Dodaj do ulubionych

Chrzciny maluszka

06.10.13, 22:05
Witam
Planuję zorganizować chrzciny mojej córci w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Czy ktoś mógłby polecić jakąś dobrą restaurację bądź hotel? Mam na myśli lokalizacje w Radomiu, nie gdzieś na obrzeżach Radomia. I napiszcie proszę jakie są ceny teraz na rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: J 23 Re: Chrzciny maluszka IP: *.32.radom.pilicka.pl 07.10.13, 07:10
      Proszę bardzo:

www.google.pl/search?q=Radom+restauracje+chciny&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=xEFSUvfkM-qM0AW2oYDICw#q=Radom+restauracje+chrzciny&rls=org.mozilla:pl%3Aofficialhttps://www.google.pl/search?q=Radom+restauracje+chciny&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=xEFSUvfkM-qM0AW2oYDICw#q=Radom+restauracje+chrzciny&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial
      • Gość: Basia Re: Chrzciny maluszka IP: *.30.158.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.13, 23:00
        Piąta klepka na Żeromce przy Witolda - maja doskonałą kuchnie staropolską :)
    • Gość: Ksionc Chrzciny będą w restauracji? IP: *.147.63.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.13, 08:40
      To coś nowego ... a może potrzebny Wam też mohel?
    • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 07.10.13, 09:31
      Nie wiem po co zapisywać niewinne dziecko do sekty bez jego wiedzy i zgody. Później, nawet jak będzie chciał dokonać apostazji, to i tak w świetle KK pozostanie katolikiem. Wszyscy powinni mieć możliwość świadomego wyboru, gdy są już na tyle dorośli, że taki wybór podjąć mogą. To samo tyczy się żydowskiego, czy muzułmańskiego obrzezania, czy tzw. kobiecego obrzezania w kulturach afrykańskich. Tak więc po co? Po to, by "ludzie nie gadali" i żeby sobie, bo przecież nie dziecku, zrobić imprezę? Dwa razy się zastanawiasz, do której szkoły, czy przedszkola poślesz dziecko, dwa razy się zastanów zanim ochrzcisz. To dziecko może mieć w przyszłości zupelnie inne poglądy od Twoich.
      • gabi196 Re: Chrzciny maluszka 07.10.13, 11:00
        Nie pytałam Cię o radę czy ochrzcić dziecko czy nie. Ja jestem katoliczką więc zgodnie z moimi poglądami dziecko ochrzczę. Jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat restauracji o które pytam to się nie wypowiadaj. Może to ty robisz wszystko na pokaz, ale ja to robię zgodnie z moimi wierzeniami. Więc zejdź z mojego wątku, proszę.
        • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.158.216.142.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.13, 11:03
          Czyli te chrzciny rozmodlona idiotko rzeczywiście będą w restauracji? Rewela!
        • Gość: Szacuneczek... Poglądy gabi196... IP: 193.111.147.* 07.10.13, 11:36
          Gabi, z całym... szacunkiem, czy Ty naprawdę uważasz, że to są... Twoje poglądy?
          • Gość: Ksionc Re: Poglądy gabi196... IP: *.180.42.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.13, 11:40
            Ją starzy wpakowali w tą "piramidę" i ona robi to samo swojemu dziecku - logiczne, no nie?
            Gdy dziecko dorośnie, to będzie tak skołowane gusłami, że nawet nie będzie jarzyć co jest grane - oto cała strategia okupanta watykańskiego!
            • gabi196 Re: Poglądy gabi196... 07.10.13, 23:06
              Po pierwsze naucz się trochę kultury i nie wyzywaj ludzi, których nie znasz od idiotów. Chyba, że mierzysz innych swoją miarą. Nie będę się zniżała do twojego poziomu, Brak słów.
              • Gość: Ksionc Re: Poglądy gabi196... IP: *.182.180.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.10.13, 19:43
                > Nie będę się zniżała do twojego poziomu

Phleeez, don't!
    • Gość: qwerty Re: Chrzciny maluszka IP: *.radom.pilicka.pl 08.10.13, 08:16
      Pivovaria na górnej sali , u mnie było 30 osób koszt 110 zł od osoby , niezły poziom i miła obsługa polecam.
      • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.180.182.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.13, 09:29
        30 razy 110 zł daje 3300 zł - lovely!

Do tego opłata "co łaska" w guślarni, a to tylko chrzciny ... kompletnie zidiociały naród bez najmniejszych szans na normalność!

• Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.13, 08:50
        U nas zaczyna się od chrzcin. Potem komunia. Powtórka. Bierzmowanie. Ślub. Pogrzeb. Wypominki. Wszystko płatne co łaska, ale ludzie zazwyczaj dają.... I tu pada kwota proszę pani. Kasa, oto co się liczy w tym całym biznesie. Skoro jednak zamierza pani wydać dodatkowe fundusze na knajpę, to pani wola. Głupich nie sieją, sami się rodzą. Ochrzcić dziecko można samemu, tym bardziej bez organizowania przyjęcia w knajpie. Ale nie w naszym, wiejskim społeczeństwie, które w większości uważą, że czym większe przyjęcie, to tym większy prestiż.
        • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.182.104.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.10.13, 09:35
          > czym większe przyjęcie, to tym większy prestiż

Ot co - to biedne dziecko nawet nie ma pojęcia jakimi idiotami są jego rodzice wydając kilka tysięcy w knajpie na nikomu niepotrzebny cel. Kołtuństwo i konformizm!
    • Gość: Bimbo Re: Chrzciny maluszka IP: *.181.16.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.10.13, 08:42
      Ostatnio byłyśmy z koleżanką w barze Sezam - tam jest bardzo przytulnie i niezdrogo :)
      • monisia900 Re: Chrzciny maluszka 11.10.13, 16:59
        ja polecam na taka impreze bistro (robilam tam co prawda komunie, ale nie ma tu raczej znaczenia rodzaj imprezy)-kolo UM. jedzenie rewelacja, ceny przystepne, obsluga mila i nie obijajaca sie. tyle tylko ze tam nie ma hotelu:(.
        • monisia900 Re: Chrzciny maluszka 11.10.13, 17:02
          i z tego co pamietam, to placilam od osoby 80 czy 90 zl, a menu mialam naprawde dobre. bylo dwa dania pierwsze-do wyboru, jedno drugie, bodajze z piec czy szesc przystawek, plonace lody, ciasto-kilka rodzajow, tort.
          • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 11.10.13, 17:38
            "Maluszek", bo to jego impreza, wpadnie w zachwyt! ;-)
            • Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 18:50
              Maluszek owszem, natomiast rodzina dostanie orgazmu z obżarstwa. To będzie pierwsze obżarstwo rodziny od świąt.
              • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.181.30.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.13, 10:37
                Muzułmanie mają inny obyczaj - przez miesiąc nie jedzą nic do zmroku :)
    • Gość: Dópek radomski L'eclerc - taca w sklepie! IP: *.31.252.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.10.13, 09:36
      Piątek po południu: kupa żebrzących dzieciaków na jakąś fundację obrońcy pedofilów, apel przez mikrofony do kupujących ... pytam opiekunki czy to jest zatwierdzone przez wydział poświaty w Radomiu - odeszła mocno zdenerwowana nic nie mówiąc!

Czarne stonki już wprowadzają tacę do sklepów - terror trwa!
      • Gość: loeilduspectateur Re: L'eclerc - taca w sklepie! IP: *.ntlworld.ie 12.10.13, 13:00
        A do tego ludzie, cały czas zapisują niewinne dzieci do tej sekty.
    • Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.13, 16:43
      A w ogóle, czy to jakaś nowa tradycja, żeby chrzciny organizować w restauracji ? Do czego to doszło u tych polskich katolików.
      • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.147.113.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.13, 17:15
        Tradycja lokalna, znaczy wsiowa - jakie "miasto" taka i tradycja, hehe ... połowa ludzi w Radomiu to wsioki z pipidówek, ale tzw. chrzciny maluszka chcą mieć w hotelu :) ... czy w Radomiu jest chociaż jakiś hotel? Paranoja!

• j.an Re: Chrzciny maluszka 24.10.13, 17:29
        Dobry katolik to robi taką uroczystość w ścisłym gronie rodzinnym im mniej tym lepiej,a jeżeli wychodzi poza dom to zwykła przesada i manifestowanie znajomym patrzcie jaką ja uroczystość zrobiłam i gdzie.
        • Gość: Dobry guślarz Re: Chrzciny maluszka IP: *.158.216.226.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.13, 20:01
          Kto niby ma być tym "dobrym katolikiem"? Co drugi w tym groteskowym kraju to nawet bardzo dobry, tylko efektów jakoś brak :)

• malutka6 Re: Chrzciny maluszka 26.10.13, 19:12
      Polec restaurację Dworek Saski na ul. Limanowskiego . Zrobiłam tam chrzciny mojej córki i byłam zadowolona. Dużo naprawdę smacznego jedzenia, koszt to było 110 zł/os
      • Gość: Ksionc Re: Chrzciny maluszka IP: *.147.24.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.13, 20:01
        Co podawali córce?
      • Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.13, 06:43
        Jak widać "malutka" po tym epokowym wydarzeniu zwanym chrzcinami maluszka, nie opuszczała więcej ulicy na której zamieszkuje, bo w przeciwnym wypadku wiedziałaby, że "Dwór Saski" stoi od roku zamknięty na cztery spusty, po tym, jak spłonął częściowo. Tak to bywa, kiedy najważniejszym wydarzeniem kulturalnym w życiu człowieka są odwiedziny knajpy z okazji chrztu dziecka. Nie każdego roku ludziom rodzą się przecież dzieci.
        • Gość: gabrys19 Re: Chrzciny maluszka IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.13, 10:27
          Jak widać to ty guzik wiesz o restauracjach w Radomiu, bo Dwór Saski nie stoi od roku zamknięty jełopie tylko restauracja kaszubska na Limanowskiego przy Dębowej. Dwór Saski jest w innym miejscu na ul. Limanowskiego. Ale tacy zacofańcy jak wy nie macie pojęcia o kulturze i fajnych miejscach gdzie ludzie kulturalni bywają. Tak poza tym to skąd wiecie, że mam zamiar zaprosić znajomych żeby się pokazać? Kolejny pokaz waszej głupoty. Po prostu może mam dużą rodzinę i to samych najbliższych i może nie mam gdzie ich pomieścić. Widać wy wszystko robicie tylko na pokaz skoro tak oceniacie innych. Ale jest takie powiedzenie: głupi się urodziłeś i głupi umrzesz. Dla takich jak wy ratunku już ma. Głupota i ignorancja wrodzona.
          Poza ignorantami wszystkim dziękuję za wypowiedzi i za pomoc.
          • Gość: Kałek Re: Chrzciny maluszka IP: *.158.217.137.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.13, 10:42
            > tacy zacofańcy jak wy nie macie pojęcia o kulturze i fajnych miejscach gdzie ludzie kulturalni bywają

Organizowanie chrzcin w knajpie ma cho.oj wspólnego z kulturą - to szczytowy pokaz kołtuństwa i dulszczyzny, głupia pindo!
          • Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 06:30
            Odkąd to spożycie obiadu w knajpie " na mieście " ma coś wspólnego z kulturą ? Może w przypadku rodziny gabrys19, która dzięki temu będzie miała możliwość nauczenia się posługiwania sztućcami, taki związek rzeczywiście istnieje. Zapraszanie licznej rodziny na uroczystość, która dotyczy dziecka, jego rodziców i co najwyżej dziadków, to nic innego jak kultywowanie zwyczajów chłopskich, gdzie świętowała cała wieś, na czele z plebanem.
            • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 29.10.13, 15:59
              Czemu tracisz czas na odpowiedzi na te bzdury. Przecież to widać, że to prostactwo.
              • Gość: Drożyźniak Re: Chrzciny maluszka IP: *.146.241.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.13, 18:08
                Mam pytanie: w Irlandii też katoli dostatek ... czy tam tez takie jasełka macie? Chrzciny - restauracja, ślub - dom weselny "and the whole 9 yards"?
                • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 29.10.13, 19:20
                  Ani w Irlandii, ani w Wielkiej Brytanii, ani w USA, ani w Australii takich szopek się nie odstawia. Chrzciny ( różne denominacje chrześcijaństwa ), to prywatna domowa uroczystość w gronie najbliższej rodziny i przyjaciół i to bez względu na wielkość portfela. Jako przykład można podać chrzciny prawnuka królowej Elżbiety II. Uroczystość zamknięta, tylko dla kilku zainteresowanych osób i niewielka "recepcja" w domu. Tak się to robi z klasą, a nie zaraz umba umba na 100 osób w "restauracji", bo to akurat najważniejsze.
                  • Gość: Drożyźniak Re: Chrzciny maluszka IP: *.182.255.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.13, 20:06
                    W Wielkiej Brytanii katolicy są jedynie częścią, a w USA, w Australii czy Kanadzie poza Włochami, Portugalami i Polakami katoli w zasadzie nie uświadczysz, dlatego zapytałem o Irlandię, która poza Belfastem jest całkowicie katolicka.

Polski obyczaj weselny (nie wiem nic o chrzcie) nakazuje dawać prezenty i one zawsze przewyższają koszty poniesione przez biorących ślub ---> im więcej gości, tym większy "utarg" ... perfidne społeczeństwo!

• Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 29.10.13, 20:22
                      Katolicyzm tu akurat nie ma nic do rzeczy, bo chrzci się też w innych denominacjach chrześcijaństwa. Tu raczej chodzi o kulturę społeczną. Tak jak z tym weselem, o którym mówisz. Nigdzie się nie spotkałem na tzw. Zachodzie, by młoda para oczekiwała "zwrotu kosztów" w naturze, przekraczającą wartość ślubu. Wręcz przeciwnie. Z mojego dużego grona przyjaciół, ze świecą szukać tych zaślubionych, bo w życiu nie o to chodzi, by założyć metalową obręcz na palec. Ale jedni, którzy stwierdzili, że chcą się zaobrączkować i mieć ładną pogodę zrobili ślub we Włoszech. Kupili +/- 50 gościom bilety lotnicze, wynajęli miejsca w hotelu i oczekiwali jedynie stawienia się na uroczystości, a nie datków w postaci pralki i lodówki. Inni kilka dni temu zwarli ślub na Hawajach: ilość gośći - 0, a ślub dany na plaży przez Hawajkę-pastora w tradycyjnym stroju. Spróbój to przetłumaczyć moherom! :D
                      • Gość: Drożyźniak Re: Chrzciny maluszka IP: *.158.217.157.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.13, 20:56
                        Mnie nie musisz przekonywać - brałem ślub w Rzymie i mocno dopłaciłem, ale mam wspomnienia na całe życie (nawet po rozwodzie, hehe) jakich ludki wynajmujący tzw. dom weselny na jakiejś pipidówce, żeby się nawet zesrali, mieć nie będą!

Kiedyś słyszałem, że nawet byle jaki dom weselny w Polsce trzeba zamawiać na wiele miesięcy przed ślubem - farsa :)

• Gość: Zosia Re: Chrzciny maluszka IP: *.158.216.0.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.13, 15:06
      My robiliśmy w Europejskiej na 100 osób - rewela!
    • Gość: ela Re: Chrzciny maluszka IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.13, 21:56
      • Gość: Srałek_wałek Re: Chrzciny maluszka IP: *.180.182.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 13:35
        Co chciałaś dodać?
        • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 28.10.13, 22:37
          Pewnie to, że teraz chrzciny, to jak wesele i komunia: daj se w szyje w "restauracji", najlepiej, by było 100+ osób i "Balonowa miłość", czy inne takie jako tło muzyczne. Wszystko, by złożyć ofiarę z niemowlęcia na ołtarzu KK, przestawicieli którego owe dziecię będzie kusić i ściągać na manowce. :-D
          • Gość: ania Re: Chrzciny maluszka IP: *.30.90.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.13, 18:13
            tylko Glass na Prażmowskiego 100 zl ale dużo żarcia i wódki...
            • Gość: Ja Re: Chrzciny maluszka IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 18:31
              A panienki też były ?
              • Gość: Guapo Re: Chrzciny maluszka IP: *.181.193.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.13, 18:41
                Glass to miejsce do "wyjmowania" chętnych lasek ... hotel na górze!
                • prawdziwyradomianin Re: Chrzciny maluszka 29.10.13, 19:22
                  gLASS TO NAJLEPSZY SEX
            • Gość: loeilduspectateur Re: Chrzciny maluszka IP: *.ntlworld.ie 29.10.13, 19:23
              "...dużo żarcia i wódki".

Chrzciny po radomsku: jak się nie nażresz w "towarzystwie" stu osób, nie ochlasz tak, że leżysz na ziemi we własnych ekskrementach, to "chrzciny" się nie liczą. Pytanie tylko, co na to biedne dziecko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka