Gość: me-want-cookie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:28 matura to element systemu zniewolenia! ludzie z plastyka i tak rządzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sm GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE... IP: 217.17.35.* 02.12.04, 11:52 ...to by pewnie oblal z hukiem, bo by mial za malo slow. A ze geniusz to co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plast. Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.25.udn.pl 02.12.04, 14:33 Plastycy oprócz matury muszą obronić wykonany własnoręcznie dyplom. Nie jest nam łatwo i do tego chodzimy o rok dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
eurisko Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. 02.12.04, 17:42 a gdyby Długosz zdawał z historii, to też by pewnie oblał z hukiem, bo nie wiedziałby, kiedy zaczęła się druga wojna. Co to w ogóle za porównanie? I co ma do tego geniusz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarimatha Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.udn.pl 02.12.04, 19:33 :) a ja się ciesze u mie w klo wszyscy pisali rozszerzoną :D i zaliczyli :D co do plastyka też tam chodziłam do gimnazjum, ale za wczasu się ewakułowałam, wiem jak sie tam ludzie obijają :P i nie mówie tu raczej o uczniach... wiem że różni-nauczyciele różne od czasu do czasu mają swoje humory , i wiem ze mało kto wyrabia się z programem, co do polonistek to uważam że były (nie wiem jak teraz )świetne, szczególnie sorka Bobryk, którą serdecznie pozdrawiam :) naprawdę kobieta miałą świetne pomysły, pozawalała nam szlifować ukryte talenty i je rozwijać... nieststy widocznie obie strony zawiniły i zabrakło chęci, a może i błędy programowe się do tego przyczyniły, bo ileż lektur przeczytali tegoroczni maturzyści? dyplomowe prace są ważne, jasen że tak i nieststy to był wasz wybór... chociaż gdyby sie przez 3 lata systematycznie uczyc to myślę , ze nawet powtórka byłaby zbędna bo wszytsko i tak zostaje w głowie(jeślisie zrobi raz, a porządnie ) w klo wszyscy "rozwalali" część dotyczącą czytania ze zrozumieniem polonista zafundował nam dużo tekstów od pierwszej klasy do analizy Kołakowskiego :) więc z tm nie było problemów :D pozdrawiam sari p.s. następnym razem będę mocniej trzymała kciuki za plastyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free design Re: GDYBY MIRON BIALOSZEWSKI ZDAWAL NOWA MATURE.. IP: *.udn.pl 02.12.04, 20:15 Plastyk to zamkniete getto. Zero wyjazdów do zagranicznych osrodków kultury, galerii, muzeów. Kiedys podobno takie wyjazdy były. Klasówki, klasówki i jeszcze raz klasówki, historia mezopotamii a o sztuce wspołczesnej nic. Stare metody, już w kochanowskim więcej do muzeów jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin My i matura z polaka... :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:48 Ta, nowa matura to psu na bude :/ Nie liczy się talent i zdolności humanistyczne, a wyliczanka tego co jest w tekście. Tylko najlepsze jest to, że tak naprawde nie wiadomo, czego od nas oczekują (bo opowiedzi w kluczu ma tylko egzaminator) i co może być punktowane. Zatem nasuwa się wniosek, że trzeba pisać o wszystkim, czyli tak naprawdę o niczym. Same pierdoły i bzdety, lecieć po koleji i streszczać każda linijkę. Wtedy może coś z tego być... zarombiste są te nowe matury... :/ nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochan Re: My i matura z polaka... :/ IP: *.udn.pl 02.12.04, 23:06 Plastyk się nie popisał. Odpowiedz Link Zgłoś