Dodaj do ulubionych

==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI RADOMSKIEJ

20.02.05, 19:56
Znow pytanie do gazety (w Radomiu):

dlaczego ani na stronie www.gazeta.pl/radom (ani w wydaniu papierowym co jest
grane) nie ma repertuaru zadnego kina spoza Radomia?

DLaczego jest tak, ze na gazecie kieleckiej
(serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,0,0,793980.html) i kazdego innego
miasta, na stronie Co jest grane (serwisy.gazeta.pl/cjg/0,0.html) i w
wydaniach papierowych innych miast mozna znalezc repertuary kin z regionu
(prosze zobaczyc rubryke: Kina z regionu!!!) a w Radomiu nie????

Z mojej pobieznej wiedzy wynika, ze poza Radomiem sa kina co najmniej w:
- Szydlowcu
- Lipsku
- Zwoleniu
- Pionkach (?)
- Grojcu

i byc moze jeszcze gdzies, tylko ze informacji takiej na stronie
gazeta.pl/radom nie idzie znalezc!!!

Ktos zagladajacy na strone Radomia moze sobie pomyslec, ze jest tu kulturalna
dziura!

Prosze zajrzec na gazeta.pl/kielce - sa repertuary do kin w Skarzysku,
Starachowicach, Ostrowcu, Wloszczowej, Pinczowie - i mozna do nich dotrzec z
glownej strony Co jest grane!

DLaczego my zawsze musimy wyrozniac sie na minus???

Czekam na odpowiedz - odpowiedz redakcji mile widziana - i mile widziana
reakcja redakcji w postaci zamieszczenia repertuarow!

A wszystkich innych forumowiczow zainteresowanych tematem zapraszam do
zadawania pytan tu na forum i wysylania listow na listy@radom.agora.pl

jdk
Obserwuj wątek
    • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 20.02.05, 19:58
      Jeszcze raz poprawne linki:

serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,0,0,793980.html
      oraz serwisy.gazeta.pl/cjg/0,0.html

Dla scislosci, na szkieletczyznie kina sa jeszcze w Busku Zdroju i
      Suchedniowie....
      • gladiator.ek Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 21.02.05, 01:15
        Czy naprawdę nie mozesz napisac "Kielecczyzna",tylko "szkieletczyzna" ?
        Domyślam się ,ze to przez niemoc i zazdrość ()radomską.Chyba nie chciałbyś żeby
        Kielczanie przekręcali nazwe Twojego Miasta,a wystarczy dodac tylko jedna
        literkę...:)
        Mimo wszystko pozdrawiam....
        • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 21.02.05, 08:47
          Gladiatorek - nie obruszaj sie! "Szkieletczyzna" to w tym kontekscie okreslenie
          wcale nie pejoratywne - czasem tak sie slyszy w odniesieniu
          do "kielecczyzny" :)))

Pozdrawiam pozytywnie w poniedzialkowy poranek! :)
          • gladiator.ek Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 21.02.05, 10:00
            To ja Ci powiem ,ze jak (w pociagu czy gdzies) gadałem z kims z Radomia to
            prawie każdy mówił ze to jest "Sradom"-a po godzinie 20.00 to już na bank:)
    • szymus Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 22.02.05, 09:54
      "Z mojej pobieznej wiedzy wynika, ze poza Radomiem sa kina co najmniej w:
      - Szydlowcu
      - Lipsku
      - Zwoleniu
      - Pionkach (?)
      - Grojcu"

Masz racje, Twoja wiedza jest pobiezna. Kina w tych miastach juz dawno nie
      dzialaja. Ostatnie padlo bodaj w Kozienicach. Poza tym nie wiem czy zauwazyles,
      ale z agorowego podzialu Polski wynika, ze Grojec nie podlega juz pod Radom...
      Pozdrawiam
      • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 22.02.05, 20:13
        Czy widzisz tam gdzies napisane "Kozienice", bo ja nie widze...

Czy chcesz sie zalozyc, ze kina w:

- Szydlowcu
        - Lipsku
        - Zwoleniu
        - Grojcu

dzialaja?

O co zaklad?

Czy wiesz, ze w Pionkach tez dziala kino, tyle ze okresowe?

Co do Grojca, to co mnie obchodzi, czy "z agorowego podzialu" wynika, ze
        podlega pod Warszawe. Sprawdz zreszta pod Warszawa
        (serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,0,0,793980.html ) czy znajdziesz tam
        Grojec. Powodzenia!

Nastepnym razem najpierw pomysl, a potem uderzaj.

P.S. A tak w ogole to z jakiej racji ten atak na mnie? Czy cos nie tak
        napisalem?
        • szymus Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 23.02.05, 10:57
          > Czy chcesz sie zalozyc, ze kina w:
          >
          > - Szydlowcu
          > - Lipsku
          > - Zwoleniu
          > - Grojcu
          >
          > dzialaja?

O kurcze, kino w Zwoleniu rzeczywiscie dziala, jestem w szoku, nie wiem jak
          jest w innych miastach, ale zwracam honor.
          A w kwestii Grojca - to on z agorowego punktu widzenia ma pecha takiego, ze tak
          naprawde to podpada pod Plock, a w rzeczywistosci, to wszyscy maja go gdzies.
          A co do tych malych miasteczek - to zaniedbanie wynika po pierwsze ze strategii
          Gazety - oni po prostu nie istnieja na prowincji, tam rzadzi Echo Dnia, oni
          odpuszczaja ten teren.
          Ale mysle ze powinnia to jednak robic, tyle, ze nie bez powodow radomski
          oddzial Gazety jest uwazany za najgorszy w calym kraju.
          Na pocieszenie moge tylko dodac, ze jesli szybko nie zapadnie decyzja o jego
          likwidacji to spodziewany jest desant nowego naczelnego. A wtedy moze sie cos
          zmienic...
          • Gość: sic3 Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI IP: 217.96.36.* 23.02.05, 12:22
            A skąd masz takie newsy? Toz to nikt z Agory takich wiadomości nawet na mękach
            na madejowym łożu nie powie...
            • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 24.02.05, 00:49
              O! Teraz "no i tak" stal sie sikiem (sic!) :)

Rozumiem, ze informacja o wymianie naczelnego i/lub likwidacji dodatku
              radomskiego bardzo Cie interesuje. Wcale sie nie dziwie :P
          • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 24.02.05, 00:48
            szymus: no - nareszcie piszesz do rzeczy! :)

Oto wlasnie chodzi - o indolencje polaczona z olewactwem ze strony radomskiej
            gazety.

Gdybym mieszkal w Lipsku, Zwoleniu, Przysusze czy Szydlowcu, nie kupowalbym za
            nic gazety radomskiej. Za to olewactwo wlasnie. Zreszta - pewnie sprzedaz jest
            tam i tak sladowa.

Ale z taka indolencja nalezy walczyc. Nie moja powinna to byc rola - tylko
            zwierzchnikow GwR. Ja moge co najwyzej wytykac bledy - zyczliwie - a jesli ktos
            zechce z tych uwag skorzystac, to jego sprawa.

Martwi mnie jedynie, ze jesli kiedys zlikwiduja radomski dodatek, to bedzie to
            rowniez strata dla miasta - a nie tylko dla dziennikarzy tej gazety...

Co do wymiany naczelnego, to moze to nie byc taki glupi pomysl - jesli nic
            innego nie skutkuje. Zrobiono tak kilka lat temu w Krakowie i efekt byl bardzo
            zadowalajacy. Wiadomo, ze Radom ma sie nijak do Krakowa - tym bardziej z punktu
            widzenia Agory. Ale moze przyjdzie kiedys i pora na Radom, jesli nic sie
            wczesniej nie poprawi od dolu.

Pozdrawiam!
            • Gość: no i tak Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI IP: 217.96.36.* 24.02.05, 09:06
              "Gdybym mieszkal w Lipsku, Zwoleniu, Przysusze czy Szydlowcu, nie kupowalbym za
              > nic gazety radomskiej.(...)"
              ...gdybyś mieszkał... jak sam słusznie zauważyłeś...a mieszkasz w którymś z
              tych miast? albo w Radomiu? a kupujesz radomskie wydanie?
              fajnie, że są ludzie, którzy się interesują tym, co się dzieje w Radomiu, ale
              doprawdy - powtarzam to i na tym i na innych forach,na których mam przyjemnośc
              pisywać - jesteśmy tu gośćmi... to nie jest socjalizm i gospodarka
              uspołeczniona, żeby zakład pracy był własnością robotników, każde forum jest
              czyjąś własnością i to gospodarz za nie odpowiada i najzwyczajniej w świecie
              także utrzymuje, prawda? zresztą sam najlepiej wiesz przecież...

"Ale z taka indolencja nalezy walczyc. Nie moja powinna to byc rola - tylko
              zwierzchnikow GwR. Ja moge co najwyzej wytykac bledy - zyczliwie - a jesli ktos
              zechce z tych uwag skorzystac, to jego sprawa."
              mam nadzieję, że nie doznam Twojej "życzliwości" - która dla mnie wygląda na
              czepianie się wszystkiego, co się tylko da i nie przyjmowanie żadnych
              argumentów, które nie są po Twojej myśli... czasami coś pochwalisz i wydaje Ci
              się chyba, że to bardzo ważne, że kogoś jdk pochwalił :-) uścisk ręki
              prezesa ...choć częsciej "życzliwie wytykasz"... taaaa...
              rozmawiajmy o konkretach, jdk, a nie o tym, co się komu wydaje, że byłoby
              dobre, albo nie...konkretna praca, konkretne dokonania, a nie wirtulane
              gdybania...
              "Oto wlasnie chodzi - indolencje polaczona z olewactwem ze strony radomskiej
              gazety" - wiesz, co, zastanawia mnie, czy chciałbyś, aby ktoś tak anonimowo bez
              odpowiedzialności na podstawie tylko jakiś kilku przesłanek oceniał Twoją
              pracę? Pomyśl...
              • szymus Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 24.02.05, 12:44
                "rozmawiajmy o konkretach, jdk, a nie o tym, co się komu wydaje, że byłoby
                dobre, albo nie...konkretna praca, konkretne dokonania, a nie wirtulane
                gdybania..."

Pozwole sobie wypowiedziec sie w imieniu jdk, chociaz on tez pewnie sie
                odgryzie.
                Chcesz zeby pisac o konkretach? To jest wlasnie konkret - w regionie dziala
                kilka kin, i ktos z gazety powinien obdzwonic je raz w tygodniu, zebrac
                repertuar na przyszly tydzien i wydrukowac to. Do zrobienia chocby praktykantem.
                To jest konkret.
                Piszesz też:
                wiesz, co, zastanawia mnie, czy chciałbyś, aby ktoś tak anonimowo bez
                >
                > odpowiedzialności na podstawie tylko jakiś kilku przesłanek oceniał Twoją
                > pracę? Pomyśl...
                Tu jest tylko jedna przeslanka: robienie slabej gazety...
                • Gość: no i tak Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI IP: 217.96.36.* 24.02.05, 12:59
                  taaaaaaaaa,nooooo...
                  w sumie macie rację...
                  a o konkretnej pracy to o czymś innym raczej było ;-)))
                • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 25.02.05, 00:27
                  Szymus - wielkie dzieki za ten tekst.

Super, ze nie tylko mnie wydaje sie, ze cos jest nie do konca tak.

Pozdrawiam i tak trzymaj!
              • jdk Do "no i taka" cz. 2 25.02.05, 00:25
                Ech, no i tak, no i co ja mam Ci teraz napisac?

Bedzie dlugo - i bolesnie.

Jesli nie jestes z gazety, to juz zupelnie nie rozumiem: piszesz jakbys byl(a) -
                i to na dodatek "swietszy/a od papieza".

Ale po kolei - sam prosiles/las, wiec prosze:

1. Na co dzien jestem w Warszawie, ale mieszkam w Radomiu: jestem tu
                zameldowany i co najmniej kilka razy w miesiacu w Radomiu jestem. Kupuje tez
                gazete papierowa: sam, jak jestem, a przy pomocy rodziny kilka razy w tygodniu.
                (Tylko co i rusz zastanawiam sie, po co to robie? Zwlaszcza jak porownam
                wydanie papierowe z wydaniem internetowym - w ktorym brakuje wielu tekstow?
                Albo wydanie radomskie z warszawskim?...)

I cos to wnosi?

2. Nie wydaje mi sie (i mam nadzieje, ze Ty tez nie piszesz tego powaznie), ze
                radomski admin jest wlascicielem radomskiego forum! Jesli juz, to jest nim
                Agora - i jestem bardzo ciekaw, czy podoba jej sie, co sie na radomskim forum
                dzieje. W jaki sposob traktowani (mowiac prosto: olewani) sa forumowicze.
                Patrzac szerzej: jak wyglada radomskie wydanie gazety.pl na tle innych
                dodatkow. Nie tylko moim zdaniem wypada marnie. Caly czas korci mnie zrobienie
                analizy, ktora by to wydatnie pokazala. Moze kogos zaciekawi? (Mam nadzieje
                zreszta, ze ktos w gazecie takie analizy robi.)

A mnie to boli - chocby z tego powodu, ze jest to dodatek _RADOMSKI_. Dla mnie
                znaczy to bardzo duzo, chocby to, ze mimo iz CALKOWICIE nie zgadzam sie z linia
                gazety, to uwazam (uwazalem?) GwR za najlepsza gazete lokalna. Tak na pewno
                bylo kiedys, ale od paru lat to jest pikowanie w kierunku dna... Nie miejsce tu
                na szersze wywody - moze bedzie kiedys inna okazja...

Dlatego wracajac do meritum: nie zgadzam sie z takimi regulami w stylu "nie bo
                nie" uprawianymi przez radomskiego admina. I zamierzam sie przekonac, kto ma
                racje.

3. O jakich argumentach w moim kierunku piszesz, ktorych rzekomo nie przyjmuje?
                Jakis konkretny przyklad?

A ze sie czepiam? Moze mam powody. Uwazam, ze nie robie tego bezpodstawnie. Czy
                Ty sie musisz obawiac mojej "zyczliwosci"? Sam/a ocen.

4. Co do mojej pracy (rozumiem, ze w "temacie" radomskim) nie bede sie
                wypowiadal, bo mi nie wypada. Wcale nie oceniam tego, co robie, jako czegos
                wielkiego, ale jednego nie moge sie wstydzic: mimo dosc ograniczonego czasu
                staram sie poswiecac go jak najwiecej sprawom radomskim. Czy mi to wychodzi, to
                nie mnie oceniac. (Tobie chyba tez nie, bo zakladam, ze sie nie znamy.)

5. Jeszcze raz o mojej pracy - tym razem zawodowej - bo jak rozumiem do tego
                tez "pijesz" dalej. Po pierwsze, moja praca zawodowa nie jest praca publiczna.
                Gdyby taka byla, z pelna konsekwencja poddalbym sie ocenie publicznej. Jako ze
                nie jest, jest oceniana przez moich przelozonych i wspolpracownikow. Nie wypada
                mi sie samemu oceniac, ale pozostaje mi miec nadzieje, ze oceniana jest dobrze.
                Moge to tylko zauwazyc w postaci promocji i/lub premii.

Mylisz sie ponadto (zyczliwie zaloze ze nie robisz tego specjalnie) piszac o
                krytyce "anonimowej". Mimo iz na forum wystepuje pod pseudonimem, to gazeta
                dostaje ode mnie od czasu do czasu listy jak najbardziej podpisane. Do tego kto
                chcial mnie poznac, ten mnie poznal. Ale nie o tym mowimy.

A teraz na koniec: nie chce byc zlosliwy wzgledem Ciebie, ale z Twojego
                powyzszego tekstu az traci mniejszymi i wiekszymi manipulacjami. Te nawiazania
                do socjalizmu, te zarzuty o rzekomo "anonimowa krytyke", te aluzje do "reki
                prezesa" - klasyka manipulacji. Niestety na niskim poziomie. Nie zamierzam
                stosowac takich chwytow w druga strone, wiec poprzestanmy na tym, ze Ty wiesz,
                ze ja wiem...

I tyle. Nie zamierzam wiecej pisac o sobie.

Moze Ty napiszesz cos o sobie? Np. dlaczego co i rusz zmieniasz nicki?

Dobranoc,
      • ck_forever Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 04.03.05, 10:35
        Ale musisz jdk przyznać, że Grójec tak niekoniecznie przyznaje się do zwiazków
        z ziemią radomską
        www.grojecmiasto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=13
    • redakcja_radom Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 04.03.05, 18:42
      Szanowni Państwo,
      przez niemal dwa tygodnie wątek Repertuary kin miast ziemi radomskiej
      interesuje głównie jdk czyli osobę, która go założyła. Również jdk jest jedyną
      osobą, która przysłała list w tej sprawie do redakcji mimo, że namawiał do tego
      innych internautów. Nawet na pytanie zamieszczone przez jdk na Forum Szydłowiec
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=22896&w=20817787&a=20817787odpowiedział jedynie inny aktywny uczestnik forum
      isoxazolidine.
      Informujemy, że aż tylu kin, o których informuje jdk, nie ma w regionie. Te
      które istnieją np. w Lipsku, Szydłowcu lub Zwoleniu grają sporadycznie (kilka
      seansów w miesiącu). Wyświetlają filmy najczęściej wtedy, gdy maja zamówienie
      zbiorowe np. ze szkół. Nawet zdaniem osób prowadzących kina, wszyscy
      zainteresowani w ich miejscowości wiedza co i kiedy będzie grane, dlatego nie
      przysyłali informacji o swoim repertuarze do naszej redakcji. Nie wierzą także,
      by ktoś przyjechał do nich na film z Warszawy lub Krakowa.
      Mimo, że informacja o tym co i kiedy jest grane np. w Zwoleniu, interesuje -
      jak z tego widać - głównie założyciela wątku, w miarę możliwości będziemy
      zamieszczać informacje o repertuarze, pod warunkiem, że osoby prowadzące
      kina (zgodnie z umową) będą nam na czas przysyłać terminarze.

Jednocześnie informujemy, że zamieszczanie pustych postów i spamów narusza
      regulamin FORUM i takie posty (wątki) będą kasowane.
      • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 05.03.05, 21:07
        Ta odpowiedz jest powalajaca...

Mysle, ze nie wymaga komentarza - wystarczy ja sobie przeczytac...

Moim zdaniem swiadczy o - delikatnie mowiac - niezrozumieniu roli gazety
        lokalnej.

Zastanawiam sie, jak odbierze taka wypowiedz ktos nadzorujacy lokalne dodatki
        gazety...

Jedyna pozytywna rzecz - jesli obietnica gazety zostanie spelniona - to ze
        kilka miast ziemi radomskiej bedzie widocznych w glownym katalogu serwisu "Co
        jest grane" oraz w serwisie regionalnym radomskim jako kina z regionu. Radom
        przestanie byc kulturalna pustynia w porownaniu chocby z Kielcami czy
        Rzeszowem...

P.S. A zamieszczone na koncu postu grozby - o kasowaniu postow rzekomo
        lamiacych regulamin - sa po prostu smieszne...
        • isoxazolidine Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 07.03.05, 11:30
          spójrz na to z innej strony: repertuary będą - przecież o to chodziło :)
          pozdrawiam!
      • jdk Do Redakcji 10.03.05, 16:11
        4 marca 2005 roku "redakcja_radom" napisala m.in.:

"(...)Informujemy, że aż tylu kin, o których informuje jdk, nie ma w regionie.
        (...)"

Otoz informuje, ze jest ich nawet jeszcze wiecej: nie tylko Zwolen, Lipsko i
        Szydlowiec, ale rowniez Przysucha! Do tego w Pionkach wprawdzie kina stalego w
        tej chwili nie ma, ale odbywaja sie w Miejskim Osrodku Kultury od czasu do
        czasu pokazy filmow. Gdybyscie Panstwo czesc czasu poswieconego na napisanie
        swojego zgryzliwego tekstu poswiecili na kilka telefonow, to wiedzielibyscie to
        rowniez...

"(...) Te
        które istnieją np. w Lipsku, Szydłowcu lub Zwoleniu grają sporadycznie (kilka
        seansów w miesiącu). Wyświetlają filmy najczęściej wtedy, gdy maja zamówienie
        zbiorowe np. ze szkół. (...)"

Nie jest to prawda. Wystarczy porozmawiac z prowadzacymi kina, zeby sie o tym
        przekonac. Poza tym jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby np. w Szydlowcu
        szkoly wybieraly sie do kina o godz. 18:00 albo w weekendy.

"(...) Nawet zdaniem osób prowadzących kina, wszyscy
        zainteresowani w ich miejscowości wiedza co i kiedy będzie grane, dlatego nie
        przysyłali informacji o swoim repertuarze do naszej redakcji. Nie wierzą także,
        by ktoś przyjechał do nich na film z Warszawy lub Krakowa. (...)"

Kolejna nieprawda - polaczona z manipulacja. Otoz zadalem sobie odrobine trudu
        i porozmawialem ze wszystkimi prowadzacymi kina:
        - kino w Zwoleniu przesyla repertuary OD ZAWSZE, do wszyskich mediow lokalnych,
        w tym do GwR
        - kino w Lipsku rowniez wysyla informacje m.in. do Slowa Ludu i Echa Dnia.
        Wysylalo taka informacje rowniez do GwR, ale poniewaz nigdy repertuar kina w
        Lipsku nie ukazal sie w GwR, przestali wysylac.
        - kino w Szydlowcu rowniez wysyla informacje do mediow lokalnych. Sporadycznie
        przesyla ja rowniez do GwR, ale z racji tego, ze repertuary kin nie ukazuja sie
        w GwR, nie robili tego regularnie.

Poza tym z Panstwa tekstu wynika, jakoby prowadzacy te kina nie byli
        zainteresowani dodatkowa promocja w postaci publikowania repertuarow, ale
        rowniez adresow i telefonow kin, w kolejnym pismie, czyli GwR. Na poczatku
        wydalo mi sie to dziwne, ale po rozmowie z prowadzacymi kina wiem, ze to nie
        prawda. Wszyscy moi rozmowcy byli bardzo zdziwieni taka informacja. (Szczegoly
        dot. tego z kim rozmawialem przeslalem p. red. nacz. mejlem.)

"(...) Mimo, że informacja o tym co i kiedy jest grane np. w Zwoleniu,
        interesuje -
        jak z tego widać - głównie założyciela wątku, w miarę możliwości będziemy
        zamieszczać informacje o repertuarze, pod warunkiem, że osoby prowadzące
        kina (zgodnie z umową) będą nam na czas przysyłać terminarze. (...)"

Mimo iz ide o zaklad, ze informacja ta interesuje nie tylko mnie, bede
        wdzieczny za zamieszczanie takich informacji.

Poki co mija tydzien od Panstwa deklaracji i repertuarow nie ma.

Prosze nie zwalac tego na prowadzacych kina, bo np. repertuar kina w Szydlowcu
        mozna zobaczyc na stronie internetowej www.kino.kawiarenka.pl Pozostale
        repertuary mozna w latwy sposob uzyskac od prowadzacych kina (prosze przejrzec
        faksy jakie docieraja do Panstwa np. ze Zwolenia)

"(...) Jednocześnie informujemy, że zamieszczanie pustych postów i spamów
        narusza
        regulamin FORUM i takie posty (wątki) będą kasowane. (...)"

No comments. Proponuje np. usuwac posty krytykujace redakcje, pisane duzymi
        literami (albo dla odmiany malymi literami), zawierajace bledy ortograficzne
        albo cos w podobnym guscie. Na pewno przyczyni sie to do zyskania Panstwu
        sympatii Czytelnikow i Forumowiczow.

A na koniec jeszcze: Nie wiem, skad ten Panstwa usilny opor, zeby repertuarow
        nie zamieszczac, ale prosze nie wprowadzac przy tym swoich Czytelnikow w blad.

Moze warto tez okazac troche szacunku dla Panstwa Czytelnikow z tych miast
        (chyba ze zakladacie, ze nikt tam GwR nie czyta - ale takie
        zalozenie/konstatacja bylaby chyba dosc smutna...)
        • Gość: Czytacz Re: Do jdk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:28
          Piszący "zalogowani" (są rozpoznawalni) muszą się liczyć z tym, że pisząc swoje
          opinie zawsze się komuś narażą, a to GW, albo MPK, albo MZDiK, albo komuś z
          jakiegoś urzędu itp. i wtedy jest nagonka, różne osoby z tych instytucji piszą
          pod różnymi nickami i się wyżywają, bo uważają, że oni tylko mają rację, raczej
          bronią swojej "nie mam racji".

Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałóści w bojach z radomską smutną rzeczywistością,
          bo ona musi się zmienić.
          • Gość: cesio Re: Do jdk IP: *.udn.pl 10.03.05, 17:34
            Ty zawsze masz przyziemne problemy.Ale Twoim problemem jest twój osobisty
            problem z samym sobą.
            • Gość: Czyt... Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:53
              Nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem, a do tego trzeba skończyć jakąś
              szkołę. Ucz się ucz, może będzie efekt.
        • isoxazolidine Re: Do Redakcji 11.03.05, 09:34
          mogę prosić by redakcja odpowiedziała na powyzszy, naszpikowany faktami post?
          łączę pozdrowienia
          'izotox'
    • jdk Pierwszy repertuar: Kino OSKAR w Lipsku 12.03.05, 14:04
      Mam w reku papierowe "Co jest grane" i z przyjemnoscia stwierdzam obecnosc
      jednego pozaradomskiego kina: jest repertuar kina Oskar w Lipsku! Czyli jednak
      da sie zrobic!

Rozumiem, ze pozostale kina maja przerwe? W Szydlowcu najblizsze seanse beda od
      18 marca. W Zwoleniu nie ma repertuaru w internecie, wiec nie mam mozliwosci
      sprawdzic. W Przysusze podobnie, warto by sprawdzic.

Przydalyby sie jeszcze tylko namiary na kina: telefon, adres itp.

I poprawka: w podpisie pod recenzjami filmow pod "Weselem" zamiast Lipska
      wlasnie jest Mega.
    • jdk Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 18.03.05, 20:20
      Minelo wlasnie dzieki Bogu kolejne 2 tygodnie, odkad GwR obiecala zamieszczac
      repertuary. I tylko 4 tygodni, odkad sprawa pojawila sie na tym forum.

I co?

I g...ucio! Jak ktos chce, moze zobaczyc tutaj:
      serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,948864.html?miasto=Radom
      Zero kin w regionie, zero regionu. Po co komu Szydlowiec, Zwolen, Lipsko czy
      Przysucha.

A jak wyglada w Kielcach? A tak:
      serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,948864.html?miasto=Kielce
      Dziekujemy Ci, gazeto...
      • isoxazolidine Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 19.03.05, 08:47
        to jak będzie w końcu z tymi repertuarami ???
        • arczi56 Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 20.03.05, 23:56
          Dziekuję za zainteresowanie naszymi repertuarami i informacjami nt naszych kin
          (piszę w imieniu wszystkich kin dookoła radomskich). W takiej sytuacji jaką
          zauważyliście mam zupełnie odmienny pomysł, tym bardziej że chociaż nie sprawia
          nam to wiekszego problemu jednak pociaga za sobą koszty (jakieś tam, z marnym
          efektem zresztą, piszę tu o podawaniu repertuaru do wszystkich lokalnych
          mediów). Całkowicie odmiennie ma sie sprawa z kinami radomskimi - one nawet nie
          biora pod uwage takich kosztów. Widząc jednak jak sie ma stosunek do naszych
          repertuarów przez GW proponuję aby stworzyć informator internetowy kin w byłym
          województwie, tym bardziej że chyba każdy większą lub mniejszą ma możliwość
          skorzystania z netu. Będzie to równiez szansa na reklamę w innym mediu jakim
          jest internet dla tych kin które nie mają pomysłu lub nie maja mozliwosci
          takiego zamieszczania informacji. Dlatego też apeluję do wszystkich kin w
          rejonie aby przysyłały do mnie swoje repertuary a ja będę je zamieszczał na
          stronie www kino.kawiarenka.pl. Adres jest o tyle uniwersalny, że dla
          wszystkich kin będzie pasował. Napewno bedzie to jakieś rozwiązanie dla naszych
          kin. Obiecuję dostosować stronę do potrzeb danego kina i dla każdego z nich
          utworzyć osobną witrynę w domenie.
          Z mojego doswiadczenia wynika ze jest to najprostrzy sposób informowania dla
          miasta (ze skutecznoscią bywa różnie), ale zobzczcie na którąkolwiek stronę
          miasta nie wejdziecie tam starałem się umieścić link w widocznym miejscu.
          Pozdrawiam prowadzący kino w Szydłowcu
          • arczi56 Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 20.03.05, 23:58
            A właśnie - kontakt przez moją stronkę www.kino.kawiarenka.pl
            • isoxazolidine Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 21.03.05, 11:00
              moze wymienimy sie linkami ?
              • arczi56 Re: ==>>> REPERTUARY KIN MIAST ZIEMI 21.03.05, 22:06
                nie ma sprawy
    • jdk Pojawil sie Szydlowiec!! Czekamy na reszte... 21.03.05, 23:27
      Szydlowiec juz jest - brawo! Zajelo ponad miesiac, ale lepiej pozno niz wcale...

Efekty mozna obejrzec tu: serwisy.gazeta.pl/cjg/0,30896,0,0,793980.html

lub tu: serwisy.gazeta.pl/cjg/0,0.html

(Swoja droga ciekawe czemu Starachowice, Slups i Sedziszow nie sa wylistowane
      alfabetycznie na glownej stronie Co jest grane, ale mniejsza z tym.)

Czekamy na pozostale kina regionu:
      - Lipsko
      - Zwolen
      - Przysuche
      • isoxazolidine Re: Pojawil sie Szydlowiec!! Czekamy na reszte... 22.03.05, 15:38
        rozumiem ze GWR przyjęła strategie etapowa: kolejne kina w miare opracowywania sa dolaczane do spisu repertuarów. mysle ze to lepszy pomysl niz pozostawienie ludzi w niepewnosci az do czasu kiedy wszystkie beda gotowe. slowem - sluszna koncepcja realizacji slusznej idei.
        jak wspomnial 'jdk' - czekamy z niecierpliwoscia na reszte :))
        • jdk Szydlowiec zniknal, jest Lipsko. Dalej czekamy... 28.03.05, 23:12
          To jest ciekawa strategia.

Wlasnie pojawilo sie Lipsko (po przerwie), ale - zniknal Szydlowiec! Za kare?
          Za zbyt ostre wypowiedzi arczi56? Hmm...

Przy okazji: jeszcze pare tygodni temu kino w Lipsku nazywalo sie chyba Oskar -
          a dzis juz tylko "Kino Lipsko".

Poza tym adres i numer telefonu jest nastepujacy: Lipskie Centrum Kultury: ul.
          Rynek 2, 27-300 Lipsko, tel.: 048 3780131

Mozna znalezc tutaj: www.lipsko.home.pl/lipsko_ks.htm

Czekamy teraz na Zwolen, Przysuche - no i z powrotem Szydlowiec.
          • isoxazolidine Re: Szydlowiec zniknal, jest Lipsko. Dalej czekam 30.03.05, 12:01
            nie wiem jak jest z Iłżą ....
            kiedyś było tam kino

no i na pewno jest w Grójcu
    • isoxazolidine jest PRZYSUCHA ... 30.03.05, 12:16
      wlasnie zagladalem. nie ma ani szydlowca ani lipska. za to jest przysucha ....

???!!
      • jdk Re: jest PRZYSUCHA ... 30.03.05, 20:59
        Super! Czyli okazuje sie, ze w Przysusze jest kino! Brawo za
        spostrzegawczosc! ;)

Czyli za tydzien powinien pojawic sie w koncu Zwolen ;)

A na powaznie: najwazniejsze, ze repertuary w koncu sie pojawiaja i ze region
        radomski bedzie mial swoje miejsce na stronie "Co jest grane" gazety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka