Dodaj do ulubionych

Radomska dyskusja nad projektem NPR

11.03.05, 21:50
Czytam te relacje z przygnebieniem...

Na 219 wnioskow tylko niecale 10% z regionu radomskiego, z czego 1 z
Radomia... Zenada... Sami nie wykorzystujemy szans, ktore sa dostepne.
Zamiast miec gotowe programy, np. rewitalizacji centrum miasta, budowy
obwodnic Radomia, remontow ulic, inwestycji w kulture (Muzeum Sztuki
Wspolczesnej), renowacje parkow, inwestycje w nauke, sport, turystyke,
przyciaganie inwestycji, komunikacje miejska, kolej - i teraz czerpac
garsciami z dostepnych funduszy my - nic nie robimy.

I jeszcze postawa naszych (?) wladz: prezydEnta - wyszedl ze spotkania. A
gdzie Banasiewicz? - w ogole nie przyszedl. Nita - specjalista od lotniska i
elektrocieplowni zostal sam. A coz on jest w stanie zalatwic?... :((((

Noz sie w kieszeni otwiera, serce sie kraja...

I tym samym E77 bedziemy miec tylko dlatego, ze ktos nam zbuduje (bo Kielcom,
Tarnobrzegowi i Krakowowi tez na tym zalezy), kolej moze tez - z tych samych
powodow. A droge S-12 - pewnie predzej Kielce wylobbuja budowe w polu drogi S-
46... O lotnisku mozemy zapomniec, o innych sprawach tez...

Ech, Radom to szczesliwe miasto. Mlekiem i miodem plynace, dostatne i bogate.
Nic nie potrzebuje, zadnej pomocy z zewnatrz, zadnych funduszy. Moze
wspanialomyslnie jeszcze doplaci innym miastom do ich inwestyji, np. Kielcom
do tramwaju? Ech...

A jak to robi chociazby Plock? MOzna poczytac tutaj:
miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,2586015.html i tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=21346689&v=2&s=0

P.S. Dobrze ze tym razem redakcja GwR w ogole raczyla napisac o tym
spotkaniu - nie uznala je widac za nieistotne i nic nie wnoszace (jak
spotkanie w Kielcach 9 marca w sprawie modernizacji linii kolejowej Warszawa-
Krakow - zobacz tutaj: miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,2593032.html
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.03.05, 21:58
      "Niestety, nie bardzo było komu na zarzuty odpowiedzieć. Początek był
      obiecujący, bo stawił się zarówno prezydent Zdzisław Marcinkowski i jego
      zastępca Józef Nita. Po chwili tego pierwszego już nie było" - cytuje Gazeta.

Przyszedł pokazać się tylko na czas kręcenia przez prezydencką telewizję
      migawki dla masy (ciemnej). TV Dami ma już ogromne doświadczenie w lizaniu im
      dup więc nie będzie miała najmniejszego problemu z wylizaniem całości. A tak na
      poważnie kolejny raz oakzało się że oni udają że rządzą nie mając jakiejkolwiek
      koncepcji rozwoju miasta!!! Udają niemalże wszystko!
      Tylko pobieranie ogromnej z naszych podatków kasy jest prawdziwe!!!
      • jdk Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 11.03.05, 22:06
        Moze radomskie media podejma dyskusje w tym temacie?

Niewiele jest chyba spraw wazniejszych dla bytu Radomia w perspektywie wielu
        lat niz strategiczne inwestycje, w tym realizowane w ramach Narodowego Planu
        ROzwoju...
        • Gość: GregorY Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.radom.pl 11.03.05, 22:27
          wiesz co JDK? to jest Sabotaż!! to zachowanie powinno być karane sądem
          wojskowym albo policyjnym. Rozstrzelać to mało - to tylko potwierdza moje
          przypuszczenia że Banasiewicz to ignorant najwyższych lotów a Marcinkowski
          (dlaczego ja to nazwisko piszę z dużej litery do cholery???) zwykły pozer.
          Wotum nieufności dla tych figurantów i wyjazd do smoły i wytarzać w pierzu.
          Człowiek główkuje, opracowuje plany, czyta analizy i zastanawia sie co robić
          żeby było inaczej - a "głowy" tego nieszczęsnego miasta leją na to obojętnym
          moczem.
          Nosz Ku---wa!!!!! Zaraz mnie rozniesie.....
          Napisz do mnie na priva bo mnie coś trafi.
          • Gość: szybka osa Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.infoplus.com.pl 14.03.05, 14:35
            ŚWIĘTE słowa.
            A media radomskie, założę się, nie zauważą problemu. Polikwidować lokalne
            pseudodzienniki i przynajmniej na tym polu sprawa będzie oczywista.
    • Gość: pelo Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.03.05, 22:20
      jdk zgadzam się z Tobą w 100%. Jak powstaną drogi dzięki zabiegom Kielc i
      innych to u nas Dami pokaże uśmiechnięty krzywy pysk jak kłamie mówiąc, że mamy
      TO dzięki ogromnym zabiegom naszych włodarzy. A swoją drogą gdzie oni byli, co
      było wówczas w Radomiu ważniejsze, że wyszli z tak ważnej konferencji? Może
      Gazeta ich o to zapyta? Teraz, kiedy dzięki ich staraniom wywalili Tyczyńskiego
      nie ma chętnego do zadawania trudnych i niewygodnych pytań, że nie wspomnę o
      prezydenckiej telewizji Dami.
      • Gość: :) Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.com / *.com 11.03.05, 23:08
        Nie no prezyden miasta obiecywał nam inwestorów z zagranicy których do tej pory
        nie widać Banasiewicz przypisuje sobie wszystko jako jego zasługa hmmmm
        modernizacja Żeromskiego miał byc w 2005 roku i co i nic chwalą sie projektami -
        realizacja ich ma pochodzić z pieniędzy uunijnych ale jakos te projekty odpadają
        a ktoś za to bierze sporą kasę a mozę tak lepiej by było studentowi zlecić za
        1000 zł a nie nierobom z UM !! Włodarze tego miasta są śmieszni i największymi
        nierobami XXIw. tylko kasa misiu kasa !!
        • Gość: giersz Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 11.03.05, 23:21
          S K A N D A L !!!
    • Gość: DUO Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 11.03.05, 23:26
      Jak ten Jabłoński taki światły to czemu nie pomoże swemu rodzinnemu miastu?
      • Gość: Amos Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.nfz.gov.pl / *.crowley.pl 14.03.05, 09:53
        Pomagał gdy był w Radomiu. Pisał projekty, zwyciężał,pozyskiwał fundusze dla
        regionu radomskiego - ale go prawicowi koledzy wywalili z miasta. Radomski
        zaścianek pozbył się z miasta wielu dobrych fachowców - są w Warszawie,
        pomagają innym powiatom i czekają na byle jaki wniosek, inicjatywę z Radomia.
        Bo tu jest ich rodzina, przyjaciółki...Jak z totolotkiem: nie wygrasz, jeśli
        nie wyślesz kuponu.
        Radom - pionier udziału w programach unijnych! Tak, to już przed laty
        powstawały i zwyciężały radomskie projekty. Wybudowano za nie Instytut
        Technologii Eksploatacji, wiele szkół zorganizowało zagraniczną wymianę, tu
        były pierwsze szkolenia o programach unijnych (skorzystał z tego radomski
        teren - przysuski autor był za granicą z ARION-em), tu zorganizowane są są
        wszystkie spotkania. Tylko od lat nikt z radomskiego magistratu nie wysiedział
        do końca szkolenia; nikt z magistratu nie zapytał uczestnika szkoleń, co może
        zrobić dla miasta; nikt z magistratu nie zatrzymał autora sprawdzonych
        projektów w naszym mieście; nikt nie wyszedł poza magistrackie opłotki. Co jest
        w tym budynku na Kilińskiego? Dlaczego tam ludzie tracą szybko rozum i instynkt
        samozachowawczy ( ci,którzy mieli)? To jest Fenomen i Fatum.
    • Gość: Levis Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 06:59
      To nie Jabłoński a mizieliński. Księgarz Jabłoński ma teraz jakąś niezłą fuchę
      za kilkannaście tysięcy. Partyjni koledzy z SLD wymyslili mu jakieś stanowisko
      dyrektora. Nie ważne. Ważna jest kasa jaką się pobiera! A Radom? Ma on to
      miasto w mocnym poważu tak jak i wszyscy z SLD i postkomuny!
      • Gość: WJJ Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 08:18
        Dzięki za taką ocenę mojej pracy. Ręce opadają jak się słyszy takie opinie.
        Ludzi nie powinno się dzielić na czerwonych, zielonych, czarnych,
        niebieskich... Ludzi powinno się o oceniać po tym, co robią. W Warszawie
        pracuje wielu radomiaków. Chcą pomagać regionowi, ale ich propozycje, sugestie
        to jak bicie głową w przysłowiowy mur. Utarło się tam powiedzenie, ze Radom
        tylko żąda, nie daje nic z siebie. Wojewoda Leszek Mizielinski inspiruje,
        pomaga, sugeruje, apeluje... A co słyszy: chcemy Uniwersytet, lotnisko, centrum
        logistyczne i wiele innych rzeczy, na co potrzeba... 300 Milionów zł (tak
        wyliczyła Rada Miasta). Skąd na to pieniądze? Żaden wniosek o finansowanie ze
        środków UE, złożony przez samorządy tego regionu nie dotyczył tych
        przedsięwzięć. Chętnie spotkam się z Tobą i innymi by podyskutować o problemach
        miasta regionu i jak moim zdaniem można je rozwiązać. Może GW zorganizuje taką
        dyskusje z mieszkańcami?
        Pozdrawiam
        • Gość: wkurzony Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 10:05
          Chyba wypada sie zgodzic z WJJ. Nie wiem kim jestes, ale gadaz dobrze. NIKT
          Radomiowi nie zrobi dobrze na sile - juz nawet nie bez inicjatywy ze strony
          miasta, ale przy oporze i blokowaniu roznych inicjatyw (vide Muzeum Sztuki
          Wspolczesnej).

Ale jestem wkurzony!!!
    • Gość: j23 Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 08:39
      Jeżeli coś przeinaczyłem panie Wojtku to przepraszam. Ja myślę podobnie. Choć
      mam właśne poglądy polityczne to uważam że dla dobra miasta nie wolno ich
      uzewnętrzniać a rozmawiać i dogadywać się trzeba z każdym kto mysli podobnie i
      szuka interesików dla siebie. Skąd wzięła się moja taka niechęć do SLD? Bo to
      głównie przez SLD nie mamy w Radomiu lotniska!!! Za rządów prawicowych w
      mieście została przygotowana cała koncepcja i kiedy rządy objęła SLD trochę się
      zatrwożyłem. Ale, wbrew niektórym malkontentom również prawicowym, rząd Jerzego
      Buzka a w szczególności ówczesny minister obrony Komorowski byli bardzo
      pozytywnie nastawieni do tego pomysłu. Duża tu zasługa zakulisowych zabiegów
      senatora Maszkiewicza i całego Związku Solidarność. Niestety zabrakło miesiąca
      do złożenia podpisu. Kiedy wszystko było już na dobrej drodze, kiedy
      najważniejsze dokumenty były przygotowane rządy objęła SLD. Na pierwszy rzut
      oka układ wydawał się wręcz idealny. Rząd centralny SLD, rządy w mieście SLD.
      Ale to właśnie rządy SLD zniweczyły pracę wszystkich w tym mieście!!! NSzIIRP
      (Największy Szkodnik II Rzeczpospolitej Polskiej) niejaki Miller na siłę
      wszystkie inwestycje kierował do Łodzi. U nas nie znalazł się żaden silny
      towarzysz żeby przeciwstawić się takim praktykom tylko posłusznie podnosili
      łapki jak psy Pawłowa. Gdzie wówczas był Wikiński, Grabowska, Nałęcz, Gołąbek?
      Gdzie był Karaś, który kłaniał się Millerowi wpół jak chłop pańszczyźniany
      kiedy zobaczył swego pana!? To są fakty. I tego SLD, a w szczególności
      poszczególnym nazwiskom bo teraz zmieniają nazwy ugrupowań, nigdy nie zapomnę!!!
    • Gość: j23 Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 08:41
      "... i NIE szuka interesików dla siebie".
      Tak powinno brzmieć. Przepraszam za oczywistą literówkę.
      • Gość: j23 Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 08:44
        I znowu błąd. Oczywiście III RP. Podchodzę do sprawy zbyt emocjonalnie bo
        lotnisko to była naprawdę ogromna sznasa dla Radomia a pośpiech i emocje nie są
        dobrymi doradcami!!!
        • Gość: WJJ Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:02
          Panie i Panowie! Spotkajmy się. Jak z tych wypowiedzi widać łączy nas wiele, a
          przede wszystkim miasto. Ale Radom bez regionu nie wiele zdziała. Sprawa
          lotniska... To są moim zdaniem rozbudzone przez polityków nadzieje. Wszyscy
          chcą wygrać wybory. W tej sprawie moja uwaga: jaki to może być lotnisko gdy pas
          startowy jest w kierunku największego osiedla w mieście. Już w latach 70
          mieszkańcy protestowali w tej sprawie.
          Ponawiam moja propozycje. SPOTKAJMY się.
          WJJ
          • Gość: maja Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 09:39
            przepraszam, kto to jest WJJ, który się chce spotkać?
            Jestem zwyczajna mieszkanka tego miasta i nie zanosi sie, że go opuszczę.
            Przeraża mnie jednak, że tak wiele młodych, zdolnych ludzi opuszcza nasze
            miasto i nie zamierza wracać. Nie dziwi mnie to, nie widzą tu perspektywy dla
            siebie. Przecież my cofamy się. Musimy cos zrobić!!!!! Zwyczajnie dla siebie,
            dla naszych dzieci. I nie mysleć o podziałach politycznych, tylko o naszym
            miescie teraz i w przyszłości.
            • Gość: WJJ Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:41
              WJJ to ja - Wojciech Jabłonski
              • Gość: maja Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 09:44
                to znam, z czasów turystyki...
                • Gość: WJJ Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:49
                  Pozdrawiam Cię Maju.
          • jdk Do WJJ i j23 12.03.05, 13:19
            WJJ i j23 - pomysl spotkania uwazam za bardzo dobry. Prosze o kontakt ze mna na
            adres jdk@gazeta.pl

Moze razem cos uda sie zdzialac.

Pozdrawiam,

P.S. Wszystkich innych chetnych do zrobienia czegos dla miasta zapraszam
            rowniez do kontaktu
          • isoxazolidine Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 14.03.05, 09:55
            Region Radomski to całość. to idea ktora od poczatku przyswieca twórcom serwisu
            Nasz Region

jesli chcesz pomoc - prosze o kontakt na priva.
            co do spotkania - chetnie :))

pozdr
    • Gość: Tomek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:33
      I jak w tym mieście mam być się lepiej skoro wlodarze naszego miasta wykazują
      tak nikle zainteresowanie Narodowym Programem Rozwoju.To wlasnie teraz jest
      czas na spoleczne dyskusje i propozycje to dzis decydujemy jak bedziemy zyc w
      ciagu kolejnych 5- 7 lat. To dzis decydujemy o losach naszego miasta i regionu.
      Jak widac nie wszyscy zdaja sobie ze znaczenia tego dokumentu i powagi sytuacji
      skoro przedstawiciele miasta wychodza na samym poczatku spotkania. I o czym to
      swiadczy? Wypada tez zapytac czym zatem zajmuja sie ludzie odpowiedzialni za
      fundusze strukturalne w Radomiu, skoro na 219 wniosków przechodzi tylko 1. Czym
      zajmuje sie sztab doktorantów A.Banasiewicza?
    • Gość: pr Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 09:55
      Działania naszych włodarzy prowadzą do zniszczenia Radomia
    • Gość: dls Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 10:46
      Sytuacja dojrzała do ogłoszenia referendum w sprawie zmiany prezydenta, ale jak
      wskazują doświadczenia innych miast, szanse powodzenia są nikłe. Ci cwaniacy
      będą sobie napychać kieszenie jeszcze przez prawie dwa lata. Miasto powinno
      mieć programy na 2007-2013. Oni przez rok nie są w stanie tego zrobić. Kto
      powinien ustrzec nas przed katastrofą?

• Gość: Makler009 Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:49
      j23 bardzo mądra wypowiedź ale odbiegłeś trochę od tematu.Tu chodzi o
      teraźniejszość!Na tak ważnym spotkaniu gdzie rozgrywa się rozwój naszego miasta
      na najbliższe 10, 15 lat nie było najważniejszych głów tego miasta a w
      szczególności nadprezydenta, szeryfa wszystkich miejskich spółek - stanowiska,
      które stworzył specjalnie dla siebie bo nawet za Włodarczyka czegoś takiego nie
      było - Banasiewicza!!!Toż to jest nie tylko chore ale przede wszystkim
      destrukcyjne i szkodliwe dla miasta!!!Al4e czy ktoś za to beknie?NIGDY bo mamy
      chory układ w państwie!Ktoś, kto rozporządza majątkiem całego miasta
      praktycznie nie zostaje rozliczony i za nic nie odpowiada pobierając przy tym
      wynagrodzenie kilkunastotysięczne (mówię tylko o oficjalnym tzn. urzędowym).
      • Gość: Zapalniczka Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: 193.111.144.* 12.03.05, 12:04
        Najgorsze w tym wszystkim jest to, że rządzący potrafią myśleć w kategoriach
        swojej kadencji. Nikt nie zastanawia się co będzie za lat 10 czy 20. Jest to
        jedna z przyczyn złego stanu rzeczy w mieście i regjonie.Tak się przecież
        dzieje od wielu lat, a straconego czasu nie da się odzyskać. Radom nigdy
        nie miał szczęścia do władz.......
    • Gość: j23 Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 16:32

Uważam, że nie odbiegłem od tematu.Chcialem tylko pokazać w jaki sposób
      zaprzepaszczono sznsę na powstanie lotniska.Co do obecności, a raczej
      nieobecności, dwóch głównodowodzących czyli Marcinkowskiego i Banasiewicza
      używając słowa skandal byłoby za mało.Żeby zmienić takie postepowanie w
      przyszłości. nie tylko u nas. należy wprowadzić 2 pomysły od czasu do czasu
      przewijające się w mediach:
      1) Wybory jednomandatowe do Rady Miasta (chodzi o to aby postawić na
      autentycznych lokalnych społeczników, których głównym "grzechem" jest to, że
      nie należą do żadnych partii i ugrupowań),
      2) Ograniczenie progu ważności referendum w sprawie odwołania prrezydenyta do
      np 15%.

Tylko czy komuś na tym zależy?
    • Gość: doktorek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.05, 17:51
      Po co jakieś pieniądze z Unii. Można wyburzyć parę zabytkowych kamienic i
      obwieścić sukces rewitalizacji.
      • foxal Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 12.03.05, 18:21
        jdk,

Na tych stronach w ubieglym roku jeden z uczestnikow - kibic -zglosil
        propozycje, aby ludzie zglaszali projekty do realizacji na przyszlosc, to
        czytelnicy forum "olali" ten pomysl i propozycje, na zasadzie, ze i tak nic sie
        nie da zrobic.

Wniosek, to nie prominentne wladze miasta, tylko mieszkancy olewaja swoje
        sprawy, przyzwyczajeni, ze wszystko ktos za nich zrobi i to jeszcze z cudzej
        kieszeni.

Mysle, ze Radomianie musza spojrzec najpierw w lustro, zeby zobaczyc kto to im
        to wszystko psuje, a potem puknac sie do glowy po rozum - jesli jeszcze znajda
        wlasna glowe - to jest ta okraga czesc przyczepiona do ramion a ie ta w
        spodniach.
      • Gość: as Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 12.03.05, 18:31
        Miarka się przelała. Jedyne wyjście to niech docipią do końca roku, a później
        nie zatwierdzić budżetu i nie udzielić absolutorium prezydentowi. Wtedy będzie
        szansa na dobre opracowania. Test dla polityków, którzy nie chcą zarobić na
        wilczy bilet w wyborach.
        • gladiator.ek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 13.03.05, 00:14
          jak mam być szczery to jak zaczynałem szarżowac na forum radomskim to myślałem
          ze to narzekanie na władze Radomia to zwykłe malkontenctwo.po tym jak chca
          wyburzyć starówke to juz czułem ze jednak jest cos nie tak--przecież Stanisłąw
          Lem by nie wymyslił nawet czegos takiego.taki model przerabiała Legnica.Nadal
          jest bardzio ładnym miastem ,ale stare kamieniczki w imię nowoczesnosci
          zastapiono bloczkami---spaskudziło to starsznie centrrum.teraz po tym spotkaniu
          to już miarka się przebrała---przeciez to kpina---zeby tylko jeden projekt
          unijny przeszedł.A sparwie dróg i linii do warszawy nic.A ta ucieczka?????
          sam sie wstydze ,zę jestem tego samego gatunku co Wasze władze.Ale tez nie
          wierze w szanse odwołania ich--popatrzcie na podobne referenda w Gorzowie czy
          Piotrkowie
          Powodzenia,i róbcie coś-----niedługo przez nich to bedzie można sie o radomiu
          dowiedziec jedynie z wykopalisk archeologicznych
          I teraz nie smieje jako Scyzor,tylko jestem totalnie zażenowany taka postawa
          władz!
          • jdk Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 13.03.05, 00:19
            Kurcze - oczom nie wierze: gladiatorek rzecznikiem interesu Radomia?? ;))

A na powaznie: to masz niestety mnostwo racji...

W odwolanie wladz nie wierze, bo ludziom nie bedzie chcialo sie ruszyc d... do
            urny referendalnej.

A szanse na kolejne wladze? Poki co czarno widze. Wiele osob jest
            zindoktrynowanych propaganda sukcesu (tak, tak!!) w wykonaniu radomskich wladz
            przy uzyciu radomskich mediow. Jesli nie ruszasz sie specjalnie poza Radom,
            jesli nie widzisz, jak w innych miastach dzieje sie lepiej, jesli jeszcze przy
            tym niespecjalnie mocny jestes z myslenia - to latwo poddac sie takiej
            propagandzie.

Ale trzeba probowac.
            • gladiator.ek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 13.03.05, 00:27
              Cieszy mnie jak wszystkie miasta się rozwijaja,zawsze jak gdzieś jade to szukam
              czegoś co można by zaaplikowac w "moim idealnym ,wyśnionym grodzie"--co jest
              gdzie dobre.Pzrejeżdzałem przez radom rok temu samochodem--to orocz łądnej E-77
              za rondem z tymi sławetnymi plakatami (super asfalt) to radom wydawał mi sie
              taki jak Łodź,czyli małe miasto duzych rozmiarów.Jeżdżwe duzo po Polsce--z
              duzych miast nie mam zaliczonych Krosna i Białej Podlaskiej i Jastrzebia zdroju-
              --to radom jest strasznie mizerny.Sama myśl o wyburzaniu starówek jest
              horrorem,a ta indolencja radomia(przez jego władze) mnie poraza---nie wazne czy
              to bedzie radom ,Kielce czy Pcim Dolny ---denerwuje mnie coś takiego,
              • gladiator.ek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 13.03.05, 00:40
                A jak zaorają Radom to z kim ja będę polemizowac? :)))))
                • gladiator.ek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 13.03.05, 00:45
                  Gdyby przy takich włądzach Radom należał do Kielc to wynieslibyśmy Wam nawet
                  kosze na smieci:))) Pewnie Wasi Wodzowie nawet by tego nie zauwazyli,tylko
                  pochowali sie w swoich budach:))))
                  • Gość: ius lex Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.komtech.com.pl 14.03.05, 09:24
                    coż napisać.......skandal...... zdrada......
                    co zrobić? moze na poczatek zoerganizujmy spotkanie z Panem Jabłońskim? moze
                    sami w ramach klubu zacznijmy lobbować na rezcz Radomia, to znaczy juz
                    lobbujemy i to z sukcesami, ale moze wskoczmy na wyzszy poziom, na poziom Pana
                    Jabłońskiego i innych radomian mogących cos zrobic na salonach politycznych?
                    Zróbmy coś bo rzeczywiście chociaż nie chcę to w wieku 40 lat będę musiał
                    przeprowadzić się do Zwolenia lub Przysuchy bo tam maja zamiar stawiać na
                    rozwój. Jeszcze raz podkreślam potrzebna jest zmiana pokoleniowa aby tych
                    ignorantów demagogów wywalic na zbity pysk. Popieram każdą inicjatywę, która
                    bedzie miala na celu zmianę tego stanu rzeczy. Nie wypychajmy sie w ideologie
                    lewicową czy prawicową....... a działać mogę i z Kielcami żaden problem, mnie
                    uprzedzenia nie obchodzą, dopuszczam zrdrowa rywalizację. Chociaż mamy czasem
                    rozbierzne interesy, pomysł przeprowadzenia 12 przez Kielce z pominięciem
                    Radomia i porozumienie prezydentów miast (Wrocław, Lublin, Kielc i...Piotkowa
                    chyba..o czym wyborca nie raczyla napisać, a konkurencja napisala)uważam za
                    przyklad ze taka współpraca nie jest zawsze możliwa.
                    P.s. jak przeczytałem o tej inicjatywie Kilec to pomyślałem ze to niemożliwe
                    ale dziś skutecznie mi przypomniano że ta wladza radomska moze wszystko
                    spieprzyć
                    • isoxazolidine Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 14.03.05, 09:59
                      GRADNDA!!!

19 wnioskow i to w drugorzednych sprawach. kompletnie niewykorzystana pula na
                      tereny zdegradowane (w Radomiu takowych dostatek)....

a na to wszystko nakladaja sie ostatnie hiobowe wiesci o trasie WZ ktora moze
                      ominac Radom i linii Radom-Deblin ktora moze byc zlikwidowana.
                      • Gość: szybka osa Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.infoplus.com.pl 14.03.05, 14:50
                        Należałoby kogoś z plecami, media, apolitycznych przyciągnąć na swoją stronę,
                        tak by marcinkowski omo zaczął się zastanawiać nad tym co robi. Nie wiem jak i
                        kogo, ale siłą to go się ze stołka nie wywali. Jedynie co to konsekwentna
                        polityka mediów, niekoniecznie lokalnych, (artykuł o pracy i osiągnięciach
                        prezydenta zagrożonego wysokim bezrobociem i maramem miasta gdzieś na łamach
                        Rzeczpospolitej, polityki czy wprost, jakiś reportaż w Interwencjach itp.)i
                        rzetelne, lojalne uczciwe przedstawienie tego co te władze poczyniają. Dobrym
                        pomysłem byłyby, jak tu już było poruszone,spotkania grupy osób kompetentnych i
                        zainteresowanych forumowiczów dajmy na to raz w miesiącu, w jakiejś kawiarni ,
                        z dyskusją i próbą znalezienia złotego środka dla dobra tego zasłużonego miast
                        i jego mieszkańców. Dobrze by było gdyby takie relacje znalazły się gdzieś na
                        płatnej czy bezpłatnej stronce gazety.
                        Tylko bez polityki...bo już ręce i spodnie opadają na widok i dziłanie tych
                        władz.
                        Dużo już było o naszym kochanym prezydenciku, ale wszystko dokładnie jest bez
                        zmian, jeśli nie gorzej.
                        • Gość: ius lex Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.komtech.com.pl 14.03.05, 16:16
                          Popieram w 100%,od dawna o tym piszę na forum. Zapraszam na strone Nasz Region
                          i nalink klubu Radomianina Pozytywanie Zakręconego
                        • Gość: Rybak Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.03.05, 18:07
                          Masz wiele racji ale kto to zrobi?Telewizja Dami, która jest kłamliwa i obłudna
                          jak kiedyś telewizja publiczna preferująca jedyną słuszną drogę?Myślałem, że w
                          wolnej Polsce takie sytuacje już się nie przydarzą ale zmieniły się czasy i
                          metody.Już się nie zmusza a KUPUJE poprostu jak prostytutkę, której płaci się
                          za usługi.
    • Gość: jurek Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:40
      A u nas będzie lepiej,bo juz teraz dbają o to by krzywda Kielcom sie nie stała:
      14.03.2005 r. [www.um.kielce.pl]

Konsultacja "Wstępnego projektu Narodowego Planu Rozwoju 2007 - 2013"
      poświęcona zagadnieniom metropolizacji i urbanizacji województwa
      świętokrzyskiego odbywa się dziś w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzkim (sala nr
      12 "Okrąglak"). Prezydent Kielc, Wojciech Lubawski przedstawił szanse i
      zagrożenia dla rozwoju miasta, wynikające z proponowanych zapisów NPR 2007 -
      2013 (prezentacja). Konferencja zorganizowana została wspólnie przez wojewodę
      świętokrzyskiego, marszałka województwa i prezydenta Kielc, a do udziału
      zaproszono m.in. przedstawicieli Ministerstwa Gospodarki i Pracy,
      parlamentarzystów świętokrzyskich, radnych Sejmiku Województwa i Rady Miejskiej
      w Kielcach, starostów, prezydentów, burmistrzów oraz wójtów z regionu
      świętokrzyskiego. Narodowy Plan Rozwoju na lata 2007 - 2013, którego ostateczna
      wersja ma zostać zatwierdzona przez rząd do końca 2005 r., jest podstawowym
      dokumentem programującym rozwój gospodarczy, społeczny i przestrzenny kraju,
      wskazującym jednocześnie priorytety wydatkowania środków Unii Europejskiej,
      dostępnych dla samorządów od roku 2007.
      • Gość: szybka osa Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.infoplus.com.pl 15.03.05, 09:04
        No i zapadła dłuuuga cisza....
        • Gość: ius lex Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.komtech.com.pl 15.03.05, 09:35
          Zorganizujmy spotkanie z Jabłońskim. Poza tym czy znacie ludzi którzy sa z
          Radomia z ktorymi mozna stworzyć prawdziwe lobby na rzecz Radomia. Tylko jak
          napisała Szybka Osa żadnej polityki, lobbing z lewa i prawa na rzecz Radomia.
          • Gość: Kibic Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR IP: *.udn.pl 15.03.05, 14:25
            Czy nasi notable nie uznali,ze nie warto dyskutowac z przedstawicielami wladzy
            bo oni ja straca za pare miesiecy.Nowa miotla nowe plany,wizje i
            koncepcje,obecni na trawke i plany do archiwum. Towarzysz Wojciech Jablonski
            dopiero co dyrektorowal w Urzedzie Woj.Pracy del.w Radomiu ul.Mokra dopiero co
            zdjety,troche posiedzial na zapleczu juz Dyrektor w UW w W-wie.Jak przeczytalem
            w prasie jak zbesztal miejscowych notabli to az mi bylo ich szkoda.Jednak z
            Komitetow i do Komitetow PZPR miernot nie brali,teraz sie
            przekonalem.Gospodarka rynkowa dla nich to pestka,fundusze unijne tym bardziej
            tak sie trzeba ustawiac i byc orlem inaczej tylko fruwac nad
            Radomiem .Zobaczymy po wyborach gdzie ten orzel wyladuje ale chyba znowu swoj
            handelek lub przedstawiciel w Brukseli.Za dyskusja jestem,tylko nie malujcie
            ludziom oczu,ze wszystko od nich zalezy rzadzi lewica a Radom jest
            postrzegany jako nie nasz dlatego w te przepowiednie,ze wszyscy chca pomoc
            tylko my nie chcemy to brednie bez pokrycia.
            • jdk Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 28.03.05, 23:15
              Dwa tygodnie minely, cisza zapadla.

Jakies konkrety?
              • isoxazolidine Re: Radomska dyskusja nad projektem NPR 30.03.05, 12:00
                ???????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka