Dodaj do ulubionych

Senat dla siebie.......

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:33
To co usłyszałem to mnie zatkało.Parlamentarzysta aresztowany ma otrzymywać
połowę swojego uposażenia.Pytam się ile otrzyma niewinnie zatrzymany normalny
obywatel RP?Przecież jest też członkiem naszego społeczeństwa.Senatorzy nie
ograniczajcie prac sejmu.Dochodzę do wniosku że Senat w Polsce jest tak
potrzebny jak wrzód na pewnej części ciała.Głosu swojego na Senat nigdy nie
oddam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Senat dla siebie....... IP: 213.134.136.* 03.02.05, 13:47
      Pamiętaj, że to komunistyczny Senat. Lepiej zobowiąż sie do nieoddawania głosu
      na komunistów
    • Gość: Jaś Fasollasido Re: Senat dla siebie....... IP: 193.111.144.* 03.02.05, 16:57
      Senat stworzył nowy niebezpieczny precedens, którego konsekwencje są trudne do
      przewidzenia. Najbardziej przeraża mnie to "aż wyrok będzie prawomocny", czyli
      znając szybkość z jaką mielą młyny sądów, można się spodziwać, że przez kilka
      lub kilkanaście lat podejrzany senator będzie brał dietę. Jeszcze jedno mnie
      ciekawi, jak okaże się, że Begerowa fałszowała listy, to ciekawe czy wtedy odda
      pobierane pobory?
    • Gość: Mariusz Spójrzmy na to z innej strony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.02.05, 17:08
      zwykły szary obywatel, jeśli zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, traci robote
      natychmiast, żaden pracodawca nie będzie czekał do końca wyroku.

Mnie ciekawi jednak, co się stanie, gdy poseł, na początku kadencji sejmu,
      zostanie skazany, przypuśćmy, że na 1 rok bezwzględnego pozbawienia wolności.
      Czy po odsiadce wróci na sejmowe ławy stanowić ład, prawo i porządek w RP ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka