Dodaj do ulubionych

Zbiórka i modlitwy

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.10.04, 22:21
Słowa uznania dla społeczników z Komitetu Ochrony Zabytkowego Cmentarza za to
co robią od kilku lat. To wspaniałe, że jeszcze niektórym chce się chcieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.10.04, 22:44
      ciekawe czy ktoś z władz miasta będzie kwestował ? a na marginesie - z tą
      hojnością to chyba nie jest najlepiej jak starczyło tylko na renowację dwóch
      grobowców
    • Gość: Golec Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.10.04, 08:19
      Szczerze mówiąc nie daję nawet złotówki.Dlaczego?Bo uważam, że prywatne
      grobowce powinna rekonstruować rodzina.Daję na zabytki ale te szeroko pojęte.
      • Gość: lalka Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.10.04, 21:18
        A jak nie ma rodziny, a grobowiec jest jednym z cenniejszych zabytkow Radomia
        to co ? Gdyby wszyscy podchodzili w ten sposób to pewnie na przykład na takich
        Powązkach duża część grobowców już by nie istniała.
        Ja w każdym bądź razie wrzucam do puszki tyle na ile mnie stać i zrobię to
        również w tym roku.
    • Gość: Anna Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 30.10.04, 21:57
      dzisiaj oglądałam ten odnowiony grobowiec, ale czy on wglada na odnowiony,
      kamień obrosniety mchem, parkanik zardzewiały a sam cokół pomalowany na czarno
      i to wszystko za tyle tysiecy czy ktoś ma wyobrażenie pisząc dwa odnowione
      grobowce to 160 tysięcy dla mnie to bzdury, właściwie na co ide te pieniądze
      może na szkołę modelek pani B.Maj
      • Gość: lalka Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.10.04, 22:12
        Z tego co wiem ten społeczny komitet ma rozliczoną każdą zebraną złotówkę.
        Jedna z pań z komitetu jest moją sąsiadką. Posądzenie tych ludzi - w większości
        emerytów- którzy poświęcają swój czas na tak zacny cel społeczny o to, że mogą
        przeznaczać pieniądze na jakąś szkołe modelek jest co najmniej niestosowne.
        Z tego wynika, że najlepiej to nic nie robić, bo wielu ludziom wydaje się
        niemożliwe, aby można robić coś bezinteresownie.
    • Gość: Barbara Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 31.10.04, 22:20
      a któż to u nas kwestuje właśnie jedna pa.Maj, 3 młode dziewczątka i
      p.Jakubowska które maja bardzo słabitkie pomysły zachecające nadatki może
      trochę więcej znanych rozpoznawalnych ludzi bardziej rozmowynych trzeba brać
      przykład ze stolicy i innych miast.
      • Gość: smooth Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:22
        typu?
        Pan Sroka?
        On też nierozpoznawalny poza swoim teatrem
        • Gość: Robin Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.10.04, 22:56
          Pani Barbaro ! Zachęcamy do udziału w kweście. Skąd mamy brać tych
          sławnych, "telewizyjnych" ludzi ? Radom to nie Warszawa czy też Kraków, gdzie
          można liczyć na udział np. znanych aktorów. Nawet Pani nie wie ile trzeba było
          zabiegów żeby trochę młodzieży pozyskać do tej kwesty. Społeczny Komitet nie
          jest liczny i wszyscy jego członkowie kwestowali zarówno wczoraj jak i dzisiaj
          od godz.9-tej do 16-tej bez przerwy. Będą to robić również jutro. A że w
          Radomiu nie ma np. Zamachowskiego, Lindy, Zapasiewicza czy też Jandy lub
          którejś z serialowych gwiazdeczek, to już raczej przyczyna obiektywna.
          • Gość: Dana Re: Zbiórka i modlitwy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.11.04, 06:51
            Dużo racji ma Anna.Uważam że nikt nie posądza tych super społeczników że to oni
            biorą do własnej kieszeni ale być może dają ZA DUŻO zarabiać firmom to
            wykonującym.Może ktoś ma w tym interes?Ja też oglądałam te grobowce i wierzyć
            się nie chce że to aż tyle kosztowało!!!Przecież to na stare MILIARD SZEŚĆSET
            MILIONÓW ZŁOTYCH!!!I drugi wątek-kwestujących.Czy byli prezydenci i jak długo?
            Czy byli znani politycy lokalni, urzędnicy, nauczyciele?Czy była jakaś szkoła
            ze swoimi wychowawcami?I na koniec: CZY SPOŁECZNY KOMITET ZWRACAŁ SIĘ O POMOC W
            KWEŚCIE DO KOGOKOLWIEK?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka