Gość: hahaha IP: *.radom.pl 05.11.04, 18:49 turniej zakutych łbów ;) zapraszamy wspólnotę samorządową na honorowych patronów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sm Jestes czubek! IP: *.stat.gov.pl 08.11.04, 08:18 ...i do tego malkontent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasjonat Re: Turniej rycerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:54 Bardzo dobrze że coś się dzieje, im więcej atrakcji w Radomiu tym lepiej. Niestety mam kilka uwag krytycznych- nie jestem przekonany czy hala MOSIR'u to najlepsze miejsce na turniej rycerski- wydaje mi sie że tego typu działania powinny mieć klimat i otoczkę historyczną, inaczej stają się absurdalnymi zmaganiami gladiatorów. To samo się tyczy Katedry- jest to XIXw. kościół neogotycki, chyba lepszym miejscem byłby któryś ze średniowiecznych kościołów (św Wacława, fara św. Jana, bernardyński) Niestety aktywność pana Pieczonki nie jest zbyt doceniana w środowisku ludzi odtwarzających historię, właśnie z powodu małej dbałości o szczegóły tego typu www.freha.pl/viewtopic.php?t=1852 Moim celem nie jest krytykanctwo lecz krytyka która doprowadzi mam nadzieję do poprawy niedociągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś