Dodaj do ulubionych

Negatywna ocena dla WSFiB

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 12.10.04, 22:05
Proponuje przeprowadzic kontrole we wszystkich kolegiach jezykowych w naszym
miescie bo moim zdaniem ŻADNE (absolutnie żadne!łączenie z publicznym!)nie
spelnia wymagań PKA.Niech chociaz dorównają politechnice to ebdzie dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: TheSign Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.10.04, 23:35
      interesujace stwierdzenie, masz moze na nie jakies poparcie??
    • Gość: assistance Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 23:49
      O kurcze, po kolei kompromituja sie te radomskie szkoły. Ktora nastepna???
    • Gość: UW Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.10.04, 06:57
      Te wszystkie prywatne szkoły to jeden wielki PIC!!!Kto przyjdzie z kasą i
      wybuli wysokie czesne jeżli poziom w takiej szkole będzie na poziomie dobrych
      szkół europejskich?Teraz ktoś kto przychodzi MUSI mieć gwarancję "ukończenia"
      studiów wyższych tak jak np w PWSOŚ - "renomowanej" uczelni, którą "kończą" za
      samą obecność wszyscy notable radomscy począwszy od Skwarczyńskiego i jego żony
      aż het het het.
      • Gość: Skoczek Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 07:37
        Masz pojecie chłopie jeden, WSFiB to bardzo dobra i fajna szkola. Pozdrawiam
        wszystkich.
    • Gość: BoB Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.10.04, 08:04
      Podobnie rzecz wygląda na WSB na Kolejowej. Miałem kiedyś znajomego, który tam
      studiował na studiach dziennych i jednocześnie pojawiał się w pracy na godzine
      8:00 i siedział przynajmniej do 16:00 od poniedziałku do piątku. Był to pierwszy
      albo drugi jego rok nauki, więc dość wcześnie. Oczywiście zdawał wszystkie
      egzaminy, a nam opowiadał jak można (nie)studiować na tej uczelni.
      Paranoja
    • Gość: JARO Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 193.111.144.* 13.10.04, 09:12
      Studjowałem na owej uczelni dziennie na Zarzadzaniu i Marketingu chcę zauważyć
      że kierunek powstał duzo wcześniej napewno 3 lata temu a nie dwa. Bywało różnie
      zresztą jak wszędzie. Poziom nauczania nie był wcale taki niski wykłady były
      prowadzone przez profesorów, oraz doktorów nie sądzę żeby te osoby pobłażały
      komuś. Czesto egzaminy były dość trudne i wymagające.
      • Gość: Pan Hrabia To widac IP: 194.242.62.* 13.10.04, 09:13
        to widac, ze wlasnie tam studjowales.
        • Gość: XXX Re: To widac IP: 193.111.144.* 13.10.04, 13:08
          Harabia BALAS taki duży
      • Gość: GOSC2444 Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.10.04, 10:47
        WLASNIE WIDAC PO TWOJEJ PISOWNI ZE STUDIOWALES NA WSFIB!
        • Gość: iwona Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 212.244.63.* 13.10.04, 14:01
          Jeżeli kogoś krytykujesz za pisownię sam powinieneś napisać poprawnie,
      • Gość: cytrynka Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 13:40
        Cóz...z tego co wiem ci sami profesorowie inaczej egzaminują na politechnice a
        inaczej na WSFiB. Wiec nie ma co sie kłócić ogólnie wiadomo, że kto nie czuje
        sie na siłach startować na uczelnie państwową startuje na róznego rodzaju
        prywatne w tym WSFiB
      • Gość: MZDA Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:34
        Sposób w jaki piszesz świadczy o poziomie studiów, które odbyłeś.
    • Gość: aba Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 148.81.119.* 13.10.04, 10:27
      :-)))
    • isoxazolidine Re: Negatywna ocena dla WSFiB 13.10.04, 11:12
      poziom wszystkich uczelni prywatnych to mizeria.
      nawet te najlepsze w swojej grupie sa sto lat za murzynami czyli najgorszymi z
      panstwowych. wynika to z prostych finansowych przelozen tudziez braku badan
      naukowych sila rzeczy ksztaltujacych kadre naukowa. jesli jest na pierwszym
      etacie - to jest rzadkosc na 'prywaciarzach' ...
      • Gość: typ Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 193.111.144.* 13.10.04, 11:32
        typie ty masz receptę na wszystko !

I nie chwalcie politechniki radomskiej (celowo pisze z małej litery) tam na
        niektórych kierunakch trzy semestry można zrobić w pięć miesięcy -tylko
        ciekawe ,że tego nie odkryła komisja .A zresztą takie dzidowstqwo jest nie
        tylko w Radomiu ,ale prawie w całej Polsce
        • isoxazolidine Re: Negatywna ocena dla WSFiB 13.10.04, 14:10
          nieoczekiwanie powiedziałeś jedną sensowną rzecz - dziadostwo nie jest radomską
          domeną - wszędzie jest źle.
        • Gość: zartie Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.55.udn.pl 14.10.04, 19:13
          Bo bogiem stały się KOSZTY wykształcenia jednego studenta. W pierwszej połowie
          lat 90. często zajęcia miałem "od ósmej do ósmej" (studia techniczne),a i tak
          wielu profesorów twierdziło, że w stosunku do lat 70. i 80. to jest to taryfa
          ulgowa. Dzisiaj studenci tego samego kierunku mają niewiele ponad 20 godzin
          zajęć w tygodniu !!!
          • isoxazolidine Re: Negatywna ocena dla WSFiB 15.10.04, 11:32
            kończyłem studia 5 lat temu. dziś studenci mają średnio połowę (!!) zajęć
            laboratoryjnych które ja miałem. do niczego dobrego to nie prowadzi.
            :-((
            • Gość: praktyk Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 193.111.144.* 15.10.04, 19:20
              Bo teraz wszystko się symuluje (90% publikacji naukowych to symulacje matlab i
              inne) tylko nikt nie weryfikuje modeli i wyników symulacji.
              • isoxazolidine Re: Negatywna ocena dla WSFiB 16.10.04, 10:39
                samo modelowanie nie jest wcale tragedią.
                np. w chemii zaawansowane obliczenia kwantowochemiczne pozwalają prognozowac
                przebieg reakcji. potem, bez marnowania drogich odczynnikow mozna łatwiej
                zaplanować eksperyment i/lub interpretowac wyniki eksperymentalne.
                problem w tym, że wielu traktuje to jako "tańszą" wersję nauki i oczywiście
                nieweryfikowalną bo oparta na prostych, nie dających się wprost ekstrapolowac
                modelach. celuje w tym między innymi wydział mechaniczny Politechniki
                Krakowskiej, gdzie praktycznie wszystkie hmmm .... "badania" opierają się na
                obliczeniach programami typu "fluent" - modele łożysk, konwektorów etc. rzecz w
                tym, że tego nikt potem nie pronuje spozytkować - nie powstają nowe,
                wysokoefektywne łozyska, nie powstają nowe wymienniki ciepła itp. itd. kazdy
                coś liczy - po co i dlaczego - nie wie nikt. powstaja dziesiątki bełkotliwych
                pseudo prac doktorskich z których nic nie wynika, setki publikacji, które
                niczemu nie służą ... ale wazne że KBN daje na to pieniądze i maszynka sie
                kręci.
                • Gość: praktyk Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 193.111.144.* 16.10.04, 11:46
                  Ja wcale nie neguję symulacji, sam to często robię (w zakresie elektroniki),
                  ale uważam, że symulacja nie może być ostatecznym i jedynym celem
                  (aby "sprzedać" kolejną, bzdurną publikację). Pisząc o symulacjach (w zakresie
                  elektrotechniki i elektroniki) miałem na myśli ludzi, którzy nigdy nie zadali
                  sobie trudu weryfikacji zarówno zastosowanych modeli (często zacerpniętych od
                  takich samych jak i oni "teoretyków") jak i wyników własnych symulacji. Stąd
                  coraz częściej widać mnożące się błedy i bzdury jakie wypisują nasi naukowcy.
                  • isoxazolidine Re: Negatywna ocena dla WSFiB 16.10.04, 12:38
                    zgadza sie. ja również nie stronię od obliczeniowego modelowania reakcji
                    chemicznych. np.:

www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/abstract/104083841/ABSTRACT
                    tylko, że dla mnie jest to pierwszy etap pracy pozwalający planowac następne -
                    stricte doświadczalne. np.:

ipsapp009.kluweronline.com/IPS/content/ext/x/J/4603/I/16/A/7/abstract.htm
                    zgadzam sie również z tym, że potegujaca sie ilosc błędów w toku powstajacych w
                    polsce prac naukowych to wlasnie skutek braku korelacji miedzy eksperymentem a
                    rozwazaniami teoretycznymi.
        • Gość: . Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:48
        • Gość: kika Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 18:33
          właśnie
          • Gość: mig Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.udn.pl 02.11.04, 19:53
            Niech cię kura jajem trzaśnie.
    • Gość: Stefan Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 193.111.144.* 13.10.04, 13:06
      Ztrudniam kilka osób po tej szkole są całkiem całkiem naprawde miałem z
      gorszymi do czynienia z lepszych placówek
    • Gość: Zigi Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:36
      WSFiB To najlepsza szkola w RAdomiu :)
      Nie ma to, tamto :)
      Pozdrowionka dla 3-go roku informatyki gr. 7.05 :)
    • martica pka - paka - bunkier!! 13.10.04, 14:43
      hej,
      paka to niewyobrazalny bunkier :).
      abstrahujac juz od tego czy paka miala racje czy nie w tym konkretnym
      przypadku, to sa tam chyba najbardziej niereformowalni ludzie z calej edukacji.
      ich wytyczne nijak sie maja do wspolczesnej nauki. poza tym pake wykorzystuje
      sie (robia to wykladowcy) do podporzadkowania sobie calego wydzialu. na moim
      wydziale - osr studiow amerykanskich uw byla burza dotyczaca zmian w programie
      studiow. w gw stolecznej pojawil sie artykul 'osa chce lepiej'. na forum bylo
      ponad 100 wypowiedzi. ta glupia paka nie posiada nastepujacych KIERUNKOW:
      ameryianistyka (ze specjalnosciami am pln i pld) czy iberystyka. jedyny kier do
      kotorego mozna sie doistosowac, to 'kulturoznawstwo'.
      paka rozwala polska edukacje, bo sankcjonuje bylejakosc, korzystahjac z
      idiotycznego przepisu, ktory do utworzenia nowego kierunku wymaga 8
      samodzielnych prac naukowych (dr hab), podczas kiedy na kulturoznawstwie moze
      byc 5. tym sie powinna zajac paka, a nie straszeniem uczelni zamkykaniem
      kierunkow. STARZY RAMOLE!!!
    • Gość: PK Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:38
      Należy wam wszystkim współczuć. Czy wy myślicie, że to uczelnia wytwarza
      dobrych absolwentów. O tym czy ktoś jest dobry, pokazuje fakt jak każdy potrafi
      sobie radzić w życiu po ukończeniu uczelni. Większość kujonów z niby dobrych
      uczelni to nieporadne dupki. Zazwyczaj idąc do pracy liczą się układy,
      umiejętności, praktyka, doświadczenie życiowe, pod koniec jest wykształcenie.
      Z resztą większość tych kujonów kończy na bezrobociu i stażu absolwenckim.
      I po co wam ta nauka, czy to prywantne, czy państwowe - wszystkie dają papier,
      którym można się podetrzeć - sam mam 3 takie (po trzech kierunkach z
      Uniwersytetu) moge je sobie wsadzić, bez doświadczenia nie mają one żadnego
      znaczenia.
      Więc deliberujcie dalej mędrzcy i tak gówno wam da ten papier bez układów.
      Życzę wszystkim miłego dnia
      • Gość: obi Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 15:56
        Gość portalu: PK napisał(a):
        > Więc deliberujcie dalej mędrzcy i tak gówno wam da ten papier bez układów.
        > Życzę wszystkim miłego dnia

Tak sobie to tlumacz... hehehehe
        • Gość: PK Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:31
          więc się ucz zobaczysz, jak skończysz - wyjedziesz na zachód sprzątać ulice -
          studia dają możliwości.....:). Możesz zostać w kraju - wyuczony, bezrobotny
          absolwent na stażu absolwenckim (powodzenia). Może nawet zaczniesz zarabiać
          1000 zł - kasa pozwalająca na wegetację - jeszcze raz powodzenia
    • Gość: ja Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.116.udn.pl 14.10.04, 09:44
      A rzeczywiście masz ich od pioruna!
      Nie obchodzi Cię, że Kolegium Językowe na Starym Mieście jest co roku wysoko w rankingach?
      • Gość: PK Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:56
        I co z tego, UJ zazwyczaj jest najwyżej, zapytajcie ludzi, którzy są po tej
        uczelni, większość z nich robi na czarno za granicą.... Zainteresujcie się tym,
        to zobaczycie jak dużo daje w Polsce wykształcenie po naszych uczelniach....
    • Gość: Justbrief Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.internet.radom.pl 14.10.04, 10:04
      Jakość edukacji to piekielnie piekielnie skomplikowana materia. Szczególnie
      jeśli chodzi o jej "mierzalność". To na boga nie jest sportowy ranking, ani tym
      bardziej rzecz dająca się skutecznie ocenić skostniałymi procedurami tworów
      typu "komisja akredytacyjna". Tam zauważa się np. tego że w szkołach prywatnych
      na ogół nie wyprowadza się wykładowców zakutych w kajdanki, podejrznych o
      korupcje. Właściciele tych szkół z reguły robią wszystko by wcześniej uniknąć
      takich sytuacji a tym samym czasem w jednym statycznym momencie kontroli PKA
      mają np. drobne niedociągnięcia kadrowe.
      Jakość edukacji w tych szkołach tworzą w dużej mierze także sami studenci
      którzy przychodzą do tych uczelni, a ci są różni. Sam jestem absolwentem tej
      uczelni właśnie przed chwilą w porannej poczcie otrzymałem egzemparz książki
      wydanej przez prestiżową uczelnie w której znajduje się moja publikacja (dodam
      nie jedyna w dotychczasowym dorobku), kieruję obecnie instytucją o istotnym
      znaczeniu dla regionalnej gospodarki, od dnia ukończenia studiów nie było ani
      jednej chwili by moja wiedza nie była aktualnie komuś potrzebna. Co ma to
      wspólnego z tym wątkiem? A no to, iż wszystkie działania które są moim udziałem
      związane są z szeroko rozumianym obszarem marketingu - kierunku tak krytycznie
      ocenionego przez PKA, i być może wyda się to dziwne ale wszystko co dziś
      decyduje o tym że moja praca i inne dokonania jest wysoko oceniana oparte jest
      na wiedzy wyniesionej z tej właśnie uczelni.
    • Gość: qba Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:05
      WSFIB to najgorsza szkola prywatna w Radomiu.
    • xxl007 Re: Negatywna ocena dla WSFiB 14.10.04, 12:28
      Dla mnie ten artykuł jest co najmniej śmieszny.... Wyborcza zawsze słyneła z
      obietywizmu i braku stronniczości a tu prosze takie coś... Panowie
      kształtujecie opinię ludzi którzy was czytają !!! Zaczepiony przez was student
      jest osobą reprezentatywną?? Można coś takiego napisać na podstawie wypowiedzi
      jednego studenta??!! panie Arturze nie znam pana innych artykułów ale jeżeli
      one są podobnie zredagowane to chyba przestanę czytać gazetę... Zdecydowanie
      zabrakło tutaj obiektywizmu i rzetelnego spojrzenia dziennikarskiego. Szkoda
      tylko że takim artykułem zaniża pan poziom gazety. Pozdrawiam całą redakcję....
      no może prawie całą;)
      • Gość: inny Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 12:45
        W Echu Dnia tez opisali. W Slowie Ludu byl natomiast "wywiad" z kanclerz
        uczelni. Reklamowka - ale nigdzie nie blo, ze to artykul sponsorowany.
        Z uczelni ostatnio poodchodzila pol kadry - to i dali negatywna ocene. Ciekawe
        jak tam na innych kierunkach - bo kontrolowali najnowszy kierunek...
    • Gość: OBSERWATOR Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.radom.net / 213.199.199.* 14.10.04, 13:14
      Moim skromnym zdaniem szkoły nie dzielą się na prywatne i państwowe ... tylko
      na dobre i złe .... i takie gadanie, że te prywatne są 100 lat za murzynami
      (czyli państwowymi)... to powtarzanie takiego samego wytartego sloganu jak np.
      że japończycy są pracowicia niemcy to faszyści :-)
      Jestem przekonany, że każdy z mieszkańców naszego "pięknego" miasta potrafi
      wskazać te dobre i te złe szkoly ... bez wrzucania ich do wspólnego wora.
      Może napiszcie, które szkoły sa waszym zdaniem ok a na te kiepskie spuśćmy
      zasłonę milczenia :-)
    • Gość: jane bonfd Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.radom.pilicka.pl 14.10.04, 17:49
      No nie...:/ dziś się zapisałam na zarządzanie:) super! <bo jedyna szk w R-miu,
      gdzie zarz& mark można studiować>
    • Gość: f,cygjdfxc Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.udn.pl 17.10.04, 10:09
      i co teraz bedzie?
    • Gość: rty Re: Negatywna ocena dla WSFiB IP: *.udn.pl 17.10.04, 10:10
      tg0oijlk i co teraz bedzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka