Dodaj do ulubionych

Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek.

25.05.13, 13:33
Kolejna osoba która przez brak wyobraźni, niekompetencję, lenistwo czy też tchórzostwo, ma udział w doprowadzeniu Naszego Miasta do upadku. Nie będę komentował poziomu pracy obecnego wiceprezydenta (kolejną już kadencję) ponieważ jest to dyskusyjne sprawa trudna do udowodnienia. Jednak oceniać mogę i oceniam Pana Nauczyciela na 3 z minusem. Skupię się jednak na roli jaką odegrał w posadowieniu Radomia w obecnym miejscu po reformie administracyjnej. Protesty prezydentów Kielc, Torunia, Gorzowa poskutkowały i miasta te są w innym stadium rozwoju. Radom ze swoim ówczesnym prezydentem przespał sprawę. Protestów praktycznie nie było ale był bojkot Kielc, które wcale nie będąc pewnym swojej wojewódzkości desperacko proponowały Radomiowi rozmowy w kwestii utworzenia wspólnego województwa. Jak Zielona Góra z Gorzowem i jak Bydgoszcz z Toruniem. I tu tkwi właśnie największy grzech Fałka. Zamiast rozmawiać i uzgadniać obraził się na Kielce, nie brał udziału w żadnych spotkaniach a w DAMI tłumaczył jak to będzie nam dobrze z Warszawą w najbogatszym województwie w Polsce. No i mamy to co mamy czyli upadek Radomia. Brak wyobraźni, niekompetencja, lenistwo czy może tchórzostwo?!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ocena Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 17:05
      Fałek ...niech to będzie jego ocena www.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI
      • Gość: KLAWO JAK CHOLERA Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.radom.vectranet.pl 25.05.13, 18:10
        Jest rzeczą absolutnie pewną, iż pan Fałek będzie sprawował urząd Wice do następnych wyborów.

Chyba, że ktoś dopatrzy się i pokarze jego uzyskiwane dobra choćby brodząc po kolana w jakiejś wodzie?

Wtedy byłoby klawo.
        • Gość: tenisista Re: Rolland Garros IP: *.radom.vectranet.pl 25.05.13, 23:31
          A czy wiesz, że jutro Ula Radwańska gra z Williams i pokazywać to będzie Eurosport?
          • Gość: KLAWO JAK CHOLERA Re: Rolland Garros IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.13, 11:58
            Nie znam, nie piłem.
            • Gość: tenisista Re: Rolland Garros IP: *.radom.vectranet.pl 26.05.13, 17:13
              Solidarna Polska dołącza do zbierania podpisów w sprawie odwołania prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz. Działacze partii zbierali dziś na Placu Zamkowym podpisy pod wnioskiem Warszawskiej Wspólnoty Samorządowej.
              Atę znasz?
        • Gość: samochodówka Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.13, 12:12
          Fałek powołał na stanowisko dyrektora samochodówki swoją koleżankę ze szkoły kompromitacja ten człowiek nie ma wstydu !
          • Gość: grzdyl Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 21:22
            Do "samochodówka". A ci co powoływali na to stanowisko byłego dyrektora to robili to bez kompromitacji tak? Moralność Kalego.
            • Gość: mis Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.radom.vectranet.pl 26.06.13, 22:22
              Ale jak sie Rysio modli,jak skacze wokoł biskupa,,nie ma mocnych ,obłuda ,rzygam !!
    • Gość: kibic Czarni górą IP: *.radom.vectranet.pl 25.05.13, 20:15
      BBTS nie zdołał zatrzymać rozpędzonej ekipy Czarnych Radom. Radomianie odnie¶li trzecie zwycięstwo nad drużyn± Janusza Bułkowskiego i tym samym zostali Mistrzem I ligi w sezonie 2012/2013.

BBTS - Czarni Radom 1:3 (25:22,20:25,24:26,20:25
    • Gość: lolo Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: 78.30.81.* 26.06.13, 23:35
      Szkodnik radomski a prawo głosu.
      Z Radomia startowali Nałęcz, Łopuszański (młodsi pamiętają?), Rejczaki ....
      Nita tańczący dla Ingrid ....

W R. kupią każde g.
    • leniwa22 Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. 27.06.13, 07:15
      Jestem krytycznie nastawiony w stosunku do obecnej władzy Radomia ale nie myl pojęc podziału administracyjnego kraju. Fałek nie miał z tym nic wspólnego. Głównym odpowiedzialnym za podział administracyjny kraju był przewodniczący Podkomisji Sejmowej przygotowujący podział administracyjny kraju - pan poseł Jan Rejczak, jak również wspaniały Radomianin już nieżyjący, który stwierdził publicznie, iż Radom nie ma racji bytu byc województwem. Ostatni wojewoda radomski - pan Wlazło, otrzymał stanowisko wojewody za likwidację województwa radomskiego.
      Te osoby są głównymi odpowiedzialnymi za likwidację województwa radomskiego.
      • Gość: załatwiajmy to Kto zbierapodpisy za odwołaniem Rady i Prezydentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 08:26
        Trzeba PRZEWIETRZYĆ !!!! ten Pałac Władzy!!!!!!!!
        .Młodzi i mądrzy na WAS przyszedł czas przejąć sprawowanie rządów nad miastem!!!!1
        • Gość: prorok Re: Kto zbierapodpisy za odwołaniem Rady i Prezyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 00:11

Ten pan na Obozisku nie ma co się pokazywać. I na głosy mieszkańców tej dzielnicy niech nie liczy. Jego postawa niewątpliwie przyczynia się do tego, że w Radomiu wybory samorządowe sromotnie przegra PiS.
          • Gość: baba jaga Re: Kto zbierapodpisy za odwołaniem Rady i Prezyd IP: *.radom.vectranet.pl 30.06.13, 18:00
            czlowieku, juz byly wybory i ponownie go wybraliscie, mimo ze od poczatku dzialal tak samo!
      • Gość: WR Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.radom.vectranet.pl 29.06.13, 12:18
        Do leniwej22! Zawiniło wielu - tu zgoda. Rejczak był nikim z sejmie i nawet gdyby zachował się jak Rejtan to byłoby jak jest. Można do niego mieć tylko pretensje jako do zdrajcy. Ale gdyby Fałek nie był tym o co go oskarża autor wątku to Radom byłby siedzibą albo wojewody albo sejmiku w Województwie Świętokrzyskim w zupełnie innym miejscu i sytuacji. Tak trudno to zrozumieć?!
    • Gość: wódz Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.radom.vectranet.pl 02.09.13, 09:42
      Ryszard Fałek ksywa Fryzjer vel Gruby Rycho alias Patyk, garbarz czy grabarz z zawodu, szczególnie wsławił się razem z Kosztowniakiem w tzw. aferze PG 5 w Radomiu. Jego protegowana wieloletnia dyrektorka tej placówki, Zocha Kukla, razem z Justysią Wolanin i E.R. sfałszowały perfidnie egzamin gimnazjalny w 2009 r. włażąc na 5 sal egzaminacyjnych i dyktując uczniom odpowiedzi do zadań i rozdając pokserowane ściągawki. Patrz wyrok Sądu Rejonowego w Radomiu IIK 335/12. Prawdopodobnie wlazły na wszystkie sale, ale uczniowie nie potwierdzili tego przed prokuratorem. Jestem byłym nauczycielem tej patologicznej szkoły. Po wywaleniu mnie z roboty przez Kuklę doniosłem na nią i całą resztę do prokuratora i do ponad 20-tu innych firm. Nikt poza prokuraturą, którą zmusiłem do wszczęcia śledztwa, nie wszczął nawet postępowania wyjaśniającego. Mafia chciała zatuszować sprawę. Za to ogromne fałszerstwo załatwili im u prokuratora i w sądzie karnym arcyśmieszne wyroki po 1000 zł. grzywny + po 350 zł. kosztów. Dzięki temu kryminalistki bez (sprawiedliwego) wyroku mogą nadal pracować w oświacie. A całe koszty śledztwa przeciwko tym dewiantkom wynoszące według mnie nawet milion złotych ma pokryć Państwo!!!!!! ,,Przyjaciel domu” prokurator Roberto Carlos Czerwiński vel Ilicz Sanchez Ramirez ksywa Szakal, spod figurki, bezprawnie umorzył Kukli oraz miastowym i pozamiastowym kacykom zarzut z art. 271 par. 1 – poświadczanie nieprawdy w dokumentach. Mam protokoły zbiorcze z egzaminu gimnazjalnego, w których Kukla potwierdziła, że egzamin przebiegł zgodnie z procedurami, a przecież ona sama z resztą świty go sfałszowała!!!!!! Kukla uciekła ze swoim lovelasem Golką do Zespołu Szkół nr 7 w Szczecinie gdzie nadal szerzą radomską zarazę. Kukla została tam zatrudniona na stanowisku pedagoga szkolnego!!!!!! Justysia Wolaninówna nadal ,,pracuje” w Szkole jako matematyczka, a E.R., polonistka, jest funkcyjną. Po doniesieniu przeze mnie na Kuklę i Wolanin do prokuratury Kosztowniak i Fałek nawet nie zawiesili ich w czynnościach, chociaż kosmiczne wyniki z egzaminu wskazywały, że doszło do wielkiego fałszerstwa i naruszenia praw i dobra dziecka. Są przestępcami, bo nie dopełnili obowiązków z art. 83 Karty Nauczyciela. Tak a propos wyników, prawdopodobnie Golka przy pomocy Semika załatwił odpowiednich ,,egzaminatorów” z OKE do sprawdzania tych prac, którzy oczywiście nie dopatrzyli się, że są one ewidentnie pofałszowane. Na dużej sali gimnastycznej na 75-ciu piszących 25-ciu dostało maxa, czyli 50 pkt. Było to 39 razy więcej niż średnio w województwie mazowieckim!!!!!! Najgorszy uczeń na tej sali miał wynik o 6 pkt wyższy od średniej mazowieckiej!!!!!! Maxa podostawali nawet ci, co mieli z przedmiotów objętych egzaminem pały i dwóje na półrocze!!!!!! Fałek nawet w maju 2011 r. kiedy śledztwo w sprawie Kukli i Wolanin było w pełnym toku załatwił jej ustawkę w kolejnym konkursie na dyrektora Szkoły i jako jedyna kandydatka oczywiście wygrała w cuglach. Fałek do spółki z Kosztowniakiem wystawili jej wyróżniającą ocenę pracy w sytuacji kiedy Szkoła miała najgorsze wyniki z radomskich gimnazjów. Podawali fakty nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości. Zamiast wszcząć postępowanie administracyjne przeciwko Kukli, stwierdzić niedostateczne efekty kształcenia i wychowania i łamanie prawa, wywalić ją karnie na zbity pysk i nakazać już innemu dyrektorowi wszczęcie programu naprawczego, to wypisywali jej do spółki z Kuratorium brednie typu, że wyniki z egzaminów zewnętrznych są zgodne z założeniami i mnóstwo innych podobnych bzdetów. Szok do potęgi n-tej!!!!!! W marcu 2012 r. po celowo prowadzonym w ślamazarnym tempie śledztwie prokuratura postawiła Kukli i Wolanin zarzuty karne. Na wieść o tym Kosztowniak najpierw Kuklę dla picu zawiesił, a półtora miesiąca później ją odwiesił, chociaż prokurator nie wycofał zarzutów. Zawiesił ją poprzez wydanie zarządzenia zamiast decyzji, co zrobił celowo, a jeśli nie celowo to jest nieukiem. Kukla odwołała się do Komisji Dyscyplinarnej przy Wojewodzie, która uchyliła zarządzenie praw(n)iczka Kosztowniaka ze względów formalnych. To, że nadal toczyło się śledztwo, to Komisji Dyscyplinarnej nie interesowało, a przecież postanowienia prokuratora mają najwyższą rangę. Po odwieszeniu jej Kukla nadal ,,pracowała" do końca sierpnia 2012 r. na stanowisku dyrektora, kiedy to wreszcie ktoś się wkurzył i kazał jej się wynosić. Przez cały czas trwania śledztwa Kukla i reszta pobierali z kasy miejskiej duże pieniądze. Zresztą ta reszta pobiera je nadal jak gdyby nigdy nic się nie stało. Niech teraz Kosztowniak i Fałek od nich to odbiorą, a jeśli nie to mają obowiązek zwrócić wszystko do kasy miejskiej. Sprzeniewierzyli państwowe pieniądze i to bardzo grube!!!!!! Za samo naruszenie praw i dobra dziecka, art. 83 Karty Nauczyciela, powinni ją wywalić karnie z miejsca. Prokuratura nie zbadała w ogóle zdecydowanej większości pozostałych zarzutów, a te które zbadała i wykryła, że coś jest na rzeczy nie zostały postawione po to, żeby zbytnio jej i innych nie ukarać i żeby nie robić żadnego rozgłosu, bo cała mafia była w to zamieszana, więc i organizacji by to zaszkodziło. Nie postawili jej zarzutu fałszowania wyników klasyfikacji, fałszowania dzienników lekcyjnych, arkuszy ocen i protokołów z rad pedagogicznych, kłamstw publicznych, fałszowania arkuszy hospitacji, sfałszowania Statutu Szkoły i innych podstawowych dokumentów Szkoły, łamania prawa, w tym prawa oświatowego, oszukiwania władz oświatowych, chociaż one same dobrze o wszystkim wiedziały i takiego oszołoma przez 21 lat tolerowały, składania fałszywych zeznań, naruszania moich praw pracowniczych i obywatelskich i innych nauczycieli też (jest tego mnóstwo, nie ma miejsca, żeby podawać szczegóły). W tym samym roku kiedy sfałszowała egzamin została przepchnięta do finału konkursu na Nauczyciela Roku 2009 i finału ogólnopolskiego konkursu ,,Szkoła Obywateli” i była przyjmowana na salonach przez Hallową i inne ministerialne tałatajstwo. Rok później jej lovelaskowi Golce załatwili tytuł Nauczyciela Roku 2010. Pozałatwiali dla tej patologicznej szkoły tytuły Szkoła z Klasą, Szkoła na Medal, Szkoła Odkrywców Talentów (jedynym talentem czystej wody była tam sama Zocha), patronat Politechniki Warszawskiej i mnóstwo innych rzeczy. Kukla była Przyjacielem Dziecka. Takim samym przyjacielem jak kolejna nawiedzona patolożka niejaka Marianna Michalakowa, PseudoRzeczniczka Praw Dziecka jeszcze Niepoczętego a już Wyskrobanego, która olała sprawę i napisała mi, że ona se całą sytuację pomonitoruje. Monitoruje do tej pory i jakoś nic nie wypatrzyła. Przyjeżdżali tam z wykładami nawet poważni ludzie i uwiarygadniali to całe oszołomstwo. A o Fałku, Kosztowniaku i innych pomniejszych, o czarnej sotni, to już się nie mówi. Kosztowniak z Fałkim dawali takiemu dnu kasę na Orlika, na laboratorium fizyczne dla Golki, na laboratorium językowe, na aulę, miała wszystko co tylko chciała. Nie załatwili jej tylko klas licealnych. Po to między innymi był ten sfałszowany egzamin, żeby spełnić chore ambicje pokiereszowanego umysłu. Gdyby tak dalej żarło, to pewnie ministerską czy ministrantką by ją zrobili. Kolejny fachowiec, tylko nie od tego co trzeba, Wojewoda Kozłowski, ksywa Kuba Wojewódzki, wraz z zastępcami Rzecznika Dyscyplinarnego Sytą i Rzepkowską z radomskiego Kuratorium sfałszował dokumentnie postępowanie dyscyplinarne w 2010 r. przeciwko Kukli i Wolanin. Nawet nie postawił im zarzutu naruszenia praw i dobra dziecka po to, żeby nie zostały zgodnie z Kartą Nauczyciela zawieszone. W PG 5 nadal ,,pracuje" mnóstwo nauczycieli i innych ludzi, którzy poświadczyli nieprawdę w protokołach z egzaminu gimnazjalnego, poskładali fałszywe zeznania przed sądem, prokuratorem, na Policji i przed Rzecznikiem Dyscyplinarnym, brali udział w fałszowaniu dokumentów. Żaden Kosztowniak i Fałek tego przestępczego, a w kilku przypadkach wręcz kryminalnego elementu nie ruszają pomimo tego, że wypisałem do nich masę pism. Dalej narażają u
    • Gość: wódz Re: Radomscy szkodnicy - Ryszard Fałek. IP: *.radom.vectranet.pl 02.09.13, 10:35
      Dalej narażają uczniów PG 5 na patologię i demoralizację. Dalej bezprawnie wypłacają im pobory. Sfałszowany został zarówno egzamin z części humanistycznej jak i matematyczno - przyrodniczej. Byłem naocznym świadkiem obu tych epokowych wydarzeń, ponieważ byłem członkiem obu komisji na sali nr 1, dużej sali gimnastycznej. Przestępstw, które Kukla popełniła razem ze swoją świtą i innymi nauczycielami i pracownikami Szkoły było całe mnóstwo. Dwa lata walczyłem, żeby ją wywalili ze stołka. Pewnie z 5 lat jeszcze zejdzie zanim ze wszystkim zrobię porządek. Napisałem wszystkim decydentom, że jeżeli nie zapadną sprawiedliwe wyroki, to sprawiedliwość wymierzę sam i słowa dotrzymam. Nigdy nie rzucam słów na wiatr. Odpowiedzialność za to poniesie sąd, prokuratura, całe te Kosztowniaki, Fałki, Pożyczki, Wójciki, Psubratki, sorry, Półbratki, Sońty i jedne i drugie, Suskie, Kozłowskie, Semiki, Szumidokołalasy, Tuski, Kopaczki, czarna sotnia i wielu innych znanych i bardzo znanych artystów. Taki Fałek latał za Kuklą jak za burą suką. Kosztowniak też bywał w tej szkole częstym gościem. PG 5 to było zero edukacji i wychowania, a zamiast tego czysty PR. Wszyscy wiedzieli co się tam wyprawia, ale nikt na nic nie reagował, a mieli taki obowiązek jako organ prowadzący. Zero nadzoru z ich strony i ze strony Semika. Wypisywali do mnie wszyscy idiotyczne pisma, żeby mnie zniechęcić, ale postawiłem sobie za punkt honoru, że tę mafię rozwalę i zatopię Titanica. Gruby Rycho jest zdolny do wszystkiego. Dla mnie, tak on jak i jego szef, który stwierdził, że ceni go wysoko jako fachowca, są przestępcami, ochroniarzami kryminału, krętaczami, mataczami, ustawiaczami i perfidnymi kłamcami. Mają jeszcze wiele ,,zalet", o których na razie nie wspomnę. Fałek podobno po raz 20-ty polazł w tym roku na pielgrzymkę do Częstochowy. Modliłem się, żeby na Jasnej Górze trafił tego oszołoma jasny szlag, ale ta kreatura dojechała z powrotem cała i żywa!!!!!! Że też mu się chociaż silnik nie zatarł. Istny cud. Jeśli ktoś zechce zapoznać się z papierami w sądzie, pro kreaturze i w innych organach, to ja swoje papiery udostępniam w całości bez żadnego zamazywania. Proszę się powołać na to pismo od wodza. Wódz jest jeden jedyny. Z mafią nikt tak chyba nie zadarł. Zero pomyłek gwarantowane. Tylko trzeba sobie zarezerwować sporo czasu, bo jest tego cała fura.
      Kiedy toczyło się śledztwo parę artykułów na Necie można było znaleźć. Po ogłoszeniu wyroku na Kuklę i Wolanin nastała absolutna cisza. Nikomu nie pozwolili się wychylić. Widać w czyich rękach są te wszystkie ,,niezależne" media. Dlatego ja sam zrobię im trochę rozgłosu.

Na koniec kuklowo – fałkowy rodzynek, a raczej zakalec:

www.radom24.pl/artykul/czytaj/7398

Dyrektor PG 5 odeszła z pracy. – Dobro szkoły i uczniów jest najważniejsze – mówi dyrektor Zofia Kukla.
      (Tak wygląda potwór z Radomia, aktualnie na emigracji, Cruella vel Barbie – mój dopisek). Bardziej zakazanej mordy chyba w życie nie widziałem. Taką to należałoby umieszczać w polu jako stracha na wróble. Wszystkie padłyby od razu na zawał.
      Mój honor, dobro dzieci i tej szkoły stawiam ponad wszystko – mówi Zofia Kukla, dyrektor Publicznego Gimnazjum numer 5, tłumacząc swoją decyzję o rezygnacji z funkcji szefa placówki. W ostatnim czasie za dużo mówi się o mnie, a za mało o szkole – co nie jest dobre – dodaje Kukla. Dyrektorka gimnazjum jest podejrzewana o niedopełnienie obowiązków służbowych oraz przekroczenie uprawnień podczas egzaminu gimnazjalnego, który odbył się w 2009 roku.
      Kocham swoją pracę, to jest mój drugi dom – mówi Zofia Kukla, która w gimnazjum numer 5 przepracowała od 31 lat - z czego 21 lat na stanowisku dyrektora. - Gdybym miała jakiekolwiek poczucie winy, czy nietaktu nie przystąpiłabym do konkursu rok temu. Poszłam na konkurs z podniesioną głową i go wygrałam nie przypuszczając, że sprawy przybiorą taki obrót - mówi Zofia Kukla, dyrektor PG nr 5 w Radomiu. Zofia Kukla mogła zatem pracować przez kolejne cztery lata. Jednak zdecydowała się odejść. - Kierując się tylko i wyłącznie dobrem szkoły postanowiłam się usunąć, żeby szkoła mogła zakwitnąć. Żeby mówiono, o szkole, a nie o osobie – tłumaczy Zofia Kukla. Stanowisko dyrektor Kukli zaskoczyło wiceprezydenta Radomia odpowiedzialnego za oświatę, Ryszarda Fałka. - Decyzja pani Kukli jest pozytywnie zaskakująca. Rzadko się to spotyka. Nie ma takiego zapisu prawnego, który by zmuszał panią dyrektor do takiej decyzji, czy zmuszał prezydenta do zawieszenia, odwołania dyrektora - mówi Ryszard Fałek, wiceprezydent Radomia. Zofia Kukla będzie pełnić funkcję dyrektora gimnazjum do końca wakacji. - Już jest ogłoszony konkurs. Odbędzie się on 30 albo 31 sierpnia – mówi Ryszard Fałek. Dyrektorka szkoły oraz jej zastępczyni – które w 2009 roku jednocześnie przewodniczyły szkolnemu zespołowi egzaminacyjnemu – są podejrzewane o niedopełnienie obowiązków służbowych i przekroczenie uprawnień. Chodzi o podpowiadanie uczniom podczas egzaminu gimnazjalnego w części matematyczno – przyrodniczej oraz humanistycznej oraz przekazanie zdającym kartek z rozwiązanymi zadaniami. Kobietom grozi do 3 lat więzienia. 2012-08-02
      Scyzoryk sam się w kieszeni otwiera jak coś takiego się czyta. Kukla łże jak bura suka, a dureń Fałek rżnie głąba, okłamuje perfidnie ludzi i nie wie, że jest coś takiego jak art. 83 Karty Nauczyciela, który wręcz nakazuje odpowiednio dyrektorowi szkoły/ prezydentowi zawieszenie nauczyciela/dyrektora szkoły w sytuacji naruszenia praw i dobra dziecka. Był tumanem, jest tumanem i otumaniony zdechnie. Durny radomski lud wybrał se podobno take władze w demokratycznych wyborach. Ja ich nie wybierałem i takiego elementu za żadną władzę nie uznaję. Jak se ich wybrał, to ma to co se wybrał. To tak jak w markecie. Owiną gó... w złotko i wciskają ludziom, bo się świeci. Ale tego, że cuchnie to już nie powiedzą. A obecna dyrektorka jest prawie równie utalentowana jak ŚP Zocha, tyle tylko, że jeszcze egzaminów nie pofałszowała. Skąd ten Fałek ma taki łeb do wynajdowania takich talentów??????
      Wódz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka