Dodaj do ulubionych

Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z obow...

24.07.12, 21:35
Pani Anno. Pisze Pani o miłości do psów, że czip to niby jej oznaka. Ja uważam, że trzymanie psa w mieszkaniu jest oznaka braku miłości, niezależnie od ilości czipów psu zaaplikowanych. Pies potrzebuje przestrzeni, możliwości wybiegania się, a nie dziesięciominutowych spacerów na smyczy. Ekolodzy protestują przeciw trzymaniu zwierząt w ogrodach zoologicznych. A ja twierdzę, że zwierzaki w zoo maja znacznie lepsze warunki do życia niż pies w mieszkaniu.
Obserwuj wątek
    • teta1985 Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 24.07.12, 22:19
      U mnie w centrum pies może sobie pobiegać po parku lub po ogrodzie za kamienicą. Często spacerujemy, jeździmy z nim do lasu, więc ruchu może mieć aż nadmiar. Poza tym są pieski typu pekińczyk czy york, które pobiegają po podwórku i mają dość, więc komentarze jak ten wyżej są nieprzemyślane. A czip i tak wszczepiliśmy, to rewelacyjna sprawa.
    • vater1958 Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 24.07.12, 23:01
      marcinradom napisał:
      (...)Ja uważam, że trzymanie psa w mieszkaniu jest oznaka braku miłości, niezależnie od ilości czipów psu zaaplikowanych. Pies potrzebuje przestrzeni, możliwości wybiegania się, a nie dziesięciominutowych spacerów na smyczy(....)
      pies potrzebuje przede wszystkim stada! każdy z bezpańskich psów (lub tych ze schroniska) byłby szczęśliwy, zamieniając swój los na mieszkanie w kawalerce z właścicielami...
      przestrzeń też jest ważna, ale ma znaczenie w tym przypadku drugorzędne - te bezpańskie mają jej do woli, ale spojrzałeś kiedyś któremuś w oczy? był szczęśliwy?

trochę OT - przy Żurawiej jest mały sklepik, właściciele dokarmiają tam bezpańskiego jamnika - szacunek i chwała im za to!
      • Gość: mam psa Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.12, 09:18
        i go nie zaszczepie bo moim zdaniem to inwigilacja! mam go 9 lat i nigdy się nie zgubił, a gdyby nawet to wystarczy adresówka przy obroży- a może tak starym ludziom z chorobą Alzheimera czy sklerozą też obowiązkowo wszczepiać czip bo często się gubią i potem jest tragedia i wszystkie służby postawione na nogi???!!!!!!!!
        Niedługo dostaniecie list z urzędu aby zapłacić podatek za swojego zarejestrowanego psiaka!
        • vater1958 Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 25.07.12, 10:16
          Gość portalu: mam psa napisał(a):

i go nie zaszczepie bo moim zdaniem to inwigilacja!
          totalna inwigilacja, to raczej komórka i karta kredytowa, używasz telefonów komórkowych? :-)))))

Niedługo dostaniecie list z urzędu aby zapłacić podatek za swojego zarejestrowanego psiaka!
          o tym zadecydują nasi demokratycznie wybrani radni, więc jakich wybraliśmy (Ty również!), tak będziemy mieli

• Gość: q Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 23:12
            I nic się wtedy w Tobie nie buntuje?
            • vater1958 Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 26.07.12, 09:05
              Gość portalu: q napisał(a):

I nic się wtedy w Tobie nie buntuje?

w jakim sensie?
              jeśli chodzi o komórkę i kartę kredytową, to widzę więcej zalet, niż wad - Ty nie nosisz telefonu komórkowego?
              a jeśli chodzi o radnych - jak widać po wynikach wyborów - zdecydowana większość mieszkańców Radomia popiera ich działania (albo nie potrafi powiązać podwyżek podatków, opłat za przedszkola, cen biletów mpk, wody itp itd z tym na kogo głosują...)
              a na kogo Ty głosowałeś? :-)))
              • Gość: q Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 14:11
                o sytuacji w naszym mieście myślałem.
                Moi kandydaci? Cóż, przepadli...
                • vater1958 Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 26.07.12, 14:24
                  w takim razie zbuntowany jestem jak cholera!!!
                  a kandydaci - i moi przepadli...
        • Gość: Chip&Dale Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.146.44.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.12, 10:48
          Podatek płaci się od psa, nie od " zarejestrowanego psa", mam nadzieję że ty zapłaciłeś i bez przysyłania ci listu.
          • vater1958 podatek od psa 25.07.12, 11:04
            taki podatek w tej chwili w naszym mieście nie obowiązuje
            czy powróci?
            www.radom24.pl/artykul/czytaj/2995
    • Gość: milkey Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.banetele-cust.com 25.07.12, 09:58
      MARCINRADOM, a co Ty mozesz wiedziec o tym, gdzie psu jest lepiej. > gory zakladasz ze pies trzymany w bloku, ma 10cio min spacery, tak sie zdarza, ale wiekszosc wlascicieli poswieca pupilowi wiecej czasu niz jestes w stanie to sobie wyobrazic, ja mam cocker spaniela, i uwierz, ze jest przeszczesliwym psem mieszkajacym w bloku
    • Gość: jantek Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob IP: *.banetele-cust.com 25.07.12, 10:02
      Czip nie kosztuje nas wiele, a jednak jest bardzo pomocny i przydatny. Ja zaczipowalem swojego psa, miesiac temu, ale tylko i wylacznie z tego wzgledu iz musialem przekroczyc granice z czworonogiem a to jest jednak wymog.. z wlasnej iniciatywy dlaczego bym nie zaczipowal? bo moj pies jest w 100% odwolywalny, choc wiadomo, rozne rzeczy moga sie zdarzyc w zyciu,
      • marcinradom Re: Komentarz. Czip wszczep z miłości, a nie z ob 26.07.12, 13:52
        milkey poczytaj sobie o rasie twojego psa i powtórz jeszcze raz, że w mieszkaniu czuje się on świetnie. pl.wikipedia.org/wiki/Cocker_spaniel_angielski Trzymanie w domu spaniela to jakby kazać kaukazowi skakać przez płotki.
        Cytat: MARCINRADOM, a co Ty mozesz wiedziec o tym, gdzie psu jest lepiej.
        A ty skąd wiesz, skoro twierdzisz, że: uwierz, ze jest przeszczesliwym psem mieszkajacym w bloku

jantek - Żaden pies nie jest w 100% odwoływalny, nawet labrador.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka