Dodaj do ulubionych

Ogródki piwne

IP: 217.153.15.* 06.05.02, 12:38
Ostatnio w naszym mieście pojawiło się kilka-naście (?) ogródków piwnych. Ja
miałam okazję przesympatycznie spedzić czas w ogródku pod Łaźnią.
I co?
Dobre piwo, urocza atmosfera, przyjemna obsługa... Bardzo OK :)

A wy? Który ogródek zasługuje na uwagę?

Obserwuj wątek
    • Gość: tytus Re: Ogródki piwne IP: *.rado.gazeta.pl 06.05.02, 13:30
      ja bylem w niedziele w ogrodku Bohemy przed Billa. Calkiem fajnie. Mila muzyka,
      wygodne fotele, piwo w umiarkowanych cenach, niepowtarzany widok na hotel pana
      Klysa, tylko...Jeden problem - klienci. Byc moze mialem pecha, ale trafilem na
      gosci, ktorzy najwyrazniej wychodza z zalozenia, ze caly swiat musi sie nimi
      interesowac. Grupka facetow, sadzac z ich stanu siedzacych od
      rana,wrzeszczacych, zaczepiajacych wszystkich wokol. Bylem troche zniesmaczony.
      Ale mam nadzieje, ze byl to tylko incydent.
    • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.chemia.pk.edu.pl 06.05.02, 14:15
      W tym roku kolo lazni mnie jeszcze nie widzieli. Bylem tam w zeszlym sezonie - miejsce super, ale
      mialo swego czasu jeden defekt, szczegolnie jaskrawo widoczny dla tych ktorzy wypili pare litrow
      plynu i nagle zaczelo ich nieco cisnac ...

Co do ogrodka kolo Billi to powiem, ze rok temu bylo tam pare koncertow, w tym jeden na
      prawdziwym europejskim poziomie. Wielbiciele Jazz&Rokc'a beda wiedzieli o co chodzi.

Zdaje sie ze fajny ogrodek jest kolo Frascati. Czy ktos tam juz bywal ???
    • Gość: ORGINAŁ Re: Ogródki piwne IP: *.rado.gazeta.pl 06.05.02, 15:03
      Który ogródek jest najfajniejszy? Ten którego jeszcze niema...
    • Gość: prima Re: Ogródki piwne IP: *.citicorp.com 06.05.02, 16:29
      polecam piwko z rybka wlasnorecznie zlowiona w stawie w nowo otwartym lokalu na
      wolanowskiej z 500m za tabliczka radom
      • Gość: jdk Re: Ogródki piwne IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 06.05.02, 16:30
        A jak sie komus nie uda zlapac??
        • Gość: prima Re: Ogródki piwne IP: *.citicorp.com 07.05.02, 15:04
          caly problem w tym ze udaje sie za szybko...
      • Gość: NITKA Re: Ogródki piwne IP: 217.153.15.* 07.05.02, 11:27
        Knajpka prawdopodobnie nazywa się "KASKADA". Jesteś kolejną osobą, która mówi,
        że jest całkiem fajnie.
        • Gość: bodzio Re: Ogródki piwne IP: *.4it.net.pl 07.05.02, 11:42
          Pod Łaźnią O.K., ale zauważcie, że w centrum to już koniec, chyba, że ktoś lubi
          pić Warkę z plastiku. W innych miastach na deptaku parasol przy parasolu!
          Uwaga! W Łaźni miłe panie nie dolewają do kreski - brakuje średnio pół
          centymetra - jest to raczej niedbałość i nonszalancja niż celowe działanie, ale
          z tym zjawiskiem nie spotkałem się jeszcze poza Radomiem. Mój złośliwy znajomy
          zapytał też, kto z Zarządu Miasta ma ten ogródek, bo nikt normalny nie dostałby
          takiej lokalizacji, ale, jak wspominałem, on jest złośliwy.
          • Gość: stach Re: Ogródki piwne IP: *.4it.net.pl 08.05.02, 12:24
            Rzeczywiście, pod Łaźnią nie dolewają, poza tym OK.
    • Gość: jdk Re: Ogródki piwne IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 07.05.02, 11:45
      Od piwa rosnie brzuch :)
      • Gość: bodzio Re: Ogródki piwne IP: *.4it.net.pl 07.05.02, 12:07
        a od wódki rozum krótki.
    • Gość: pinkey Re: Ogródki piwne IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 08.05.02, 23:10
      No, a za chwilę zobaczymy ogródek - uwaga! - pod fontannami na Żeromskiego. To
      absolutna nowość w naszym mieście!!! No i oczywiście Plac Jagielloński - to
      już za tydzień. M1 - za dwa tygodnie. I to już wszystkie w których będziemy
      mogli napić się piwa.

A najprzyjemniej to jest nad Pacynką w słoneczny dzień koło południa z piwem
      kupionym w GS-owskim sklepie... :)
      • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.chemia.pk.edu.pl 09.05.02, 13:31
        Pod fontannami ? Super.

Mam nadzieje ze duzy i warecki.
        • bialy123 Re: Ogródki piwne 09.05.02, 13:59
          Gość portalu: GammaRay napisał(a):

> Pod fontannami ? Super.
          >
          > Mam nadzieje ze duzy i warecki.

Nie wiem czy Warecki napweno WŁODARSKI;)))))
          • Gość: pinkey Re: Ogródki piwne IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 09.05.02, 22:43
            Warecki, duży i w żaden sposób nie związany z radomską polityką!!! Ludzie, wy
            jesteście chorzy! We wszystkim doszukujecie się afer politycznych! Boże, co za
            forum!!!
            • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.chemia.pk.edu.pl 12.05.02, 11:26
              No to ogródki piwne siup do góry ...
            • Gość: Puma Re: Ogródki piwne IP: 217.153.15.* 13.05.02, 16:24
              A gdzie w Radomiu można napić się Tyskiego z beczki???
              • Gość: neo Re: Ogródki piwne IP: *.rado.gazeta.pl 13.05.02, 16:28
                A co? Twoja babiczka pochazi z Chrzanowa?;)))
              • Gość: pinkey Tyskie z beczki? :( IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 13.05.02, 23:56
                No cóż, Pumko, na radomskim rynku zdominowanym w 97% przez Warkę niestety nie
                można napić się świeżego Tyskiego. Może i trochę szkoda, bo akurat z beczki
                smakuje nieźle, ale z drugiej strony pełno u nas ogródków żywieckich - a
                smakowi tego piwa nie można wiele zarzucić :)

Pić tyskiego z beczki nie polecam z prostej przyczyny: jeśli beczka po
                otwarciu nie zostanie sprzedane przez ok. trzy dni piwo po prostu zaczyna się
                psuć i zmienia smak. Dlatego na piwko najlepiej chodzić tam gdzie się go dużo
                sprzedaje...

• Gość: Puma Re: Tyskie z beczki? :( IP: 217.153.15.* 14.05.02, 10:47
                  Gość portalu: pinkey napisał(a):

> No cóż, Pumko...

Drogi kolego,
                  jeżeli już chcesz odmieniać mój nict to proszę zachować odpowiednią formę: PUMO!!!
                  • Gość: pinkey postaram się odmieniać... :) IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 15.05.02, 00:54
                    no cóż, jak w poście. postaram się się odmieniać... nie wiedziałem, że dzikie
                    zwierzątka są takie obrażalskie... :)
                    • Gość: Puma Re: postaram się odmieniać... :) IP: 217.153.15.* 15.05.02, 08:44
                      Jesli ktoś tu jest dziki - to tylko ty!
    • dely Re: Ogródki piwne 13.05.02, 16:33
      Ja rowniez wczoraj bylem w ogrodku obok Lazni. Mile panie sprzedajaco /
      nalewajace i ogolnie OK.

Nawet kelnerki potrafia sie zorientowac ze ktos jest palacy i przynosza
      popielniczki oraz czesto sprzataja stoliki z oproznionych kufelkow.

Jak ktos sie zastanawia to polecam

Pozdrawiam

dely
    • Gość: NITKA Re: Ogródki piwne IP: 217.153.15.* 15.05.02, 15:36
      No i mamy ogródek na Placu Jagiellońskim, a pod fontannami jak nie było, tak
      nie ma.
      To chyba jakiś kłamczuch pisał, że "za chwilę zobaczymy ogródek - uwaga! - pod
      fontannami na Żeromskiego". Ta chwila trwa i trwa i trwa...
      • Gość: Puma Re: Ogródki piwne IP: 217.153.15.* 23.05.02, 16:16
        "No, a za chwilę zobaczymy ogródek - uwaga! - pod fontannami na Żeromskiego. To
        absolutna nowość w naszym mieście!!! No i oczywiście Plac Jagielloński - to
        już za tydzień. M1 - za dwa tygodnie. I to już wszystkie w których będziemy
        mogli napić się piwa."

Tak pisał pinkey.
        No cóż, chyba nie miał najlepszych informacji, bo ze wszystkich wyprzez niego
        ogrodków stoi tylko jeden.
        • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.chemia.pk.edu.pl 23.05.02, 16:17
          Który ???
          Za 2-3 tygodnie bede w Radomiu to chętnie bym zajrzał ...
        • Gość: pinkey pumy wątpliwości... IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 23.05.02, 23:54
          No więc, kochana, fontanny będą stały na pewno w następnym tygodniu!!! Jeśli
          chodzi o M1 to sprawa przedłuża się z powodu takiego, iz ciągle są wątpliwości
          czy postawić ogródek od frontu M1 czy tez z boku (jak dotychczas). Mam
          natomiast dla Ciebie jeszcze jedną informację: PO RAZ PIERWSZY POWSTANIE
          OGRÓDEK POD HYPERNOVĄ!!!

Pogadamy w czerwcu... i wtedy zobaczymy czy mam dobre informacje czy nie... :)

hi, hi... :)
          • Gość: GammaRay Re: pumy wątpliwości... IP: *.chemia.pk.edu.pl 24.05.02, 09:32
            he, he ;-)
          • Gość: Puma Re: pumy wątpliwości... IP: 217.153.15.* 24.05.02, 10:41
            No cóż, jak do tej pory nie można było polegać na twoich informacjach, ale
            pożyjemy, zobaczymy.

Puma (przez DUŻE "P" i napewno nie "kochana")
    • Gość: Kamill Re: Ogródki piwne IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 18:31
      Pod Billą już drugi rok z rzędu niszczą się iglaki, które ozdabiają ogrodzenie
      ogródka. Pewnie temu pedałkowi Kondradowi nie chce się podlewać drzewek, bo
      musi się upiększać :-))
      Ale trzeba przyznać, że krzesełka są tam bardzo wygodne.
      • Gość: mad Re: Ogródki piwne IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 16.05.02, 01:35
        Gość portalu: Kamill napisał(a):

> Pod Billą już drugi rok z rzędu niszczą się iglaki, które ozdabiają ogrodzenie
        > ogródka. Pewnie temu pedałkowi Kondradowi nie chce się podlewać drzewek, bo
        > musi się upiększać :-))
        > Ale trzeba przyznać, że krzesełka są tam bardzo wygodne.

czy Ty masz jakies ale do tego fajnego barmana ??? On jest bardzo seksowny, a Ty
        pewnie jestes jakims cwelem i nie mozesz sie do niego porownywac. zazdroscisz mu
        ze moze podrywac laski swoim wygladem, a Ty przesiadujesz godzinami i nikt nie
        zwraca na Ciebie uwagi. Zreszta on ma dziewczyne i nie mozesz go nazywac
        pedalkiem idioto. Zastanow sie zanim cos napiszesz.
      • Gość: polaczek Re: Ogródki piwne IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 16.05.02, 11:44
        > Pod Billą już drugi rok z rzędu niszczą się iglaki, które ozdabiają ogrodzenie
        > ogródka. Pewnie temu pedałkowi Kondradowi nie chce się podlewać drzewek, bo
        > musi się upiększać :-))
        > Ale trzeba przyznać, że krzesełka są tam bardzo wygodne.

Osiołku on ma na imie KONRAD a nie KONDRAD.
        Naucz się pisowni a później komuś wrzucaj

• Gość: azir Re: Ogródki piwne IP: *.symatrix.pl 27.05.02, 22:38
      Ja bym te wszystkie ogródki pozamykał - niech się do cholery ta młodzież weźmie
      do roboty a nie przesiaduje po knajpach i potem co mamy? - wandalizm, AIDS,
      itd.
    • Gość: Bubu Re: Ogródki piwne IP: *.tnt34.sfo8.da.uu.net 28.05.02, 01:58
      Nie wiem jak w tym roku (jestem nieobecny),ale najlepiej moijm zdaniem bylo
      przed "Frascati"na Michalowie.Piwko troszke drogie 6zl duze (Okocim Premium
      mniam mniam),ale przynajmniej nie ma "obszczymurkow"i "dresow".Pelna
      kultora,niezla obsluga plus zarcie extra.W zeszlym roku mieli gryla i z niego
      serwowali super zeberka i zimniaki w folij.Ciekaw jestem jak jest
      teraz?.Napiszcie bo wracam we wrzesniu i chcial bym sie gdzies na koniec sezonu
      wybrac z Moja.
      • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.chemia.pk.edu.pl 28.05.02, 11:58
        Jak bylem ostatnio we frascati to wsjo bylo OK. Równiez chetnie sie dowiem czy nadal jest.
        • Gość: NITKA Gdzie ten specjalista od ogródków??? IP: 217.153.15.* 06.06.02, 13:21
          Gość portalu: pinkey napisał(a):

> No więc, kochana, fontanny będą stały na pewno w następnym tygodniu!!! Jeśli
          > chodzi o M1 to sprawa przedłuża się z powodu takiego, iz ciągle są
          wątpliwości
          > czy postawić ogródek od frontu M1 czy tez z boku (jak dotychczas). Mam
          > natomiast dla Ciebie jeszcze jedną informację: PO RAZ PIERWSZY POWSTANIE
          > OGRÓDEK POD HYPERNOVĄ!!!
          >
          > Pogadamy w czerwcu... i wtedy zobaczymy czy mam dobre informacje czy nie... :)
          >
          > hi, hi... :)

To chyba jakiś mały kłamczuch! Mały, bo część tego o czym pisze stało się
          faktem, ale z terminami u niego nie najlepiej ;)
          • Gość: GammaRay Re: Gdzie ten specjalista od ogródków??? IP: *.pk.edu.pl 18.06.02, 22:09
            moze nie klamczuch - czasem plany sa niesamowite, ale zlosliwosc przedmiotow
            martwych i urzednikow robi swoje. faktem natomiast pozostaje ze ogrodka przy
            fontannach jakby nie ma.
            • Gość: pinkey kłamczuch? IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 18.06.02, 23:19
              :) ogródek przy fontannach nie powstał (na razie) z powodu remontu chodnika
              przy tychże... Ale ciągle jest szansa. Poza tym wszystkie inne zapowiadane już
              stoją :)
    • Gość: flover Re: Ogródki piwne IP: *.tpnet.pl / *.radom.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 22:53
      Dobre piwo i w miare tanie jest na okulickiego w RONDZIE. Tam tez przed lokalem
      jest mini ogrodek i mozna przyjemnie sie napic piwa....no albo w "Doktorze
      Piwo" na Koszarowej :DDDD
      • Gość: GammaRay Re: Ogródki piwne IP: *.pk.edu.pl 29.06.02, 19:22
        co nowego w temacie ogródków ?
        • Gość: bodzio Re: Ogródki piwne IP: *.4it.net.pl 01.07.02, 11:36
          nihil novi - stoimy w miejscu, Żeroma uboga, jak była. Ludzie do mnie
          przyjeżdżają i się dziwią, że tak mało parasoli. I ten wszechobecny plastik
          zamiast szklanek. Piwo z plastiku to syf i obciach a w Radomiu niemal standard.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka