.12, 21:00
          prawdziwyradomianin jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to bądź łaskaw z dziećmi w piaskownicy podyskutować....przez takich jak ty nie chce się normalnym ludziom na forum zaglądać....
      • Gość: Sowaprzemądrzała Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 15:38
        Masz rację. Prawdziwy radomski ptak, wyłazi z gniazda, przysiada na gałęzi i sra na aleje w parku Kościuszki
        • Gość: g. beata_ogien to troll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 15:56
          modli się codziennie do tuska i rzecznika al kaidy, który stoi na czele naćpanej hołoty:

www.youtube.com/watch?v=l08b1FrR1x0

a nienawiścią do Pis jest porównywalna do niego:

www.youtube.com/watch?v=MeB--3N0jIE&feature=results_main&playnext=1&list=PLFD0D27F830082ADD

• Gość: Do "Ona" Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 21:17
        Cyt: "Beata nie s... sie we własne gniazdo"
        Wg Ciebie lepiej jest zamiatać problemy pod dywan? Albo jak plują, to powiedzieć, że deszcz pada? O to Ci chodzi żeby zakneblować ludzi inteligetnych, wykształconych, z charyzmą. Czego się boisz, że Twój światopogląd runie jak domek z kart?

Cyt: "przez takie osoby jak beata zawsze będziemy pośmiewiskiem i inni będą rechotać "
        Przez takie osoby jak pani Beata, m. inn: rząd za 3 tygodnie podpisze Konwencję przeciwdziałania przemocy w stosunku do kobiet.
        Dzięki takim osobom jak pani Beata, Parlament Europejski nie podpisał ACTA. To tylko ostatnie działania p. Beaty (w ciągu tego tygodnia).
        A jeżeli chodzi o nasze lokalne sprawy, to pani Beata (w tym tygodniu) wygrała sprawę z Urzędem Miejskim w Radomiu, broniąc praw mieszkańca Radomia. Charytatywnie udziela porad prawnych mieszkańcom, pisze wnioski, pozwy, uczestniczy w rozprawach sądowych. Działa w wielu organizacjach pozarządowych broniących praw człowieka, w tym w organiczacjach międzynarodowych. I z czego się tu rechotać?

Pośmiewiskiem to jesteś Ty, ponieważ nie masz odwagi przyznać się, że podszywasz się pod kobietę. Ze strachu jesteś gotowy wirtualnie zmienić płeć. Uważaj, żebyś się w gacie nie sfajdał, smarkaczu. I Ty uzurpujesz sobie prawo do oceny szlachetnej osoby, której nie znasz?
        Co za hipokryzja!
        • Gość: conan Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 21:32
          ....ot co napisał prawdziwy fan GW. A tak poza tym tą beata_ogień nie dziennikarka GW albo sflustowany pracownik magistratu?
        • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:08
          Pani Beato chapeau bas ! przed Panią .Dla tych inteligentnych inaczej tłumaczę -kapelusz z głowy .Pozdrawiam i czekam na dalsze Pani działania i z góry dziękuję.Jako urodzona i mieszkająca w Radomiu.
      • max-kom Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 07.07.12, 15:03
        pośmiewiskiem jesteśmy bo jesteśmy po prostu śmieszni np. dział marketingu w wodociągach miejskich :-)
        beata_ogien dobrze robi, arogancja i bezczelność władz Radomia dawno już sięgnęły zenitu i trzeba o tym mówić a nie po wiejsku głowę w piasek i księdza i wójta po rękach całować !!!
    • beata_ogien do jbest 05.07.12, 15:57
      Zwrócę się personalnie do ciebie jbest, bo mnie rozczarowałeś. Wielka szkoda , że przeczytałeś mój list, ty i tobie podobni i nic z niego nie zrozumiałeś. Nigdzie się nie żalę , nie proszę o współczucie ani popracie. Stwierdzam fakty. Opisałam spotkanie, opisałam pytanie " dlaczego o 14 20 kościół jest zamknięty" , zaczęły się idiotyczne docinki w stylu , dlaczego człowiek zmienił nazwisko, jakim prawem przyjeżdza do rodzinnego miasta i chce w nim coś zobaczyć, czy ja to ja a czy człowiek którego spotkałam to on, a skąd ja dowiedziałam się o "spotkaniu czytelniczki z Połomskim" - żenada. Mało kto wypowiedział się na temat. Czytając mój nick...reagujesz na niego jak byk na płachtę...i potem już nie poświęcasz uwagi treści jaka jest zawarta w moich wypowiedziach. Chyba lepiej zrobisz jak zrezygnujesz z czytania moich postów, a pochodzisz po pięknym mieście , jest co podziwiać ...Wojska Polskiego, Rynek na którym pijaczka śpi koło 17 na schodach Muzeum, okradzioną kamienicę tak " świetnie" sprzedaną przez Rewitalizację, Żółkiewskiego ....jest co podziwiać naprawdę...i pozachwycać się i podumać i dumnym być, że z prężnego kiedyś miasta robi się bagno i zadupie.
      W odpowiedzi " urodzonemu w Radomiu z ojca i matki" moje dzieci urodziły się w Radomiu, podobnie jak ja , jak i moja matka a moi dziadkowie przywędrowali tu przed wojną.
      To moje miasto które niszczycie swoim dennym ujadaniem, kompletnie nie na temat, tchórzostwem, gadać jest łatwo, podjąć interwencje o wiele trudniej, a ja ...na ile mogę straram się zapobiec zniszczeniom.
      • prawdziwyradomianin Re: do jbest 05.07.12, 16:04
        beata podczas wojny to co robili kolaborantom...
        • Gość: Mariner Re: do jbest IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 18:48
          Nie rozmawiaj z nią. Niech sobie poujada. Dobrze ktoś napisał na początku, że ona potrafi tylko ujadać, a jak ktoś inny zagra w to samo co ona, to zaraz leci na skargę. Do swoich :) hehehe
          Jej wypowiedź jest potwierdzeniem pierwszego wpisu. Wszystko widzi w czarnych kolorach. Dla takiego oszołoma nie liczy się to ile miasto pozyskało funduszy wbrew rzucanym kłodom pod nogi, nie liczy się zmieniające na zdecydowanie lepsze miasto, np. węzeł komunikacyjny przy cmentarzu od drugiej strony i wiele, wiele innych! Ona i jej POdobni zawsze będą widzieć szklankę do połowy pustą.
          • Gość: Kielonek Re: do jbest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 19:49
            taaaaaaaaaa ...szczególnie te fundusze dla biblioteki albo dla szkoły ha ha ha ha ha....oj tak tak ...
          • Gość: przypadkiem Re: do jbest IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:13
            hahahaa a co jesteś grabarzem i ułatwili ci dojazd ? czy na szczęście planujesz nas w najbliższych dniach uwolnić od swojej osoby ? szerokiej drogi !!!
      • jbest Re: do jbest 05.07.12, 19:58
        Przyznam szczerze, że ja się nawet w twój list nie wgryzałem. Po prostu szkoda mi czasu. Zwróciłem tylko uwagę na apel o "mniej jadu", bo pamiętam twój atak sprzed ponad roku na moją osobę, gdy poprosiłem o jakieś konkrety w kwestii sprzedaży kamienicy, której temat ponownie dzisiaj poruszyłaś. Chciałem bliżej poznać szczegóły twoich zarzutów, ale ty odesłałaś mnie do biblioteki po starsze artykuły partyjnego organu jakim są łamy, na których oboje się wypowiadamy. Po prostu bezpodstawnie kogoś oskarżyłaś o kradzież nie przedstawiając pół dowodu. Pomijam tu oczywiście inwektywy, którymi swoją wypowiedź okrasiłaś, bo uważam, że nie ma sensu do tego wracać.
        Co do zamkniętego kościoła to pretensje powinnaś wnosić do proboszcza, ale z drugiej strony nie ma się co chłopu dziwić. Kościół nie może być otwarty cały dzień lub o konkretnej porze, bo jakiś pan celebryta tak chce. Po prostu nie ma na to pieniędzy. Jak pan celebryta ma taką wielką potrzebę, to niech wstanie wcześnie rano albo poczeka do 18 i przyjdzie na msze.
        Co do naszego miasta, to jest ono jakie jest, ale jest nasze. Jak ci się w nim nie podoba to masz problem. Ja we własne gniazdo sr... nie będę. Jak ci przeszkadza pijaczka śpiąca na schodach to zadzwoń na policję, chociaż uważam, że to problemu nie rozwiąże. Pewnie ta pijaczka też chciałaby robić coś innego niż pić tanie wina, ale niestety wszystkie większe zakłady w okolicy "sprywatyzowała" ekipa fachowców. Ostatnio w spektakularnym stylu Łączniki. Rozumiem, że za to, podobnie jak za kamienicę (pomijam brak jakichkolwiek konkretów) też obarczasz władze miasta, mimo, że Zakład był spółką skarbu państwa i poszedł za 1 500 000, czyli równowartość trzech, góra czterech małych domków jednorodzinnych. Po półtora roku nie ma śladu po zakładzie. Oczywiście wszystko odbyło się w majestacie prawa najświętszej III RP. Chciałoby się rzec BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ
        • Gość: fan Re: do jbest IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 20:05
          Manipulantka to rzecz pewna. Prezentuje jedyną słuszną linię. A ze przy tym interesowna to oczywiste. Jaki jest cel jej pisania? Jatrzenie i tyle.
          • Gość: przypadkiem Re: do jbest IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:17
            Nie wiedziałam ,że jątrzenie przynosi zysk ?! No bo jak jest interesowna ? chyba od jutra zacznę jątrzyć nareszcie znajdę pracę w Radomiu.
        • beata_ogien Re: do jbest 05.07.12, 20:44

I dlatego mnie rozczarowałeś...że wypowiadasz się na tematy , z którymi się nie zapoznałeś. Zbyt wiele mi przypisujesz , a co do nieudolności władz miasta i prób rąbania radomian po kieszeni to mam dowody, chociażby orzeczenie SKO z 11 czerwca 2012 r. Tym razem wieceprezydent Igor Marszałkiewicz nie zarobił na obywatelu, choć bardzo chciał.
          • jbest Re: do jbest 05.07.12, 21:40
            Przepraszam, o jakie tematy ci chodzi?
            Rozumiem, że z podobnym uporem buntujesz sie przeciwko łupieniu podatników przez ekipe fachowców i z równą stanowczością, chociaz sobie tego nie przypominam, sprzeciwiałaś sie podniesieniu VAT na zielonej wyspie o 1% czy "reformie emerytalnej". Poprosiłbym o jakieś potwierdzenie twojego sprzeciwu ww. rąbania Polaków. Mniemam, że za pare dni, jak będa wchodziły nowe podatki, będziesz stać na straży i nie dasz złupić obywateli. A wracając na nasze lokalne podwórko,poproszę jakieś konkrety w kwestii wymienionego przez ciebie orzeczenia SKO, najlepiej jakiś link BIP czy jakiejś innej urzędowej witryny. Rozumiem, że w kwestii rozkradzionej kamienicy nie udało się nic znaleźć
            • beata_ogien Re: do jbest 06.07.12, 09:07

Wracam do ciebie , zgodnie z obietnicą, niestety po raz ostatni...mój czas stał się zbyt cenny . Linka żadnego ode mnie nie dostaniesz, bo jak wiesz ( a podobno wiesz dużo) SKO nie ma obowiazku publikacji swoich decyzji, a ponieważ lubisz podziwiać nasze miasto i zachwycać się skutecznością UM, to przejdź się do tego budynku na Żeromskiego i poproś o udostępnienie ci ( jako obywatelowi) czerwcowych decyzji SKO w sprawie opłat adiacenckich. I poczytaj . Bo tego co leży na moim biurku , bez zgody mojego klienta ci nie udostępnię. ( zresztą za jego zgodą też nie bo przestałam cię lubić).
              • jbest Re: do jbest 06.07.12, 11:46
                Aha, czyli takie klasyczne "wiem, ale nie powiem". Opluć kogoś, a potem się schować za tajemnicą, albo brakiem obowiązku udostępniania. A przecież GW pisała, że tylko moherowe bydło tak postępuje (chociaż przykładów na to już nie podała).
                No a jak tam sprawa rozkradzionej kamienicy i twoich dowodów? Już sie raczej nie doczekam, ale pytam bo może zaPOmniałaś.
                • Gość: przypadkiem Re: do jbest IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:22
                  No takie lenistwo widzę po raz pierwszy ?! Kobieta mówi gdzie można sprawdzić ,to jeszcze może przeczytać weź no skocz i mi przynieś !!!
              • jbest Re: do jbest 06.07.12, 11:47
                Aha, czyli takie klasyczne "wiem, ale nie powiem". Opluć kogoś, a potem się schować za tajemnicą, albo brakiem obowiązku udostępniania. A przecież GW pisała, że tylko moherowe bydło tak postępuje (chociaż przykładów na to już nie podała).
                No a jak tam sprawa rozkradzionej kamienicy i twoich dowodów? Pogodziłem sie z tym, że już sie raczej nie doczekam, ale pytam bo może zaPOmniałaś.
        • Gość: ??????? Re: do jbest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:04
          "Kościół nie może być otwarty cały dzień....... Po prostu nie ma na to pieniędzy".
          A kto tak powiedział ? Ty? Kościół to dom boży, a ksiądz jest sługą bożym...więc o jakich pieniądzach mówisz????
          • jbest Re: do jbest 05.07.12, 22:08
            O pieniądzach na pilnowanie otwartego kościoła. Przecież sam się nie upilnuje. Czego nie załapałeś?
            • Gość: ???? Re: do jbest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 08:46
              To proboszcz dostaje pieniądze za otwieranie i zamykanie kościoła???????
              Podpowiem, na stacjach benzynowych w pomieszczeniach z prysznicem są drzwi, które otwierają się po wrzuceniu odpowiedniej kwoty . Jeśli wychodzisz z założenia że kościół otwarty dla ludzi być nie może ...to proponuję założyć takie zamki, wtedy sprawa bezpieczeństwa ( teoretycznie) będzie rozwiązana a kościół będzie miał pieniądze np. na świece i kwiaty.
              • jbest Re: do jbest 06.07.12, 11:41
                Ale oprócz takich zamków trzeba jeszcze pilnowac tego mienia więc proponuje żebyś od pilnowania był ty i dogadał sie z proboszczem, że wszystko co zostanie z tych wrzutów do ww. przez ciebie specjalnych zamków było dla ciebie. Myślę, że zostaniesz radomskim Rokefelelerem i nie będziesz wiedział co robić z pieniędzmi
                • Gość: ?????? Re: do jbest IP: *.30.11.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 12:17
                  Ja poddałem pomysł wykonanie chętnie pozostawię tobie. Jesteś taki poprawny i taki pomocny że niewątpliwie 3-4 godzinki na " społeczne" pilnowanie znajdziesz. A może społeczne (za darmo) to ...złe?
                  • jbest Re: do jbest 06.07.12, 12:22
                    A kto ci powiedział, że jestem pomocny? Poza tym mi nie przeszkadza, że kościoły są zamknięte tylko tobie. Ja na brak zajęcia nie narzekam. W ogóle nie narzekam, czego nie można powiedzieć o tobie
                    • Gość: przypadkiem Re: do jbest IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:26
                      O mój Boże prawdziwy radomianin wyznawca PiSu i nie przeszkadza ,że kościoły zamknięte ? A ja myślałam ,że to prawicowa partia prawdziwych polaków czyli katolików a to przepraszam już naprawiam swój jak widać błędny pogląd .
                      • Gość: jbest Re: do jbest IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.12, 17:36
                        Młoda wykształcona osoba, wyznawca matoła i palikociarni pragnie otwartych kościołów. Twój mentor Lenin się w grobie przewraca
                        • Gość: przypadkiem Re: do jbest IP: *.play-internet.pl 07.07.12, 11:53
                          Moim mentorem jest Jezus i czytuję pismo święte ,żeby lepiej zrozumieć co do mnie mówi a twoim Kaczyński ? nic dziwnego ,że nic nie rozumiesz .
                  • Gość: k Re: do jbest IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 12:29
                    Podałeś pomysł więc teraz pokaż, że jest realny i zgłoś się na wolontariusza oddźwiernego i ochroniarza w jednej osobie. Propagowanie pracy społeczej najlepiej sparwdza się w czynie, o czym zapewne dobrze wiesz z czasów obowiązkowego stawiania się na malowanie trawy za Gierka.
                    PS: Funkcja proboszcza nie sprowadza się do dwu ww. funkcji oddźwiernego i ochroniarza, więc przyjmij do wiadomości, że nie za nie bierze on pieniądze.
                    • Gość: ???? Re: do jbest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 12:58
                      Funkcja proboszcza sprowadza się do siedzenia na plebanii, za to dostaje pieniądze, dlatego plebanie takie okazałe są i równie niedostępne jak kościoły.
      • wiechuta Re: do jbest 06.07.12, 12:12
        Różne powody i okoliczności spowodowały, że Radom ma swoje miejsce w historii Polski i radomianka wiedzieć to powinna. Nie tylko w Radomiu kościoły są otwarte w określonych godzinach nie ma więc co traktować tego jako przypadek szczególny.
    • Gość: Pawel Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 20:59
      "taki co to leży pod figurą, a diabła ma za skórą"
      Tutaj koleżanko masz rację, jest to forum gdzie wiekszosc to obłudni katolicy. Szczegolnie wyborcy jedynej słusznej partii, którzy przyjeli sobie w imie walki w odroznieniu od sredniowiecznych krzyzowych mordercow.... krzyz. Jak sami pewnie wiecie, kto krzyzem wojuje od krzyza zginie! Jak można tak politycznie wykorzystywac ten świety krzyz dla wiekszosci?
      • Gość: dss Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 21:30
        No ale kto poza tobą wojuje krzyżem i zaprzęga religię do dyskusji politycznej?
        • Gość: conan Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.12, 21:34
          zwolenniku beatki nie rozmawiaj sam ze sobą
      • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:30
        W odpowiedzi na jeden z postów zwolenniku Beatki rozmawiaj nie tylko ze sobą ale również ze mną :)
    • el.do.ra.do.m A o co właściwie chodzi? 05.07.12, 21:34
      A o co właściwie chodzi?
      I czemu gazecina się w to zaangażowała?
    • mignik beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j... 05.07.12, 21:56
      Autorka apeluje o mniej jadu, a sama, co robi? Leje, leje, leje jad cebrami i np. tak pisze o niektórych forumowiczach: "dno intelektualne". Dziękuję za szlachetny apel jadowity.
      • Gość: Tsunami Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:01
        "Dno intelektualne" patrz powyżej, co najmniej kilkanaście ciężkich przypadków.
        • mignik Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 05.07.12, 22:10
          Podoba mi się epitet: "ciężki przypadek". Ty też apelujesz o mniej jadu, lejąc jad wiadrem?
    • Gość: J-25 Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:16
      No tak niedawno ktoś tu pluł jadem na rowerzystów ( ja wole hulajnogi zeby było jasne) - no cóż konbieta zmienna jest takie jej zbójeckie prawo ;)
      • beata_ogien Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 06.07.12, 07:44
        Witaj "prawie" Kloss , dziękuję za wywołanie u mnie uśmiechu z samiutkiego rana. Jeśli dla ciebie zwrócenie uwagi , że rowerzyści są wieczorami niewidoczni jest pluciem jadem , to ok. tak robię i biorę wzór z klasyki ( patrz niejaki Szekspir - Hamlet), ale w zasadzie twoje zdanie i większości tu wypowiadających się wcale mnie nie dziwi . " I nikt nas nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne".
        Jbest - zadowolę cię , ale później teraz muszę iść powzbudzać podziw i radość. Pa
    • 2mareczek68 beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j... 06.07.12, 06:12
      Witam i Pozdrawiam Beatę.
      Trzymaj się i nie poddawaj, zawsze znajdzie się jakaś osoba która Cię bezsensownie skrytykuje,
      przecież to takie nasze-radomskie, jezeli chodzi o nasze miasto, to polecam wydorośleć, jeżeli my sami nie będziemy się szanować to nie dziwmy się że inni będą mieli o Nas takie zdanie.
      Pozdrawiam wszystkich czarnomyślicieli.
    • kluska11 beacie_ogien sie chyba cos pokickalo... 06.07.12, 07:40
      Czytalem jej komentarze pod artykulem
      To dokladnie ta kobitka zieje jadeam
      Wiec pieprzyc niech przestanie!
    • vater1958 świetny wątek! 06.07.12, 08:12
      z przyjemnością robię sobie kawę i sprawdzam, co tu jest nowego?
      można odnieść wrażenie, że osoby, które tu się najczęściej wypowiadają, to wzór klasy i kultury osobistej - tylko czemu ich język i styl wypowiedzi przeczy takiemu stwierdzeniu?
      ten wątek do najdoskonalsza ilustracja do artykułu, do którego jest przypisany...

Beata - tak trzymaj!
      pozdrawiam :-)
      • prawdziwyradomianin Re: świetny wątek! 06.07.12, 09:09
        Czy to prawda ze pani beata to tak naprawdę Stefan M.
        • Gość: przypadek Re: świetny wątek! IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:36
          Tak maiłam okazję ją poznać ma większe jaja niż niejeden z tutejszych myślicieli .
          • Gość: fon Re: świetny wątek! IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.12, 21:55
            sama do siebie piszesz kretynko
    • majs19 beata_ogien TAK Trzymać!!! 06.07.12, 11:45
      Tak trzymać, Pani Beato!!!
      Ludzie tacy jak Pani to nadzieja na społeczeństwo obywatelskie, które nie polega na tym, by niczego nie zmianiać i tkwić w marazmie. Trzeba pytać, dyskutować, wspólnie dochodzić do kompromisu i poprawiać rzeczywistość.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Moorer Re: beata_ogien TAK Trzymać!!! IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.12, 12:52
        Pani Beato, poddawać rzeczywiście się nie wolno, choć polemiki z tym gronem hipokrytów, którzy zawłaszczyli sobie Radom mogą być frustrujące. Paradoksalnie radomskie forum GW stało się miejscem propagandowej akcji zwolenników małego rycerzyka Niepokalanej z Żoliborza oraz toruńskiego belzebuba, przed którym klęczą bezustannie prosząc o wsparcie, czyli tych, którzy GW patologicznie wręcz nienawidzą. Po każdej wypowiedzi krytykującej władze Radomia mamy tu pokaz siły, buty i chamstwa ludzi lokalnej władzy. Większość z tych, którzy tu zamieszczają posty to z pewnością ukryci pod różnymi nickami magistraccy urzędnicy, radni, a nawet posłowie. Styl ich wypowiedzi jest bowiem tożsamy z tym, co słyszę na sesjach rady miejskiej, czy podczas wywiadów z tymi ortodoksami linii wyznaczanej przez partię mającą koneksje w niebie. Niech więc się Pani trzyma i nie poddaje. Pozdrawiam.
        • beata_ogien Re: beata_ogien TAK Trzymać!!! 06.07.12, 13:04
          Dziękuję wszystkim myślącym i obdarzonym poczuciem krytycyzmu. Cieszę się że mogę wzbudzić emocje w społeczeństwie. Fajnie że coś się dzieje ...nie tylko na deptaku. Oczywiście że się nie poddam , bo ja jestem trudna do ....a tu niech sobie każdy wstawi pasujące słowo. Pozdrawiam gorąco, może niech mniej gorąco niż upał panujący za oknem.
          • Gość: urzędnik Re: beata_ogien TAK Trzymać!!! IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.12, 16:21
            No to już się namadrzylaś urzędniczko. A teraz apel do twoich przełożonych. Ta pani w zadnym urzędzie nie powinna pracować. Bo się nie nadaje. Jej miejsce to kolejka w Urzedzie Pracy.
            • Gość: przypadkiem Re: beata_ogien TAK Trzymać!!! IP: *.play-internet.pl 06.07.12, 17:38
              hahaha urzędniku na nasze szczęście ta Pani nie pracuje w urzędzie i daj Bożę ,żeby nigdy tam nie pracowała inaczej otępieje.
              • Gość: turysta beata_ogien byłaś kiedyś w kościele ? IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.12, 11:53
                W otwartych kościołach w Radomiu ginie wszystko co można ukraść, a zdarza się, że leją i sr...ją po kątach. Najpierw złodziejstwo i zbydlęcenie wyplenić, szalety wybudować a potem kościoły otwierać. Za granicą sa bilety wstepu do kościołów, wcale nie tanie.
                • Gość: edi Re: beata_ogien byłaś kiedyś w kościele ? IP: *.nycmny.fios.verizon.net 07.07.12, 13:35
                  No to niezle te katole sobie folguja ale co sie dziwic pojda do spowiedzi i beda mieli odpuszczone . Jak widac to wlasnie rozwydrza i demoralizuje te bande nadetych prymitywow zwanych katolikami. Wiem ,wiem sa normalni ale wiekszosc to brrry!!!Ochyda ale co sie dziwic jak kosciol przed nimi trzeba zamykac .
                  • Gość: folc Re: beata_ogien byłaś kiedyś w kościele ? IP: *.radom.vectranet.pl 07.07.12, 21:54
                    za ortografię sie weż czerwony bękarcie
                • Gość: abc Re: beata_ogien byłaś kiedyś w kościele ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.12, 13:45
                  Wybacz ale łaziłem po kościołach we Włoszech, w Szwajcarii, w Niemczech, w Finlandii, w Hiszpanii, etc i jakoś nikt ode mnie żadnego biletu nie chciał. Mało tego, rozstawiałem sobie statyw, robiłem zdjęcia (bez lampy oczywiście) i nikt ode mnie nie chciał pieniędzy. Kościoły oczywiście były otwarte...
    • radomianin79 beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej j... 07.07.12, 23:07
      Ja takze chciałem zobaczyć ten kościół i tez nie mogłem do niego wejsc. Generalnie zgadzam się z autorką beatą_ogien w wielu sprawach, i cenię jej wypowiedzi. Przeczytałem tez tu kilka wypowiedzi. Takze zwracałem uwagę o stan starówki w Radomiu, o pijaczkę leżącą pijaną bez spodni przy schodach pod muzeum Malczewskiego w Radomiu, takze mi się dostało za taką wypowiedz, za to ze jest z byt powolna rewitalizacja, ze to, ze kostka wypada, forum po to jest by pisać o problemach, by ludzie pisali co ich razi, co boli, co denerwuje, co jest smutne, po to by wiedziec jak i co trzeba zmienic. Zeby cos zmienic, uzdrowic trzeba wiedziec co boli, gdzie boli, co jest chore. Po to sie pisze by ludzie uswiadamiali sobie pewne sprawy, odkrywali, poznawali wiedze, by to zmieniac. Ja takze na tym forum pisałem by ludzie zaczeli dbac o swoje miasto by wizerunek Radomia był dobry pozytywny, miły, ale coz, jest powiedzenie, na forum są ludzie i taborety. Wystarczy napisac, Dlaczego nie ma monitoringu w parku Kosciuszki, bo rozkradziono i zdewastowano lampy i małą architekturę, tez mozna dostac tu na forum kamieniem od funkcjonariuszy radomskiego pis? Od tych co rządzą a anonimowo na forach opluwają mieszkanców Radomia,, forumowiczów za to ze zwracają uwagę, na nieprawidlowosci?!
      • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 08.07.12, 11:35
        Skandali wokół cudu Tuska - Stadionu Narodowego - będzie więcej. Dotychczas mówiło się o najdroższym stadionie bez bieżni, bałaganie wokół stadionu, kolejnej trawie za setki tysięcy złotych, rozkładanym dachu, oszukanych podwykonawcach, którzy do dziś nie dostali pieniędzy za pracę, czy ostatnio o walącym się stropie itd. Usłyszałam nawet od kogoś, że to stadion biodegradowalny, dlatego tak szybko się zapada.

Do tego wszystkiego dochodzi kwestia ziemi, na której stoi Narodowy. Inwestycja powstała wprawdzie w miejscu cudu minionej epoki - Stadionu X-lecia - ale nie zadbano o uregulowanie kwestii prawnej gruntów. Ziemię pod Stadion X-lecia odebrano prawowitym właścicielom na mocy dekretu Bieruta. Wygląda na to, że raz zbierutowana ziemia - najwyraźniej taką zasadą kieruje się rząd Donalda Tuska - zbierutowana już pozostanie i nie ma sensu się nią dłużej przejmować. A prawowici właściciele mogą sobie co najwyżej bilet kupić... na Euro 2012.
        • vater1958 Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 08.07.12, 13:24
          prawdziwyradomianin napisał:

Skandali wokół cudu Tuska - Stadionu Narodowego - będzie więcej (...) itd itd itd

o tak, prawdziwyradomianin to PRAWDZIWY RADOMIANIN :-)))
          • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 08.07.12, 15:44
            Jestem dumny ze brałek w walkach w pamiętnym czerwcu,choć cena była za wysoka,i nigdy wolna Polska , nie oddała nam nic.
            • prawdziwyradomianin Re: beata_ogien pisze list do forumowiczów: mniej 08.07.12, 15:46
              choć nie powiem ...Warchoły to my...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka