Dodaj do ulubionych

Tydzień z ambulansem

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.08.04, 22:42
ale czy ta krew będzie zdrowa bez żadnych wirusów żółtaczki i eidsa
Obserwuj wątek
    • Gość: jim Re: Tydzień z ambulansem IP: 217.11.152.* 26.08.04, 09:18
      no przeciez ja najpierw zbadaja zanim komus podadza, nie ? zycze wiecej
      pomyslunku
    • Gość: NITKA Re: Tydzień z ambulansem IP: *.zywiec.plusnet.pl 26.08.04, 09:21
      Chcąc oddać krew nalezy wypełnić szczegółową ankietę na temat stanu zdrowia,
      ostatnio przebytych chorób, miejsca przebywania, kontaktów seksualnych itp.
      Wszyscy liczą na prawdomówność, bo przecież nie dla psikusa oddających krew
      nazywa się HONOROWYMI DAWCAMI.
      Ale żeby nie bazować tylko na słowach, pielęgniarki najpierw pobierają próbkę
      krwi, która jest badana i jeśli wynik jest pozytywny chętny może oddać krew.
      • Gość: 7 Re: Tydzień z ambulansem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.08.04, 10:10
        to w ciągu krótkiego czasu można zbadać czy ktoś nie ma aids ?
        • Gość: NITKA Re: Tydzień z ambulansem IP: *.zywiec.plusnet.pl 26.08.04, 11:23
          > to w ciągu krótkiego czasu można zbadać czy ktoś nie ma aids ?

Nie! Wirus żółtaczki czy też hiv w krwi pojawia się po około pół roku od
          momentu zakażenia. Po to ludzie wypełniają ankietę i odpowiadają na dziesiątki
          pytań mogących określić czy istniało ryzyko zakażenia.

Nie wiem jak dłużo taka krew jest przechowywana (czy powyżej pół roku), ale
          mocno wierzę, że krwi nie oddają idioci i pozbawieni skrupułów dranie!

To wstępne badanie to pierwszy krok eliminacji dawców.
          Mimo, że oddaję krew od kilku lat dwukrotnie zdażyło mi się, że z niedoboru
          witamin (obnizony poziom żelaza) zrezygonowano z pobierania mojej krwi, a
          przepisano skład witamin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka