Dodaj do ulubionych

Czy p. Kmieciak jest niezastąpiony?;)

17.10.12, 18:05
Witam
Kiedyś już założyłem na tym forum temat: "Do czego na Kmieciak", w którym zarzucałem obecnemu wójtowi niekompetencję i brak pozyskania dofinansowania do drogich inwestycji. Ponadto, tego samego (prywaty, złośliwości, wykorzystywania swojego stanowiska do prywaty) zarzucałem w kilku (konkretnych) tematach.
Z uwagi, na fakt, że ktoś zadał retoryczne pytania dotyczące mojej osoby (zwykłego wiejskiego faceta), dlatego dla równowagi te same pytania zadałem w stosunku do URZĘDNIKA - WÓJTA Gminy Odrzywół - mgr Kmiecika M.

Autor: slawomir.gajewski 17.10.12, 17:26
glosmlodziezy napisał(a):

> Komentator pisze:
> "a i niech rozpoczyna swoja kampanie juz tu i teraz od forum"
> jednak jesteś w układzie, w kolejnej zawiązującej się "sitwie" jak to lubicie p
> isać.
> My mówimy o grupie ludzi, młodych mających coś w głowie, mogących swoimi pomysł
> ami pomóc tej gminie.
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego ekonomisty od p. Gajewskiego?- znajdziemy
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego prawnika od p. Gajewskiego?- znajdziemy
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego od pozyskiwania dofinansowań z UE od p. Gaj
> ewskiego? znajdziemy
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego informatyka od p. Gajewskiego? znajdziemy
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego administratora od p. Gajewskiego? znajdziem
> y itp.
> Czy nie znajdziemy młodego lepszego księgowego od p. Gajewskiego? znajdziemy it
> p.
> Grupa młodych specjalistów pod przewodnictwem jakiejś rozsądnej młodej osoby.
> Oczywiście nie chcemy robić przewrotów i miotłą wymiatać wszystkich pracowników
> gminy, chcemy dolać świeżej krwi i opierać się na ich doświadczeniu.
> To jest taki zalążek, taki początek, szukamy oczywiście chętnych do tego małego
> jak na razie przedsięwzięcia. My się nie mamy czego bać

Witam
Nigdy w powyższe nie wątpiłem, ale dla rownowagi mam analogiczne pytanie dotyczace p. Kmieciaka:
1. Czy nie znajdziecie młodego lepszego ekonomistę od p. Kmieciaka?-
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie
2. Czy nie znajdziemy młodego lepszego prawnika od p. Kmieciaka?-
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie
3. Czy nie znajdziemy młodego lepszego od pozyskiwania dofinansowań z UE od p. Kmieciaka
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie
4. Czy nie znajdziemy młodego lepszego informatyka od p. Kmieciaka?
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie
5.Czy nie znajdziemy młodego lepszego administratora od p. Kmieciaka? itp.
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie
6.Czy nie znajdziemy młodego lepszego księgowego od p. Kmieciaka? itp.
a) znajdziecie
b) nie znajdziecie

Ponadto, być moze, że nie wiecie ale nie ma takiego "speca" od ktorego nie byłoby lepszego. Czyli nie ma ludzi idealnych i niezastąpionych
Dlatego, teraz już moje pytania:

Czy Gajewski znajdzie JESZCZE lepszego od Waszego, który przejdzie do drugiej tury wyborów na wójta w Odrzywole, tak asmo jak i mgr Kmieciak ...też znajdzie ...lepszego od Waszego;)

Jak zawsze pozdrawiam - Sławek - zwykły wiejski facet
PS.
Nie ulega watpliwosci, ze akurat Sławek Gajewski jest konkretną osobą, podczas gdy <głosmłodziezy>, może być .... .
Tym bardziej, że znam przypadek rzekomo "niezależnego" forumowicza <maniek-1>, którym okazał się gościu starający się BEZPRAWNIE przejąć 1,61 ha gruntu po byłym SKR w Odrzywole. (przy okazji zalegający gminie przeszło 50 tys. zaległych podatków). Panie Kmieciak..... co z tymi podatkami? Interweniuje Pan u komornika?;

Obserwuj wątek
    • diazon Re: Czy p. Kmieciak jest niezastąpiony?;) 17.10.12, 21:05
      mieszkaniec38 17.10.12, 16:40 Odpowiedz
      Napisał:

Ziutek Ty masz jakąś obsesję, graniczącą z paranoją. Jacy młodzi, jaki układzik, jakie odsuwanie Sławka na bocznicę. Przecież to wszystko jest wirtualne. A o układach to się mówi przeważnie, ludzi którzy maja realną władzę. Ty nie rozumiesz podstawowych pojęć. Co sobie opozycja może ułożyć, no pomyśl tak realnie. Najwyżej pasjansa na kompie. A poza tym Ziutuś od chwalenia to są szmatławce opłacane przez gminę. Boisz się, że stracicie stołki i szczekasz na forum. I skoro nikt sobie z tego nic nie robi to czemu tak panicznie bronisz sandała Ale w sumie to fajnie, że jesteś bo nie jest nudno, tak więc dawaj chłopie dawaj
      Drzewiczko to, że na forum tak się zwiesz nie znaczy wcale, że nie jesteś grubym tłustym facetem w brudnym podkoszulku siedzącym przed komputerem z puszką piwa. Jesteś tylko anonimowym loginem, więc o co się obrażasz.

I TO JEST CAŁA PRAWDA O FORUMOWICZACH.
      Bo ja tez jestem ładną długonoga blondynką,;) a i cycki mam takie duże;). Ale jak będę chciał/ła to sobie wpiszę tu że jestem profesorem uniwersytetu, lub Ziutkiem, który nie podlega pod Sandała;) albo i jakąs drzewiczką;) Uwierzycie? A g..no macie do powiedzenia. To ja wypisuję, a wy musicie wierzyć. I NIE OBRAŻAĆ MNIE, BO JESTEM KOBIETĄ. ;)Szowinistyczne świnie;) (przepraszam, to żarcik) kochasie;);)

Pa pa. kochasie;);) Idę własnie mężusiowi zrobić dobrze. Oczywiście mam na myśli obiadek, bo przyszedł z pracy w UG i nazywa się Sandał czy jakoś tak;) Ale jest jeszcze dość młody i podobno jurny. Można powiedzieć, że w zasadzie to młodzik, a wiadomo najważniejszy jest głosmłodych;) buchachahahahaha
      • ziutek1232 Re: Czy p. Kmieciak jest niezastąpiony?;) 17.10.12, 21:13
        Czy pan Kmieciak jest niezastąpiony?
        Tak ponieważ pan Gajewski nie jest godnym następcą.
        Dziękuję dobranoc.
        • lolotrolo Re: Czy p. Kmieciak jest niezastąpiony?;) 17.10.12, 21:19
          słyszalem takie powiedzenie ciekawe że "świat należny do młodzieży.. czyli stary zapie...la a młody leży " :)
        • slawomir.gajewski 49,56% wyborców, za odsunięciem Kmieciaka i SITWY 17.10.12, 22:25
          ziutek1232 napisał(a):

> Czy pan Kmieciak jest niezastąpiony?
          > Tak ponieważ pan Gajewski nie jest godnym następcą.
          > Dziękuję dobranoc.

Drogi i "bezstronny"
          Dla przypomnienia, ponizej wklejam link do wyników ostatnich wyborów, gdzie 49,56% wyborców orzeklo, że maja dosyć Kmieciaka i jego SITWĘ, do ktrorej zapewne się zaliczasz;)
          wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/142304.html#tabs-6
          Pozdrawiam - Sławek
          • drzewiczka5 Re: 49,56% wyborców, za odsunięciem Kmieciaka i S 18.10.12, 00:06
            Oj , nie przeskoczyli magicznego progu 50%.....jaka szkoda.....doprawdy....:-) ;-)

Sławek ,
            Ty się tak nie denerwuj , bo to w Twoim wieku na serce źle wpływa :-)

Pozdrawiam.
            Dobranoc.
            • ziutek1232 Realia kandydatów 18.10.12, 11:31
              wyznję zasadę, że żeby kogoś zmienić z stanowiska to jego następca musi być od niego lepszy. Tak jak w boksie jak boksujesz z mistrzem to musisz go znokautować bo na punkty przeważnie zawsze wskazuje się na wygraną dotychczasowego mistrza.
              A fakty na dzień dzisiejszy mówią same za siebie:
              Wójt - ponad 20 lat doświadczenia na stanowisku kierownika dużej instytucji Państwowej ( kadry, płace, oświata, inwestycje,budowlanka, itp)
              Sławek- 3-4 lata doświadczenia w Agencji Rolnej przy rejestracji bydła, trzody, zwierząt
              Mam pisać o innych doświadczeniach czy poprzestaniemy na tym? Dalej porównujemy CV jednego i drugiego? Ja wiem że wójt zaczynał jako młokos bez większego doświadczenia ale żyjemy w 21 wieku i w ten sposób już się wójta nie wybiera. Teraz już się wymaga od kandydata.
              • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 11:56
                obecny wszedł na stołek bo taki było głupi czas wtedy że nikt nie przywiązywał wagi a przede wszystkim Odrzywół był postrzegany przez ludzi z okolicznych miejscowości w złym swietle... poparli go i wygrał..
                dzis czasy sie zmieniły ludzie maja inna świadomość , posiadają więcej informacji jak 2 czy 5 lat temu.. i dlatego Gajewski uzyskał prawie 50 % głoslow w ostatnich wyborach ..
                Mysle że za 2 lata po obecnym nie bedzie sladu na warszawskiej..
                • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 12:06
                  po takich informacjach które radny przekazuje tu na forum o władzy nawet pies z kulawa noga nie zaglosuje na nich..
                  a nawet ci co dzis sa ZA....to za 2 lata sie wypna na obecnych rządzących..jeżeli takie kwiatki jak do tej pory beda wyciagane na światlo dzienne.. a uzbierało sie ich troche..
                  • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 12:11
                    dla jasności . tak jak koło druta mi lata ziutek i jego texty na moj temat tak koło druta mi lataja wasze sitwy , ukadziki i układy... dlaczego ? bo nie jestem ani z jednymi , ani z drugimi a ni z trzecimi ani z czwartymi czy innymi iwanami związany..
                    pisze tu to co myśle jako wolny obywatel tego kraju i mieszkanie jednej z gmin w Polsce..obserwuje co sie dzieje na podstawie faktow realnych i wyciągam wnioski którymi sie dziele na forum z innymii.. może sie ktos nie zgadzac może dyskutowac
                    ale nikogo nie zamierzam za to lac w morde jak to by zrobił obrońca obecnej władzy ziutek zwany "kutek" ;) :) :)
                    • ziutek1232 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 12:50
                      Konfidenci nie mają prawa głosu.
                      • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 12:53
                        ludzie sprawujący władze czy to w kraju czy gminie czy partii politycznej nie sa świetymi..
                        sa tylko ludźmi łasymi na różne pokusy , majacy różne potrzeby i majacy różne zamiary..
                        dlatego tez ktos musi sie temu z boku przyglądać i wytykać im błędy..
                        tu w Odrzywole takim gościem sa radni Gajewski i Stepień i dobrze że tacy sa bo nie wiadomo co by było..
                        Dobrze że jest taki radny co ściska za jajka przedstawicieli wladzy gminnej i powiatowej i patrzy jak im oczy z orbit wychodza.. a ci może nawet nie wiedza za co sa sciskani bo rutyna w sprawowaniu władzy i mozliwości jakie daje władza i błedy jakie popełnaja uważaj za normalke.. bo tak tu było zawsze .. i nikomu do łba nie przyszło że tak może nie powinno być..i jak widza te wpisy Gajewskiego to oczy im wychodza jeszcze bardziej z orbit a w głowach nic sie nie zmiena.. i w/g nich dalej jest tak jak było i byc powinno
                        a przykładem jest ten kutek ktory jest obrońcą tego..

zwracam sie do kolegów i koleżanek czytających forum pamiętajcie że to wy o
                        wszystkim decydujecie w dniu wyborów, kto zasiądzie na stołku władzy.. i wyciągajcie dobre wnioski..bo potem na was sie to odbjie..
                        • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 14:43
                          acha jeszcze jedno ważne.. i niech was czasami nie zmyli.. zachowanie niektórych i ich rozmodlone oczeta wpatrzone w ołtarz..
                          czy bicie sie w piersi pod czas modlitwy i powtarzaniu "moja wina,m oja wina moja barzdzo wielaka wina" przy tym klęczą na jedno kolano.. a dlaczego nie na dwa..?

jakby klęczeli na dwa było by to troche za bogobojne a na jedno to tak uidzie. w tłoku..
                          a czy klęczenie na jedno kolano to nie brak szacunku do Boga ?
                          jeżeli wierzysz to klęcz na dwa kolana ze złożonymi raczkami jak ministrant.. niektórzy byli kiedys ministrantami.. mięli rączki złozone a teraz na jednym kolanie wiszą.. :)

To że sie obserwuje kogoś " rozmodlonego" w kościele to tylko obraz zewnętrzny człowieka.. a co ma w głowie nikt nie wie..to że cos sie tam dzieje nie tak przy rządzeniu to
                          nie grzech przecież ;) to można..i kto może to może korzystac z przywilejow sprawoania władzy wiadomo ,

natomiast radnemu S.G czy S.P nie mozna tego zarzucić bo władzy nie sprawują..tak "glosmlodziezy" ?

i tu nie oceniamy tych co nie rzadza tylko tych co rzadza obecnie..w kraju, powiecie , gminie..

• ziutek1232 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 18:21
                            Wyszły komunistyczne nawyki konfidenta czarnego. Chodzi do kościoła obserwować, teraz nie ma komu nadawać na ucho to pisze na forum kto klęczy na jedno a kto na dwa kolana. Co za menda hehe.
                            • czarny376 Re: Realia kandydatów 18.10.12, 19:54
                              tak jest z kazdego kto pisze prawde róbcie komunistów i konfidentow..to pchisowskie metody..???
                              nawiedzony pajacu.???.ale nie dziwie sie tez bym bronił dupy..
                              • rysio821 Re: Realia kandydatów 31.10.12, 18:20
                                A może o tym pogadamy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka