Gość: jdk IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.06.02, 22:50 A jest tu moze ktos ze slawnej szkoly podstawowej nr 34 przy ul. Milej 18? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvio Re: SP 34 19.06.02, 17:05 A jest. Rocznik 1981. Wychowawca - Minkina (ma u mnie kreske, tłukł uczniów wskaźnikiem), polski - Kamińska (może być), historia - Górska (rozdawała łapy klepką parkietową) plus Rutkowska (super laska), wf - Tusznio plus Adamowicz (super goście), muzuka - Kuśnierz (grał nam na skrzypach, fałszował - nudy), chemia - Stanisławek (szalony człowiek, lekcje z nim to była przyjemność). biologia - Fundowicz (może być), rosyjski - Wala (jej ulubione powiedzonko do uczniów: jesteś dno ze stumetrowym mułem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: SP 34 IP: *.pk.edu.pl 19.06.02, 17:13 he, he.... buziaki dla zajączka :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: SP 34 20.06.02, 00:08 Gość portalu: jdk napisał(a): > A jest tu moze ktos ze slawnej szkoly podstawowej nr 34 przy ul. Milej 18? Jest absolwentka "per procura" :-) Rocznik 1979, AFAIK wych. B.Kądziela. Karol (prokurent) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: SP 34 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.06.02, 00:18 Oho! Widze, ze watek "absolwentow" :) SP34 rozwija sie o wiele dynamiczniej niz np. watki dotyczace Kochanowszczaka czy tez Chalubinszczaka! Bardzo milo w kazdym razie! Ja ze swoich czasow (jestem rocznik... hmm... nie pamietam dokladnie ktory :))) mam w pamieci oczywiscie Wale od rosyjskiego, Minkine od geografii, Krawczyka (od spiewu - z buzia otwarta na szerokosci 4 palcy), Giemze od techniki, Sulecka od polskiego (listy wyjatkow ortograficznych do wykucia na pamiec - brrrr!), oczywiscie wychowawczynie - obecnie dyrektor - Zegan i pare innych ciekawych postaci (od matematyki, od fizyki, i wielu wielu innych, ktorych w tej chwili nie pamietam z nazwisk). W kazdym razie byla to chyba jedna z najlepszych podstawowek swego czasu (SP 28 uzurpowala sobie jakies prawa, ale chyba bezpodstawnie :))) Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 09:54 Ja konczylem te szkole w 88 r. Ah tenze Minkina to sie nam dal we znaki. Rowniez pani Sulecka od polskiego (oraz p. Krzyszkowska - znacznie lepsza, ale z mniejszymi chodami niz sulecka). Zeganowa byla swietna. Giemza (czy to prawda, ze jest/byl v-ce dyrektorem?) byl znany z tego, ze mozna go bylo napuscic na ucznia, ktory mial przyjemnosc byc "czarna owca" klasy. Giemza byl bardzo latwowierny, a poza tym "szedl z tlumem" - jak klasa chciala kogos uwalic, to on to chetnie robil pod publiczke. W-F byl prowadzony wspaniale przez Adamowicza. Biologie mialem nie z Fundowicz, ale z jakas chuda pania Kurek (czy cos w tym stylu) - pani ta nie miala zielonego pojecia ani o biologii, ani o podstawach pedagogiki. Swatowa od fizyki wyladowala w Kochanowskim - b. dobra nauczycielka. Matematyki uczyla mnie pani Ofat - nudna, znudzona i z kompleksami. Byc moze ktos z mojej klasy (C)/rocznika czytuje to forum - odezwijcie sie. Chodzilem m.in. z Piotrem Daszkiewiczem, Robertem Kowalikiem, Konradem Kozyrskim, Iza Rola, Tomkiem Siwakiem i Agnieszka Kopcinska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wena Re: SP 34 IP: *.dial2.ats.pl 24.07.02, 09:08 A ja jestem rocznik 78 i jak ktos pamięta bal ósmych klas i salę przerobioną na zamek duchów i straszydeł oraz trupa w super trampkach w skrzyni to właśnie ten rocznik. szkółke wspominam miło,moi nauczyciele to p. Zegan (historia) pełniła wtedy obowiązki dyrektora więc nigdy historii nie było, Sleszyńska- matematyka i wychowawczyni chyba od 6 klasy. Pan krawczyk a jakze- muzyka, Minkina-byl niezły. od Polskiego pani Kądziela, uwielbiała kolor czerwony (zeszyty do dyktand w czerwonych okładkach, a jak ktos przyszedł na czerwono to juz wogóle) i opowiadać o swoich dzieciach (miło czas na lekcjach płynął :-))i oczywiście WF najlepsza na świecie i nieoceniona Pani Kusal, i oczywiście siatkówka.niestety opuściłą nas w 6 klasie.po tym jak mój rocznik opuścił szkołe została odnowiona i odmalowana (hehe)a teraz jeszcze mają super sale gimnastyczną. generalnie nie było żle Odpowiedz Link Zgłoś
sylvio Re: SP 34 13.08.02, 20:54 Gość portalu: wena napisał(a): > A ja jestem rocznik 78 Pisząc swój rocznik ('81) miałem na myśli rok ukończenia szkoły a nie urodzenia ;) A może ktoś pamięta dyrektorke Nurek, później sprzedawała kwiaty w sklepie przy domu straców na struga. A wicedyrektor nazywał się Turek i wyglądał jak tur wielki i gruby. Nurek i Turek się rymuje i układaślimy na nich jakieś wierszyki. Już ich nie pamietam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 15.08.02, 09:38 Dyrektor Nurek byla przede wszystkim niepiekna kobieta, dzieki czemu wielu uczniow przerazenie ogarnialo na sam jej widok. Ja natomiast mialem okazje kilka razy rozmawiac z nia (oraz miec pare lekcji) i musze przyznac, ze choc byla stanowcza i nie mowila tonem przedszkolanki, to sprawiala wrazenie osoby logicznej i starala sie byc sprawiedliwa. Jedna z niewielu nauczycielek, ktore placzu i histerii uczniow nie traktowaly jako argumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: SP 34 IP: *.man.polbox.pl 28.06.04, 15:26 piękności nie pamiętam, ale kojarzy mi się niezbicie z imponującą biało- fioletową fryzurą i czerwonymi pazurami... (((-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wena Re: SP 34 IP: *.dial2.ats.pl 02.10.02, 12:40 panią dyr Nurek pamiętam była jeszcze jak zaczynałam nauke w 34 przez jakieś chyba 2-3 lata.później dyr była Stępień, później MIchalska a teraz P Zegan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: SP 34 IP: *.itpp.pl 13.03.03, 21:51 Gość portalu: pp napisał(a): > Ja konczylem te szkole w 88 r. Ah tenze Minkina to sie nam dal we znaki. > Rowniez pani Sulecka od polskiego (oraz p. Krzyszkowska - znacznie lepsza, ale > z mniejszymi chodami niz sulecka). Zeganowa byla swietna. Giemza (czy to > prawda, ze jest/byl v-ce dyrektorem?) byl znany z tego, ze mozna go bylo > napuscic na ucznia, ktory mial przyjemnosc byc "czarna owca" klasy. Giemza byl > bardzo latwowierny, a poza tym "szedl z tlumem" - jak klasa chciala kogos > uwalic, to on to chetnie robil pod publiczke. W-F byl prowadzony wspaniale > przez Adamowicza. Biologie mialem nie z Fundowicz, ale z jakas chuda pania > Kurek (czy cos w tym stylu) - pani ta nie miala zielonego pojecia ani o > biologii, ani o podstawach pedagogiki. Swatowa od fizyki wyladowala w > Kochanowskim - b. dobra nauczycielka. Matematyki uczyla mnie pani Ofat - nudna, > > znudzona i z kompleksami. > > Byc moze ktos z mojej klasy (C)/rocznika czytuje to forum - odezwijcie sie. > Chodzilem m.in. z Piotrem Daszkiewiczem, Robertem Kowalikiem, Konradem > Kozyrskim, Iza Rola, Tomkiem Siwakiem i Agnieszka Kopcinska. Pozdrawiam. cześc PP ja chodziłam do C ale mnie jak widać niepamiętasz ania (zgadnij kto ja) pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 14.03.03, 11:11 > cześc PP > ja chodziłam do C > ale mnie jak widać niepamiętasz > ania (zgadnij kto ja) > pozdrawiam bardzo serdecznie Ja rowniez Cie pozdrawiam Aniu. No niech ja sie pobawie w zgadywanie, ktora Ania jestes... hmmm... Proba numer jeden: Twoje nazwisko zaczyna sie od Strzel... (no juz reszty nie zdradze na lamach forum)... Ciekaw jestem czy trafilem. Jezeli masz ochote na korespondowanie poza forum, przeslij mi email: WHOADRP@AOL.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SP 34 IP: *.udn.pl 08.01.06, 21:58 jestem r.68 chodziłam do klasy "c".Z Edytą Michrowską ,Sławek Kasprzak, Marta Jonasiak ,monika Peryt ,Gosia Bil. nie bedę wszystkich wyliczac,wspominam swoją klasę z wielkim sentymentem chociaż to byly ciezkie lata 80-te .Prosze niech odedzwą sie osoby z 8 'c'. wych. p.Pawełek ,polskiego Zofia Kędzrska ,geografii Minkina ,ruskiego Wala .niektóch osób nie widziałam od skończenia szkoły.Co u was słychać,?.Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: SP 34 IP: 213.77.109.* 10.10.03, 11:30 Jestem z tego samego rocznika co Ty. Chodziłam do klasy "D", z takimi ludźmi jak: Marcin Podesek, Marcin Badeński, Martyna Kazana, Darek Janas, Cina. Założę się, że znamy się z widzenia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
musiaw Re: SP 34 10.10.03, 11:33 Zapomniałam o czymś, Daszkiewicza i Siwaka to nawet znałam, pierwszy jest kelnerem w "7", a o Siwaku to słuch zaginął, po niebyt udanej karierze w Omenie, podobno siedzi w Warszwie, a jeszcze Ankę Kapturkiewicz znam. Odpowiedz Link Zgłoś
d-73 Re: SP 34 08.10.21, 21:47 Witam , szukam Marty Gałęzi , czy cos wiesz na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: SP 34 IP: w3cache:* / 212.244.146.* 22.01.03, 14:02 Taaaa - p. Krawczyk od muzyki strasznie ciągnął za włosy tuż nad uchem. :) A p. Sułecka - ależ się trzeba było uczyć - do dziś mogę recytować: chór, córka czółno, dopóki, góra, jaskółka....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: SP 34 IP: *.rwt.pl 03.06.04, 14:35 ... Józef kłótnia król królik krótki który mózg .... i dalej nie pamiętam Było jeszcze - bagaż, bandaż.... hehe - ale była masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowniczek Re: SP 34 IP: 80.249.4.* 04.10.04, 11:30 ogół, ogórek, ołowek, płótno... kto pamieta dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki34 Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:30 p. Sułecka byla moją wych. Czy jest ktoś z 8b? skończyłam szkołę w 1986 roku. lista zaczynala się od Baran, Cybulska, Fiutowska....Nowakowska, Pernal, Papuć, Paul... Siara, Skrok... Co to były za czasy!!!! Kochałyśmy się w chłopakach z 8c.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avia Re: SP 34 IP: 150.254.99.* 07.02.06, 10:05 a ja byłam w 8c, więc do tych chłopaków miałam blisko :) Pamiętam wiele nazwisk, a uwielbiałam szczególnie drużynę piłkarzy (mecze - zresztą nie tylko klasy "c" - przyciągały wówczas często wielu widzów w naszej szkole, a szał był szczególnie jak byliśmy w 6 i 7 klasie). Pamiętam, że grali najczęsciej Konrad Koziarski, Piotrek Daszkiewicz, Tomek Siwak, Tomek Zieliński, Konrad Koziarski, Paweł Olszewski, Krzysiek Łęcki, Robert Budzyński i Artur Wójcicki. Nie mam pojęcia jak się potoczyły ich losy, bo od lat nie mam kontaktu z Radomiem. Jeżeli któryś z nich czyta ten post, pozdrawiam. Podobnie zresztą jak pozostałą część klasy i wszystkich absolwentów 34. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: SP 34 IP: *.know.cable.virginm.net 30.01.23, 00:29 Hej jestem z tego samego rocznika tylko klass B . Chcialbym sie z skontaktowac z Renata Baran Irocznik 75 . Czy mozes pomoc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: SP 34 IP: *.man.polbox.pl 28.06.04, 15:21 proszę, proszę... Zeganowa była też i moją wychowawczynią! Z którego rocznika jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śliwa 64 Lodz Re: SP 34 IP: *.widzew.net / 10.37.36.* 21.10.03, 22:30 To chyba Karol kolo Skroka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENATA Re: SP 34 IP: *.limstn01.de.comcast.net 20.07.04, 04:46 CZY TY JESTES KAROL KUKLA. JA JESTEM RENATA DABROWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
jmq Re: SP 34 28.10.02, 23:31 ukończyłem tę budę w 77 . Zapamiętałem szczególnie Stanisławka , pamiętam Górską , prześladowała mnie Pierzchała ( biologia) , dał sie poznać niesamowity budzący grozę geograf Czapla. Oczywiście pamiętam Kuśnierza , Walę ( nudne kawałki o tym jaką ma wspaniała córkę ) . Przez chwilę uczył nas wf-u Malinowski potem trener Czarnych . Ciekawy jestem co z nimi wszystkimi - szczególnie co ze Stanisławkiem ? Może ktoś wie ? Ciekawym co z ludźmi z mojego rocznika - szczególnie z klasy E . Pozdrawiam Szenwaldowców . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SP 34 IP: *.limstn01.de.comcast.net 01.11.03, 21:41 Ukoncaylam 34 w 1976. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: SP 34 IP: *.debnet.pl 30.12.04, 17:44 Ty mi wyglądasz na bratnią duszę. Mam na myśli lata i nauczycieli, o ktorych "młodzież" już nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: SP 34 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:04 też skończyłem w 77r chodziłem do 8b Górska Irena zresztą uczyła mnie polskiego do tej pory dobrze pamiętam gramatykę matmy Ofatowa geografii Czapla i Minkina chemi Stanisławek fizyki Piastowicz rosyjskiego Fliszkiewiczowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: SP 34 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:52 pamiętam kilkanaście nazwisk zaczynało się chyba od Biegaj Boguszewski Choinacki Czubak Dasiewicz Fituch Domańska Gocel Grabowski.....Kucharczyk Kuchcik .... Siczek Sułek Szlachetko Trzmiel jak tak człowiek się zastanawia to przypomina się coraz więcej nazwisk odezwijcie sie może byśmy się jakoś spotkali to już trochę lat minęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 15:10 Ja tez chodziłam do tej klasy ,ale tylko przez trzy lata .Wychowawczynią była wtedy Pani Sowińska .Moze dlatego .ze to moja pierwsza klasa wspominam ja z wielkim sentymentem. A Ciebie Wojtku tez pamiętam.Pozdrawiam Anka M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: SP 34 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:36 myślę że i ja Cię pamiętam jeżeli sie nie mylę.Zapraszam na portal nasza-klasa.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: SP 34 IP: 81.15.184.* 17.11.02, 17:22 Co ze Stanislawkiem? Co sie z nim teraz dzieje? Kiedys byly lapy guma i straz na korytarzu. A kto pamieta spacery na przerwach i tabliczki "prosze, dziekuje, przepraszam" albo "... costam jest jak tlusta plama na fotografii ... itd. Pamietam ze cala klasa kochala sie w Basi P.(byla w naszej szkole od 4 klasy) Ciekawe co u niej. Tak, tak to byl chyba rocznik 76 lub 77. O jeszcze pamietam Marte, ktora nosila zeszyty z dyktandami do domu polonistki (Gorska). W swoich (i kolezanek) dyktandach poprawiala bledy, a w naszych robila. To byla wyjatkowa swi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik ? Re: SP 34 IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 15:01 A czemu nikt nie pamięta Pięknej Zosi Kędzierskiej? Uczyła polskiego. Nasi starzy zrobili niespodziankę i pomalowali salę Kądzieli na żółto (lamperie). Dobrze, że to nie była nasza wychowawczyni, a polski miała tylko w zastępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fau Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 09:19 Gość portalu: rocznik ? napisał(a): > A czemu nikt nie pamięta Pięknej Zosi Kędzierskiej? Uczyła polskiego. > Nasi starzy zrobili niespodziankę i pomalowali salę Kądzieli na żółto > (lamperie). Dobrze, że to nie była nasza wychowawczyni, a polski miała tylko w > > zastępstwie. Kedzierskiej nie pamietam. Jedyne co mi zostalo z doswiadczen z polonistami tej szkoly, to ze wielu z nich mialo bzika na punkcie kolorow i pstrykania dlugopisami. O ile kojarze, moje zeszyty od polskiego musialy byc oblozone na czerwono, bo pani sie bardzo podniecala widzac ten kolor. Kontynuujac watek dziwnych zwyczajow - Minkina od geografii kazal uczniom dzwigac na kazde zajecia rocznik statystyczny. Piekielna cegla wazyla ze 2 kilo, a zagladalismy do niej nieczesto. W ogole w dniach, kiedy byla geografia, mozna bylo sobie niezle rozwinac miesnie, bo w teczkach obowiazkowo musial byc obok rocznika, zeszyt, atlas i zeszyt do cwiczen... Czy wiecie moze co sie stalo z Minkina? Czy nadal uczy w 34 czy tez juz sie wybral na emeryture? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA Re: SP 34 IP: *.limstn01.de.comcast.net 01.11.03, 21:46 Ja pamietem Zosie Kedzierska. Bardzo ladna koBieta. Mile ja wspominam. Jej maz uczyl jez rosyjskiego w Konopnickiej. 34 ukonczylam w 1975. Potem Liceum Konopnickiej (MATURA 1978 -BIOL-CHEM PROFIL, WYCH KOSOWSKA) Lista obecnosci zaczynala sie od: Adamczyk, Cebula, Cichocki, Dabrowska(to ja),Definska, Dymek. Hej...moze ktos znajdzie na tej stronie swoich przyjaciolz lat szkolnych.. Odezwijcie sie, Marzena Dabrowska Moryc - USA Odpowiedz Link Zgłoś
ir5 Re: SP 34 17.12.03, 21:00 Hej Marzena Skończyłam 34 w 79 roku.Chodziłam do klasy z Renatą Dąbrowską.Czy to twoja siostra?Pamiętasz Ruchomą Marynarę,pana od matematyki.Pan Stanisławek,przypalił mi nos kwasem masłowym,ponadto wylewał mikstury za okno. Wesołych Świąt, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
3451733-ren Re: SP 34 10.03.04, 23:53 czesc czy ty jestes eliza podeszko,z tej strony renata dabrowska,czy pamietasz nasza klase i nasza wych Basie Kadziele,jesli to jestes yt to sie odezwij pozdrowienia papapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: SP 34 IP: 5.3.1R* / 168.209.97.* 26.03.04, 22:18 to ja Eliza Podeszko [z domu] co Ty porabiasz droga koleżanko,gdzie mieszkasz,co u Ciebie nowego po tylu latach?Pamiętam nasze klasowe zdjęcie,trzymam tabliczkę II A.Mam kontakt z Ewą Łapawczyk Czarnecką Oczywiście wszystkich pamiętam doskonale.Wyjątkowo udany rocznik.Odezwij się .Eliza pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA Re: SP 34 IP: *.limstn01.de.comcast.net 20.07.04, 04:20 CZESC ELIZA, RENATA TO MOJA SIOSTRA. TROCHE ZWARIOWANA, ALE TO MOJA KOCHANA SIOSTRA. JEST TERAZ W USA U MNIE NA WAKACJACH ZE SWOJA 14 LETNIA CORKA. NASZ TEL: 302-369-8662 ADRES RENATY: SOBIESKIEGO 2/55 26-600 RADOM RENATA MA KONTAKT Z EWA DUSINSKA (MIESZKA W USA)I AGATA PEKALA ODEZWIJ SIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA Re: SP 34 IP: *.limstn01.de.comcast.net 20.07.04, 04:51 RUCHOMA MARYNARA - TO MICHALSKI. BYL MOIM WYCHOWAWCA. ODEZWIJ SIE DO RENATY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata dabrowska Re: SP 34 IP: *.radom.pl 10.03.04, 22:56 czesc kochana siostro ja cie doskonale pamietam ze szkoly caluje mocno papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
3451733-ren Re: SP 34 10.03.04, 23:39 czesc kochana siostro ja cie doskonale pamietam ze sp.34 pozdrawiam i caluje papapap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: SP 34 IP: *.man.polbox.pl 28.06.04, 15:31 oj tak... i rocznik ku chwale Minkiny zaginął gdzieś na zakurzonym strychu... Ten człowiek wywoływał taką panikę, że jedna z moich koleżanek, po odczytaniu listy obecności, wyczołgała się z sali, żeby nie odpowiadać ze słynnej kalkowanej mapki.... Odpowiedz Link Zgłoś
k_gorska Re: SP 34 08.02.03, 19:10 Ja jestem z 34!!! Kto chodził do klasy 8a w roku 87? I skonczyl te szkole w 87r?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: SP 34 IP: *.acn.pl 03.03.03, 23:05 Ja skonczylem ta wspaniala szkole w pamietnym 1989 roku, pozniej wyladowalem w Chalubinskim. Pamietam rok 1989, przemiany, wiatr nadzieji, nawet ganialem z plakatami Walesy. Z tego co pamietam nasza klasa nie miala szczescia do wychowacow, gdyz zmienialo sie ich kilku,ostatnia byla Pani Urszula Klima. W mojej klasie byl: Tomek Jakubowski, Dominik Orzel, Przemek Klinowski, Gosia Chrzanowska, Magda Szymczyk. Jesli pojawi sie ktos z mojej bylej klasy to prosze o kontakt na: 4919@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: SP 34 IP: *.itpp.pl 13.03.03, 21:42 ja skończyłam 34 w 1988 a potem poszłam do Konopnickiej podziwiam Was za taką pamięć co do nazwisk nauczycieli. pamietam i mile wspominam dyskoteki dla klas 7 i 8 organizowane na naszej stołówce , achh to były czasy! pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: SP 34 IP: *.itpp.pl 13.03.03, 21:46 k_gorska napisała: > Ja jestem z 34!!! Kto chodził do klasy 8a w roku 87? I skonczyl te szkole w > 87r?? czy Ty może byłaś w klasie z Rafałem R i Rafałem K? ja byłam rok niżej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k_gorska Re: SP 34 14.03.03, 14:53 Z Rafałem Rejmerem chodziłam ale Rafała K-nie pamietam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_gorska Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 17:22 Aaaaa faktycznie:)) Z Rafałem Królem też:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaWi Re: SP 34 IP: *.stacje.agora.pl 04.09.03, 16:45 Gość portalu: k_gorska napisał(a): > Aaaaa faktycznie:)) Z Rafałem Królem też:)) A ja tez chodział do klasy z Rafałem Królem i Rejmerem tez:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaW Re: SP 34 IP: *.stacje.agora.pl 04.09.03, 16:42 ja kończyłam SP34 w roku 87. Potem znalazłam się w Konopnickiej. Chodziałam (chyba)do A. Nasza wychowawczynia była Kamińska:-)) a dyr. szkoły Nurek. Mam nawet zdjęcia z zakończenia 8 klasy. AsiaW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r król Re: SP 34 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 17.10.05, 22:54 no ja chodziłem - i pozdrawiam lecz nie wiem dokładnie kogo: kasia górską (a panieńskie nazwisko??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SP 34 do Rkról... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:05 Nie Kasie tylko Karolinę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rkról Re: SP 34 do Rkról... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 25.10.05, 20:58 w takim razie To ty jesteś Karolina O. (mowa o panieńskim n.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SP 34 do Rkról... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:39 Tak, tak to ja:)) A Ty gdzie jestes??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKról Re: SP 34 do Rkról... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 26.10.05, 20:50 No to trafiłem.Cześć, nie mieszkam w Radomiu, ale kilka razy w roku odwiedzam "rodzine miasto", mam 2 dzieci (dziewczynki)i mam się dobrze. Pracuję w jednym z banków. A co u Ciebie?? Pozdrawiam (również Twoję Mamę- wykładała Marketing na WSI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SP 34 do Rkról... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:03 Ja tez nie w Radomiu:) W Wawie od 14 lat..mam jednego syna:) A z reszta pisz na maila jezeli mozesz: k_gorska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SP 34 do Rkról...Halo!!!! Królu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:35 Jestes? Bo się nie odzywasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKról Re: SP 34 do Rkról...Halo!!!! Królu!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 03.11.05, 13:39 Tak jestem, tyle że przez kilka dni nie miałem dostępu do I-netu; to znaczy warszawa ci się przydzarzyła- chyba większość ludzi z Radomia wyjeżdza - głównie do wa-wy; a ja mieszkam w Białymstoku od 7 czy ośmiu lat, już nie pamiętam- tak czas leci, pracuję w banku (obsługuję firmy)- a ty czym się zajmujesz- pracujesz w Gazecie Wyborczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SP 34 do Rkról...Halo!!!! Królu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:50 Aaacha, przydarzyła:) tu studiowałam i zostałam już..:)Nie bede sie tu publicznie chwalić;))) Jakiego masz maila? Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: SP 34 09.05.03, 11:46 ja skonczylam podstawowke w 92 roku, z nauczycieli ktorych tu wymieniacie pamietam Minkine. Na klasowkach pisalismy pacierze zeby bylo dluczej. Liczyla sie objetosc. Pamietam jak przez mgle pania Nurek. Pan Krawczyk uczyk mnie przez chwile muzyki - prare razy oberwalam po lapach. WF za moich czasow uczyl p. Adamowicz i p. Kusal. Byl jeszcze p. Kozak uczyl matmy, odszedl ze szkoly razem z moim rocznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
musiaw Re: SP 34 10.10.03, 11:46 abc26 napisała: > ja skonczylam podstawowke w 92 roku, z nauczycieli ktorych tu wymieniacie > pamietam Minkine. Na klasowkach pisalismy pacierze zeby bylo dluczej. Liczyla > sie objetosc. Pamietam jak przez mgle pania Nurek. Pan Krawczyk uczyk mnie > przez chwile muzyki - prare razy oberwalam po lapach. WF za moich czasow uczyl > p. Adamowicz i p. Kusal. Byl jeszcze p. Kozak uczyl matmy, odszedl ze szkoly > razem z moim rocznikiem. Boże, Kozak był moim wychowawcą, czsem jak robilismy sobie z niego jaja to się czerwienił tak się wstydził, ale dzięki nam się wyrobił. Kończyłam 34 w 1988, razem z moim rocznikiem odeszła Nurkowa, była ostra, ale za jej rządów 34 było najlepszą podstawóką, a po jej odejściu słyszałam, że się to zmieniło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twist Re: SP 34 IP: *.wne.uw.edu.pl 30.05.03, 13:26 Hehehe widze ze starej gwardii najbardziej Minkina dal sie we znaki...e mialem przyjemnosc uczeszczac do niego na lekcje, jednakze za moich czasow(97) sposcil troche z tonu...pamietam tylko ze dwom klasowym debilom kazal zademonstrowac uklad sloneczny, jeden z nich byl ziemia (lawki byly sloncem) a drugi ksiezycem i musieli tak latac dookola lawek przez pare minut.klasa miala niezly ubaw zwlaszcza kiedy "ksiezyc " wpadl pod "ziemie" i popchnal ja na slonce... Korzystajac z okazji chcialbym goraco niepozdrowic pania Trojan ktora uczyla mnie polskiego- byla to dziwna osoba o manierach z obory( te ciagle cmokania) nikt jej nie lubil bo promowala wazeliniarzy i stoniniczo oceniala...ale coz takie moje szczesci do polonistek bo potem trafilem na jeszcze lepszy przypadek mianowicie na Jezmanska w 6 lo, starą komunistkę o wysokim mniemaniu o sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: SP 34 02.06.03, 12:26 hi hi, Pani Trojan byla powszechnie nie lubiana polonistka o niskim poziomie kwalifikacji zreszta. Gdy omawialismy Pana Tadeusza, musielismy zostawac na dodatkowe godziny polskiego po lekcjach poniewaz musiala nam przedyktowac cale opracowanie ww lektury. Z wiekszoscia lektrur tak robila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigi Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 22:33 Hehe ja konczylem 34 nie pamietam w ktorym ale zaczolem w 87... Wychowawczynia Była P. Jurkowska A Pozniej P. Gasek. Gegre jeszcze mialem z Minikina. Oj dawal sie we znaki hehe. Rocznik statystyczny byl najlepszy. Polaka mialem z Gaskowa a matme z Kozakiem. Plastyke z Sowińska. WF był z Wójciekim, z Hedą. Ogolnie szkola wypasiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laugh Re: SP 34 IP: *.udn.pl 18.10.03, 23:37 Hejka, jest moze na Forum ktoś kto uczył sie w SP 34 w latach 1985-93? Prosze o kontakt na priv laugh@tenbit.pl Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skoczek Re: SP 34 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 13:19 Siema Zygi :-) lol ja bylem rok wyzej niz Zygi ale do tej pory razem sie spotykamy:) przy roznych okazjach hehe co nie Zygi.Pozdrawiam wszystkich z 34 a chodzilem do 8D Odpowiedz Link Zgłoś
dagm80 Re: SP 34 05.05.05, 21:15 ja też zaczynałam w 87 i jak dobrze liczę to koniec wypada w 95.nauczyciele ci sami - najlepsi .do jakiej klasy chodziłeś? ja do D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: SP 34 IP: *.ipt.aol.com 30.11.03, 04:07 SP 34 ukonczylem tak dawno,ze nie pamietam.Dodac moge tylko,ze do SP34 przeniesiono nas z SP28,bylismy pierwszymi uczniami w tej nowo oddanej do uzytku szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 14.12.03, 03:17 Podziwiam wasza pamiec do nazwisk i sytuacji. Skonczylem szkole w 89, a od tamtej pory troche czasu minelo. Wychowawczyni Chrzanowska od rosyjskiego , zakompleksiona i bez wlasnego zdania. J.polski z Sulecka, Banaszczyk tych nazwisk sie nie zapomina. Matma Kozak, faktycznie wielce zawstydzony, ale ogolnie bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: SP 34 IP: *.proxy.aol.com 18.01.04, 23:56 O Boze przypomniales mi swoim postem Banaszczykowa - kazala nam zakladac czerwone okladki na ksiazki i zeszyty z polskiego. Nie wolno bylo rowniez przynosic na lekcje 'pstrykajacych' dlugopisow oraz zegarkow, ktore 'pikaly' o rownej godzinie (owczesny 'hit' - sprowadzane przez rodakow z Wegier, potrafily nawet grac przeboje z westernow; marzenie prawie kazdego ucznia). Pani B miala bzika na punkcie rozpraszajacych dzwiekow. Pamietam jeszcze, ze kazala nam przyniesc podpisane przez rodzicow oswiadczenie, ze nie bedziemy ogladac telewizji po 20 (to ze wzgledu na zgubny wplyw wieczornych programow na nasze umiejetnosci poslugiwania sie poprawna polszczyzna). No i pani Chrzanowska od rosyjskiego - straszliwie zakompleksiona. Przy wystawianiu ocen na semestr w 6 klasie, kazala kazdemu chlopakowi, ktoremu podciagnela ocene calowac ja w reke. Ci ktorzy pamietaja wyglad pani Chrzanowskiej latwo moga zrozumiec, ze do wielkich przyjemnosci estetycznych to nie nalezalo. No ale musze powiedziec, ze rosyjskiego to mnie troszke nauczyla, czyli swe zadania zawodowe wypelnila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SP 34 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 13:08 Ja kończyłem w 85 roku Nauczyciele byli ok Geografia -Miki Polski - Zosia /kędzierska / Matma - Niewczasowa chyba tak ? Ruski - Wala WF - Adamowicz Najlepszy nauczyciel WF w RADOMIU na przestrzenie ostatnich kilkunastu lat Biologia - Fundowicz Uczyła też Zeganowa -obecna dyr , Giemza - tez się dochrapał stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
megg33 Re: SP 34 10.02.04, 00:36 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Ja kończyłem w 85 roku Nauczyciele byli ok > Geografia -Miki > Polski - Zosia /kędzierska / > Matma - Niewczasowa chyba tak ? > Ruski - Wala > WF - Adamowicz Najlepszy nauczyciel WF w RADOMIU na przestrzenie ostatnich > kilkunastu lat > Biologia - Fundowicz > Uczyła też Zeganowa -obecna dyr , Giemza - tez się dochrapał stanowiska A może chodziliśmy do tej samej klasy? Ja do "b" wych.Fundowicz,w mojej klasie:Czajkowski, Dyoniziak,Fliszkiewicz,Godek itd nie pamietam juz całej "listy", nie mieszkam na XV-leciu ale chciałabym wysłać tam syna do 1klasy, co ty/wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: SP 34 IP: 83.13.74.* 14.09.07, 23:36 chodziłam też do klay?b?, moją wychowczynią była p. Fundowicz a w klasie był Czajkowski, dyoniziak..... Skończyłam szkołę w 1985r. Wspominam ją z dużym sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cris the.... oj było wesoło oj było IP: *.chello.pl 20.01.04, 17:54 Skończyłem tą najlepszą z radomskich podstawówek w '89("wind of change"), wklasie 8b,wychowawca Minkina.To były czasy ......Czy zagląda tutaj ktoś z tej sławetnej klasy?? Pozdrawiam cała klasę a głównie Rafała Myszkę,Zbyszka Wozniaka,Sławka Kępkę,Pawła Zaborowskiego,Rafała Zaprzalskiego i wszystkich innych.Karol Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re:piszcie kiedy skończyliście s.p 34 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 21:31 piszcvie kiedy skończyliście nasz u kochną "34" może wtedy sprawniej pójdzie nam rozpoznawanie starych znajomych. ja skończyłam w 88 roku wychowawca : Legucka kika (anna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp ta sama klasa! IP: *.proxy.aol.com 21.01.04, 08:08 no to chodzilismy aniu do tej samej klasy - legucka od zpt, a w miedzyczasie Zeganowa (legucka chyba byla wtedy w ciazy) byly wychowawczyniami. prosze o kontakt: paulol@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re:piszcie kiedy skończyliście s.p 34 IP: *.man.polbox.pl 28.06.04, 15:37 szukam szukam i nie znajduję: jest może ktoś z rocznika ur. 76? (wg. obliczeń koniec szkoły wypada mi na 1991!) klasa f, wych. Zeganowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur. 76 Re:piszcie kiedy skończyliście s.p 34 IP: 82.139.8.* 04.09.05, 13:35 no czołem jj! ja jestem rocznik 76, absolwent 34. lista zaczynała sie od antkiewicz chyba, potem były jeszcze.. dobek, dyzoniziak, kizinski, kluzinski, kolasinski, król, krzysztoporska, machnio, maruszczak, pawlowska, ruta, lisak, mianowana, kustra, woźniak, jarosik, zięcina - to byla klasa F. czy ktos sie tu pojawia? najlepiej pamietam wale od ruskiego (ja choczu, ty choczesz itp :)) sulecja od choru, corki i czolna, kusalowa od zagrywek, zeganowa o usprawiediwien i minikina o rocznikow statystycznych. no i krawczyk - moja zmora - ten od cztrerech palcow... niewczasowa w II klsie w sali nr 46 na dole waliła mnie linijka po lapach za spoznienie, bo bylam w sadku na zielonych parszywkach - jablkach. a krawczyk piotrek zostal bohaterem klasy kiedy jakiejs nauczycielce ktora walila go po lapach i pytala: a co? aco? odpowiedzial: a gowno! bylismy zachwyceni i przerazeni zarazem :) no coz,. wiek ma swoje prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo a ja doszedłem do 5 klasy,i nie zapomnę pani Troja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:00 kto pamięta cmokającą panią Trojan? .....:(pozdrowienia dla wszystkich absolwentów!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 21:58 Cześć! Chętnie pogadałbym z kimś z klasy ! Chodziłem do 34 od V do VIII -klasa E . Skonczyłem w 1977 roku . Co wyniosłem ze szkoły ? Geografię znam lepiej od moich dzieci , chemię po Stanisławku opanowałem tak nieźle , że do II roku studiów na chemii UW niewiele musiałem się uczyć . Matmy uczył Kuśnierz - solidnie choć bez wzlotów (również wychowawca ) , polskiego Górska , pamiętam Kędzierską - polonistka , nas uczyła WO (wychowanie obywatelskie). Chłopaki z VIIIE : Robrt Samerek , Krzyś Wójcik , Robert Rutkowski , Marek Sieński i inni ( przepraszam dziewczyny - ale w podstawówce to ja byłem niewrażliwy ...) - dajcie znać na forum ,że żyjecie . Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: SP 34 IP: *.udn.pl 06.03.04, 21:28 Cos mi swita. Chyba to byla moja klasa. Kusnierz - matma i skrzypce. Stanislawek - lapy. O Gorskiej to wolalbym zapomniec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:12 Jezeli Ci ?wita to powiedz co? więcej - spróbuje rozszyfrować ; na poczštek płeć , miejsce w klasie itp. pzdr.Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:14 Ale ze mnie gapa ! Powiedziałe? "o Górskiej wolałbym zapomnieć" - a więc obywatelu "gm" jeste? chłopcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: SP 34 IP: *.udn.pl 21.03.04, 18:37 Jestem duzym chlopcem. Pamiec mam zawodna bo nie bylem w jednej klasie od poczatku do konca. Ta klasa (jesli dobrze pamietam) zostala utworzona od 5 roku i ja chodzilem tylko rok lub dwa. Na imie mam Grzesiek i bylem dobry z matmy. Odezwij sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:03 Przepraszam , ale nie zaglądałem tu przez pół roku... A więc Grzesiu walczymy z tematem ; skrzypce , Kuśnierz , sporo kojarzysz , o ile pamiętam Kuśnierz wziął się do nauki śpiewu chyba w siódmej klasie .. Nas chłopaków w ogóle było w tej klasie mało .. Czy pamiętasz lekcje łączone biologii z klasą przeniesioną do nas spod Radomia , chyba z Rajca czy coś takiego , nigdy wcześniej nie spotkałem takich głąbów ..Cholera , kiepsko z pamięcią . Proszę o podpowiedź ... Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: SP 34 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.12.04, 19:35 Pamietny Zdzicho z Rajca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:05 Cholera , ale czas leci . Ostatnio wpadłem tu rok temu . Nie pamiętam za dobrze , ale faktycznie parę osób odeszło z klasy . Lekcje ze Zdzichem z Rajca to było przeżycie głównie dla naszej nauczycielki . Odpowiedz Link Zgłoś
3451733-ren Re: SP 34 11.03.04, 00:04 hej skonczylam sp.34 w 1979 klasa 8a.Pamietam dokladnie nasza klase,mamy wspolne zdjecie w drugie klasie/bylo nas az 39 wystraszonych dzieci/wych-B Kadziela- odezwijcie sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1980-1988 Re: SP 34 IP: 217.8.168.* 06.04.04, 10:05 Witam Mam na imię Tomek. Powiem szczerze całkiem przypadkowo znalazłem forum poświecone SP 34. Wspominam lata spędzone tam bardzo miło ( 1980-1988). Wychowawcą była Pani Kedzięrska – bardzo sympatyczna osoba i znakomity pedagog . Znajomych z tego okresu pamiętam tylko kilku : Andrzej Borysowicz ( przyjaciel i kolega z jednej ławki) , Jurek Malinowski, Michał Kończak, Paweł Gozdyra, Kasia Dobrowolska , Agnieszka Pankowska , Aneta Korczak. Pozdrawiam wszystkich także tych, których zapomniałem wymienić i może się kiedyś spotkamy...papa Tomek Fabiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT 83-91 8A IP: *.rwt.pl 03.06.04, 14:51 Hej. Proponuję spotkanie klasowem Mój e-mail: gtomaszg@poczta.onet.pl Pamiętam trochę listę: 1Boryczko 2Chachulska 3Czarnecka 4Czępiński 5Gagacki 6Gałęzia 7Golka 8Jakubowski 9Kamocka 10Kazana - na bank 10 11Kęska Kto był 12? 13Kuliński - na bank 13 14Kwiecińska 15Linda 16Łasiński 17Malec 18Mazurkiewicz 19Mielczarska 20Olbrych 21Pora 22Posuniak 23Rogozik 24Sagan 26Szpak 27Włodarczyk 28Wręczycka 29Wójcik 30Zając 31Zegan 32Zegan 33Zielińska i przez jakiś czas Żabczyński osoby, których nie wymieniłem - proszę wybaczyć. Pamięc zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: 83-91 8A IP: *.man.polbox.pl 28.06.04, 15:43 witam mój rocznik!! Klasa 8..a? chyba? Zdaje się, że tanczylismy w jednej parze poloneza na sławetnym "komersie"!! ((-: Pozdrawiam i cały czas czekam na kogoś z 8'f' ((((((-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 83-91 8f Re: 83-91 8A IP: 80.249.4.* 22.09.04, 12:52 ja jestem z f! chor, corka, czolno, gora, józef, klotnia, krol... czyli slawny slownik wyrazow z ó i nie tylko do wyrycia na pamiec u Sułeckiej. i juz chyba nie ma zadnych watpliwosci, ze sie zaliczylo 34.:) listy juz nie pamietam, ale chyba zaczynala sie od ankiewcz a konczyla na wojtowicz... ja bylam w srodku pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: 83-91 8F 04.10.04, 14:22 Pozdrowienia dla calej slawetnej 8F i wychowawczyni Grazyny Zegan! ;) Moze tez warto by sie kiedys spotkac? Dajcie znac, gdzie jestescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: 83-91 8F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:12 i ja chodziłam do 8 f Wójtowicz miał przechlapane z sentymentem wspominam Walę i jej powiedzonka: z gówna bata nie ukręcisz oraz zwrot do uczennicy <dobra kobieto> to były czasy.... widzę że uaktywnił się tutaj mój starszy braciszek:) Odpowiedz Link Zgłoś
d-73 Re: 83-91 8A 08.10.21, 21:58 Witam , szukam Marty Gałezia czy ktoś cos wie na jej temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: SP 34 IP: *.debnet.pl 30.12.04, 18:00 Młody człowieku, podoba mi się twój styl pisania. Jest całkowitym przeciwieństwem wszystkich tych błedów jakie się tu pojawiają. Ludzie patrzcie na to co piszecie. To ciekawe, że najwięcej błędów robią ci, którzy krytykują nauczycieli. Zosia Kędzierska była równierz moją wychowawczynią. to były lata siedemdziesiąte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdmowska Re: SP 34 IP: *.marsoft.com.pl / 62.233.189.* 27.06.04, 21:49 jest lata 1964-1972 stare dzieje, ale duzo wspomnien,az dziwne ze pamietam tyle, osiem lat w jednej budzie to sie pamieta.szczegolnie pana czaple geografa -ktory uczyl nas na mapach konturowych rozpoznawania miast rzek, dyrektora kostrzewe polonistke skubisz pania kasprzak rusycystke to byly indywidualnosci - i duza piekna szkola nowa rozswietlona sloncem piekna sala gimnastyczna taras zawsze lodowisko w zimie, chociaz czasy trudne w szkole co innego w domu co innego szczegolnie na historii p matras wymigiwala sie od odpowiedzi ale to juz w 8 klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 19:37 Pamietacie nasza biblioteke, albo kobietki tam pracujace, bo ja nie moge sobie przypomniec, a teraz sama pracuje w tym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hal6 Re: SP 34 13.11.06, 10:00 Kończyliśmy tę szkołę równolegle ,te same lata ,szkoła nowa ,dyrektor Władysław Kostrzewa. Moim wychowawca był Franciszek Jaśkiewicz matematyk ,a klasa fatalna z małymi wyjątkami. Polonistkę Panią Skubisz wspominam mile. Odpowiedz Link Zgłoś
hal6 Re: SP 34 13.11.06, 21:40 Kto pamieta najnowsza sp34 rok 1964? kierownik Wladyslaw kostrzewa geografia Czapla polski Pani Skubisz ,matma Franciszek Jaskiewicz ,rosyjski Pani Kacprzak???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŁUGI Re: SP 34 IP: *.tkdami.net 31.08.07, 23:45 Szkoła ruszyła w 1963 roku.Pierwsza moja wychowawczyni to PANI RASZEWSKA /niestety już nie żyje/ Odpowiedz Link Zgłoś
anna-121 Re: SP 34 25.11.07, 01:08 ja tez rozpoczynalam nauke w 1963 roku ale nie pamietam wychowawczyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysio Re: SP 34 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.03.05, 00:31 jestem z 34 rocznik 1978.pozdrowienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SP 34 IP: *.234.78.94.Dial1.Miami1.Level3.net 30.04.05, 14:34 Cos sie temat skonczyl. Wiec co nowego u was ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce vita Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:19 www.dolcevita24.pl zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
dagm80 Re: SP 34 05.05.05, 21:25 A może znajdzie się ktoś kto kończył 34 w 95 roku? Pamiętam co nieco z listy: Antoniewicz, Boduch, Bogucki, Chodor, Gawroński, Karpińska, Kielski, Koczur, Ludwiczak, Rudka, Sadłowska, Sokół, Zaniat... a jednak dziury w pamięci są. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: SP 34 IP: *.udn.pl 07.09.05, 16:34 Ja jestem ze szkółki PSP 34 :D:D:D Fajnie było, ale się skończyło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SP 34 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.05, 15:11 Ja też skończyłam 34- w 1996. Zawsze byłam w klasie "d", wychowawcy- Chaberska, później Wójcik. Pamiętam jedną bibliotekarkę- włosy ucięte siekierą i kolczyki długości ok. metra :)).Chaberska zawsze narzekała że dostała najgorszą klasę, chyba sama ze sobą miała problem rzekłabym natury psychicznej bo kiedyś powiedziała że dzieci się do niej "głupkowato" uśmiechają.A z Wójcikiem byliśmy na pamiętnej wycieczce w Zakopanem.Jeżeli ktoś z was chodził też do "d" razem ze mną to proszę o kontakt na nie4@gazeta.pl. Wiem że kilka osób z mojej klasy już po "tamtej" stronie...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :) Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:14 JA tez z Sp 34 ;) Wspominam calkiem milo :) rocznik 2002 a teraz kochanowski Odpowiedz Link Zgłoś
alisze Re: SP 34 01.02.06, 10:49 Skończyłam tą szkołę w 1973 bardzo stare dzieje, ale bardzo miło wspominam te spędzone w niej lata przeczytałam wszstkie posty nie znalazłam nikogo z mojego rocznika. Chodziłam do klasy 8a mimi wychowawcami byli Zofia Kedzierska a pożniej w zastępstwie pan Ozimek pozdrawiam wszystkich jeżeli ktoś tu trafi proszę kontakt alisze@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota w Re: SP 34 IP: 80.50.167.* 24.01.07, 19:55 a pamietacie hymn naszej szkoły:przed laty wielu zburzone domy .....biegniemy tu co rano ..melodie znam ale tekstu nie bardzo bardzo byl polityczny JESTEM rocznik 1976 wych.marian giemza czy ktos pamieta apele, akademie ,i zabawe w tzw.SZENWALDA?nie wiem czy pamietacie kosztela obecnie prezydenta naszego RADOMIA ?LISTA 1 A BORYCZKO CHACHULSKA CZEMPINSKI GOLKA GAŁEZIA...WOJCIK WRECZYCKA ZEGAN ZEGAN ZIELINSKA albo spacery po górnym holu w kólko a wala stała z kijem stała z boku iplnowała zeby nie gadac cuuuuuuuudne czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :D Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:15 A jeszcze wych. P. Agnieszka Gasek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent'88 Re: SP 34 IP: *.spray.net.pl 23.10.06, 23:13 witam, może uda się ożywić forum absolwentów z 1988 r.? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kowalenko Re: SP 34 13.11.06, 04:55 absolwent 88.najepsza podstawowka w radomiu.8c najlepsza klasa.pozdrowienia od kowala dla koziarskiego daszkiewicza miany byzdry orla owczarka siwaka i innych. osobno pozdrawiam klasowe dziewczyny-iza rola ania koptas agnieszka krawczyk dorota wojciska i inne.obecnie siedze w stanach juz drugi rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolce vita Re: SP 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:15 www.dolcevita24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kat_tu Re: SP 34 04.07.07, 13:45 klasa VIIIa, wychowawczynią była w klasach 1-3 p. Jurkowska, potem p. dyrektor Nurek, potem Zeganowa. Skończyłam szkołę w 1986r, poszłam do Kochanowskiego. Dziś mieszkam w Warszawie. Pamiętam taką imprezę wspomnieniową -klasową jak już byliśmy w II lub III klasie liceum u niejakiej Oli P. Czy tu ktoś jest z mojej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
kat_tu Re: SP 34 04.07.07, 13:57 klasa VIIIa w roku 1986, wychowawczynią była w kolejności Jurkowska, dyrektor Nurek, Zeganowa.Ja poszłam do Kochanowskiego, dziś mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: SP 34 IP: 83.13.74.* 14.09.07, 23:08 Tak chodziłam do tej szkoły i wspominam ją z wielikm sentymentem, tym bardziej, że już nie mieszkam w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: SP 34 IP: *.pronet.lublin.pl 05.10.07, 21:07 Jestem. Rocznik 69, klasa 8c, wych. B.Fliszkiewicz (j. rosyjski). Jeśli przeczyta to ktoś z mojej dawnej klasy, proszę, piszcie na jarekw69@yahoo.com. Od dawna nie mieszkam w Radomiu, ale chętnie powspominam dawne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Wiech Re: SP 34 IP: *.aster.pl 06.10.07, 16:01 Witam, tu Maciek Wiech, SP 34 w latach 1978-86, najwieksze sukcesy siatkarskie, klasa A. Zapraszam wszystkich na strone www.nasza-klasa.pl, na której zalozylem portal naszej klasy Pozdrawiam Maciej Wiech Odpowiedz Link Zgłoś