Dodaj do ulubionych

Próbna matura - pierwsze szkoły oceniły już jęz...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:28
matura to element systemu zniewolenia! ludzie z plastyka i tak rządzą ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: sm GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE... IP: 217.17.35.* 02.12.04, 11:52
      ...to by pewnie oblal z hukiem, bo by mial za malo slow. A ze geniusz to co
      tam...
      • Gość: plast. Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.25.udn.pl 02.12.04, 14:33
        Plastycy oprócz matury muszą obronić wykonany własnoręcznie dyplom. Nie jest
        nam łatwo i do tego chodzimy o rok dłużej.
      • eurisko Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. 02.12.04, 17:42
        a gdyby Długosz zdawał z historii, to też by pewnie oblał z hukiem, bo nie
        wiedziałby, kiedy zaczęła się druga wojna. Co to w ogóle za porównanie? I co ma
        do tego geniusz?
        • Gość: sarimatha Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.udn.pl 02.12.04, 19:33
          :) a ja się ciesze u mie w klo wszyscy pisali rozszerzoną :D i zaliczyli :D
          co do plastyka też tam chodziłam do gimnazjum, ale za wczasu się ewakułowałam,
          wiem jak sie tam ludzie obijają :P i nie mówie tu raczej o uczniach...
          wiem że różni-nauczyciele różne od czasu do czasu mają swoje humory , i wiem ze
          mało kto wyrabia się z programem, co do polonistek to uważam że były (nie wiem
          jak teraz )świetne, szczególnie sorka Bobryk, którą serdecznie pozdrawiam :)
          naprawdę kobieta miałą świetne pomysły, pozawalała nam szlifować ukryte talenty
          i je rozwijać... nieststy widocznie obie strony zawiniły i zabrakło chęci, a
          może i błędy programowe się do tego przyczyniły, bo ileż lektur przeczytali
          tegoroczni maturzyści? dyplomowe prace są ważne, jasen że tak i nieststy to był
          wasz wybór... chociaż gdyby sie przez 3 lata systematycznie uczyc to myślę , ze
          nawet powtórka byłaby zbędna bo wszytsko i tak zostaje w głowie(jeślisie zrobi
          raz, a porządnie )
          w klo wszyscy "rozwalali" część dotyczącą czytania ze zrozumieniem polonista
          zafundował nam dużo tekstów od pierwszej klasy do analizy Kołakowskiego :) więc
          z tm nie było problemów :D
          pozdrawiam sari
          p.s. następnym razem będę mocniej trzymała kciuki za plastyk :-)
          • Gość: Free design Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.udn.pl 02.12.04, 20:15
            Plastyk to zamkniete getto. Zero wyjazdów do zagranicznych osrodków kultury,
            galerii, muzeów. Kiedys podobno takie wyjazdy były. Klasówki, klasówki i
            jeszcze raz klasówki, historia mezopotamii a o sztuce wspołczesnej nic. Stare
            metody, już w kochanowskim więcej do muzeów jeżdżą.
      • Gość: Wrocławianin My i matura z polaka... :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:48
        Ta, nowa matura to psu na bude :/ Nie liczy się talent i zdolności
        humanistyczne, a wyliczanka tego co jest w tekście. Tylko najlepsze jest to, że
        tak naprawde nie wiadomo, czego od nas oczekują (bo opowiedzi w kluczu ma tylko
        egzaminator) i co może być punktowane. Zatem nasuwa się wniosek, że trzeba
        pisać o wszystkim, czyli tak naprawdę o niczym. Same pierdoły i bzdety, lecieć
        po koleji i streszczać każda linijkę. Wtedy może coś z tego być... zarombiste
        są te nowe matury... :/ nie ma co...
        • Gość: kochan Re: My i matura z polaka... :/ IP: *.udn.pl 02.12.04, 23:06
          Plastyk się nie popisał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka