slawomir.gajewski 16.05.13, 20:58 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2009124/247017/7242640.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawomir.gajewski Re: starosta "ukrywa" naziska i etaty nauczyciel 16.05.13, 20:59 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2009124/673910/7242639.jpg[/img] s1.pokazywarka.pl/i/2009124/247017/7242640.jpg%5B/img[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Re: starosta "ukrywa" nazwiska i etaty nauczyciel 16.05.13, 21:04 Witam Chciałem ustalić nazwiska nauczycieli oraz na ile etatu (ów) pracują poszczególni nauczyciele w szkołach należących do Gminy Odrzywół i (osobno) do Starostwa Przysuskiego. Dlatego, nauczony doświadczeniem mgr Kmieciak wie że … łaski mi nie robi i dlatego interesujące mnie informacje otrzymałem. Tymczasem mgr inż. Niemirski zamiast odpowiedzi ….zaczął mi opisywać…… Wobec powyzszego, zgodnie z przepisami złożyłem zażalenie na bezczynność Organu do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które w wyżej zamieszczonym skanie uznało moje racje, ponieważ artykuł 14 ustawy o doostepie do informacji publicznej stanowi, że: 1. Albo Organ daje odpowiedź tak jak chce tego wnioskodawca 2.Albo DECYCJA (administracyjna) o odmowie z "czterema elementami" w tym także z pouczeniem o możliwość złożenia odwołania (a nie jakieś "pisemko"). No cóż, jako Obywatel mam PRAWO do informacji, a Organ ma OBOWIĄZEK do udzielenia i …nikt mi łaski nie robi, o czym może zaświadczyć mgr Kmieciak, którego za pośrednictwem SKO w Radomiu ….. „podszkalam”, ze Gmina to nie prywatny folwark, co poddaję także pod rozwagę Czcigodnemu staroście. Sławomir Gajewski – radny Gminy Odrzywół Odpowiedz Link Zgłoś
nathali Ciekawe ile mają "hytlery" i żona wójta 16.05.13, 21:24 A mnie ciekawi ile etatów mają "hytlery" i żona wójta. Pewnie dlatego nie chce podać. A i przy okazji inne przydupasy. Dobrze że radny działa. Zobaczymy TYLKO DLA KOGO w tej gminie jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator_123 Re: Ciekawe ile mają "hytlery" i żona wójta 18.05.13, 12:13 Radny poruszył temat, który dla rządzących jest problemowy. Dużo ludzi w gminie czy powiecie nie wie jak nauczyciele sa zatrudnienie na ilu etatach , kto i dlaczego. Żyjemy w dobie kryzysu więc nie dziwota że każdy patrzy drugiemu na rece i zadaje sobie pytanie dlaczego on czy ona tyle zarabia a inni w ogóle nie maja pracy albo małe zarobki. Radny byc może na wniosek swoich wyborcow próbuje dojść jak to tam faktycznie jest w tych szkołach i jak te pieniadze sa rodzielane. Wiadomo że na szkoły idzie dużo kasy z budżetu czy to gminnego czy powiatowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan209 Re: Ciekawe ile mają "hytlery" i żona wójta 27.05.13, 14:56 Komentator_123 ma rację. Dla przydupasów jest to temat niewygodny. Za parę dni powinniśmy w końcu poznać nazwiska "wybrańców" na kilku etatach. Nie mogą się nażreć, jak takie zdolne do pracy to jazda do miasta. Zobaczymy czy tam tak łatwo znajdziecie robotę. Takich jak oni to jest na pęczki. Ale w gminie Odrzywół/powiecie przysuskim zawsze znajdzie się dla swoich jakaś ciepła posadka. Zauważyliście wszystkie ważniejsze stanowiska łapie rodzina M. i z nimi skoligaceni. Czasem też rzucą dla kogoś neutralnego jakiegoś ochłapa, tak dla pozoru. Myślę że trzeba to rozróżnić. Więc pytanie: Kto faktycznie rządzi Odrzywołem i okolicznymi wsiami? Za rok wybory, i znów pewnie będą wmawiać ludziom co to nie powstanie w Odrzywole, ile to miejsc pracy wójt stworzy. Nigdy nie dajcie się nabrać na te brednie. Szczególnie taki jeden były przedsiębiorca przy wódce ludziom lubi kit wciskać. Odpowiedz Link Zgłoś
nathali Re: Ciekawe ile mają "hytlery" i żona wójta 02.06.13, 11:00 Czy już starosta udzielił informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
rysio821 Re: Ciekawe ile mają "hytlery" i żona wójta 02.06.13, 11:26 no własnie i co z tymi nazwiskami i etatami w szkołach.. wiadomo juz cos kto gdzie i na ilu.. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Starosta dalej ...się stawia. Wydał "decyzję" 10.06.13, 16:43 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2059556/336227/11.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Re: Starosta dalej ...się stawia. Wydał "decyzję" 10.06.13, 16:45 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2059556/285185/22.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski Odwołanie od KŁAMLIWEJ decyzji 10.06.13, 16:47 Witam W związku z NAKAZEM jaki skierowało w swoim postanowieniu (po mojej interwencji) Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Radomiu, Starosta Przysuski wydał decyzję, że odmawia udzielenia informacji. W decyzji powołuje się na jakieś wyroki Sądów Administracyjnych, które nie mają zastosowania do „tego” przypadku. Dlatego też, w dniu dzisiejszym na podst. art. 127 kpa w związku z rażącym naruszeniem art. 4 ust. 1 i ust. 3 ustawy o dostępie do informacji publicznej złożyłem odwołanie od decyzji WYDANEJ PRZEZ Starostę Przysuskiego znak: OR-III.1413.12.2013 z dnia 22 maja 2013r. w sprawie odmowy udzielenia informacji publicznej dotyczącej podania nazwisk oraz etatów nauczycieli zatrudnionych w szkołach NALEŻACYCH do Starostwa Przysuskiego. W decyzji zarzuciłem Najlepszemu Staroście albo problemy z prawidłowym zrozumieniem tekstu, albo ordynarne KŁAMSTWO. Bo przecież, z treści mojego wniosku jasno i wyraźnie wynika, ze żądam informacji o szkołach NALEŻACYCH do Starostwa Powiatowego w Przysusze (– jako właściciela, czy też jako Organu prowadzącego) m.in. Liceum nr 1 i nr 2 w Przysusze, szkoła specjalna w Ossie Koloni, Lipiny, a nie o szkołach „LEŻĄCYCH na terenie Powiatu” bo są przecież dwa różne pojęcia. Dlatego też, w podsumowaniu odwołania wnosiłem o „W związku z powyższym zasadność uchylenia skarżonej decyzji ewentualnie zobowiązanie Starosty – mgr inż. Niemirskiego Mariana (OSOBIŚCIE) do udzielenia informacji, że Starostwo Powiatowe nie dysponuje informacjami dotyczącymi szkół, których Organem prowadzącym jest Starostwo Przysuskie (m.in. Liceum nr 1 i nr 2 Przysusze, szkoła specjalna w Kolonii Ossie czy też Liceum w Lipinach jak również w pozostałych), a wtedy mając na uwadze art. 23 ustawy o podstępie do informacji publicznej jak również art. 271 kodeksu karnego podejmę dalsze stosowne czynności. No cóż. Jako Obywatel RP mam prawo do informacji. Natomiast Urząd ma OBOWIĄZEK i byle kto mi łaski nie będzie robił. Sławomir Gajewski - radny Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski KŁAMLIWA decyzja UCHYLONA! 30.06.13, 12:17 Witam Tak jak było do przewidzenia, KŁAMLIWA decyzja Starosty Niemirskiego została UCHYLONA przez Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Radomiu decyzją znak: SKO.DI.14.1684.2013 z dnia 25 czerwca 2013r. No cóż. Tak jak juz wcześniej pisałem, byle kto mi łaski nie będzie robił, bo jako Obywatel mam prawo (i sprawiedliwość;)) do informacji, a Organ (w tym wypadku starosta) ma Obowiązek udzielić. To, ze starosta nie chce okazać jak prawo (i sprawiedliwość;) wygląda w Naszej Gminie i Powiecie, to już inna sprawa i gdy uzyskam te informacje, to sobie ........przeanalizujemy ......wykorzystywanie stanowiska do PRYWATY. Sławomir Gajewski - radny PS. Skan decyzji zamieszcze jutro Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski skan KŁAMLIWEJ decyzji str.1 06.07.13, 08:43 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2126635/338696/1.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski skan KŁAMLIWEJ decyzji str.2 06.07.13, 08:44 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2126635/430188/2.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski skan KŁAMLIWEJ decyzji str.3 06.07.13, 08:45 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2126635/681877/3.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski skan KŁAMLIWEJ decyzji str.4 06.07.13, 08:46 [img][img]https://s1.pokazywarka.pl/i/2126635/960204/4.jpg[/img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.gajewski rządzą nami miernoty zainteresowane KORYTEM! 06.07.13, 08:59 Witam No cóz, trudno inaczej to nazwać jak (ktoś już napisał), że: "rządzą nami miernoty, zainteresowane, aby utrzymac się prz 'KORYCIE" i które traktuja Gminę jak swój wlasny folwark, a jej mieszkanców za swoich poddanych. Sławomir Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś