Dodaj do ulubionych

LEKARZE, których należy unikać

IP: 193.111.144.* 17.04.05, 23:56
Jestem zbulwersowany przypadkiem, o którym ostatnio usłyszałem, a mianowicie :
niedawno córka po kilku telefonach do samotnie mieszkającej na Borkach matki-
staruszki stwierdziła, że coś się stało,bo matka nie odbiera.Przyjechała
szybko i zastała ją nieprzytomną ,leżącą w łazience.Z pobliskiej przychodni
został wezwany lekarz.Babcia,ocucona,już była świadoma i nawiązywała kontakt
z rozmówcą,jednak gołym okiem laika widać było jednostronny paraliż.Pani
doktor Gwarek,która przyjechała,nie stwierdziła jednak nic ,prócz potłuczeń i
przepisała w związku z tym lek przeciwbólowy.Za namową sąsiadki córka po
wizycie w/w p.doktor zadzwoniła po pogotowie,którego pracownicy stwierdzili
udar mózgu i wylew.Babcia została natychmiast zabrana do szpitala i leży tam
do dziś.
Czy uważacie,że tego typu diagnozy powinny uchodzić lekarzom płazem?
Każdy zna solidarność w tej grupie zawodowej,więc jeśli my nie będziemy o tym
mówić,to KTO?
Jeśli znacie inne przypadki lekarzy-nieudaczników , napiszcie.
MOŻE URATUJECIE KOMUŚ ZDROWIE ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: LEKARZE, których należy unikać IP: *.am.wroc.pl 18.04.05, 01:06
      Cyt: "o którym ostatnio usłyszałem"
      Wole informacje i donosy z 1 reki:)
      • Gość: Itka Re: LEKARZE, których należy unikać IP: 193.111.144.* 18.04.05, 14:52
        Jeżeli wolisz informacje z pierwszej ręki to polecam cały cykl
        reportaży "Uwagi", pt.: Zmowa milczenia. Bardzo interesujące, ale niestety
        generalnie mało optymistyczne.
      • Gość: SQlap Re: LEKARZE, których należy unikać IP: 193.111.144.* 19.04.05, 17:55
        To wiadomość z pierwszej ręki,nie żadna plotka.Nie byłem przy tym, ale znam
        kogoś kto był blisko całej sprawy!
        Jak widać z postu Inqisora, pani dr Gwarek jest znaną postacią na Borkach.
    • inquisor Pani Gwarek ma chyba dobrych znajomych 18.04.05, 22:31
      Lub ma mocną pozycję w zarządzie przychodni. Umiejętności wymienionej "doktór"
      ograniczają się do uszczypliwych docinków w stosunku do pacjenta, w stylu
      "wmawiacie sobie choroby, proponuję wizytę u psychiatry" lub "w tym wieku to się
      na to nie choruje" (ciekawe, ile osób pokroju Kamila Durczoka ma już na koncie).
      Nie wiem, dlaczego przychodnia Borki jeszcze nie zareagowała na skandaliczną
      postawę pani Gwarek, wydaje się, że poza remontem wnętrza wolny rynek jeszcze do
      nich nie dotarł. Polecam serdecznie pod rozwagę w dobie wszechobecnej manii
      posiadania samochodu- mnie np. wszystko jedno, czy czekam obok domu godzinę na
      wizytę, czy jadę na Gołębiów i tam czekam 30 minut. Ale w konfrontacji z personą
      w stylu pani Gwarek- już nie.
    • pankuronium Re: LEKARZE, których należy unikać 19.04.05, 16:52
      Witam
      SQlap, to jest podstawowy błąd wzywając "lekarza" z przychodni a nie odrazu
      radomskie pogotowie, gdy widzi się w jakim jest ktoś stanie (pisałeś: "...
      jednak gołym okiem laika widać było jednostronny paraliż...").
      Lekarz pracujący w przychodni rejonowej zna jedynie przypadki które już trwają
      kilka tygodni, miesięcy i lata i tylko to potrafi leczyć (choć nie każdy).
      Natomiast personel pogotowia jest kształcony do nagłych zachorowań, wypadków,
      stanów które zmieniają się w oka mgnieniu.
      Większość dotychczasowych wyjazdów pogotowia ratunkowego w Radomiu jest do tzw.
      pierduł. Leżaków na ulicy których 99% to pijani którzy zwożeni są na izbę
      przyjęć tam gdzie przebywają naprawdę chorzy ludzie, mają robione wszystkie
      badania a nawet KT (tomografia komputerowa) co zwykły człowiek jeśli musi
      wykonać takie badanie czeka na nie miesiącami.
      Tak więc widzisz, jeśli się coś dzieje niedobrego z kimś należy wezwać
      POGOTOWIE RATUNKOWE, a nie partaczy z przychodni rejonowej.
      Pozdrawiam
    • Gość: pacjentka Re: LEKARZE, których należy unikać IP: 193.111.145.* 20.04.05, 11:25
      Przestrzegam wszystkich przed prof. (uczelnianym) Banaczkiem, który wykonując
      na mnie jedną operację, a za dwie godziny drugą, przez brak umiejętności i
      chyba wiedzy, dwukrotnie chciał mnie wyprawić na tamten świat. Nie udało mu się
      dzięki reanimacji na OIOM-ie. Oczywiście ani rodzina ani ja sama nie
      dowiedziałam się co było przyczyną tak nagłego pogorszenia, usłyszałam :"zdarza
      się ". Poszłam na zabieg laparoskopi, po którym w 2 - 5 dni miałam się czuć
      dobrze, a ja wylądowałam na rocznym zwolnieniu i nigdy nie wróciłam do stanu
      wcześniejszego.
      • Gość: pacjent Re: LEKARZE, których należy unikać IP: *.udn.pl 20.04.05, 19:22
        Zgadzam się przychodnia na Borkach nie ma dobrych lekarzy i to tak trwa od lat.
        Nic się nie zmienia.W przychodni jest dentysta ale tylko przyjmuje prywatnie a
        nie ma podpisanej umowy NFZ.Czy to jest nornalne?Nawiasem mówiąc partacz.
      • Gość: Jan Re: LEKARZE, których należy unikać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:49
        Współczuję. Moja siostra miała wykonywane badania /narkoza/. Również była
        reanimowana na tym oddziale. Inny lekarz ale również nic nie chcieli powiedzieć
        na temat przyczyny. W dokumentacji nie ma najmniejszej wzmianki o zdarzeniu.
        • Gość: Kuba Re: LEKARZE, których należy unikać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:03
          Na Borkach należy unikać wszystkich
    • Gość: INA Re: LEKARZE, których należy unikać IP: *.udn.pl 20.04.05, 23:20
      A mnie najbardziej bulwersuje to, że nawet jak se coś złego dzieje z nami w
      szpitalu to nie jesteśmy o niczym informowani. Jest to strach lekarzy przed
      jakąkolwiek odpowiedzialnością. A przecież nie pozostanie to beż wpływu na
      nasze dalsze zdrowie i naszym prawem jest wiedzieć !!!!!!!!!!!!! Traf chce
      oprócz odrobiny wiedzy medycznej, mam również dużo zdrowego rozsądku i tylko
      jedna wizyta u lekarza wystarczy abym zrezygnowała lub kontynuowała dalsze.
      Np. nie pójdę do pediatry, który nie będzie słuchał tego co mówię o dziecku.
      Nie pójdę do lekarza internisty, który nie odpowie na żadne moje pytanie ani
      nie poinformuje mnie o tym jakie działanie mają leki, które przepisuje. Kaźdą
      ulotkę od leków czytam przeciętnie 3 - 4 razy. Podstawa zasada lekarska brzmi "
      nie szkodzić". A przykre to niestety, większości lekarzy nie możemy ufać.
      • Gość: pacjent Re: LEKARZE, których należy unikać IP: 193.111.144.* 25.04.05, 00:17
        niezłe są też pytania: ile dziecko waży? ,czy ma gorączkę?
        obok stoi waga,termometr jakiś też powinien być.
        niestety, w przychodniach to nagminne.
        co innego prywatnie-ten sam lekarz nagle bardziej zainteresowany,miły i
        wydawałoby się kompetentny.
        cóż,komentarz niepotrzebny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka