Dodaj do ulubionych

Firma branży obuwniczej chce produkować w Radomiu

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.05, 21:37
OBUWNICZYM?HEHE,WOLNE ZARTY,MILOBY BYLO SIE MYLIC,ALE JA W TO NIE WIERZE.CZY
RADOM MOZE JESZCE BYC CENTRUM CZEGOKOLWIEK (NIE LIZCAC DRESIARSTWA I
BEZROBOCIA)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Basset Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.am.wroc.pl 12.01.05, 21:41
      "szuka ona lokalu o pow. 500-600 mkw. na działce o pow. do 2000 mkw.
      zlokalizowanej przy trasach przelotowych lub w centrum miasta" I mam to
      rozumiec jako powaznego inwestora? Moze jeszcze bedzie to przemysl? Taka
      dzialka z budynkiem o takim metrazu to raczej na sklep wyglada. Do tego
      dochodzi pozadana lokalizacja w centrum, lub przy trasie
      Ciekawe...
    • Gość: sm ALE JESTES MARUDA... IP: 217.17.35.* 13.01.05, 07:36
      Jak wszyscy bedziemy tak do tego podchodzic, tylko narzekac i smecic, to
      rzeczywiscie niedlugo nas zaorza.
      • Gość: abc Re: ALE JESTES MARUDA... IP: *.rwt.pl 13.01.05, 08:03
        Na takiej powierzchni produkcja i centrum obuwnicze Polski?
        Uważam , że przed napisaniem tkstu należy przynajmniej pobiżnie zapoznać się z
        tematem.
        P.S. Prz okazji mam pytanie jakie są losy FIRMY , która miała powstać na
        terenie upadłej GARBARNI przy. ul Ziętalów - miało tam być CENTRUM HANDLU
        MATERIAŁAMI BUDOWLANYMI - NAJWIĘKSZE W KRAJU!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: haga Tkaczyk megaloman IP: *.radom.pilicka.pl 13.01.05, 08:30
      jeżeli wynajęcie 500 - 600 m kw. lokalu na produkcję obuwia wystarczy aby Radom
      stał się centrum obuwniczym to tylko pod warunkiem, że będzie produkować obuwie
      dla krasnoludków! ha ha Pozdrowienia dla Pana Tkacza od krasnoludków!
    • isoxazolidine Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad 13.01.05, 08:53

ta powierzchnia to wystarczy na uruchomienie jednej linii montazu i koniec.
      to oznacza zatrudnienie parudziesieciu - no moze 100 osób.

fakt pojawienia sie nowego inwestora w sferze wytwórczosci niewatpliwie cieszy ale z tym 'centrum' to zdecydowana przesada ....
      • Gość: Pello Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 13.01.05, 09:57
        ..a kto powiedział, że tam będzie linia produkcyjna? Światowe trendy są takie,
        że wszystko co wymaga ręcznej pracy ma metkę: made in china, malezja, tajwan,
        india, brunei, burkina faso, etc.etc... Ale ktoś przecież musi to pakować w
        pudełka i robić "brand", a to też jest produkcja.
        • Gość: radomianin Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.udn.pl 13.01.05, 10:27
          Ale w tym mieście jest malkontentów. Jest rzeczą oczywistą że tonący brzytwy
          się chwyta - to rozumiem. Jednak czy w tym mieście włodarze, politycy, radni
          miejscy i powiatowi nie mają jakiegoś planu ratowania tego regionu. Tak
          naprawdę idąc ulicami miasta to widzę :
          - sklepy z telefonami i akcesoriami do komórek
          - ciucholandy
          - apteki
          - stacje paliwowe na gaz i benzynę
          - piwiarnie itp
          a gdzie pomysł na 250.000 miasto. Zamiast cieszyć się z jakiegoś grajdołka
          produkcyjnego na 2000m2 (to też jednak daje pracę) to dlaczego nic nie słychać
          o intensywnym wytężaniu umysłow przez rajców i zarządców tego miasta.
          Dlaczego forum jest tak mało aktywne. Może szary człowiek ma jakieś pomysły.
          Jak czasami przeglądam to forum to ręce opadają. To miasto umiera.
          • Gość: Pello Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 13.01.05, 12:04
            Obawiam się, że szukasz ratunku nie tam gdzie powinienes. Przepraszam, ale to
            nie nie włodarze wymyślają miasto, tylko "miasto" wymyśla swoich włodarzy.
            Miasto tworzą właściciele:
            > - sklepów z telefonami i akcesoriami do komórek
            > - ciucholandów,
            > - aptek,
            > - stacji paliwowych na gaz i benzynę
            > - piwiarni itp
            no i ten gość, który tworzy "centum obuwnicze".
            Tworzą te instytucje dla "szarego człowieka", który z nich korzysta, w innym
            przypadku one nie zaistniały by. Zadaniem włodarzy powinna być pomoc tym
            powyższj, a przynajmniej nie przeszkadzanie im. Pomoc w ułatwieniu dojazdów, w
            organizacji budowy siedzib tych firm, w tworzeniu dobrego klimatu pro-
            przedsiębiorczego w regionie - czyli tylko w tym, w czym wodarze powinni się
            specjalizować przez swoje zwykłe obowiązki, za które podatnicy wypłacają im
            pensje. Tylko tyle oczekuję od naszych zarządców miasta. Gdy chociaż to zrobią,
            dalszym pomysłem na 250k miasto zajmę się ja i podobni mi - "szarzy ludzie" z
            pomysłami.

• Gość: kasa Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 12:52
            do radomianina! naucz się czytać tekst ze zrozumieniem1 jakie 2000m2 Chodzi o
            halę na 500 ,600 m2 w której to tajemniczy inwestor może zatrudniż co najwyże
            jakieś 20 do 25 osob. wiem co mówię bo jestem z tej brnży ale takich firm które
            jeszcze jakoś trwają jest w Radomiu sporo więc ten inwestor sytuacji w branży na
            pewni nie zdoła poprawić. Obniżyć koszty funkcjonowania firm PANOWIE WŁADZA to
            wówczas i miejsc pracy przybędzie.
    • Gość: szewc Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:48
      Panie to kolega warsztat chce otworzyć, a nie centrum!
    • Gość: Irena Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad IP: *.internet.radom.pl 13.01.05, 21:57
      a gotowe hale po byłym Radoskórze tylko ich odnowić, stoja i dalej niszczeją
      • isoxazolidine Re: Firma branży obuwniczej chce produkować w Rad 14.01.05, 14:47
        starą halę odsprzedano firmie 'nadbud' ze stolicy ktora chce je rozebrac.
        jesli chodzi o tzw. 'nowe hale' to grunt na ktorych stoja ma niewyjasnione stosunki wlasnosciowe. w gre wchodzi poki co tylo dzierzawa. ale na to nie ma chetnych. sa chetni na zakup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka