ianostaw 25.02.05, 20:15 chory kraj, złodzieje rządzą, a cioty w mundurach udaja że pracują, nic tylko uciekać za siedem gór i siedem rzek, gorzej jak tam bedzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.internet.radom.pl 25.02.05, 20:21 Przypadek znajomego ( Radom ) włamanie do mieszkania. Sąsiad zawiadamia policję ci przyjezdają i zatrzymują sprawców. Na komisariacie policjant mówi do okradzionych może by państwo nie zgłaszali włamania !!!!! Ludzie gdzie my mieszkamy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ianostaw Re: W sklepie każdy robi co chce 25.02.05, 20:24 jutro się wybiorę do tych delikatesów, może jeszcze ta czekolada tam leży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LR Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.sympatico.ca 25.02.05, 23:34 Pan policjant musial by popracowac, a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrem Strażnikom należy sie nagroda - zwolnienie!!! IP: 193.111.144.* 26.02.05, 23:18 To już totalny absurd, jesli zdarzenie przebiegało tak jak opisano to strażnicy kwalifikują sie do zwolnienia, bo żyją z podatkow mieszkańców i ich interesów maja bronić w ramach obowiązującego porzadku prawnego. W czasach komuny kiedyś milicjant przekonywał mnie, że złodziej który kradł mi koła w samochodzie nie zrobił nic złego, bo ich nie ukradł skutecznie. Ale kładłem to na karb głupiej milicji komunistycznej, widac że ta mentalność jeszcze przetrwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:54 do chwili podejścia do kasy klient ma prawo mieć przy sobie zakupy( w rece, kieszeni, siatce, torebce lub koszyku - jak mu wygodnie. Prawo złamie wychodząc ze sklepu unikając zapłaty. Może zjeść w sklepie, ale powinien za to zapłacić. Z praktyki znam, choć to nieliczne przypadki, klientów przynoszacych do kasy puste opakowanie po waflach lub puszkę po napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Re: W sklepie każdy robi co chce IP: 193.111.144.* 26.02.05, 00:16 Dzisiaj w Biedronce na Paderewskiego koleś płacąc za swoje zakupy zaczął przekładać moje zakupy do swojego koszyka... Myślał chyba, że się nikt nie zorientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bluto Re: W sklepie każdy robi co chce 26.02.05, 08:44 Dzięki Bogu to były czekolady, nie portfel. Widziałem kiedyś taką sytuację... Niebiescy olali faceta, który próbował zgłosić że widzi kradzież, w przeciwieństwie do złodziei. Zgroza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.130.udn.pl 26.02.05, 09:50 czy nie czas już zastanowić się za co płaci się tym nierobom w mundurach. proszę zobaczyć Ich jacy sa twardzi do starszych kobiet handlujących pietruszką , ogolonych omijają z daleka. to jest temat dla generała - prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: W sklepie każdy robi co chce IP: 193.111.144.* 26.02.05, 10:00 Straż Miejska w takim wykonaniu jak obecnie nie jest nikomu potrzebna.To jaskrawy przykład marnotrawienia pieniędzy i ludzkiej energii.Teraz prezydent kupił im nowy samochód więc będą mieli czym jeżdzić na grzyby, bo do włamań rozbojów i itp. to raczej nie.A jeśli już przyjadą to napewno po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog strażnicy miejscy TO ZWYKŁE PALANTY I CIOTY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:10 ... NADAJĄ SIĘ TYLKO DO TEGO, ABY W SZEŚCIU DOGONIĆ I OKRĄŻYĆ BABCIĘ HANDLUJĄCĄ PIETRUSZKĄ W MIEJSCU NIEDOZWOLONYM. MOŻE BY TAK WZIĘLI SIĘ DO ROBOTY I PRZYPATRZYLI SIĘ "KIEROWCOM" PARKUJĄCYM NA RONDZIE PRZY KOŚCIELE GARNIZONOWYM ORAZ PRZY TPSA NA PL. KONSTYTUCJI POD ZNAKIEM ZAKAZU ZATRZYMYWANIA SIĘ. ALE ONI MAJĄ TO W DUPIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.udn.pl 26.02.05, 19:16 Teraz będą mieli nowe zajęcie oprócz ganiania bab z pietruszką.Patrz artykuł wczesniej. Będą szukać osób rozlepiajacych plakaty, szczególnie tych z małych ogłoszeń co podają swoje namiary.Będą mieli ich dane i nie musza się kłopotać naszym bezpieczeństwem bo to nie bedzie już ich broszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.udn.pl 26.02.05, 23:36 Ich miejsce jest na cmentarzu bo tam jest największe złodziejstwo. Wszystkie metalowe ozdoby, krzyże , łańcuchy itp są wyrywane i kradzione. Może tu niech siedzą. Sukcesy mają murowane. Wystarczy się za grobem schować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Straż miejska powinna być zlikwidowana IP: 193.111.144.* 26.02.05, 23:37 ponieważ jest to grupa ludzi, która korzysta z dużych uprawnień nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności. Wszyscy strażnicy robotę w tej formacji mają "załatwioną" przez układy. Straż miejska stanowi jedynie wydatek budżetowy dla miasta i uciążliwość dla mieszkańców. Jako banda tchórzy nie są w stanie przeciwstawić się chuliganowi najmniejszego nawet formatu. Za to bardzo odważnie potrafią przeganiać i karać starsze kobiety na targowisku, potrafią nakładać mandaty na kierowców słabszych samochodów. Są wrzodem do wycięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V-1 Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.udn.pl 27.02.05, 16:08 Dwa tygodnie temu około południa widziałem taką samą reakcję policjanta i strażnika miejskiego.Obaj stali na rogu Focha i Kilińskiego.Przez oznakowane przejście przechodziło dwoje staruszków. Nagle od strony UM nadjechał z dużą szybkością samochód,a w nim czwórka młodzieniaszków.Kierowca samochodu zahamował z piskiem opon.Przy czym.Staruszków obrzucił wulgarnymi słowami.Widzieli to i słyszeli dwaj strażnicy porządku publicznego.Policjant istrażnik miejski. Jaka była ich reakcja? Odwrócili się tyłem i dalej opowiadali sobie pewnie wczorajsze wrażenia.Daję słowo honoru.Gdyby to był wieczór.Obaj dostali by ode mnie wycisk.Nie znoszę chamstwa i złodziejstwa.To co obaj reprezentują to chamstwo i okradanie nas - podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rookie Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:29 Logicznym, panie komendancie, wydaje się, że pańscy ludzie sąopłacani przez złodziei. Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oh! Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.02.05, 18:24 Daj spokój Panu komendantowi - on na spotaniu z dyrektorami szkół razem z Wolskim KAZALI dyrektorom wieszać w sklepach monopolowych plakaty zapobiegające rozwojowi alkoholizmu. Jeden tylko z dyrektorów się sprzeciwił, to Kiraga o mało nie wybuchł jak rozgrzana puszka, a Wolski srogo na faceta patrzył, że aż hej - pewnie wymyślał jak go udu...ć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: W sklepie każdy robi co chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:59 Kupmy wreszcie straży miejskiej ten fotoradar (może zbiórka do skarbonek)to dopiero będą sukcesy, wszystkich którzy przekroczą prędkość o 4km karać mandatem, będzie bezpiecznie jak nigdy dotąd, a że na chodnikach już nie, nie ma fotoradarów na pieszych a szkoda. Bezpieczeństwo to podstawa;) Odpowiedz Link Zgłoś