Dodaj do ulubionych

Wystartował Festiwal Gombrowiczowski

15.10.04, 11:11
Ok. w GW jest informacja - i bardzo dobrze.
ale to tyle.
poza tym nikt prawie o festiwalu nie napisał.
notka na oficjalnej stronie radomia pojawiła się dopiero po interwencjach
forumowiczów ....

krótko mówiąc: promocja na poziomie dna albo nawet niżej :-(
kto za to odpowie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenoms Marnotrawienie kasy IP: 193.111.144.* 15.10.04, 16:02
      Impreza najmniej radomskiej kulturze potrzebna. Grabi miejski budżet kultury
      sprawiając satysfakcję kilku warszawiakom i tym którzy nimi chcą zostać. Elity
      finansują sobie imprezkę a na żeromce pokolenia same się edukują od
      najmłodszych już lat. Potem się habilitują na Koziej Górze.
      • best_seler Re: Marnotrawienie kasy 15.10.04, 16:59
        Nie La Machina, a La Machine
      • isoxazolidine Re: Marnotrawienie kasy 16.10.04, 10:48
        impreza jak najbardziej potrzebna. tylko musi byc promowana. wtedy do Radomia
        zjada ludzie z całej polski. tak było za czasów kępczynskiego - niestety to sie
        skonczylo :-(
        • Gość: wwwwww Re: Marnotrawienie kasy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 14:44
          za czasow kepczynskiego ten festiwal reprezentowal POZIOM, wiec bylo CO
          promowac. Sroka chluby Radomiowi nie przynosi i nikt z ogolnopolskiej prasy nie
          interesuje sie nim, bo wszyscy wiedza kto to jest. Najwyzej tylko ktores z
          radomskich dziennikarzy moze wysmazyc wazeliniarska laurke.
          • Gość: maniusia Re: Marnotrawienie kasy IP: *.internet.radom.pl 16.10.04, 21:19
            zgadzam się, że festiwal jest do niczego. Nie wszyscy dziennikarze jednak
            uwielbiają Srokę. Słyszłam, że on radomskie media traktuje bardzo z góry może
            niektórzy to lubią i automatycznie uważają go za Demiurga?
            • best_seler Re: Marnotrawienie kasy 16.10.04, 21:36
              Wydaje mi się, że trochę przesadzacie. Z Festiwalem mam do czynienia od kulis i
              impreza reprezentuje dobry poziom. Widzowie są raczej zadowleni ze spektakli a
              sale są pełne. Niewątpliwym hitem festiwalu był dzisiejszy pokaz "Rodziny
              Siemianiuków".
              • Gość: ioio Re: Marnotrawienie kasy IP: *.udn.pl 16.10.04, 22:48
                Jacyś zwolennicy "mjuzikali", nie chodzący do teatru wybrzydzają zamiast iść i
                się przekonać, ze nie mają racji.
                • Gość: XSERDFVTG Re: Marnotrawienie kasy IP: *.udn.pl 17.10.04, 00:41
                  ZAPRASZAM DO TEATRU
                  • czterej_jezdzcy Zapraszam do TEATRU 17.10.04, 14:28
                    Słusznie! Dzisiaj ostatni dzień Festiwalu. Zachęcam więc wrony do zamknięcia
                    dziobów, odpierzenia się os Sroki i do Sprawdzenia na własnej skórze czy
                    rzeczywiście Festiwal jest do bani. Chyba, że następnym razem to oni
                    zorganizują Gombrowicza w Radomiu... a jeżeli nie powali nas na kolana,
                    osobiście skopiemy wam pupy i obijemy gęby.

Z umizgami - C.J.
                    • Gość: dana Re: Zapraszam do TEATRU IP: 216.65.64.* 17.10.04, 16:31
                      Szanowni Czterej! Festiwal rzeczywiście jest do bani. Sprawdziłam. Ponad połowa
                      zdarzeń nie ma nic wspólnego z Gombrowiczem, inna część była pokazana niedawno
                      w Lublinie, gdzie była TV, ważni recenzenci itp. Tu nie ma nikogo. NIkogo
                      ważnego nie widziałam. A wy? A może jakieś kamery były? To prowincjonalna,
                      nikomu nie potrzebna, żle zrobiona impreza. Nieprawdą jest, ze na spektaklach
                      są komplety - idźcie wieczorem - po 22. Ludzi na palcach można policzyć.
                      Zamiast ważnych zdarzeń mamy gwiazdkę z sitcomu na schodkach. Beznadzieja. Ale
                      czy można sie dziwić skoro, jak pisał na tym forum ktoś wcześniej, kiedy w
                      Warszawie w lipcu ustalano obchody Roku Gombrowicza to pan Sroka nie potrafił
                      podać repertuaru festiwalu w Radomiu!!!??? Wszyscy pominęli imprezę radomską
                      jako niepoważną. Tak się to musiało skończyć. Miłego kopania i obijania.
                      • best_seler Re: Zapraszam do TEATRU 17.10.04, 17:24
                        >Zamiast ważnych zdarzeń mamy gwiazdkę z sitcomu na schodkach. Beznadzieja

Szkoda, że Dana nie wybrała się na spetkakl, w której grała dwiazdka z sitcomu.

Dla niewtajemniczonych dodam, że chodi o Omara Sangare.
                        • Gość: misia Re: Zapraszam do TEATRU IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.04, 20:05
                          Byłam i oglądałam. Trochę z Gombrowicza, trochę z pop kultury. Najlepszy
                          Majchrzak, bo naturalny. O resztę się bałam, bo takie zadęcie. Dużo "radomskich
                          vipów" i ich .....rodzin. Mieli zaproszenia czy co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka