Dodaj do ulubionych

Prok. Przysuska wyłączona. Sprawa wójta i starosty

27.10.14, 19:54
Uprzejmie informuję, że Prokurator Okręgowy z Radomia, wyłączył Prokuraturę Rejonową z Przysuchy od prowadzenia sprawy Ds. 580/14 dotyczącej "niedopełnienia obowiązków przez Wójta Gminy w Odrzywole Mariana Kmieciaka poprzez zaniżenie podatków od nieruchomości należnych od Mariana N. pełniącego obecnie funkcje Starosty Przysuskiego tj. o przestępstwo z art. 231 § 1 kodeksu karnego" - celem procesowego załatwienia przez Prokuraturę Rejonową Radom - Wschód.

Nie przesądzając sprawy, która będzie się toczyć w Radomiu (a nie w Przysusze) ......, swoją drogą ciekawe, jaką powierzchnię zgłaszał Pan N. w deklaracji składanej dla swojego kolegi Mariana Kmiecika - Wójta Gminy Odrzywół, jak również ciekawe dlaczego w/w Wójt Kmieciak ....odmawiał kontroli sprawdzającej.

Niezależnie od powyższego zostałem poinformowany przez Najwyższą Izbę Kontroli, że w zakresie wskazanych przeze mnie nieprawidłowości dotyczących składanych deklaracji podatkowych i naliczania podatków -Gmina Odrzywół zostanie wytypowana do kontroli pn. 'Prawidłowość i skuteczność realizacji przez jednostki samorządu terytorialnego podatków lokalnych oraz dochodów z majątku".

Sławomir Gajewski - radny Gminy Odrzywół

Obserwuj wątek
    • boliot Art. 231. § 1 KK do 3 lat pozbawienia wolności 28.10.14, 20:30
      jeżeli chodzi o artykuł 231 to brzmi;

Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
      • slawomir.gajewski KŁAMSTWA Kmieciaka Mariana 13.11.14, 00:26
        W związku ze "sprostowaniem" jakie napisał Kmieciak Marian oświadczam, że dysponuję oryginałem pisma Prokuratora Okręgowego w Radomiu w tej sprawie jakie zostało skierowane i przesłane do mnie z Prokuratury Okręgowej w Radomiu.

W piśmie tym zawarte są wszelkie informacje dotyczące zarówno wyłączenia Prokuratury jak również przekazana sprawy do Prokuratury Rejonowej - Radom - Wschód oraz dosłowny cytat dotyczący osób :Mariana Kmieciaka i Mariana Niermirskiego.

Jeśli ktoś uważa inaczej, ma prawo skorzystać z prawa wyborczego, (adres niżej podpisanego znacie) co podpowiadam zarówno Marianowi Kmieciakowi jak i Niemirskiemu.

Ponadto, Prokuraturę zawiadomił Urząd Kontroli Skarbowej oraz Centralne Biuro Antykorupcyjne, które przekazało tam akta.
        Sławomir Gajewski - radny
        • slawomir.gajewski pismo: 1 Dsa 228/14 P z 17.10.2014r. 13.11.14, 00:36
          W nawiązaniu do powyższego OŚWIADCZAM, że wiedzę na przedmiotowy temat posiadam z pisma znak: 1 Dsa 228/14/P z dnia 17 października 2014 r. jakie podpisał Prokurator Okręgowy w Radomiu - Krzysztof Oleś.

Dlatego, każdy kto mi zarzuca nieprawdę, to KŁAMCA i OSZUST!

Sławomir Gajewski
          • karas874 Re: pismo: 1 Dsa 228/14 P z 17.10.2014r. 07.12.14, 14:58
            coś więcej wiadomo co sie dalej dzieje z tą sprawą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka