Dodaj do ulubionych

forum weseleradom.pl ale jaja

16.06.13, 02:59
Przyszłe Młode Pary piszą na tym forum gdzie mają wesele, ilu gości, ile wydają na wesele pieniędzy, kto będzie grał, filmował i ile za to płacą. Być może już niedługo otrzymają wezwanie z radomskiego urzędu skarbowego żeby wytłumaczyć się skąd oni lub ich rodzice mieli pieniądze na to wesele, ile dostali w kopertach (żeby ustalić czy nie należy się podatek od darowizny) i czy mają wszystkie umowy z osobami obsługującymi tzn. zespołami, kamerzystami, fotografami, kucharzami i kelnerkami ponieważ administrator tego forum jest pracownikiem urzędu skarbowego (egzekucji administracyjnej). Czyżby kreatywność radomskiej skarbówki w ściganiu nieopodatkowanych źródeł dochodu??? A może biorą przykład ze Szczecinka:
www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120306/SZCZECINEK/120309890
Obserwuj wątek
    • 36monia Re: forum weseleradom.pl ale jaja 16.06.13, 11:04
      No to fajnie. Ale nowozency w 100% uczciwi wobec fiskusa mogą spac spokojnie. Apropo wesel i skarbówki to znalazłam inny artykuł
      interpretacja-podatkowa.pl/interpretacja/pokaz/1-_podatek-od-towarow-i-uslug-oraz-podatek-akcyzowy_/16-przepisy-ogolne/46-przedmiot-opodatkowania/174-przedmiot-podatku/101759-darowizna-pieniadze-rzecz.html
      Wychodzi na to ze z prezentami od gosci nie ma problemu ale wprzypadku gdy rodzice organizują mlodym wesele i to oni za to placą to jest to darowizna narzecz dzieci i powinna byc zgloszona do US. Nie sadzicie że fiskus zaczyna popadac w paranoję z tymi podatkami. jak zyc jak zyc Panie Premierze.
      • filemon9 Re: forum weseleradom.pl ale jaja 16.06.13, 13:09
        Buhahahahaha. No i niech się dalej mlode pary chwala na forach i fejsie ile to niby nie dali za swoje wesele i jakich to nie mieli atrakcji. A skarbówa skrupulatnie przelicza. ja tez troche pogrzebalem w necie i njusik ode mnie
        wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/141646,skarbowka-poluje-na-nowozencow.html
    • Gość: radomianka01 Re: forum weseleradom.pl ale jaja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.13, 13:04
      ja miałam wesele w Mericie w Małęczynie i było super! Jedzenie ekstra, kelnerzy tylko śmigali, wszystko dopięte na ostatni guzik! Dużo pomogła mi właścicielka i to dzięki jej pomocy sporo zaoszczędziłam a wszystko wyszło na prawdę super! Czasami lepiej posłuchać rady kogoś kto się tym zajmuje od lat i ma doświadczenie, bo nasze pomysły..... no cóż... nie zawsze mogą być sensowne.
      • Gość: radomianka Re: forum weseleradom.pl ale jaja IP: *.radom.vectranet.pl 10.07.13, 18:20
        Przeraża mnie fakt, ze na tym forum dziewczyny piszą takie szczegóły...zero tajemnicy, dyskrecji. Czyż nie lepiej spotkać się na kawce i porozmawiać w 4 oczy? Zbytek wolnego czasu i chęć pochwalenia się robi swoje...zdjęcia, wpisy, dyskusje to wszystko takie naciągane.
        • Gość: observer Re: forum weseleradom.pl ale jaja IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.13, 12:39
          Obserwuje to forum. Jest jeszcze druga strona medalu. Reklama a de facto autoreklama osób oferujących swoje usługi, które podszywają się pod niby klientów i wystawiają sobie wspaniałe opinie. A chwalą nawet ci, co człowieka nie widzieli, ale wiedzą, że jest najlepszy, patrz dj mario opinie. Ten to ma dopiero tupet.
          Właściciel forum łyka to i udaje, że nic się nie dzieje, a oficjalnie za takie oferty winszuje sobie kaskę.
          Forum kantem cięte, heh.
          • iwonka330 Re: forum weseleradom.pl ale jaja 01.08.13, 09:04
            Gość portalu: observer napisał(a):

> Obserwuje to forum. Jest jeszcze druga strona medalu. Reklama a de facto autore
            > klama osób oferujących swoje usługi, które podszywają się pod niby klientów i w
            > ystawiają sobie wspaniałe opinie. A chwalą nawet ci, co człowieka nie widzieli,
            > ale wiedzą, że jest najlepszy, patrz dj mario opinie. Ten to ma dopiero tupet.
            >
            > Właściciel forum łyka to i udaje, że nic się nie dzieje, a oficjalnie za takie
            > oferty winszuje sobie kaskę.
            > Forum kantem cięte, heh.
            A mnie denerwuje chamska zazdrość z twojej strony. Na tamtym forum też mu nabruździłeś jako sunneverdie. Może jest dobry w tym co robi (bo sety ma fajne) i dlatego ludzie go chwalą. Ja też zawsze na forach chwalę zespół Prodisc który przygrywał na moim weselu chociaż minęło już prawie 6 lat i zawsze będę ich chwalić bo fajnie przygrywali. Może lepiej weź się do roboty żeby być lepszym od konkurencji bo najgorsi są zakompleksieni lenie. A co do tego forum to kogo obchodzi gdzie pracuje administrator forum. Ludzie weźcie się do roboty zamiast zajmować się piergołami.
            • Gość: observer Re: forum weseleradom.pl ale jaja IP: *.radom.vectranet.pl 01.08.13, 23:32
              kolejny znajomy/znajoma pana dj, a może to sam pan dj ?

powtarzam, facet sam sobie wystawia opinie lub piszą w jego imieniu znajomi, zakłada konta i dla ściemy zagaduje w innych tematach, by się uwiarygodnić. wszystkie niby te zapytania to typowe oferty, styl języka reklamowy. w ten sposób ludzie nie z branży się nie wypowiadają, nie używają terminów fachowych choćby "set".
              btw, jesli uwazasz, że te jego sety są takie wspaniałe to gratuluję poczucia humoru :) wieś tańczy i spiewa na odpuście, ale mniejsza o to, różne rzeczy sie mogą podobać, nawet taka cepelia.
              konkurencja jest zdrowa i zupełnia normalna, ale gość nie gra fair. to typowy hochsztapler.
              a ja będę z tym walczył, bo któś musi ;)

ps. nie jest to przypadek odosobniony, ale tu koleś przegina i więc ja teraz mu zrobię reklamę za free :)
              • killwill Re: forum weseleradom.pl ale jaja 02.08.13, 01:21
                Zaciekawiony twoim krzykiem wszedłem na to forum i odnalazłem temat dj mario. Temat w sumie jak inne na takich forach. ktos wrzucił link do jego setow bo już chyba każdy wie że dj grają sety. Ten secik z klubówka wyszedl mu kozacko a reszta to nie moje klimaty. Co do muzyki to jeśli dj gra na weselach to co ma grac - techno!!! Natomiast zauważyłem u ciebie symptomy djomariomanii i to trzeba chyba leczyć. Więc nie krzycz już tulko idz do lekarza.
                ps. według mnie właśnie takimi wpisami robisz mu olbrzymią reklamę bo wyglądasz na zrozpaczoną komkurencję która wszelkimi sposobami próbuje zdyskredytować tego dj.
                To właśnie tacy jak ty skur...ili to forum robiąc z niego forum weselne a takie nie powinno być.
              • iwonka330 Re: forum weseleradom.pl ale jaja 02.08.13, 08:37
                Gość portalu: observer napisał(a):

> kolejny znajomy/znajoma pana dj, a może to sam pan dj ?
                >
                > powtarzam, facet sam sobie wystawia opinie lub piszą w jego imieniu znajomi, za
                > kłada konta i dla ściemy zagaduje w innych tematach, by się uwiarygodnić. wszy
                > stkie niby te zapytania to typowe oferty, styl języka reklamowy. w ten sposób l
                > udzie nie z branży się nie wypowiadają, nie używają terminów fachowych choćby "
                > set".
                > btw, jesli uwazasz, że te jego sety są takie wspaniałe to gratuluję poczucia hu
                > moru :) wieś tańczy i spiewa na odpuście, ale mniejsza o to, różne rzeczy sie m
                > ogą podobać, nawet taka cepelia.
                > konkurencja jest zdrowa i zupełnia normalna, ale gość nie gra fair. to typowy h
                > ochsztapler.
                > a ja będę z tym walczył, bo któś musi ;)
                >
                > ps. nie jest to przypadek odosobniony, ale tu koleś przegina i więc ja teraz mu
                > zrobię reklamę za free :)
                No to sam swoim postem przyznałeś że jesteś konkurenją ale według mnie bardzo nieudolną. Twoja wiedza na temat zakładania kont i uwiarygadniania wpisów poprzez zagadywanie w innych tematach świadczy o tym że próbowałeś to na pewno robić na tamtym forum ale na pewno administrator cię dorwał więc chciałeś mu dokopać zakładając ten wątek na temat jego pracy a przy okazji chcesz dokopać dj którego się boisz jak ognia. Cały ten wątek i to co piszesz mnie przeraża bo świadczy że jesteś hieną najgorszej maści. Posługujesz się nickami po których nikt cię nie skojarzy bo wtedy ludzie omijaliby cie szerokim łukiem. Totalne dno.
                • Gość: observer Re: forum weseleradom.pl ale jaja IP: *.radom.vectranet.pl 02.08.13, 09:03
                  "Uderz w stół a nożyce się odezwą"

iwonko, killwill, mario czy kim tam jesteś albo będziesz i tu cie mam :)

Raz jeszcze ostrzegam przed tym typem, jego wpisy, próba wybielania się, odwracanie kota ogonem to szopka dla ubogich umysłowo.

Poszukujecie dj? pytajcie, piszcie, dzwońcie do wszystkich jakich znajdziecie, ale dj mario oszusta omijjacie szerokim łukiem.

• michalw21 Re: forum weseleradom.pl ale jaja 02.08.13, 15:10
                    No cóż skarbówka jak już się doczepi to nie odpuszcza, a w ogóle lepiej takich rzeczy nigdzie nie-wypisywać tyle się teraz mówi o kradzieży tożsamości itp.
                    • michal5321 Re: forum weseleradom.pl ale jaja 07.08.13, 15:07
                      Nikogo nie powinno obchodzic gdzie kto robi a ludzie nie muszą sie tak chwalic kto jakie wesele miał wypasione. z tego co zauwacyłem to na tym forum zamiera ruch w weekendy. Wszyscy uzytkownicy siedzą na weselech to znaczy obsługuja je. mogę sie załozyć ze 80% komentarzy to pisza zespoły, dj'e barmani kamezrzysci itp. Ale kto szuka zespoły czy kamerzysty na forum. Najlepiej być na weselu i samemu zobaczyc jak kto robi.
                  • lex79 do Observera 02.08.13, 22:46
                    Czy ty oby Panie Observer nie przesadzasz? Zniesławiasz kogoś określeniami "oszust" lub "chochsztapler" w sumie nie przedstawiając żadnych dowodów a opierając się jedynie na swoim przekonaniu. Z prawnego punktu widzenia to znacząco za mało. Jeśli ten dj w końcu się wkurzy to może zawiadomić Prokuraturę o zniesławieniu internetowym a wtedy Oni wystąpią o ustalenie twojego IP a po nim ustalą twoje dane osobowe. Wtedy to już kolego będziesz miał duuuuuży problem. Zastanów się czy warto narażać się na odpowiedzialność karną z powodu jakiegoś nic nie znaczącego dla większości forum. Porażające jak ludziom łatwo przychodzi obrażanie innych. Moralne dno Panie Observer dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka