Dodaj do ulubionych

Karty pacjentów w przychodni

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 10:39
Chciałbym zainteresować Państwa i Gazetę tematem wydawania kart choroby
pacjenta zrówno w przychodniach jak i w szpitalu. BEZ JAKICHKOLWIEK
PROBLEMÓW, nie pytając kim ja jestem i nie żądając ŻADNEGO potwierdzenia
tożsamości, podając tylko imię, nazwisko i adres można sobie taką kartę
zabrać z kartoteki, bo np. pani z rejestracji nie chce się iść i zanieść jej
do gabinetu lekarskiego. Takim sposobem, jesli moja ciekawość byłaby zbyt
duża mógłbym sie dowiedzieć na co choruje np. moja sąsiadka (znam przecież
jej adres i nazwisko!), spojrzeć w jej wyniki badań. Ostatnio zabrałem wypis
ze szpitala mojej znajomej i pies z kulawą nogą się nie zapytał kto ja! Mam
więc pytanie: czy taki proceder nie powinien być w jakikolwiek sposób
napiętnowany lub karany? Może wiecie jak z takim procederem walczyć!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa 3 Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.udn.pl 18.02.05, 12:23
      gdzie ochrona danych osobowych ? niech pani znajoma wytoczy proces tej
      placowce,radca prawny sam odnajdzie winna rejestratorke.tylko tak bo
      rejestratorki uwazaja sie za wlascicielki.ewidentnym przykladem jest
      przychodnia pana Jankowskiego na ul.wysokiej tam smierdzi papierosami i z tego
      powodu wiecej tam nie pojde choc jest tam dobra pani dermatolog.
      • Gość: leniwy Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.udn.pl 18.02.05, 12:36
        Ewo trzecia raz tylko tam bylem i czekajac na pietrze wszystko slyszalem co sie
        dzieje w rejestracji a i smrod papierosowy tez tam dochodzil.Tylko pietnujac
        mozemy cos zmienic.Uwazam ,ze winni sa kierownicy-wlasciciele a nie tyjko
        rejestratorki,je nalezy natychmiast wymieniac!!Jest tyle dobrze
        wyksztalconych,kulturalnych i mlodych ludzi !!!
    • Gość: monica Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.udn.pl 18.02.05, 14:48
      na Domagalskiego stojac przy "okienku" dowiedzialam sie,ze "jednej doktor"
      ukradli na koreji BMW,nie ma ona dzisij dobrego dnia a podniesie taxe,jest ona
      lekarzem rodzinnym.Ucieklam.
      • Gość: ziuta Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:02
        Zglupialaś? Do rodzinnego sie nie placi!
    • Gość: Wojciech Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.udn.pl 20.02.05, 13:05
      Gosciu-wzieto Cie za kobitke.Widac, ze ludzi nie obchodzi uzdrowienie
      sytuacji.Zostanie po radomsku-labidzenie w domu.Pozdrawiam i zachecam-
      naoietnujcie ludzie.
      • olo1033 Re: Karty pacjentów w przychodni 20.02.05, 15:35
        KARTY CHOROBOWE SĄ TAK POTRZEBNE JAK WRZÓD NA PEWNEJ CZĘŚCI CIAŁA.KAŻDY
        OBYWATEL OD MAŁEGO DZIECKA POWINIEN MIEĆ "KSIĄŻKĘ ZDROWIA" I W NIEJ BĘDZIE CAŁA
        HISTORIA CHOROBY od "A" do"Z'.JEŻELI PAŃSTWO NASZE JEST TAK BIEDNE TO PACJENT
        ZAPLACI BO I TAK PŁACI.TO NIE JEST UTOPIA A REALNOŚĆ,TYLKO TRZEBA DBAĆ O NIE
        ABY NIE ZGINĘŁA.TAKIE KSIĄKI ZDROWIA SPEŁNIŁY SWOJE ROLE W WOJSKU POLSKIM I
        MILICJI ZANIKŁY PO WPROWADZENIU TYCH IDIOTYCZNYCH REFORM W SŁUŻBBIE ZDROWIA
        RAZ KASY ZDROWI TO ZNÓW PORONIONY FUNDUSZ ZDROWIA.POSŁOWIE MYŚLĄ O WSZYSTKIM
        TYLKO NIE O TYM JAK ULŻYĆ CHOREMU OBYWATELOWI.MOŻE KTOŚ WRESZCIE ZASKOCZY .
    • Gość: pacjentka Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:27
      Karty to przestarzaly wymysł. Wszyscy o tobie mogą wiedzieć wszystko tylko nie
      ty sam. Służy do nadużyć przy rozliczaniu się z wizyt z kasą chorych. sprawdź
      swoją kartę a dowiesz się ile razy byłeś u dentysty czy innego specjalisty, aż
      się zdziwisz. Każdy powinien mieć książeczkę przy sobie z wpisywanymi wizytami
      i rozpoznamiami a nie żeby panie z rejestracji komentowały twoje choroby. każdy
      powinien mieć kartę cipową do rejestracji wizyt i do rozliczania przychodni z
      Kasą chorych czy NFZ ( jeden ciort)
      • Gość: sanitariusz Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.02.05, 16:00
        każdy
        >
        > powinien mieć kartę cipową

To chyba kobiety, bo faceci to kartę ch....ą
        • Gość: ? Re: Karty pacjentów w przychodni IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.02.05, 21:33
          ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka