Dodaj do ulubionych

Więcej na pomoc dla studentów

IP: *.udn.pl 30.11.04, 21:44
Jednak przykre jest to, że Politechnika zmienia zasady podczas "gry".Otóz
najpierw wywiesza listę osób, którym przysługuje stypendium naukowe[ od
sredniej 4,0]a następnie po dwóch tygodniach zmienia zasady i daje stypendium
od 4,21. Rozumiem,że za mało było środków, ale po co wywieszali wcześniejszą
listę?? Ludzie pozakładali sobie onta w banku, narazili sie na koszty-
wyrobienie karty, opłata za prowadzenie rachunku, a najbardziej chyba w tym
wszystkim przykre jest rozczarowanie.A takie rozczarowanie z pewnościa nie
mobilizuje do nauki, a wręcz przeciwnie. Studenci przez cały rok pracowali na
stypendium, liczyli ile im brakuje...a tu najpierw radośc a pożniej wielka
gorycz!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Studentka Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 08:33
      TAK To wierutne CHAMSTWO ze srtony POLITECHNIKI RADOMSKIEJ podwyzszenie progu
      naukowego stypendium u mnie jesy od 4,4 i jak mozna studiowac i po co sie
      uczyc skoro tak samo zostalam ja jak i inne mi podobne osoby portaktowana jak
      to bydlo które wcale sie nie uczy i zadaje za 5 razem i ja majac srednia
      powyzej 4.0 nic z tego nie mam!Za to dali zaocznycznym nie wiem po co jak i tak
      maja forsy jak lodu skoro zaocznie studiuja!!!albo Socjalne podniesli zeby
      chyba NIEKTorzy podkreslam NIEKTORZY ze wsi byli nadal brudni zaropiali i w
      tlustych wlosach dlubiali sobie na wykladzie strupki po krostach(fakt
      autentyczny)!dostawali pieniadze MOJE!!!a na co jak i tak ta kasa nie pomaga?
      Wogole ciesze sie ze juz koncze i nie chce widziec tej budy...
      • Gość: ssss Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.12.04, 17:36
        trzeba się uczyć nie dla pieniędzay, ale żeby zdobyć odpowiednią wiedze!!! a to
        chyba powinno być oczywiste, po to przecież idzie się na studia!! a chyba
        niektórzy o tym zapominają jak im myśl o łatwej kasie uderza do głowy!!!
    • Gość: Dtudentka Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 08:58
      wogóle szkoda cokolwiek pisac o TEJ POLITECHNICE i jej zasmaranych stypendiach
      Niech sobie swoje pieniadze wsasdza wiadomo gdzie!!!!! bo nigdzie !! nie ma
      takich ustalen- stypendia naukowe sa byly i zawsze beda od 4.0 zeby nawet 50
      zl dawali. POZA oczywiscie Politechnika Radomska!!
      • Gość: Archi Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 01.12.04, 10:38
        Coś chyba mijamy się z prawdą. U nas na Politechnice Warszawskiej wydz.
        Elektryczny stypendia zawsze dostawało ok. 20 najlepszych osób z roku i jeśli
        mieli wysokie średnie to czasami trzeba było mieć i 4,4 żeby coś dostać. Raz
        kolega miał 4,21 i nie dostał, więc takie rzeczy nie tylko w Radomiu się zdarzają
        • Gość: Archi Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 01.12.04, 10:52
          Troche się rozpędziłem. Stypendium dostaje po 20 osób ale z każdego kierunku a
          na naszym wydziale są 3.
        • Gość: studentka UW Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.jjs.pl 01.12.04, 21:02
          baa! każda uczelnia sama ustala zasady przyznawania stypendiów naukowych, na
          wydziale UW na którym studiuję żeby dostać stypendium trzeba mieć srednią co
          najmniej 4,35 (!!!) Ale w a Radomiu i tak nie chciałabym studiować
      • Gość: martica a co to jest 4,0? IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.12.04, 13:15
        na filologiach jest od 4,5 w gore; osrodek studiow amerykanskich - od 4,55
        (bierze ponad 40 osob) w gore, centrum studiow latynoamer - tez od 4,55 (ponad
        30 osob).
        to jest na uniwwersytecie warszawskim.
        politechnika warszawska, o ile wiem, tez ma dosc wysrubowane srednie.

nie wiem jak to jest w ustawie, ale w uniwersyteckim regulaminie ograniczona
        jest ilosc ludzi pobierajacych sttypendia naukowe do 15% wszystkich studentow
        jednostki. dlatego tak sie wyciaga wyskoko srednie.
        nie znam regulaminu pol radomskiej ani warszawskiej :).
        • Gość: studentka PR Re: a co to jest 4,0? IP: *.udn.pl 01.12.04, 18:12
          tylko, że na politechnice średnia liczona jest wg.punktów a nie wg, średniej
          arytmetycznej.Przedmiotom przyporządkowane sa punkty i w ten sposób trudne
          przedmioty mają duzo oczywiście punktów na 30 np. 8, 11, a przedmioty łatwe
          maja po jednym punkcie.Zatem nie ma sytuacji że na srednią mozna
          sobie "naciągnąć" mając dobre oceny z łatwych przedmiotów.
    • Gość: noga Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:56
      to sie nazywa doping do pracy. musisz wykonać 4,21% normy, i koniec.
    • Gość: Hanka Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 14:56
      Szanowna Pani mój syn studiuje na Politechnice, miał niższy dochód na osobę jak
      Pani podaje i stupendium nie otrzymał.Po zlikwidowaniu Funduszu alimentacyjnego
      nic mu się nie należy i stypendium też nie, moze mi Pani odpowie dlaczego?
      • Gość: martica do Hanki-rada IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.12.04, 15:17
        powinien napisac odwolanie do komisji stypendialnej. teoretycznie w 100%
        przypadkow socjalne powinno byc przyznane.
        czy doniosl wszystkie dokumenty do komisji?moze komisja cos podejrzewala?
        niech pisze znowu - socjal jest co miesiac.tylko ze wszytkimi mozliwymi
        dokumentami.
    • Gość: przyszły student Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 18:08
    • Gość: przyszły student Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 18:09
      Mam pytanie czy stypendium jest wypłacane co m-c?
      • Gość: studentka PR Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 01.12.04, 18:16
        tak, co miesiąc, ale od listopada, oczywiście z wyregulowaniem za
        pażdziernik.Wypłacane jest przez semestr, a na kolejny semestr jest od nowa
        naliczane.
        • Gość: studentka2 Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.udn.pl 03.12.04, 21:00
          widzę kolejną aferę trzeba dobrze sprawdzic dokładnie dochody a nie dawac o
          tak sobie
          • Gość: ułomny bez ambicji Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.149.udn.pl 03.12.04, 23:54
            We're all living in Amerika Amerika ist wunderbar....
            • Gość: Doktorek Re: Więcej na pomoc dla studentów IP: *.internet.radom.pl 04.12.04, 00:14
              A może powiecie o przypadkach kiedy lepszą ocenę dostaje się nie za naukę, ale
              dlatego że profesor spyta bierze Pan/Pani stypendium ? i wtedy podciągnie np. z
              3,5 na 4,5. Czasem nawet zdarzają tak bezczelni studenci że kiedy Prof. chce
              postawić dajmy na to 3 to oburzony student krzyczy, ale ja biorę stypendium !!!
              Jak by to miało jakiś związek z nauką.
              A może porozmawiamy o kredytach studenckich które większość z Was przepija i
              przepala a nie wydaje na naukę bądź podniesienie swoich kwalifikacji ? Oj znam
              Was studencik znam ;-)
              • hans99 Re: Więcej na pomoc dla studentów 04.12.04, 01:00
                A picie i palenie jest gdzieś zabronione??Promowanie nauki niestety tak
                wygląda, że obcina się stypendia wszelkiego rodzaju, ale "show must go on" i
                dalej się twierdzi, że boom edukacyjny trwa.A Ty za czyje pieniądze się
                wykształciłeś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka