Dodaj do ulubionych

MOBBING W MEBLOLUX-sie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:14
Wczoraj w Sądzie Rejonowym w Radomiu odbyła się kolejna rozprawa.
Co o tym sądzicie?
Mile widziane opinie pracowników.
Obserwuj wątek
    • Gość: ?? [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 00:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hey Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 00:57
        Z ciekawym tekstem spotykamy się w mebloluxie przy kasie. Polecam Państwa
        Uwadze.
        Moja rada - ignorować ten sklep na rzecz: Ikei, Meblolandu, BlackRedWhite czy
        Castoramy lub innych (DLA DOBRA PRACOWNIKÓW)
        • Gość: ziomal Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:53
          Meblolux - Mebloland
          Całe to towarzystwo "radomskich beznesmanów" jest takie samo. Mają ludzi za nic,
          to niewolnicy. Zresztą chronieni przez w "układach prywatnych". "Święte krowy"
          dla których radom to prywatny folwark, na którym toczą swoje małe można by
          powiedzieć "gangsterskie" wojenki, do których nikt sie nie miesza... a zwłaszcza
          "organa".

• Gość: ktoś Re: mobbing IP: 213.199.199.* 05.06.06, 10:42
            Tutaj to chyba trochę przesadziłeś ... zatrudniam ok 150 osób ... nie wiem
            czemu obrażasz mnie tymi "folwarkam8i" "gangsterskimi wolenkami" itp. Szanuję
            swoich pracowników a oni sznują mnie. Po co robisz te durne uogólnienia. Jak w
            Twoim bloku ktoś handluje narkotykami to czy ja mówię, że wszyscy w tym bloku
            tu dilerzy? Niezależnie od kretyna z meblo-luxu - nie wszyscy "radomscy
            beznesmeni" to złodziejei bandyci. Jeżeli masz inne zdanie chętnie wzorem posła
            Suskiego podyskutuję na ten temat w sądzie.
          • Gość: m Re: IP: *.eranet.pl 14.06.06, 21:43
            Masz rację, pracowałem w dwóch spółkach jawnych prowadzonych przez rodziny -tatuś-dziadek z układami, mamusia do bani ale z pieniązkiem, za rączke z inspekcjami w Radomiu, synalkowie zatrudnieni bo lepiej żeby takie coś nie szwendało się po świecie samo, plus jeszcze jakies pociotki, siostry zony szefa, wszystko kompetętne ale mniemannie o sobie-po prostu książeta.Pracownik-to barachło, które żre i nie pracuje (cytat o pensjonariuszach trupiarni w "Innym świecie"), im to powinnśmy byc wdzięczni, ze daja nam pracę (cytat wierny po odejsciu jednego pracownika do lepszej pracy-jaka niewdziecznosc!).
            To tylko do przetrwania w Radomiu, miejscu magicznym. Ostatnio cukierek-rozmawiałem z takim jednym burkiem i co go dotknęło do zywefo? wiecie? ze zdolniejsi Polacy juz u niego nie pracuja, bo powyjezdzali, smierdzi im 600 zl i "szef", jaka bezczelnosc swiata, niesprawiedliwosc!.Tak, przywykli w Radomiu do niewolniczej siły roboczej, pracownikow (!) oplacanych przez panstwo=programy stazowe. Dobra rada-pluc na takie gó..,. ludzie tam czy zapieprzaja czy mniej zapieprzaja i tak maja premie 50 zł o ile.
        • Gość: klient Re: juz tam nie kupię IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.06.06, 10:34
          Ten sklep to dno. Kupiłem kiedys u nich krzesło biurowe na podnośniku
          pneumatycznym. Padło po tygodniu. Oddałem w ramach gwarancji, oczywiście nie bez
          problemu. Czekałem ponad miesiąc! (to tylko głupie krzesło) Odebrałem i
          oczywiście krzesło padło ponownie. Nic przy nim nie zrobili. Obsługa za ladą
          poniżej wszelkich norm. Jak w PRL-u. Wogóle jakaś tam nie miła atmosfera jest.
          Nie chodzę juz tam. Co do mroza to też dużo o nim słyszałem. Tyran nie tylko w
          pracy.
          • Gość: były Re:Czy to prawda, że biedny, stary... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 03:10
            ... potentat na swoje żółtawe "włosy" położył kolor?
            Podobno wygląda "bosko".
            • Gość: fakt Re:Czy to prawda, że biedny, stary... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:38
              Rzeczywiście jakiś czerwonawy. Tylko na wiezrchu - w środku bez zmian.
      • Gość: pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:33
        Cieszy fakt, że zainteresowany zagląda na to forum. Chętnie wysłuchamy jego
        opinii, chociąż biorąc pod uwagę jego umiejętności, może to stanowić dużą
        trudność.

?? ma rację - "szmacenie" pracowników w tej firmie to norma.

Takie same metody stosuje wobec członków własnej rodziny, którzy naprawdę nie
        zasługują na takie traktowanie /kobiety nie dajcie się poniżać/.

• Gość: franz Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:30
          W ogóle dziadowska firma. Nie można płacić kartą (bo szefowi żal tych 3%
          prowizji), transport gratis, ale wniesienie i montaż już nie (pani za lada po
          cichu sugeruje, żeby się dogadać z transportowcami i aranżuje takie spotkanie).
          Chodzi chyba też o jakieś przepisy związane z zakładem pracy chronionej, bo co
          to za sztuka wziąć pieniądze za montaż.
      • Gość: in-grid Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:40
        > moge powiedziec o wlascicielu mwbloluxsu, ze to przechuj jakich malo, prosta
        > menda i smiec! ale to moje zdanie.
        > jestem radomskim przedsiebiorcom i z panem>>>>>>>&#
        > 62; znam sie dobrze.

Jesteś takim przedsiębiorcOM, jak ja Grenlandczykiem, słoma, zerowy poziom
        kultury i dyskusji, który popełnia przestępstwo wyzywając drugiewgo czlowieka
        na forum, które nie zapewnia - na szczęście - anonimowości.

> nigdy nie lubilem tego czlowieka za podejscie do ludzi i pracownikow, ktorych
        > zeszmaca, ale jak kiedykolwiek gnido, a wiem, ze czytasz to forum, wejdziesz
        mi w droge wiesz o tym, ze twoj sklep zapadnie sie pod ziemie!!!!

Jest to kolejna groźba pod adresem konkretnego człowieka. Administrator Forum
        nie reaguje?

> doslownie z dnia na dzien wyp.... cie z tego rynku.

Kolejne potwierdzenie: jakim jesteś przedsiębiorOM:))))) jakimi metodami grasz
        na rynku:))))

> (jak piles ze mna wodke) zmiote cie z powierzchni ziemi!

Nie jesteś nawet wiarygodnym kolesiem na wódkę. Skąd się urwałeś człowieku?
        Podobni ci juz dawno wygineli "przedsieMbiorco":)))))
        • Gość: Niezorientowany Re: IP: *.udn.pl 20.02.05, 22:57
          Sorki, ale czy to ta firma w której stawia się pracownikom wodę ognistą a
          następnie wzywa policję i wszystkich wywala dyscyplinarnie na bruk?
        • Gość: pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 00:01
          Nie pochwalam wulgaryzmów, ale praca w tej firmie powoduje, że będąc narażonym
          na częsty kontakt z tym pracodawcą zatracamy poczucie wrażliwości.

> zerowy poziom
          > kultury i dyskusji, który popełnia przestępstwo wyzywając drugiewgo czlowieka

Atakujesz ?? za jego wypowiedź, broniąc pośrednio postępowania pracodawcy.
          Bez wątpienia, można byłoby napisać to nieco inaczej ale jedno jest pewne -
          zawiera prawdę.
          Wybierz się do Meblolux-u i posłuchaj tego, czego muszą wysłuchiwać pracownicy
          tej firmy a przekonasz się, że wypowiedź na forum nie jest taka straszna.
          - Czy tam nie popełnia się przestępstwa?
          Zobacz jak ciężką pracę fizyczną wykonują ludzie niepełnosprawni.
          Nie jest żadną tajemnicą, że to dzięki zatrudnianiu takich osób pracodawcy
          mnożą swoje fortuny.
          Tych pracowników nikt nie chce bronić.

Mmiejmy nadzieję, że toczący się proces uzdrowi "chorą" atmosferę w tej firmie
          (i nie tylko w tej).

Wszyscy mamy prawo do zachowania godności, również osoby niepełnosprawne
          zatrudniane w Zakładzie Pracy Chronionej jakim jest (jeszcze) ww firma.
          Pzdr.
          • Gość: elki Re: MOBBING W MEBLOLUX-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 00:26
            O ile sie orientuję zakladem pracy chronionej jest również firma MADA?
            Tam tez niepełnosprawni pracują>?
            straszne! niepełnosprawne księgowe! rzeczywiście załatwiaja klientów jak ...

W Mebloluxie są żas na kasie panie z duuuzymi biustami. Niepełnosprawne?
            zmobbingowane??? nieeee... chyba nie
            • Gość: pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 00:41
              Masz bardzo małą wiedzę związaną z niepełnosprawnymi.
              Wśród nich sa ludzie wykształceni.
              Chorujac np. na cukrzycę jesteś osobą niepełnosprawną.
              Osoby niewidome obsługują specjalne programy komputerowe i pracują w wielu
              biurach.
              >niepełnosprawne księgowe! rzeczywiście załatwiaja klientów jak ...<
              Księgowa ma zupełnie inne obowiązki.
              Firma zatrudnia też osoby bez grupy inwalidzkiej.
              Zapraszam.
              • Gość: Zdrowy Niepełnosprawność można sobie załatwić IP: *.udn.pl 21.09.05, 11:15
                Niepełnosprawność można sobie załatwić. W Radomiu to betka. Nikt nie jest w
                stanie udowodnić,że chory ma nerwicę lub jej nie ma. Bóle kręgosłupa można mieć
                a można je symulować.
                • Gość: xxx Re: Zdrowy lecz się na głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:27
                  puk, puk.
              • Gość: Ale jaja cukrzycowiec jako niepełnosprawny IP: *.udn.pl 21.09.05, 11:21
                Cukrzycowiec jako niepełnosprawny. Ale jaja ! Większość cukrzycowców ma
                cukrzycę bo sama tego chce. Należy zmienić sposób odżywiania a nie szpikować
                się insuliną. Czytałem o profitach jakie otrzymuje od koncermów insulinowych
                szef Polskiego Związku Diabetyków. W zamian szef popiera konkretne koncerne,
                które zachować się umieją. Hi HI HI !!!Cukrzycę leczymy dietą, wtedy uderzamy w
                przyczyny choroby. Leczenie insuliną to leczenie tylko skutków.
                • Gość: krychnowice Re: cukrzycowiec jako niepełnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:24
                  Jeśli jesteś taki mądry to spróbój ją mieć, może ci się uda. zastanów się co
                  piszesz. A może masz nerwicę?
                • Gość: xxxx Re: cukrzycowiec jako niepełnosprawny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.10.05, 18:08
                  ty jestes niepelnosprawny...umyslowo z taka wiedza o cukrzycy.zastosuj sobie
                  diete na mozg a potem zglos sie do koncernow
        • Gość: obserwator Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:16
          in-grid - zastanów się co zamierzasz osiagnąć swoją wypowiedzią.
          Nie podoba Ci się treść postu ??, ale jednocześnie cytujesz to.
          Czy przypadkiem nie starasz się pod płaszczykiem krytyki rozpowszechniać takie
          tresci?
          • Gość: in-grid Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:28
            nie, trzeba uświadomić nieuctwo autora postu czasami bardzo brutalnie, żeby
            najpierw nauczył mówić sie po polsku, a dopiero później wchodził na forum
            publiczne
      • Gość: xxxxxxxxxx Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:53
      • Gość: GELO Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 20:52
        BRAWO!BRAWO!
        NIE ZNAM PANA OD MEBLI I NIE ŻAŁUJĘ, NIE ZNAM PANA OD PŁYTEK I ŻAŁUJĘ.CZŁOWIEK
        TO BRZMI DUMNIE!! GRATULUJJĘ!!
    • Gość: ja Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 11:11
      ha ha
    • Gość: ja Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 13:22
      ble
    • Gość: ciekawski Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.05, 10:30
      Meblolux to ten sklep na ul.1905 Roku, czy ten na Kusocińskiego 18. Bo
      Mebloland to chyba ten na Słowackiego 76. Może ktoś podać dokładne adresy tych
      firm.
      • Gość: mnm Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:07
        Meblolux to 1905 roku.
        • Gość: xxxxx Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:31
          wkrótce kolejna rozprawa
          • Gość: xxxx Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:09
            to juz jutro
            • Gość: mnm Re: Zastraszanie i kupowanie świadków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 01:42
              jedni świadkowie rezygnują z zeznań - dlaczego???
              innym rodzina właściciela odradza ich składania.
              co będzie dalej?
              do czego to prowadzi?
              czyżby władza właściciela sięgała poza Meblolux?
              • Gość: Pamiętliwy Re: Zastraszanie i kupowanie świadków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:45
                A ja mam nadzieje, ze w koncu zplaci za swoje buractwo a swiadkowie nie dadza
                sie zastraszyc...

pozdr
    • Gość: obserwator Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:40
      Czy jest coś nowego w sprawie/
      • Gość: Mazureczek Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 01:17
        Jedzie, jedzie j/w, wiezie, wiezie mi...
    • Gość: pracown. z Niemiec Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 12.06.05, 22:57
      Dziwi się, że władze Polski zezwalają na takie trakotowanie swoich obywateli.
      Przecież jest w Polsce PIP, który w szczególności powinien bronic praw i
      godności pracowników. Ale z tego co wiem najlepiej wychodzi mu bronienie
      pracodawców. Jak to się dzieje, że w Niemczech kontrola może być skuteczna i
      natchmiastowa a w Polsce nie. Może na forum wypowiedzą się pracownicy PIP. Znam
      takie przypadki kiedy to inspektor PIP delikatnie radził, aby z pracodawcą nie
      walczyć bo mimo złamania prawa pracownik nie szans na wygranie mimo, że prawo
      jest po jego stronie. Chyba w związku z tym należało by PIP rozwiązać a panów z
      tej instytucji wysłać do pracy do Mebloluxu, Meblolandu itp. Pozdrawiam
      • Gość: przypadek Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 13.06.05, 11:17
        A moze by tak poszukac rowniez winy w pracownikach a nie tylko na wlascicieli.
        • Gość: były Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:14
          Pracodawca ma prawo bronić się. Jeśli nie jest w stanie to chyba brak mu
          argumentów.
          Jeśli dysponuję wiarygodnymi informacjami to właściciel Meloluxu zmienia
          jedynie pełnomocników.
          Czyżby prawnicy nie dostrzegali szans na korzystne dla firmy roztrzygnięcie
          sprawy.
          Przypadek, wspominasz o winie pracownika. To chyba normalne, że czasem zdarzają
          sie błędy. Wszyscy jesteśmy ludźmi i nie da sie uniknąć nieporozumień, ale te
          można wyjaśniać w sposób cywilizowany.
          Chamstwa, braku kultury osobistej i poniżania drugiego człowieka nic nie
          usprawiedliwia.
          Z tym trzeba walczyć.
          Życzę powodzenia pracownikom Mebloluxu.
    • Gość: ..... Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:08
      • Gość: Obserwator Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:30
        Czy już zapadł wyrok?
        • Gość: TO JA Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: 82.139.8.* 04.08.05, 20:28
          DLACZEGO O TEJ SPRAWIE DOWIADUJE SIĘ Z FORUM A NIE Z PRASY CZY TELEWIZJI?
          DZIWNA SPRAWA.
          • Gość: obserwator Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:27
            Była kiedyś informacja w Telewizyjnym Kurierze Mazow. Teraz wszystko ucichło
            ale już wiem, że sprawa nie jest zakończona. Nie znam jednak szczegółów. Znają
            je niemal wszyscy byli i obecni pracownicy tej firmy. Myślę, że wkrótce napiszę
            coś na ten temat.
            Proszę również o informacje.
            • Gość: obserwator Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 03:10
              Oj dużo się dzieje.
              • Gość: pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:51
                terz dopiero się zacznie!!!
                • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:24
                  A moje meble jadą i jadą ciekawe czy dojadą:)):)
                • Gość: mimi Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:10
                  Gdzie jest ten sklep?
                  Czy to ten, w którym tak niemile traktują klientów?
                  • Gość: były klient Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:07
                    na 1905r. tam jest horror. Z tego co mi wiadomo to pracownicy strasznie obrywają
                    od właściciela. Wiem ze trudno jest o prace ale jaką cene placa ci ludze. z tej
                    firmy trafiają do poradni zdrowia psychicznego. jak dlugo jeszcze pozwolicie sie
                    tak ponizac.
                    • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:27
                      hehe jak pisałem wyżek meble dalej jadą i jadą. Czy dojadą? Pewnie kiedyś tak.
                      Ale miały być tydzień temu. Hmm. i co z tym można zrobić. Może zastosować
                      MOBBING :):):)):)
                      • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:32
                        i znów ja. Jeszcze niedojechały te mebelki. hmm zaczynam łapać nerwa. Trza
                        wyburzyć ten pseudosklepik :) Kto pomoże ?????
                        • Gość: spectre Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 29.09.05, 14:36
                          ...i jeszcze raz sie zdziwisz gdy uslyszysz ze Twoje meble juz dawno stoja w
                          magazynie, tak jak sie zdziwil moj znajomy po 3 tygodniach czekania (oczywiscie
                          co pare dni sie dowiadywal bo mial rozpierduche w kuchni)
                          • Gość: przezorny Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 02:51
                            Dzięki ostrzeżeniom znajomych udało mi się zrezygnować z "usług" świadczonych
                            przez tę firmę. Wyrazy współczucia dla pracowników.
                            • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:58
                              HMM część dojechała:) hmm ale tylko część :(. kiedy reszta. Bóg raczy wiedzieć
                              bo w mebloluxie niestety niewiedzą :) KUPUJCIE W MEBLOLUXIE (żartowałem) :)):):)
                              • Gość: tak Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:00
                                J@K, no to umeblowałeś się wreszcie, czy nie?
                          • Gość: zartie Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.244.udn.pl 11.10.05, 19:53
                            A najbardziej się zdziwi jak mu przywiozą wypalcowany regał z wystawki.
                            O "drobnych" uszkodzeniach w transporcie nie wspominając. Kiedyś widziałem jak
                            w tym sklepie zabierali na samochód środkowy element "Stasia" z BRW (dla
                            niezorientowanych: ma on 140 cm i składa się z szafki RTV i nadstawki
                            połączonej ze słupkiem). Było mi żal osoby, do której zawieźli ten regał.
                            • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:04
                              hehe dojechały. w dwóch turach :). sam se wniosłem i sam złożyłem. Jak by co to
                              w te klocki jestem niezły:). Dziecko zadowolone i o to chodzi. ale co się
                              naczekałem, co się nakłuciłem. Najciekawsze jest to że niepozwolili mi obejrzeć
                              towaru przed zapłaceniem. Czyli kupiłem kota w worku :):): Wyjścia niemiałem bo
                              inaczej du..a zbita z zaliczki. Ciekawe czy te praktyki stosowane są w innych
                              sklepach. A tak wogóle to niepolecam MEBLOLUXU. Z całym szacunkiem dla osób tam
                              pracujących obsłga klijentów do bani. Pozdro dla wszyskich czekających. (meble
                              miałem mieć po 2 tygodniach dostałem po sześciu i jest cool:):):):))
                              • Gość: Klientka Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.pl 12.10.05, 19:19
                                Zgadzam się ze wszystkimi, którzy krytykują poziom usług świadczonych w
                                Meblolux-ie.
                                Kiedy moje zakupy nie dotarły na czas zadzwoniłam do właścicela, nr tel.
                                uzyskałam przez moich znajomych, gdy poprosiłam o wywiązanie się z umowy zakupu
                                ten Pan wyraził się dosłownie:"nie będę zajmował się pierdołami i tak nie ma
                                konkurencji,która mi dorówna w Radomiu,żegnam".
                                Na moje meble czekałam jeszcze trzy dni, czułam się całkiem bezradna.
                                Zdecydowanie odradzam Państwu zakupy w tym miejscu!!!
                                • Gość: były pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:11
                                  Masz prawo zrezygnować z ich usług. Radzę zwrócić się po radę do rzcznika
                                  klienta w Urzędzie Miejskim Pana Gąsiora. On wie dużo na temat nieuczciwości
                                  tego faceta. Myślę, że masz prawo do odszkodowania. Przecież nie wywiązał się z
                                  umowy. Meble możesz kupić wszędzie. Właściciel się wścieknie bo mebli
                                  sprowadzanych na zamówienie nikt później nie chce kupić.
                                  Gdyby klienci nie pozwalali się lekceważyć z pewnością znalazłaby się
                                  konkurencja, a i praconicy nie obrywaliby bez powodu, bo właściciel dostając po
                                  kieszeni zmieniłby stosunek do ludzi.
                                  • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:18
                                    Jak chciałeem reklamować i zarządałem zwrotu zaliczki panie stwierdziły że to
                                    niemożliwe i nie będą ze mną gadać.:) Jak chciałem obejrzeć meble przed
                                    zapłaceniem czy nie są uszkodzone niestety niebyło takiej możliwości. :)Jak
                                    chciałem rozmawiać z szeryfem tego interesa niestety panie stwierdziły że go
                                    niema i niewiedzą kiedy się pojawi :). Poprosiłem o telefon do gościa - i
                                    zgadnijcie co dostałem :). Bezradność :) Wszyscy moi znajomi już sobie
                                    odpuścili ten sklepik i Wam wszystkim radze omijajcie go szerokim łukiem. Jest
                                    wiele innych sklepów do których warto zajrzeć i napewno milsza obsługa was tam
                                    spotka. Pozdro :))))))
                                    • iskra777 melolux 17.05.06, 15:07
                                      np. na klejowej w emka meble
                                • artek115 Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie 25.10.05, 15:53
                                  Wlasciciel sklepu meblolux to SZATAN.Ludzi pracujacych,w tej firmie ma
                                  za,smieci,wariatow...itp.Udalo mu sie w swoim czasie,zarobic wieksze
                                  pieniadze,i zdaje mu sie ze jest kims.A tak naprawde to jest zwyklym prostakiem
                                  i w jego osobowosci nie ma nawet grama klasy.To zwykly BANDZIOR,taki sam jak
                                  jego obecny ziec,pseudonim.'BAMBO'i przyszly ziec pseudonim'PITULIN'.SWIETA
                                  TROJCA-HA,HA,HA.Ludzie chcialbym wam,oznajmic abyscie nie robili z tym mazurem
                                  jnteresow,bo tak samo zle na tym wyjdziecie jak ja.
                                  • Gość: też coś wiem Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:45
                                    a Robert?
                                    • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:58
                                      hehe. Mam propozycje. Jakby się zebrała jakaś grupa pod wezwaniem i zaczeła
                                      pikietować przed samym sklepem. Ulotki i tego typu rzeczy poroznosić po
                                      mieście. Pokazać ludziom nieświadomym co się dzieje w sklepie i jaki jest
                                      stosunek szefostwa do klijenta. Odradzać ludzim kupowania w tym sklepie.
                                      Ciekawie pewnie by się zrobiło. I pewnie z czasem media by się zainteresowały.
                                      Szkoda tylko że to mrzonki:D:D:D
                                      • Gość: pracownik Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:44
                                        No właśnie, dlaczego sędzia oddala wniosek o przydzielenie pracownikowi
                                        pełnomocnika z urzędu w sytuacji gdy ten jest inwalidą, nie posiada dochodu ani
                                        wiedzy prawniczej wyrównujących jego szanse w pojedynku z prawnikiem
                                        reprezentującym pracodawcę.
                                        Taka decyzja sędziego stawia pracownika na z góry przegranej pozycji.
                                        Kiedy to się zmieni?
                                      • Gość: obs Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 06.12.05, 08:05
                                        niestety mialam nieprzyjemnosc poznac jedna z organizatorek nagonki na
                                        wlasciciela mebloluksu - byla pracownica s.w. i wierzcie mi, ze taka osoba nie
                                        moze byc wiarygodna - delikatnie mowiąc.
                                        • Gość: były Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 14:33
                                          Powiedz coś więcej na ten temat. Na czym polegała twoja nieprzyjemność. Wiem
                                          dużo na temat sytuacji w Mebloluksie. Najlepiej ją poznasz zatrudniając się tam.
                                          Pzdr.
                                          • Gość: były Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 01:17
                                            ....
                                  • Gość: zyczliwy Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 16.02.06, 23:55
                                    dzieciaki nauczcie sie pisac a nie poł mozgi wypowiadaja sie tylko!!! Ludzie to
                                    umieja tylko oczerniac i nic wiecej!zazdrosc kasy...hehe to jest to kasa boli
                                    jak ktos ma wiecej i ciezko zapracowal na nia a nie tylko nad uzalaniem sie nad
                                    soba!!!nie wazne jest to jak do tego doszedl Mazur-tylko musi miec głowe na
                                    karku zeby miec taka kase i to was leszcze boli.dobranoc...
                                  • Gość: Fan_ meblulux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:06
                                    artek, o Pitulinie to nie pie..bo nie wiesz nic. A jak nie wiesz to nie siej
                                    zamętu.
                                    P.S. Pitulin NIE będzie zięciem owego "biznesmana".
    • agrareoliga Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie 11.01.06, 21:55
      Sama osobiście miałam przez krótką chwilę przymus poznać tego osobnika. Jak zaczynałam pracę to był akurat na urlopie.Pół dnia pracy z tym typem i na przerwie poinformowałam go że odchodzę. Typ wpadł w szał,jak śmiałam .Nie wiem jaką sytuację materialną mają jego pracownicy ,ale takie szmacenie ludzi to koszmar.Pewno jest to ich przymus konieczny,ale ludzie swoją godność trzeba mieć.Minęło kilka ładnych lat jak miałam stycznośc z tą pseudofirmą.Raz jeszcze ktoś chciał mnie potraktować w podobny sposób, no ale to był Niemiec ,a wiadomo kim dla nich jest polski pracownik. Tego pracodawcę potraktowałam identycznie.Mam satysfakcję ,że nie pozwoliłam nikomu się upodlić.
      • Gość: J@K Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:59
        POPIERAM :)
    • Gość: zyczliwy Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 16.02.06, 23:58
      jeszcze jedno-zacznijcie pilnowac swoich spraw a nie cudzych DZIADY!!!
      • agrareoliga Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie 17.02.06, 10:07
        Słuchaj i czytaj dziadu ,tu nikt nie zazdrości nikomu kasy. Chodzi o zwykłe , normalne traktowanie podwładnych. Nie chcę nikogo osądzać ,bo nie trzeba mieć full kasy ,by być podłym człowiekiem. Znam również takich ,co jej nie mają ,ale nie mają honoru i resztek człowieczeństwa. Znam również obrzydliwie bogatych ,porządnych i honorowych ludzi. Mylisz pojęcia i myślisz jak oczywiście potrafisz to robić mamoną.
        • Gość: zyczliwy Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 17.02.06, 20:00
          TO TY POSŁUCHAJ GEJU!!!!NIE CHCESZ NIE ROB CZEPIASZ SIE DZIADKA STAREGO BO
          STAROSC NIE RADOSC JUZ-ZROZUM GO LESZCZE ALBO WYJEB GO W POWIETRZE ALBO SIEBIE
          ZAZDROSNIKU!!! WYPOWIADACIE SIE NA JEGO TEMAT A PEWNIE POLOWA U NIEGO ROBI I
          WCZODZI MU W DUPE A ZAPLECAMI OBGADUJE!I GDZIE TU MACIE TWARZ???NIE CHCESZ NIE
          ROB I NIE CZEPIAJ SIE KOGOS.JAKBYS MIAL WIECEJ AMBICJI TO SAM BYS RZADZIL I
          ZATRUDNIAL,A NIE PRACOWAL U TAKIEGO KOGOS,WIEC O CO CHODZI???POWIEDZ MU TO W
          OCZY A NIE ZA PLECAMI!!!NARA
          • agrareoliga Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie 17.02.06, 21:18
            Te życzliwy ,puk ,puk jest tam co w tej łepetynie? Nie? Tak myślałam. Dupinkę nosisz na szyji i to taką malutką . Wejdzie tam coś ,bo tak bardzo się starasz?
            • Gość: zyczliwy Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.udn.pl 18.02.06, 16:55
              slaba jestes i tyle,ne bede z Toba ciskal bo jest kobieta-masz ulge!narka
              • Gość: Była sąsiadka Re: MOBBING W MEBLOLUX-sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:25
                Jesteś rzeczywiście "życzliwy" temu typowi. Jemu nie da sie nic powiedzieć "w
                oczy". Jemu można pluć a on powie, że deszcz pada.
                Chamstwa nie usprawiedliwiają ani pieniądze ani starość. On zawsze taki był
                również w stosunku do rodziny.
                Uważasz, że ma głowę i zrobił pieniądze. Od początku wykorzystuje chorych ludzi
                i na nich i ich nieszczęściu zbijał kasę.
                Tak nawiasem mówiąc - gdy czytam twoje wypowiedzi, to odnoszę wrażenie,
                że "mazurujesz".
                Spytaj w Urzędzie Pracy czy u niego ludzie chcą pracować. Idą tam ci, którzy go
                nie znają lub są w rozpaczliwej sytuacji ekonomicznej.
                • Gość: ja Re: Mobbing w Meblolux-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:44
                  ???
                  • Gość: po przjściach Re: Mobbing w Meblolux-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:07
                    ...
          • Gość: Hrabia Nocturn Biedny, Stary potentat... IP: 194.181.191.* 27.03.06, 13:09
            Starość, nie radośc Panie (Pani) życzliwy (życzliwa). To prawda...

Jednak powiedzenie zostało dobrane do niewłaściwej osoby.

Powinno raczej brzmieć: "Stary człowiek i może...".

Wiedzą o tym barmanki, zwłaszcza z Muzy... (Mobbing w tym przypadku na pewno
            nie może wchodzić w grę, nie mniej pewne zachowania muszą przenosic się na
            miejsce pracy...)

Biedny ten Pan, jak mu ciężko... Jaki prześdladowany... i co gorsza NA PEWNO
            niewinny...

Czy Pare skórzanych kanap dla prokuratorów, świadków, byłych kochanek starczy
            by zatrzeć ślady DZIADKA STAREGO??

Krezus radomskiego rynku meblarskiego.Potentatmeblarski kontra państwo prawa.

Jakie miasto, tacy biznesmeni (przepraszam potentaci na rynku radomskim,nawet
            monopoliści), Jakie miasto, taki lans. Jakie miasto, takie łapówy...

Panie M. Idź na ugodę... Załatw to polubownie...W końcu wielkie pieniądze
            wymagają wielkiej ciszy (w tym miejscu śmiech), bo w końcu sam zjesz
            g**** ,które narobiłeś...

Dobra rada, za która kanap nie musisz mi słać...

PS. Załączam najgłębsze wyrazu żalu i współczucia dla wszystki pracowników i
            rodziny. Wielu Pań nie żałuje...
            • Gość: Jan Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 20:19
              Jaśnie Panie Hrabio! Spieszę donieść Panu Hrabiemu, że wszyscy pracownicy firmy
              dziękują za wsparcie i nowe wieści w sprawie.
              Pozdrowienia z nadzieją na lepsze czasy.
              • Gość: ja Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:38
                czy sprawa juz sie zakonczyla?
                • Gość: ja Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:16
                  ???????
                  • Gość: dziennikarz Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.05.06, 09:06
                    Chętnie porozmawiam z ludźmi pracującymi u tego Pana, jestem dziennikarzem i
                    uważam, że ta sprawę warto nagłośnić podaję swojego maila: bury35@o2.pl
                    • Gość: xxx Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:23
                      jak mi wiadomo kolejna sprawa 29.
                      • Gość: xxx Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:38
                        drobna poprawka. 28.06. ogłoszenie wyroku.
                        • Gość: ja Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 09:19
                          Z tym, że nie na pewno ogłoszenie wyroku.
                          • Gość: xxx Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:19
                            chyba rzeczywiście nie na pewno
                            • Gość: ja Re: Biedny, Stary potentat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:58
                              sprawa odroczona
                              • Gość: ciekawy Re: czy rzeczywiście pregrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:40
                                Krążą wieści, że właściciel Mebloluxu przegrał w ubiegłym tygodniu kolejną
                                sprawę w Sądzie Pracy.
                                Napiszcie o co - jeśli to oczywiście prawda.
                                • Gość: porównanie Re: jak samoobronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:53
                                  ...
    • Gość: nikos dyzma Re:Mobbing w Meblolux-sie IP: *.icm.edu.pl 15.12.06, 00:58
      może nie zawsze jest ciekawe ale kasa pewna a jak dobrze praccujesz to i ładną
      wypłate masz - w dzisiejszych czasach łatwo jest narzekac - moze ruszmy tak
      dupe aby było lżej co ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka