Dodaj do ulubionych

Facet na szpilkach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:52
Gratuluje PR'u glamurowi.
Ale kilka lat temu jedna biegaczka nie dostała samochodu , ponieważ pan
korzeniowski stwierdził że samochód był dla gwiazdy, zawodowej biegaczki,
która jednak nie przyjechała...więc od tego czasu ten pan korzeniowski może
mi się przespacerować sportowo w kierunku moich wgłębień.
Obserwuj wątek
    • Gość: noname Kulki = problem IP: *.chello.pl 28.06.07, 00:19
      Jawna dyskryminacja i szowinizm jak się ma kulki, to już w szpilkach nie można wygrać!!!
      • Gość: kier01 Re: Kulki = problem IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 14:02
        Tak to jest jak konkursy sa ustawiane, szczegolnie te z duzymi nagrodami i
        organizowane przez malych ludzi. To im nie przeszkadza liczy sie tylko kasa.
        Jak widac korupcja jest powszechna, nawet w zabawie.
        Bylem na iprezie firmy z czolowki producenta IT, w konkursie byla jedna nagroda
        15 tys zl. Organizator wylosowal goscia z pierwszego rzedu nie pokazujac
        zgromadzonym wizytowki.
        Pozostal niesmak i domysly, choc dalsz zabawa byla ok.
        Przy naszych zlych doswiadczeniach, badzmy przejzysci ORGANIZATORZY.
        • Gość: Pelissa Re: Kulki = problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:07
          Hehe, Toschiba - zgaduję:-) Też byłam
          • Gość: kk Glamour moze jeszcze sie pokazac IP: *.host.net 28.06.07, 14:41
            Gdybym byl organizatorem, zasugerowalbym zwycezcy wytypowanie beneficjentow i w
            ten sposob wilk bylby syty a owca cala - facet wyszedlby na dobroczynce, a
            Glamour tez by zyskal medialnie. Nie byloby odbierania nagrody, kwasu z
            niedokladnym regulaminem itp itd.
            • tetlian Re: Glamour moze jeszcze sie pokazac 28.06.07, 17:40
              Niektórzy to mają pomysły :)
              • karl Nie daj sie , walcz o nagrodę dla dzieci ... 29.06.07, 02:01
                to paranoja, facet wygrał , a komuś to sie nie spodobało.
                Nie daj sie idz do sądu. Walcz dla tych dzieci jak nie chcesz juz tych pieniedzy.
                • Gość: 4 aniołek Re: Nie daj sie , walcz o nagrodę dla dzieci ... IP: 217.153.134.* 29.06.07, 09:18
                  Już widzę jak rozdaje te pieniądze...
            • Gość: Zed za pozno! IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:25
              On i tak chciał rozdac te nagrode.
      • Gość: miszmasz Re: Energia J-A-D-R-O-W-A... IP: *.nyc.res.rr.com 29.06.07, 03:58
        Nie dostal nagrody bo okazalo sie, ze to facet i uzyl energi JADROWEJ...
        Powinien przeprowadzic "atak" z jej uzyciem... na co bardziej niekompetentne
        organizatorki...
    • Gość: salama ejkum Re: Facet na szpilkach IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 00:36
      Gdyby facet traktował to całe przedsięwzięcie tak poważnie, jak jego
      organizatorzy, powinien iść do sądu. Dostałby pieniądze z nagrody i
      odszkodowanie za dyskryminację płciową, której zabrania Konstytucja RP. Bardzo
      jestem ciekaw, jaka by była afera, gdyby ktoś urządził imprezę rozrywkową (bo
      zawodami sportowymi nie można tego nazwać) np. tylko dla błękitnookich blond
      Polaków, tylko dla Żydów z pejsami (ale tylko takimi, które mają min. 7 cm),
      albo - co gorsza - tylko dla mężczyzn! To się nazywa seksizm proszę Państwa.
      • Gość: poly Złamał regulamin IP: 80.50.201.* 28.06.07, 14:33
        Gość ewidentnie złamał regulamin konkursu podając _nieprawdziwe_ dane podczas
        rejestracji. No, chyba że na drugie imię ma Agnieszka... No więc, prawie mu się
        udało, a w sumie chciałbym, żeby dostał tę kasę.
        • rmaciej1983 Jan Maria Rokita 28.06.07, 15:35
          Szkoda, że gość nie nazywa się Jan Maria Rokita :D.
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Ale się porobiło... :-))) 28.06.07, 20:34
            Ale jaja.
            Gdy organizowano ten bieg na szpilkach, to niektórzy mówili, że taki wyścig
            uwłacza kobiecie.
            A na koniec i tak wygrał facet.
            :-)))
            • rmaciej1983 Bo facetowi już nie uwłacza :D 28.06.07, 22:12

• Gość: NIE Re: Złamał regulamin IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:30
          Wtedy nie dopusciłyby go do konkursu... To pewne. Głupie kobiety.
          Chciały wydać 10 tysi na poprawę wizerunku szmatlawca, a tylko na tym straca...
      • Gość: gosc Korniszon Re: Facet na szpilkach IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 18:43
        I pojdzie i..wygra, bo powinien, skoro kretyni z G nie przwidzieli takiej
        opcji. Co im za roznica komu dadza kase, skoro G. przez to sie reklamuje. Kto
        to g...o czyta nota bene?
        • pako19 Powinni wziąć bardziej kobiecego faceta,btw 28.06.07, 19:17
          myślę,że mimo charakteryzacji, od razu widać, czy ktoś jest kobietą,czy
          facetem.To widać na pierwszy rzut oka, tą nienaturalność
          -------------------------------------------------
          www.allegro.pl/show_item.php?item=209189081
          poezja

www.allegro.pl/show_item.php?item=210132719 zachęta do filozofii
        • rlnd Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 23:24
          A notabene generalnie wystepuje razem, Panie Purysto Jezykowy.
      • Gość: Baba Re: Facet na szpilkach IP: 83.168.106.* 28.06.07, 19:59
        Nie złamał regulaminu. Powinien walczyć!
      • Gość: aka ad. imprezy tylko dla mezczyzn IP: 128.61.146.* 29.06.07, 01:39
        > jaka by była afera, gdyby ktoś urządził imprezę rozrywkową (bo
        > zawodami sportowymi nie można tego nazwać) np. tylko dla błękitnookich blond
        > Polaków, tylko dla Żydów z pejsami (ale tylko takimi, które mają min. 7 cm),
        > albo - co gorsza - tylko dla mężczyzn! To się nazywa seksizm proszę Państwa

No sorry, ale jest mnostwo imprez sportowych, w ktorych moga brac udzial tylko
        mezczyzni... Seksizm jest po prostu tak powszechny, ze go nie zauwazamy.
        Chocby w pilce noznej - FIFA zdyskwalifikuje druzyne, ktora dopusci do gry
        kobiete. Ja wiem - tradycja, reguly etc., ale skoro tylko dla mezczyzn, to tez
        mozna to nazwac dyskryminacja i seksizmem :).
        Poza tym jest mnostwo imprez typu "zjazd Krystyn", na ktore jak wiadomo
        Czeslawa sie nie zaprasza. I nikt z tego afer nie robi.
        Wcale bym sie zreszta nie zdziwila, gdyby byla gdzies impreza tylko dla
        Zydow z pejsami > Xcm :)
        • rmaciej1983 Re: ad. imprezy tylko dla mezczyzn 29.06.07, 09:24
          Gość portalu: aka napisał(a):

> No sorry, ale jest mnostwo imprez sportowych, w ktorych moga brac udzial tylko
          > mezczyzni... Seksizm jest po prostu tak powszechny, ze go nie zauwazamy.
          > Chocby w pilce noznej - FIFA zdyskwalifikuje druzyne, ktora dopusci do gry
          > kobiete. Ja wiem - tradycja, reguly etc., ale skoro tylko dla mezczyzn, to tez
          > mozna to nazwac dyskryminacja i seksizmem :).
          > Poza tym jest mnostwo imprez typu "zjazd Krystyn", na ktore jak wiadomo
          > Czeslawa sie nie zaprasza. I nikt z tego afer nie robi.
          > Wcale bym sie zreszta nie zdziwila, gdyby byla gdzies impreza tylko dla
          > Zydow z pejsami > Xcm :)

Przecież jest piłka nożna kobieca. A że cieszy się mniejszą popularnością, to
          co na to poradzić? Nawet jest boks kobiecy!
          Wymień choć jedną imprezę, w której mogą brać udział TYLKO mężczyźni. Albo
          wymień choć jeden lokal, do którego wstęp mają TYLKO mężczyźni. Bo ja ci bez
          trudu mogę wymienić taki lokal TYLKO dla kobiet - kino na obcasach.
      • Gość: Zed Re: Facet na szpilkach IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:28
        Afera to byłaby wtedy jakby w biegu wygrała baba, i jej zabranoby wygraną.
        Feministki chyba by sie posr.aly. A dyskryminacja w tą stronę jest
        akceptowalna... SKANDAL!
    • Gość: Nagroda Nagroda NaleZY Sie!! IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 01:35
      wygrales to, wiec domagaj sie nagrody!! Jezeli w regulaminie nie zakazuje sie facetom brac udzialu, to jest to wygrana nagroda!
      • Gość: Lukasz Re: Nagroda NaleZY Sie!! IP: 62.233.238.* 28.06.07, 08:15
        Domagaj się nagrody !! Pomysł z dziewczynkami z domów dziecka bardzo mi się
        podoba, zawsze takie pieniądze są przeznaczane na jedzenie itp., wiem, że to
        priorytet, ale fajnie by było gdyby mogły sobie kupić jakieś modne ubranie -
        zawsze to taki promyk normalności. Myślę też, że wspaniały piar z glamura mógłby
        podnieść swoje notowania załatwiając z jakąś firmą odzieżową specjalne warunki
        takiego zakupu. Jeszcze raz: DOMAGAJ SIĘ NAGRODY !! :)
        • Gość: mateusz a Re: Nagroda NaleZY Sie!! IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 23:12
          Niestety mają na niego haka - posłużył się dowodem osobistym siostry. Mogą go za
          to wsadzić...
    • Gość: Adam Facet na szpilkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:32
      IDŹ DO SĄDU! IDŹ DO SĄDU!! IDŹ DO SĄDU!!! IDŹ DO SĄDU!!!! IDŹ DO SĄDU!!!!!
      • Gość: pawelec Re: Facet na szpilkach IP: 217.153.123.* 28.06.07, 09:07
        Idź do sądu dział PR Glamur powinien zrobić wszystko aby wyciszyć sprawę i nie
        robić sobie anty-reklamy i załatwić sprawę polubownie, z nagrodą dla Ciebie jak
        i drugiej zwyciężczyni oraz dziewczynek z domu dziecka.

Trzymam Kciuki
        • Gość: satyr Re: Facet na szpilkach IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:35
          Tak byloby w normalnej gazecie. W babskim szmatlawcu nie ma na tyle
          rozgarnietych ludzi...
      • jochi Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 09:09
        To ja jeszcze raz powtórzę - gdyby kolega z podium powiedział, że jest facetem,
        a nagrodę chce przekazać dla Domu Dziecka, to Glamour by się nie wycofało - nie
        wypadałoby. A gadanie po fakcie, że "chciało się", pozostanie tylko gadaniem.
        • rlnd Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 11:58
          A ja odpowiem - obojetnym jest na co kolega przeznaczy nagrode i obojetnym jest
          czy sie przyznal czy nie.
          W regulaminie biegu nie ma wzmianki na temat plci - ergo startowac moga tez
          mezczyzni.
          Sprawa nadaje sie do sadu.
          • Gość: gosc Korniszon Re: Facet na szpilkach IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 18:47
            Nie obojetnym jest, ale OBOJETNE jest. Dlaczego nie zostaliscie wlasciwie
            uczeni. To o was - wyksztalciuchy. Tacy wyksztalceni - inaczej. Nie pisz
            nieprawidlowo dobrze? To do kogos, kto pisal: " Nie obojetnym jest".
            • Gość: troophel Re: Facet na szpilkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:47
              Poprawnie pisze się "wykształceni", a nie "wyksztalceni" ty niedokształcony pseudowykształciuchu!
            • rlnd Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 23:23
              Dobrze, nie bede pisal. Aby zas przyczepic sie do purysty jezykowego, proponuje
              pytania konczyc znakiem "?" - latwiej bedzie zrozumiec o co chodzi.
              Ciekaw tez jestem, czy rownie silnie zwalcza Wacpan nieuzywanie dopelniacza ?

PS. A za wyksztalciucha dziekuje. W dzisiejszych czasach to komplement.
      • Gość: mysha Re: Facet na szpilkach IP: *.chello.pl 28.06.07, 09:09
        Idz do psychiatry:P A tak serio -pobiegłeś dla żartów ok? Tyle, że o tych
        domach dzieckach i szczytnych celach zacząłeś opowiadac dopiero jak wyszło, że
        byłeś przebranym facetem. sorry, tani chwyt pod publikę.
        Generalnie robienie zawodów dla kobiet nie jest żadną dyskryminacją, bo zwykle
        w zawodach sporotwych istnieje podział na kategorię damską i męską.
        A dziennikarzom Wyborczej gratuluję wykorzystania okazji by dokopać
        konkurencji. Bo rozumiem że wyborcza by nagrodę dała facetowi, który sobie
        obszedł regulamin.
        • Gość: rybitwa Re: Facet na szpilkach IP: 193.0.102.* 28.06.07, 10:11
          . Bo rozumiem że wyborcza by nagrodę dała facetowi, który sobie
          > obszedł regulamin.

Jak obszedl? w regulaminie nie bylo mowy o plci zawodnikow/ek, a tylko o
          szpilkach, a wiec atrybutach stereotypowo laczonych z jedna plcia. nie czytam
          glamour, ale zdawalo mi sie, ze to bardziej "postepowe" pismo
        • Gość: Myslacy Re: Facet na szpilkach IP: 204.59.154.* 28.06.07, 11:29
          Powiedzmy to wprost: prawnik ktory pisal regulamin biegu (bo nie posadzam
          Glamour o amatorszczyzne w ktorej regulamin pisze nieprawnik) nie przylozyl sie
          do pracy albo mial slaby dzien. Skoro w regulaminie nie bylo wskazania
          ograniczen co do plci (ktorych byc nie moze), a facet spelnil wszystkie
          kryteria powinien dostac nagrode, a jesli jej nie dostanie powienien pojsc do
          sadu- i ja wygrac. Faktycznie zazwyczaj jest podzial na klase biegaczy meskich
          i damskich- ale w tym biegu go nie bylo, tak jak nie ma w wielu maratonach i
          innych zawodach. A skoro nie byl zdefiniowany to jakiekolwiek jego nalozenie po
          fakcie jest spoznione :-P
          Idealnie jesli by faktycznie przekazal kase na dom dziecka ale nawet jesli nie
          to jego sprawa co z nia zrobi- spelnil wszystkie wymogi konkursu i go
          bezdyskusyjnie wygral.
          A to jak zachowal sie organizator to zenada i swiadczy tez niezle o jakosci pr
          pisemka.
          Mam nadzieje, ze jednak pojdzie do sadu- kasa nie jest b. duza, ale tak dla
          zasady
          • rmaciej1983 To może ja też pójdę? 28.06.07, 12:47
            Mnie nawet nie dopuścili do biegu, a on przynajmniej miał zabawę. Toż ja też
            mogę ich zaskarżyć.
            • Gość: wsw Re: To może ja też pójdę? IP: *.chello.pl 28.06.07, 13:48
              ja bym tak zrobił.
              Zostałeś zdyskryminowany
            • Gość: gosc Ring Re: To może ja też pójdę? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 18:53
              Zaskarz, za ....niedopuszczenie! Wygrasz. Ja Ci to mowie.
        • Gość: gosc - Miastekoo Re: Facet na szpilkach IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 18:51
          Regulamin NIE PRZEWIDZIAL!!!! Moze powinien? Odczep sie od "GAZETY",
          chociaz ...wiadomo. Najlepsza jest ta od strajku w Warszawie - chciala byc
          radna z SLD - i nie wyszlo.Potem tez z jakiegos g...a i tez nie wyszlo. Jarek
          K - ma racje - panie pielegniarki /mlode/ sa zmanipulowane przez SLD. To nie
          zmienia faktu, ze mala zarabiaja, tylko dlaczego nie rozlozyly miasteczka za
          KWASA,CIMOSZKE??
    • Gość: tinek Re: Facet na szpilkach IP: *.120.225.195.static.bait.pl 28.06.07, 09:09
      Ot i babska filozofia glamoura: dyskryminować kobietę - be, dyskryminować faceta
      - cacy.
    • Gość: Ace Idź do sądu chłopie IP: *.wsip.com.pl 28.06.07, 10:46
      Lepsze pieniądze dla dzieci z domu dziecka niż wydane na ciuchy jakiejś panny...
    • rrosemary jestem feministka, ale tu popieram tego faceta 28.06.07, 11:41
      to seksizm i dyskryminacja!! powinien dostać nagrodę. Glamur nie zachowało się
      glamur.wstyd!! A jakby kobieta wygrala jakiś bieg z drewnianym balem na plecach
      organizowanym przez gazete dla panów to gdyby nie dostała nagrody byłby wielki
      skandal. Za samo podejście tego pana to sprawy powinien dostać nagrodę, za
      poczucie humoru, zachowanie z klasą i oczywiście umiejętność biegu w szpilkach.
      • Gość: PKB_Riser Re: jestem feministka, ale tu popieram tego facet IP: 62.148.94.* 28.06.07, 11:53
        To będąc feministką z zasady należy nie zgadzać się z mężczyznami?
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: jestem feministka, ale tu popieram tego facet 28.06.07, 20:31

Właśnie będąc feministką TRZEBA popierać tego faceta!

Toż to klasyczna dyskryminacja ze względu na płeć. Chłopak nie powinien się na
          to godzić. Ale on jak sądzę odpuści, bo w mniemaniu facetów to jest poniżej
          godności mężczyzny wykłócać się z babami o pieniądze za bieg na szpilkach...

Ale cyrk, tak w ogóle. Świat robi się coraz ciekawszy... :-)))
          • rmaciej1983 Maskulinizm 28.06.07, 22:17
            anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> ...bo w mniemaniu facetów to jest poniżej
            > godności mężczyzny wykłócać się z babami o pieniądze za bieg na szpilkach...
            >
            > Ale cyrk, tak w ogóle. Świat robi się coraz ciekawszy... :-)))
            >

Ale poniżej poziomu mojej godności to nie jest :D. Tyle że na forum prawniczym
            napisano mi, że prawdopodobnie przegram i jeszcze będę musiał płacić za
            proces :D.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Maskulinizm!!!!! 29.06.07, 08:32
              rmaciej1983, jesteś moim odkryciem! Napiszę o twoim blogu na moim blogu!
              • rmaciej1983 Re: Maskulinizm!!!!! 29.06.07, 09:26
                anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> rmaciej1983, jesteś moim odkryciem! Napiszę o twoim blogu na moim blogu!

Och, dziękuję. Tylko niestety mam tego blooga zablokowanego. Będę musiał
                założyć nowy.
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Maskulinizm!!!!! 29.06.07, 11:55
                  Za wulgaryzmy ci zablokowali?
                  • rmaciej1983 Re: Maskulinizm!!!!! 29.06.07, 12:10
                    Nie. Wysłałem za dużo na raz emaili. Na wp nie można tak robić.
                    • Gość: Boloos Czy wszyscy przeczytali? Na WP są kiepskie blogi! IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:43
                      Zmien dostawce usług na lepszego od Wirtualnej Polski!!!
    • Gość: Pipek Re: Facet na szpilkach IP: *.chello.pl 28.06.07, 11:44
      Dziwię się, że zwycięzca nie walczy o swoją słusznie wygraną nagrodę.
      Na allegro jak się ktoś potknie z ceną i nie chce za 1zł oddać wylicytowanego
      towaru, to ląduje w sądzie.
      Skoro bogate pismo ustaliło regulamin, którego warunki zwycięzca spełnił i
      został prócz tego przed biegiem do niego zakwalifikowany po sprawdzeniu
      szpilek, to powinien nagrodę dostać w majestacie prawa i tyle.
      • Gość: Antyglamur Glamour = dziady!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 28.06.07, 12:28
        A to dziady w tym piśmie. Za 10 tys robić sobie taką antyreklamę? Łachy jakieś
        głupie.
        • Gość: Baba Przecież to kobiety! IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:45
          A o kobietach nie wolno mówić w tak wulgarny sposób
    • Gość: Czytelnik Facet na szpilkach IP: *.ipartners.pl 28.06.07, 12:26
      Do autorki artykulu:
      rzetelność dziennikarska wymaga zebrania wyjaśnień ze strony organizatorów.
      Wtedy informacja byłaby pełniejsza i ciekawsza. A w ten sposób widzimy sprawę
      bez wyjaśnienia intencji organizatora. Osobiście jestem ciekaw, jak probowaliby
      wytłumaczyć sie z podjętej decyzji.
      • Gość: wsw Re: Facet na szpilkach IP: *.chello.pl 28.06.07, 13:55
        Pozostaje tylko domyślać się, że dziennikarz wybiórczej działając w dobrej
        wierze, poprosił glamour o komentarz, ale go nie otrzymał o czym nie napomknął w
        artykule (lub napomknął, ale napomknięcie zniknęło po korekcie stylistycznej lub
        w DTP).
      • Gość: Zed Re: Facet na szpilkach IP: 217.116.98.* 29.06.07, 16:50
        Bardzo proszę, oto proba wyjasnienia tej debilnej decyzji. Całość pod adresem

www.glamour.pl/glamour2/index.jsp?place=Lead12&news_cat_id=119&news_id=680&layout=4&forum_id=233&page=text

"Wyścig wygrała Agnieszka Brzostowska, która – dopiero przy odbieraniu nagrody –
        okazała się być mężczyzną ucharakteryzowanym na kobietę, posługującym się
        dowodem osobistym swojej siostry. „Agnieszka” wystartowała w biegu dla żartu,
        nie spodziewając się wygranej." UWAGA, TERAZ NAJLEPSZE:
        "W trosce o zachowanie kobiecego charakteru biegu Komisja wyścigu podjęła
        decyzję o dyskwalifikacji niedoszłego beneficjenta zakupów w stylu „glamour”.
        Nagrody przyznano paniom, które jako kolejne ukończyły wyścig"

Chyba jakikolwiek komentarz jest zbedny. Czysty seksizm i dyskryminacja ze
        względu na płeć!
    • lilith76 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 12:30
      Skoro my kobiety walczymy o równe traktowanie, to wypadałoby także innych traktować równo. W regulaminie nic nie bylo o płci uczestników biegu, a tekst, że to się rozumie samo przez się (szpilki=kobieta) są żenujące.
    • rmaciej1983 Jestem tym, który odpadł 28.06.07, 12:41
      Wreszcie ktoś napisał jak było. Muszę przyznać, że ten Michał jest niezły. Ja
      po prostu byłem zbyt naiwny. Nie przypuszczałem, iż panie z Glamur tak sobie
      będą poczynały. Teraz już nigdy nie dowiem się, czy byłbym szybszy od Michała :
      (.
      • asidoo Re: Jestem tym, który odpadł 30.06.07, 10:23
        rmaciej1983 napisał:

> Wreszcie ktoś napisał jak było. Muszę przyznać, że ten Michał jest niezły. Ja
        > po prostu byłem zbyt naiwny. Nie przypuszczałem, iż panie z Glamur tak sobie
        > będą poczynały. Teraz już nigdy nie dowiem się, czy byłbym szybszy od Michała :
        > (.
        > Maciej, jak tylko przeczytałam, że kogoś nie dopuścili, pomyślałam, że to ty
        yam byłeś. Nawet rozpoczęłam w tej sprawie śledztwo na forum moda. Uważam, że to
        niesprawiedliwe, ale glamour nigdy nie był moim ulubionym czasopismem.
    • Gość: malgosia Facet na szpilkach IP: *.devs.futuro.pl 28.06.07, 12:59
      jeżeli faktycznie w regulaminie nie było nic o wymogu bycia kobietą, to sprawa
      jest do wygrania w tzw. cuglach. Michał, idź do sądu! pzdr, M
      • rmaciej1983 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 13:05
        Obawiam się jednak, że Michał będzie miał kłopoty, jeśli pójdzie do sądu.
        Wylegitymował się nie swoim dowodem. Po pierwsze to jest karalne. Po drugie
        nawet jeśli sąd przyznałby mu rację, to czy nie powinien zostać
        zdyskwalifikowany za podszywanie się pod kogoś innego?
        • Gość: Gość Re: Facet na szpilkach IP: 217.17.35.* 28.06.07, 13:24
          Regulamin Wyścigu na szpilkach, punkt 2.2 i inne
          www.glamour.kobieta.pl/glamour2/index.jsp?place=Lead05&news_cat_id=42&news_id=662&layout=4&forum_id=215&page=text
          W wyściug mogą brać udział uczestniczki, ergo kobiety

No comments
          • Gość: Warunki Warunki IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 13:45
            "2.WARUNKI UCZESTNICTWA W AKCJI

2.1. Uczestnikiem Akcji może być każda osoba pełnoletnia lub osoba niepełnoletnia, pod warunkiem, że zgłosi się do biegu w obecności pełnoletnich, prawnych opiekunów, którzy podpiszą zgodę na jej start w Akcji. 2.2. Ilość uczestniczek Akcji jest ograniczona do 100 osób w każdym mieście. O udziale w Akcji decyduje kolejność zarejestrowania się przed startem."

- to ze pisza "uczestniczki" nie znaczy ze jest to ograniczeniem do plci zenskiej. W wielu umowach pisze sie "uczestnik" gdy to sie odnosi takze do kobiet. Jak widac, jest to niejasno napisany regulamin.

A glamour powinno ta nagrode przyznac temu facetowi, bo jest to jedyny powod dlaczego w ogole przeczytalem cokolwiek o tym biegu. Mogla byc dobra reklama, ale schrzanili!!!
          • dorsai68 Warunki uczestnictwa w akcji przeczytałeś/aś? 28.06.07, 17:21
            "2.1. Uczestnikiem Akcji może być KAŻDA OSOBA pełnoletnia lub osoba niepełnoletnia, pod warunkiem, że zgłosi się do biegu w obecności pełnoletnich, prawnych opiekunów, którzy podpiszą zgodę na jej start w Akcji.
            2.2. Ilość uczestniczek Akcji jest ograniczona do 100 osób w każdym mieście. O udziale w Akcji decyduje kolejność zarejestrowania się przed startem."

W pkt. 2.1 Wyraźnie wskazano że kazda osoba, a więc nie ma znaczenia płeć i nic tu nie pomoże "uczestniczka" w pkt. 2.2 gdyż wyżej zdefiniowano zasady przyjmowania zgłoszeń.
            • Gość: kreska_ Re: Warunki uczestnictwa w akcji przeczytałeś/aś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:35
              Problem w tym, że w regulaminie jest też taki fragment:
              "Aby wziąć udział w Akcji, należy zarejestrować się dnia 24.06.07r. od godz. 9.00 do 10.15, na ul.
              Nowy Świat w punkcie rejestracyjnym Glamour przy Rondzie de Gaulle?a, oraz w dniu 30.06.2007 r. od
              godz. 14.00 do 15.45 przy molo w Sopocie w punkcie rejestracyjnym Glamour, gdzie należy się zgłosić
              z dowodem tożsamości oraz egzemplarzem miesięcznika Glamour z zapowiedzią Wyścigu (wydanie
              czerwcowe, Glamour 6/07) oraz podpisać kartę zgłoszeniową biegu."
              Jeśli podpisał się jako dziewczyna, podał dane osobowe dziewczyny, to na jakiej podstawie miałby
              odebrać nagrodę? Nie ma dowodu osobistego potwierdzającego jego tożsamość jako kobiety, si?
              Choć nie rozumiem, czemu tego drugiego pana zdyskwalifikowano...:/
          • kika843 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 22:50
            W tej sprawie mamy niewątpliwie dwa aspekty. Po pierwsze, według regulaminu ze
            strony internetowej "Glamour", który dzisiaj przeczytałam, jest napisane, że
            udział biorą uczestniczki. Po drugie, pan Michał złamał prawo, legitymując się
            nie swoim dowodem, podał fałszywe dane, przez co sam siebie zdyskwalifikował.
            Jako drugi aspekt należy rozważyć kwestię, czy regulamin może stanowić o płci
            uczestników. Moim zdaniem nie, bo mamy tu do czynienia z dyskryminacją ze
            względu na płeć. Każde zawody powinny być otwarte zarówno dla kobiet, jak i
            mężczyzn, także piłkarskie, powinny istnieć mieszane drużyny.
            • banc Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 23:23
              Hmm. W regulaminie to raczej pisze, że startować może każdy. Tylko ilość
              uczestniczek jest ograniczona. To tak z logiki może startować co najwyżej te 100
              uczestniczek i dowolna ilość uczestników :-).
            • darr.darek Facet na szpilkach ... rozumieć co jak ma wyglądać 29.06.07, 14:52
              kika843 napisała:
              > Jako drugi aspekt należy rozważyć kwestię, czy regulamin może stanowić o płci
              > uczestników. Moim zdaniem nie, bo mamy tu do czynienia z dyskryminacją ze
              > względu na płeć. Każde zawody powinny być otwarte zarówno dla kobiet, jak i
              > mężczyzn, także piłkarskie, powinny istnieć mieszane drużyny.

Każde zawody sportowe kobiet opierają się na zakazie uczestnictwa w tych
              zawodach mężczyzn. Zwyczajnie, mężczyźni mając lepsze wyniki wyeliminowaliby
              kobiety. Stąd były różne afery, jak np. rozpoznanie ok. 40 lat temu u znanej
              biegaczki USA (polskiego pochodzenia zresztą) - płci męskiej, po jego
              tragicznej śmierci, lub też wycofanie się nagłe kilku zawodniczek po ogłoszeniu
              obowiązkowych badań ginekologicznych przed jakimiś tam zawodami kobiecymi
              sprzed 30-40 lat.

Towarzystwo z Glamur zrobiło z siebie durnia nie umieszczając wyraźnie w
              regulaminie zakazu startowania mężczyn w biegu - tak to jest, gdy poprawność
              polityczna lasuje komuś resztki mózgu (w tym prawnikom/-czkom Glamur).

• Gość: iGrek Dowcip, czyli jaja IP: 80.50.180.* 28.06.07, 13:30
      paniusie w, pożal się Boże, "polskich-zachodnich" korporacjach, nigdy nie będą wiedziały, co to - za
      przeproszeniem - dowcip.

Strach, zawiść i głupota, oto najważniesze wartości dla każdej instytucji w tym biednym kraju.
      Gratuluję chłopakowi jaj, a współczuję wszystkim polskim "glamurom"
    • Gość: yabolek Facet na szpilkach IP: *.warszawa.dialog.net.pl 28.06.07, 13:42
      Warto tez chyba dodac, ze główny bohater wylegitymował się dowodem osobistym
      swojej siostry. To chyba przestępstwo? Nic więc dziwnego, że nie walczy o
      odszkodowanie. Przegrałby z kretesem.
      • Gość: PRL? Re: Facet na szpilkach IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 13:47
        to nie jest przestepstwo.
      • dorsai68 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 17:26
        Organizatorzy nie mają prawa do żądania okazania Dowodu Osobistego. Mógł równie dobrze złozyć ustne oświadczenie "nazywam się Agnieszka Brzostowska, mam 21 lat".
        • kika843 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 22:54
          dorsai68 napisał:

> Organizatorzy nie mają prawa do żądania okazania Dowodu Osobistego. Mógł
          równie
          > dobrze złozyć ustne oświadczenie "nazywam się Agnieszka Brzostowska, mam 21
          la
          > t".
          Mylisz się. Jeśli chciał pobiec, musiał pokazać dowód. Tak, jak wygrywasz koc
          słodyczy i idziesz do redakcji np. Agory, musisz okazać dowód tożsamości. Jeśli
          chcesz nagrodę, musisz potwierdzić swoje dane.
          • dorsai68 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 23:20
            nic nie muszę.
            To nie Policja, SM, czy Straż Graniczna. Tylko oni mają prawo do ustalania tożsamości na podst. Dowodu Osobistego.
            Ponadto, w regulaminie nie zastrzeżono, że uczestnik musi w czasie rejestracji przedstawić dokument ze zdjęciem potwierdzający tożsamość i wiek.
            • Gość: No name Re: Facet na szpilkach IP: *.4web.pl 29.06.07, 09:27
              Skoro nie musisz, to strzel sobie 6 w Totak i idż ją odebrac, nei okazując
              dowody tozasamosci, bo" nie musisz" zobaczymy czy dostaniesz nagrodę . Gdyby
              gośc podał swoje dane, nie byłoby sprawy, ale on podał dane dziewczyny, która
              w ogóle nie biegła, podszywając sie pod jej płeć . I przegralby w śadzie, nawet
              w Polsce.

• rmaciej1983 Re: Facet na szpilkach 29.06.07, 09:34
                Gość portalu: No name napisał(a):

> Gdyby gośc podał swoje dane, nie byłoby sprawy

Tak, nie byłoby, bo nawet nie dopuszczonoby go do biegu!
              • dorsai68 Re: Facet na szpilkach 29.06.07, 19:49
                akurat jedynym dowodem wygranej w Lotto jest kupon, nie dowód osobisty.
                Dane personalne w tym przypadku są niezbędne jedynie dla potrzeb odprowadzenia podatku od wygranej i zbierane są PO FAKCIE a nie przed.
    • Gość: Tom Bieg byl tylko dla dziewczyn!!! IP: 217.17.35.* 28.06.07, 13:44
      Zobaczcie regulamin:

www.glamour.kobieta.pl/glamour2/index.jsp?place=Lead05&news_cat_id=42&news_id=662&layout=4&forum_id=215&page=text
      • Gość: Regulamin Bieg niebyl tylko dla dziewczyn!!! IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 13:46
        "2.WARUNKI UCZESTNICTWA W AKCJI

2.1. Uczestnikiem Akcji może być każda osoba pełnoletnia lub osoba niepełnoletnia, pod warunkiem, że zgłosi się do biegu
        w obecności pełnoletnich, prawnych opiekunów, którzy podpiszą zgodę na jej start w Akcji. 2.2. Ilość uczestniczek Akcji
        jest ograniczona do 100 osób w każdym mieście. O udziale w Akcji decyduje kolejność zarejestrowania się przed startem."

- to ze pisza "uczestniczki" nie znaczy ze jest to ograniczeniem do plci zenskiej. W wielu umowach pisze sie
        "uczestnik" gdy to sie odnosi takze do kobiet. Jak widac, jest to niejasno napisany regulamin.

A glamour powinno ta nagrode przyznac temu facetowi, bo jest to jedyny powod dlaczego w ogole przeczytalem cokolwiek o
        tym biegu. Mogla byc dobra reklama, ale schrzanili!!!
        • Gość: poly Re: Bieg niebyl tylko dla dziewczyn!!! IP: 80.50.201.* 28.06.07, 14:53
          Mogliby go jeszcze "obciąć" za "niesportowe zachowanie (pkt. 3.6 regulaminu)...
          tylko że regulamin jest fatalnie napisany:
          "3.6 Niesportowe zachowanie uczestniczek imprezy będzie jednoznaczne z
          dyskwalifikacją w wyścigu."
          Nie wiadomo czy chodzi o dyskwalifikację tych, źle zachowujących się, czy
          pozostałych, czy wszystkich. :D
          • Gość: Regulamin Bieg nie byl tylko dla dziewczyn!!! IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 14:56
            a co to znaczy "niesportowe zachowanie"? I za jakie niesportowe zachowanie mozna by go "obciac"?

Uwazam ze glamour zachowal sie niesportowo.
            • Gość: poly Re: Bieg nie byl tylko dla dziewczyn!!! IP: 80.50.201.* 28.06.07, 14:59
              Jak to co? Nie przepuścił kobiet(y) przodem. :DDDDD
              • rmaciej1983 Re: Bieg nie byl tylko dla dziewczyn!!! 28.06.07, 15:42
                > Jak to co? Nie przepuścił kobiet(y) przodem. :DDDDD

Haha... Racja. Cóż za bezczelność.
                • kika843 Re: Bieg nie byl tylko dla dziewczyn!!! 28.06.07, 22:56
                  rmaciej1983 napisał:

> > Jak to co? Nie przepuścił kobiet(y) przodem. :DDDDD
                  >
                  > Haha... Racja. Cóż za bezczelność.
                  >
                  A ja nie akceptuję przepuszczania kobiet przodem i chętnie przepuszczam panów.
            • rmaciej1983 Za stosowanie dopingu... 28.06.07, 15:41
              ...testosteronowego :D.
    • Gość: bogdawa Facet na szpilkach IP: *.um.warszawa.pl 28.06.07, 15:27
      fatalnie,że "Agnieszkę" pozbawiono nagrody, skoro regulamin nic nie mówił kto
      może brać udział - kobiety czy mężczyźni? - to kasa jest jej.To ona wygrała.
    • agach77 Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 17:35
      idź z tym do sądu, nie daj sobie w kaszę dmuchać, kaska Ci się należy skoro wygrałeś
    • Gość: nic nowego Czyli co ? Złodzieje mam rozumiec ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:12
    • Gość: xyz Facet na szpilkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:45
      to jawna dyskryminacja. skoro wygrał, to powinien dostac tę nagrodę
      • Gość: issa Re: Facet na szpilkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:19
        dać mu nagrodę!! świetny koleś
    • Gość: poli.exe Glamour rzadzi! Glamour radzi! Glamour nigdy IP: *.121.225.195.static.bait.pl 28.06.07, 20:11
    • Gość: poli.exe Glamour rzadzi! Glamour radzi! IP: *.121.225.195.static.bait.pl 28.06.07, 20:12
      Glamour nigdy Was nie zdradzi!!!
    • Gość: Kurczak Facet na szpilkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:36
      Faktycznie, Glamour strzelił sobie PiaRowego samobója. Już wiem, dlaczego nigdy
      nie kręciły mnie szowinistyczne (po babsku szownistyczne, ale jednak) pisemka
      dla pań i nie będą kręcić. W ich redakcjach pracują panie, których IQ
      rzeczywiście nie pozwala na myslenie o niczym więcej jak bieganiu w szpilkach,
      ciuchach i makijażu.

Dlatego mając feministyczne przekonania i tak uważam, że poziom publicystyki w
      pismach typu Playboy czy CKM jest o niebo wyższy. Jezzuuuu, dlaczego nie ma
      ciekawych i niegłupich magazynów dla kobiet o IQ wyższym niż IQ krowy????
      • gwiezdna.matylda Re: Facet na szpilkach 28.06.07, 20:51
        "Zwierciadło" ma ciekawe artykuły, ale poza nim nic mi już do głowy nie
        przychodzi, pustynia...
      • rmaciej1983 Grupa docelowa 28.06.07, 22:20
        Gość portalu: Kurczak napisał(a):

> Jezzuuuu, dlaczego nie ma
        > ciekawych i niegłupich magazynów dla kobiet o IQ wyższym niż IQ krowy????

Bo pojęcie grupy docelowej się kłania. IQ redaktorek musi być zbliżone do IQ
        czytelniczek, żeby była nić porozumienia.
        • kika843 Re: Grupa docelowa 28.06.07, 23:01
          rmaciej1983 napisał:

> Gość portalu: Kurczak napisał(a):
          >
          > > Jezzuuuu, dlaczego nie ma
          > > ciekawych i niegłupich magazynów dla kobiet o IQ wyższym niż IQ krowy????
          >
          > Bo pojęcie grupy docelowej się kłania. IQ redaktorek musi być zbliżone do IQ
          > czytelniczek, żeby była nić porozumienia.
          "Glamour" i inne podobne gazet uważam za badziewie, więc ich nie kupuję ani nie
          czytuję, ale nie obrażajcie kobiet, które to czytają i które piszą do gazety.
          Chcecie szacunku dla siebie, walki z dyskryminacją, a sami prezentujecie
          seksizm w czystej postaci.
          >
          • rmaciej1983 Re: Grupa docelowa 28.06.07, 23:33
            kika843 napisała:

> "Glamour" i inne podobne gazet uważam za badziewie, więc ich nie kupuję ani
            nie
            >
            > czytuję, ale nie obrażajcie kobiet, które to czytają i które piszą do gazety.
            > Chcecie szacunku dla siebie, walki z dyskryminacją, a sami prezentujecie
            > seksizm w czystej postaci.

No ale gdyby wyciągnąć średnią z IQ czytelniczek, to chyba byłoby raczej
            nisko :D. Może sam przeczytam czerwcowy numer. Na razie tylko z grubsza
            przejrzałem i dowiedziałem się jakie bikini pasuje danej kobiecie. Jak dasz mi,
            kiko, swoje zdjęcie, to mogę wybrać Ci bikini :D.
          • Gość: Dzarko Re: Grupa docelowa IP: 62.29.161.* 29.06.07, 09:01
            Ja się nie znam, ale na moje oko, to oni tylko ocenili poziom inteligencji
            czytelnika na podstawie poziomu publicystyki. Akurat tutaj czytelnikiem są
            gospodynie domowe, ale to nie przyczyna wyśmiewania, tylko jedna z cech
            towarzyszących. Gdyby to było "Guns & Ammo" to pewnie też by się wyśmiewali, ale
            jakoś nie podejrzewam, że byś wyskoczyła bronić miłośników polerowania rusznicy
            i koneserów wyciorów.
    • Gość: grzegorzalbert Re: Facet na szpilkach IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 21:07
      w tym pisemku zapomnieli co to zabawa
    • Gość: zuza Ten Glamur jest glupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:40
      Robia taka akcje a nie umieja do konca wykorzystac jej efektow. Odebranie tej
      nagrody to po prostu obciach i swiadectwo zwyczajnej glupoty. Calosc przeciez
      miala byc zabawa a wyszlo jak zawsze na skandalik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka