Dodaj do ulubionych

REQUIEM DLA PAPIEŻA

IP: 213.195.148.* 07.04.05, 11:14
Jeszcze słowo o papieżu i się wyrzygam. Media stworzyły publiczną histerię i
nic więcej. Wystarczy wyjść na miasto i zobaczy, że nie ma - żadnej
iluminacji, żadnej wewnętrznej rewolucji. Po co się okłamywać? Papież jako
ikona popkultury? Reakcje a'la Freddie Mercury? Zwiększone nakłady książek,
wydania specjalne prasy, bilety do Rzymu? Zwykły geszeft? Jeśli ktoś nie
rozumiał papieża, to jak mógł go zroumieć tak nagle, w jeden dzień? Nie ma
iluminacji. Są gesty. Żadnego połączenia w bólu. Za tydzień nikt nie będzie o
tym myślał. Życie już poszło dalej. Słusznie - tak chciał papież.
Obserwuj wątek
    • Gość: spokój Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: 193.111.144.* 07.04.05, 11:47
      To pełne goryczy ,ale jakże mądre słowa. Tyle,że zaraz atak histerii
      zakochanych w Papieżu sprowadzi cię na ziemię. W nich jest jad zamiast miłości,
      i najważniejsze są igrzyska , nie zaś przemiana duchowa.
    • Gość: mała Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: *.radman.pl 07.04.05, 11:57
      ja też jestem tym już zmęczona ... :-(((
      • olo1033 Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA 07.04.05, 12:13
        A ty "mała' idż lulu - tylko zeb yś siusiu nie zrobiła odpoczywaąc .....
    • olo1033 Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA 07.04.05, 12:09
      Ale masz w głowie klepki poprzestawiane ,jak będziesz ćwo.. żygał to uważaj bo
      jak ci zabraknie na chleb a możesz z powrotem to skonsumować- smacznego!!
      Dlaczego nie sznujesz Papieża co On ci zrobił złego ,jeżeli żle o nim myślisz
      to nie pisz o tym anonimowo jak judasz a co już ci ta "wolność słowa "i brak
      cenzury do głowy uderzyła.?Gdybym miał twoje poglądy to nazwał bym ciebie
      najwiek....(dodaj sam) Ciekawy czy czy chciałbyś aby ciebie tak opluwano jak
      ty Papieża???
    • Gość: s Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: *.25.udn.pl 07.04.05, 12:45
      Mów za siebie smoku, nie każdy jest tak wyrachowany i pusty.
      • Gość: żonikl Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 07.04.05, 12:50
        Wy jacys kretyni jestescie?Dlaczego?BO NIE ZROZUMIELISCIE DEBILE wypowiedzi
        SMOKA!Boże!Widzisz i nie grzmisz!ON wcale nie opluwa ani nie wyszydza nikogo.On
        stwierdzil to co i Ja i wielu ludzi odczuwa.Jesli JAD zamyka ci rozum ze nie
        potrafisz prostej wypowiedzi zrozumiec,to co ty bedziesz rozumial ze słów
        Papieża?Zapewne NIC albo przeinnaczysz ich znaczenie na wlasny użytek.I smiem
        twierdzic ze wlasnie Ty OLO jestes jedna z marionetek ktora tak szybko zapowmni
        o Papieżu,jak tylko zniknie wizerunek Papieża z okładek gazet i TV.
        SMOKU-jestem z Tobą!
        • Gość: spokój Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: 193.111.144.* 07.04.05, 14:01
          żonikl w pełni się z tobą zgadzam. Zobacz co napisałem wcześniej, Papieża
          zawłaszczają właśnie tacy jadowici, on jest ich. Najgorsze to ,że musimy myślec
          jak oni tak samo bawić się w kopczyki świeczuszki teatrzyki, ale nadal będąc
          podłymi i jadowitymi dla siebie. To jest Polska właśnie, matka boska w klapie i
          bark rozumu w głowie.
    • Gość: reni Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:05
      Smoku, gupi jestes - i gupi umrzesz. Ile ty masz lat, ciekawe?
      • Gość: SMOK Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 14:41
        Mam 29 lat, wielki szacunek do papieża i wielki smutek. Tylko chciałbym mieć
        prawo do zachowania go w sobie.
    • olo1033 Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA 07.04.05, 14:09
      nie ma co z oszołomami polemizować ...
      • Gość: darwin Re: REQUIEM DLA PAPIEŻA IP: 193.111.144.* 07.04.05, 15:17
        Sam jesteś oszołom! Toże ktoś ma inne zdanie jak ty zaraz musi być oszołeome?
        Poczytaj testament Papieża zobaczysz że jest mowa o modlitwie mszach a nie ma o
        żadnych szopkach. Ale najważniejsze przesłanie jest na poczatku - nie wiesz
        kiedy umrzesz więc zyj jakby to było dziś. A to znaczy ,że trzeba szanować
        ludzi mające inne zdanie matole, nawet jesli ktoś jest niewierzący.Obawiam się
        jednak,że twoje szare komórki zanikają albo zanikły i nie zrozumiesz tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka