Dodaj do ulubionych

Niedziela bez handlu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:38
nie moge znieść tych bzdur. W ciągu miesiąca odpadnie zaledwie 20 godzin
pracy a jakiś beszczelny oszust z m1 śmie twierdzić że zwolni 20 % załogi to
zwykła kpina!!!!!
Obserwuj wątek
    • erni.pol Niedziela bez handlu 13.08.04, 18:40
      Jestem za zakazem handlu w niedziele; mozna robic wiele ciekawszych rzeczy
      niz robienie zakupow
      • Gość: klient Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.08.04, 21:52
        erni.pol napisał:

> Jestem za zakazem handlu w niedziele; mozna robic wiele ciekawszych rzeczy
        > niz robienie zakupow

A kto Ci każe robić zakupy w niedzielę ? Przecież chyba nikt Cię nie zmusza do
        tego ? Rób sobie w niedzielę to, na co masz ochotę i pozwól tak samo innym
        robić to na co mają ochotę. Dlaczego chcesz ludziom zakazywać robienia zakupów
        jezeli bardzo tego chcą? Już byli tacy, co wiedzieli najlepiej czego chce
        społeczeństwo i mieliśmy przez 50 lat socjalizm. No, wtedy rzeczywiście sklepy
        były zamknięte w niedziele, ale i w tygodniu nie było po co do nich chodzić.
        Chyba, że po ocet albo wyrób czekoladopodobny.
        Zamiast zmuszać hipermarkety do zamykania w niedzielę, lepiej pomyśleć jak je
        zmusić do zwiększenia zatrudnienia aby pracownicy pracowali w soboty i
        niedziele rotacyjnie - raz na jakiś czas.
        • Gość: wasyl Re: Niedziela bez handlu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 22:10
          Zrobia pokazowke dla calej Polski beda zwalniac ,tak sie moga obronic przed
          glupia parszywa 16 z langowskim na czele i dac sygnal innym miastom nie kopcie
          sie z koniem a jak zwolnia chociaz 1 osobe to langowski wyprowadza sie z
          radomia a reszta 15 nigdy nie powinna zostac radnymi ,dlatego lista jes tajna
          tych co glosowali za pograzeniem radomia patrz janki ,marki gielda w
          slomczynie, a u nas zamknac kioski bo biskup rzymski tak chce czarno czarnych
          widze
          • Gość: basik Re: Niedziela bez handlu IP: *.udn.pl 14.08.04, 21:53
            Radom zawsze był durny i będzie nadal.Kilku nawiedzonych uchwaliło sobie ustawę
            nie pytając o zdanie mieszkańców.Chcą zaistniec na forum ogólnopolskim a nie
            mają czym ,więc wymyślają bzdurne przepisy bądź podejmują się kretyńskich
            przedsięwzięć. Tak jak było z pomnikiem dzieci nienarodzonych.Trafnie go
            umiejscowili. Kiedyś stał pod więzieniem teraz jego usytuowanie jest bardziej
            trafne.Przed wielebnymi.Tłumaczyć chyba nie trzeba.
            • Gość: kat Re: Niedziela bez handlu IP: *.danesecd.local / 200.193.60.* 15.08.04, 12:01
              Zakaz handlu, to kolejne działanie dla odwrócenia uwagi od prawdziwych problemów Radomia. Co się robi, żeby ludzie nie szli do marketów tylko do kina, zamiast kupować - żeby słuchali muzyki np. na Żeromskiego, zamiast na spacer do M1 szli do parku...
            • Gość: iron Re: Niedziela bez handlu IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 15.08.04, 13:41
              takiego absurdu niejeden kabatet by nie wymyslil. bezrobotny radny powinien
              chyba zdawac sobie sprawe z sytuacji, jaka panuje na lokalnym rynku pracy.
              tymczasem postanowil pozbawic pracy kilkadziesiat osob.
              i jakos nie przemawia do mnie argument, ze jedno miejsce pracy w hipermarkecie,
              to 4 miejsca pracy w drobnym handlu. jesli tak jest w rzeczywistosci, to
              dlaczego mamy prawie tyle hipermarketow, co Warszawa? przeciez Ci sami radni
              zdecydowali o wprowadzeniu do Radomia tylu sieci? nie wspomne juz o kolejnych
              powstajacych wlasnie marketach...
              no coz - jakie miasto, tacy radni...
      • Gość: basik Re: Niedziela bez handlu IP: *.udn.pl 15.08.04, 23:08
        Mam propozycję. A może by tak zabronić handlu w soboty. Jak wekend to
        wekend.Dzieciom poświęcić dwa dni.
    • best_seler Re: Niedziela bez handlu 13.08.04, 19:07
      Sphinks, nie Sphfinx

A cała ustawa to bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura, cała Polska się z nas
      śmieje.
      • Gość: wicher Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.08.04, 22:17
        no i słusznie!!! teraz twórca lokalnego prawka, radny langowski wypije piwo,
        które chociaż NIE sam, ale współważyłłłłłłł
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Niedziela bez handlu IP: 193.111.144.* 14.08.04, 13:32
        Przysłowia mądrością narodu! Ten się śmieje kto się ostatni śmieje - pamietaj.
        Jakoś nie zauważyłem by Polska się rechotała, owszem więcej jest komentarzy
        negatywnych, ale przypuszczam że zrobili to ci którzy robili zakupy w niedzielę
        i im to teraz uniemożliwiono. Większość chyba czeka i przyglada się co będzie
        dalej. Jak uczy psychologia ludzie boją się 2 rzeczy, rzeczy nieznanych i
        utraty znanych. Tu nastąpiło to drugie.
        A ustawa chyba nie jest bzdurna,(czyżbyś był większym autorytetem od wojewody i
        jego prawników) skoro nie znaleziono argumentów prawnych na jej obalenie.
    • Gość: lipa Re: Niedziela bez handlu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.08.04, 22:31
      Komu przeszkadzał handel w niedzielę?
      • Gość: iwan Re: Niedziela bez handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:51
        Brawo Radom!!!!!!!!!!Pierwsze Polskie miasto w Europie!!!!!!!!!!
    • Gość: EU Re: Niedziela bez handlu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 23:14
      Zamiast do M1 na Żeromskiego? Kawa, lody, obiadek, muzyczka, wystawy, galerie,
      wszystko otwarte, czyściutko, bezpiecznie jak w Europie? Zamknąć najłatwiej.
    • Gość: Fred Scuttle Re: Niedziela bez handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 11:55
      W niedziele zamiast wydawać kasę na zakupy dam ją księdzu na tacę. Dziękuje radnym za wskazanie jedynie słusznej drogi, bo sam bym na to nigdy nie wpadł.
      • Gość: Jaś Fa so la si do Re: Niedziela bez handlu - wojna się zaczyna.. IP: 193.111.144.* 14.08.04, 13:18
        Nie wierzę że dajesz tyle na tace co wydajesz na zakupy w niedzielę.

A swoją drogą, już Hipernoga zaczęła wydawać obskurne karteczki z cenami
        promocyjnymi tylko dla pierwszych 500 klientów oczywiście dla tych co zrobią
        zakupy w niedzilę, a niektóre ceny mogą naprawdę szokować i ...wojna się
        zaczyna. Wydaje mi się że, chcą pokazać wszystkim jak bardzo jest potrzebne
        otwarcie marketu w niedzielę i zrobią to potrzez stosowanie dumpingowych cen.
        To jest chwyt poniżej pasa ...ale kto się tym naprawdę przejmuje...
      • Gość: as Re: Niedziela bez handlu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 12:56
        dodrze zrobiłeś Fred, bo co byś sobie kupił za te 10 zł.najwyżej 4 piwa.A tak
        to dziśiaj nie boli łepetynka.
    • Gość: as Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.04, 13:22
      Niech zyje Marcinkowski i ...Langowski!!!
    • Gość: Kaktus Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 00:03
      W perspektywie dłogofalowej uważam to za najlepszą decyzję tych władz!!!
      Za nami szykują się Częstochowa, Szczecin, Poznań, Kraków i wiele innych
      mniejszych miast.Zwrócili sie do naszej Rady Miasta o możliwość skorzystania z
      tej - okazuje się - bardzo dobrze przygotowanej uchwały.A to że garstka
      zwiedzających pokrzyczy to i dobrze.Wyjdzie im to na zdrowie bo może zaczną
      zjeżdżać do Radomia ale teatru, kin, restauracji, pubów itp.
      • Gość: ogrodnik Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 00:10
        Kaktus mi na dłoni wyrosnie jak ludzie zamiast do hipermarketu będą w Radomiu
        (?!) chodzić do teatru (prowincjonalnego), kin (dwóch) i pubów (tzn. barów z
        dresami - widziałeś tu pub z prawdziwego zdarzenia?)
      • Gość: ja Re: Niedziela bez handlu IP: *.udn.pl 15.08.04, 10:59
        patrz strona : koncerty i imprezy!!!!! to w zamian
    • Gość: Kaktus Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 00:16
      I właśnie dlatego trzeba zmienić ten stereotyp.Od zwiedzania jest muzeum a nie
      wycieczki autokarowe do marketów po spodnie jednorazowe za 15 zł.
    • Gość: zartie Re: Niedziela bez handlu IP: *.55.udn.pl 15.08.04, 09:59
      Naucz się liczyć, to może nie będziesz wypisywać bzdur. Nie jestem sympatykiem
      marketów, ale w tym wypadku muszę przyznać rację ich szefom. Odpadnie 12 %
      tygodniowego czasu otwarcia, a biorąc pod uwagę, że od poniedziałku do piątku
      przez połowę dnia jest mniejszy ruch, to szef nie może zrobić nic innego, jak
      zwolnić 20 % pracowników - w przeciwnym razie sam trafi na zieloną trawkę.
    • Gość: V2 Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 11:04
      I bardzo dobrze bo jak rodzimi handlowcy zwalniali pracowników ze względu na
      wejście marketów nikt nie stanął w ich obronie.A przypomnę i będę przypominał
      do znudzenia: UTWORZENIE JEDNEGO MIEJSCA PRACY W MARKECIE JEST RÓWNOZNACZNE Z
      UTRATĄ 4 MIEJSC PRACY W DROBNYM HANDLU. Myślę, że teraz nie będziesz miał
      problemów z policzeniem wyniku ekonomicznego. Do tego należy dodać brak
      prowadzania przez markety jakichkolwiek podatków. Więc wychodzi na to że
      markety są trutniami naszej gospodarki! I tak jest istotnie.
      • Gość: Stanisław Re: Niedziela bez handlu IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 15.08.04, 11:21
        15 sierpnia a hipermarkety w niektórych miastach pracują to potwarz dla Polski
        i jej tradycyjnych świąt.Z jakich rachunków wynika że trzeba będzie zwolnić 20%
        załogi to jest szantaż wielkich sieci.Wypoczęty pracownik będzie o wiele więcej
        efektywniejszy.
      • pitagor Re: Niedziela bez handlu 15.08.04, 11:23
        Zakaz podobny funkcjonuje w większości krajów Unii, m.in. we Francji,
        Hiszpanii, Holandii, Niemczech, Belgii, Grecji, Danii, Słowenii, na Cyprze czy
        Malcie. W krajach tych dopuszczane są pewne wyjątki od generalnego zakazu,
        takie jak handel w okresie przedświątecznym lub w ciągu kilku niedziel w roku.

A o tym wiedzieliście:
        www.obywatel.org.pl/index.php?menu=23&msgid=596
        www.obywatel.org.pl/index.php?menu=23&msgid=647
    • Gość: nowy Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 11:17
      Popieram! Moi rodzice pracuja od poniedzialku do piatku w godz. 7 - 16. Zakupy
      robimy w piatek wieczorem a chleb i jakies dorobne rzeczy rano w sobote. WIc
      kazdy znajdzie czas na zakupy. A pomyslcie moze tak: Zebym ja mogl zrobic
      zakupy cala rodzina w niedziele, osoba stajaca za lada musi niedziele spedzic w
      sklepie a nie z rodzinom na spacerze. Moze ktos powie: Ja pracuje od
      poniedzialku do soboty. A przeciez osoba stajaca za lada pracuje od
      poniedzielku do niedzieli, wiec ma mniej czasu dla rodziny. Prawda? A w
      Niemczech nie ma takiego problemu. Tam zakaz obowiazuje od 16 w sobote do 5 w
      poniedzialek. Czynne sa tylko stacje benzynowe. I co? Ludzie wymarli? Pomyslcie
      sami.............
      • b4rtek Re: Niedziela bez handlu 15.08.04, 11:33
        Rozumiesz, oni w tych marketach, wiesz, pracują na zmiany.

Osoba pracująca za ladą w niedzielę ma mniej czasu dla rodziny? Zapytaj ją sam
        co woli - siedzieć w domku z dzieciakami i opowiadać im jak wygląda szynka, CZY
        DO KURWY NĘDZY WOLI MOŻE ZAPIEPRZAĆ 7 DNI W TYGODNIU DO ROBOTY ŻEBY TĄ SZYNKĘ
        DZIECKU MÓC KUPIĆ????? Zapytaj taką osobę. Zapytaj. Jak Ci powie że woli
        siedzieć w domu w niedzielę, to daj mi znać - znam kilka osób (mój Boże! kto w
        Radomiu nie zna przynajmniej kilku takich osób?) które ją zastapią...

Pomyśl sam, nie kieruj sie zdaniem dewot i komuchów.
        • Gość: OBIEKTYWNIE Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 13:55
          BATREK BRAWO!POPIERAM W 100% PROCENTACH
          TE BARANY I PRYMITYWY NIE ROZUMIEJA ZE LUDZIE PRACUJA WLASNIE DLA RODZINY ZEBY
          MOC JA UTRZYMAC I ZAPEWNIC JAKIS BYT
          I NA JAKI CH***U**J IM TA WOLNA NIEDZIELA?SKORO BEDA ZDYCHAC Z GLODU/???????/

POCZYTAJCIE SOBIE NA ONECIE JAK PISZA O NAS:
          "WITAMY 1 OFICJALNY CIEMNOGROD W POLSCE"
          I MAJA RACJE....

A 2 RZECZ TO TO ZE TA SMIESZNA IDIOTYCZNA WARTA SMIECHU UCHWALKA JEST NIEZGODNA
          Z PRAWEM WOLNOSCI GOSPODARCZEJ

KTOS NIEZLE WZIAZ W LAPE ZEBY TEN SZCZYT IDIOTYZMU I DEBILIZMY WSZEDL W ZYCIE
          OBY TAK DALAJ,TO ZAORAJA TEN PRZYCZÓELK TEPOTY I DEBILIZMU
          • Gość: Feliciti Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:32
            A h... mnie Onet interesuje. To wy "światowcy", którzy jeździcie na saksy macie
            siano we łbach.Pytam merytorycznie:
            jakie korzyści ma polska (radomska) gospodarka z marketów?
            • Gość: Pello Re: Niedziela bez handlu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.08.04, 14:39
              A interesuje cię równie merytoryczne pytanie: jakie korzyści mają z marketów
              KLIENCI ??
    • Gość: klient Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 11:27
      Nowy ale te argumenty nie trafiają do jajogłowych, którzy wyrwali się z wiosek
      i "kawał" świata postrzegają przez pryzmat marketów.Podawałem przykłady za
      Gazetą Wyborczą że w takich demokracjach jak Niemcy, Anglia i Francja markety w
      niedzielę a tym bardzie święta narodowe nie pracują!!! I co? Nadal zaścianek
      domaga się tej wzniosłej i światowej formy "kultury"!!!
      • Gość: RADONA Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:06
        MARKETY USTAWOWO W NIEDZIELE I ŚWIĘTA TRZEBA ZMKNĄĆ... ONI NIE LICZĄ SIĘ Z
        NARODEM POLSKIM, A SKORO SIĘ NIE LICZA TO TRZEBA IM POKAZAĆ CYWILIZACJĘ. SKORO
        NA ZACHODZIE SĄ ZAMKNIĘTE TO DLACZEGO MAJĄ PRACOWAĆ W POLSCE???! LECLERC JAK
        BYŁ OTWIERANY MIAŁ NIE PRACOWAĆ W NIEDZIELE, ŻE NIBY CZAS DLA RODZINY PO JAKIMŚ
        CZASIE GO OTWORZYLI... NIKOGO TAM NIE PRZYJĘTO DO PRACY W ZWIĄZKU Z DZIAŁANIEM
        W NIEDZIELE A TERAZ STRASZĄ ZWOLNIENIAMI... KOMEDIA PT. "ZEMSTA MARKETÓW"
        PROBLEM PRACY MARKETÓW W NIEDZIELE I ŚWIĘTA MOŻE TYLKO UREGULOWAC USTAWA
        SKONSULTOWANA Z TRYBUNAŁEM KONSTYTUCYJNYM - RESZTA HANDLU (RODZIMEGO) POWINNA
        DZIAŁAĆ WEDŁUG UZNANIA WŁAŚCICIELI NASZYCH FIRM, KTÓRE MARKETY DRENUJĄ OD LAT
        90 UBIEGŁEGO WIEKU!
      • Gość: Pello Re: Niedziela bez handlu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.08.04, 14:16
        W Anglii markety w niedziele nie pracuja? Kto ci takich glupot naopowiadal????
        Landowski z Pyrciochem?
        • Gość: klient Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:33
          Przysłuchiwałem się jak Langowski udzielał dzisiaj w południe wywiadu TVP 3
          przed Hypernovą. Powiedział m.in. tak: "jeśli zostanę wybrany na posła to
          spowoduję, aby sejm podjął uchwałę zakazującą handlu w całym kraju". Pomijając
          to, że pewnie chodziło Mu o ustawę a nie o uchwałę (zasadnicza różnica, której
          nie dostrzega p.Langowski), to z tej wypowiedzi wynika, że cała ta akcja miała
          jedno na celu. Promowanie p.Langowskiego by w następnych wyborach mógł sięgnąć
          po mandat poselski.
          Jak ludzie nie mają w sobie nic krytycyzmu. Prawie każdy uważa, że od razu
          nadaje się na posła lub senatora. Chociaż z drugiej strony patrząc na ten
          parlament, czy można się temu dziwić ?
          • Gość: Pello Re: Niedziela bez handlu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.08.04, 14:42
            Langowski udzielił wywiadu przed Hipernovą? I śmiał ludziom stojącym w
            dłuuuugich kolejkach spojrzeć w oczy? Nigdy nie widziałem takich kolejek przed
            kasami w Hipernovej. Nawet przed świętami są krótsze.
            • Gość: baśka Re: Niedziela bez handlu IP: *.internet.radom.pl 15.08.04, 14:48
              No coż skoro zrobili wyprzedaż którą ogłaszano przez cały tydzień w radiu to
              ludzie walili dzrzwaimi i oknami.
          • Gość: abra Re: Niedziela bez handlu IP: 5.2.1R* / 200.35.96.* 15.08.04, 15:00
            Pan Bóg nie taki,żeby słuchał byle s... i - mam nadzieję, że p.Langowski nigdy posłem nie zostanie.
    • Gość: Feliciti Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:47
      Powtarzam pytanie:
      Jakie korzyści ma polska (radomska) gospodarka z marketów?
      • Gość: F-16 Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 14:56
        Moze trzeba postawić pytanie: jakie korzyści mają radomianie i dlaczego tak
        dużo osób dokonuje zakupów w marketach?
      • Gość: abra Re: Niedziela bez handlu IP: *.sttsrh9.no / *.imsbiz.com 15.08.04, 15:06
        Trzeba było szukać odpowiedzi na to pytanie wtedy, gdy powstawał pierwszy (i następne) markety. Czy zakaz handlu w niedzielę poprawi kondycję handlowców spoza marketów? Jedynie tych ze stacji paliw.
      • Gość: Pello Re: Niedziela bez handlu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.08.04, 15:10
        Ależ proszę bardzo:
        Podatki gruntowe, podatki CIT (nie każdy market jest na stracie i nie każdy
        market jest z zagranicznym kapitałem), podatki VAT (płacone w miejscu
        prowadzenia działalności), podatki dochodowe pracowników, składki na
        ubezpieczenia pracowników, te same podatki i składki płacone przez dostawców
        marketów i ich pracowników i przez dostawców dostawców. Ponadto opłaty, podatki
        płacone przez klientów marketów, którzy często decydują się na zamieszkanie w
        okolicach marketów i centr handlowych..itd, itp.

Ale i ja ponawiam pytanie - jakie korzyści mają z marketów klienci??? Przecież
        to oni są najważniejsi !!!!!!!

• Gość: Betty Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 15:31
          To Langowski chce być posłem? No to trzeba będzie chyba wyjechać z tego kraju.

A pytanie jakie korzyści mają z marketow klienci jak najbardziej aktualne. I
          właśnie tych klientów trzeba zapytać. Dopiero na drugim miejscu można postawić
          pytanie jakie korzyści ma z marketów Radom.
          • Gość: chłop Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:47
            No właśnie kurde. Zapytajcie wpirw nos. Cały tydziń zachżaniom w polu to w
            nidzile chce isc z kobitą cusik jej kupić, jake szmate niech se ma to i mi
            bedzie lepij bo w kuńcu mi da. A poresztum wszyscy we wiosce gadają co w
            markecie mozna sie troche odchamić bo to i świat inny i troche tej Europy tam
            jest ktora daje nam sianka. Łostatnio ksiundz gadoł coby tam było lepij niż
            stać na wiosce i ciągnuć winko. Nie wie co goda. Ja tam jeżdże bo moja dziełcha
            powiada że pełna kultura a ja biere już te euro na dopłaty więc muszę już być
            światowcem pełną gębą. Dlatego prosiem radnego Langowskiego: panie nie likwiduj
            nam wsystkim marketów-jedynego ośrodka kulturalnego w mieście powiatowym.
        • Gość: # Re: Niedziela bez handlu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:37
          Pello albo jesteś głupi albo z marketu co na jedno wychodzi. Podatki, o których
          piszes nie mają żadnego wpływu na kształt budżetu tak miasta jak i kraju.
          Podatki, o których piszesz (CIT, VAT, od pracowników, od nieruchomości itd)
          płaciliby również rodzimi kupcy którzy musieli polikwidować swoją działalność
          ze względu na działania dumpingowe marketów. Chociaż większość argumentów to
          herezja (podatki dostawcy dostawców dostawianego?) to nie napisałeś o
          najważniejsym podatku z którego zarówno Polska jak i miasto ma wymierny zysk -
          podatek dochodowy. Więc nie uprawiaj demagogii. Won z marketami światowcy!!!
          • Gość: Pello Re: Niedziela bez handlu IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.08.04, 21:57
            Misiu drogi, jeśli chcesz kogoś obrażać to próbuj to robić z sensem. Brak
            wpływu podatków na budżet - no, no. I jeszcze najważniejsza rola podatku
            dochodowego dla budżetu. Gratulacje. A już największa herezja - istnienie
            wzajemnych powiązań gospodarczych między ciągiem dostawców. Toż odkrywcą na
            miarę Karola Marksa jesteś. Nobla, Nobla !!!!!
    • Gość: hej BROŃ ! BROŃ wygrała 2:1 !!! IP: *.udn.pl 15.08.04, 15:37
      www.bron1926.prv.pl
    • Gość: Ciocia z Radomia Wyniki madrej decyzji.. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:32

Wynikami tej bardzo madrej decyzji-beda zwolnienia ludzi z pracy..a wiec
      bezrobocie wzrosnie.
      Polska typowa glupota..Polscy Nieroby tak decyduja..
      A moze pracowac tylko jeden dzien w tygodniu ????
    • Gość: aki DEBILIZN DO NTEJ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:34
      jakim prawem w demokratycznym (podobno) kraju się komuś czegoś zabrania ?
      • Gość: Aki II Re: DEBILIZN DO NTEJ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:50
        Aki Qrwa masz rację!!!Ja Qrwa żądam Qrwa prawa dostępu do narkotyków Qrwa bo
        już Qrwa jestem na głodzie Qrwa i nigdzie Qrwa nie mogę kupić Qrwa.
        • Gość: zaorac to miasto rece opadaja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 20:53
          pajacyku to sie zacpaj i nie dopadnie cie juz nigdy twoj glod
          buehehhehehehehhhe
    • Gość: lolo Re: Niedziela bez handlu IP: *.udn.pl 15.08.04, 23:38
      w niedzielę po godz. 14,00 - po papierosy, kwiaty, kiełbase na grill i inne
      duperele trzeba bedzie jeździć do ościennych miejscowości poza Radom:
      - mieszkancy Michałowa - do Wielogóry,
      - mieszkańcy Ustronia - do Makowca,
      - mieszkańcy Południa - do Trablic,
      - mieszkańcy Borek - do Kosowa,
      - mieszkańcy Zamłynia - na Wacyn (najbliżej ze wszystkich)
      Brawo mieszkancy tych ościennych miejscowości. Radomski radny Langowski
      zafundował Wam polepszenie bytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka