Dodaj do ulubionych

Lekarze zarabiają bardzo dużo

IP: *.udn.pl 18.04.05, 00:01
w porównaniu z nauczycielami.
Obserwuj wątek
    • Gość: franz Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.130.udn.pl 18.04.05, 09:16
      obciąc im pensje.
    • Gość: Bączek Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:47
      W stosunku do wszystkich!!!Mało tego.To państwo płaci za ich kształcenie
      (ok.100.000$) a później wyjeżają i sługują za granicą.Kto zwróci za kształcenie?
      Nie na darmo ktoś wymylił powiedzenie: lekarzu pokaż co masz w garażu (własnej
      ekstra willi).Nie twierdzę że mają zarabiać mało ale jak to się ma do
      odpowiedzialności zawodowej, do praktyki zawodowej etc.?Nijak!
      • Gość: ziuta Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:54
        Nie płaćmy im tyle! Nie dawajmy kopert. Niech leczą za pensję!
        • Gość: as Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 11:11
          ziuta-sukcesów.Życzę zdrowia.
          • Gość: ziuta Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:27
            Asie, trzeba ich wysłać do kamieniołomów, żebyś pojął ironię? Rynkowa wartość
            ich pracy to ok.4,5-krotna pensja pielęgniarki. I zawsze tyle zarobią, na
            czarno, czy na szaro, czy na biało. Jak im dać 1000zł pensji, to resztę dorobią
            pod stołem. A jak im zapłacić godziwie, to jeszcze zapłacą podatek. Tak to
            działa - rynek.
        • Gość: JJK życzę zdrowia IP: 193.111.144.* 18.04.05, 23:24
      • Gość: as Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 11:14
        Bączek- najlepsze samochody mają "ogolone dresy",i co ty na to.
        • Gość: da Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.wss.com.pl 18.04.05, 11:58
          Bo kradną lekarzyskom
          • Gość: znachor Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.25.udn.pl 18.04.05, 12:07
            Komuś muszą kraść, a lekarze mają najlepsze bryki.
      • Gość: darek Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: 212.182.117.* 18.04.05, 15:43
        W Stanach np. lekarze to elita zawodowa,zarabiają 6krotnie więcej od średniej
        krajowej i nikt im tego nie robi za złe,a tam tez trafiają sę świetni fachowcy
        i konowały.A co do studiów to przemawia przez ciebie typowy komuch.Jak wyjedzie
        dobry architektlub inny inzynier za granicę i tam zarobi fortunę to nikt mu nie
        wymawia odpłatności za studia na Politechnice,a lekarze to nie dość,że mają
        zarabiać grosze to jeszcze maja zwracać koszta studiow,po kilkunastu latach
        pacy za darmo każdy juz dawno spłacił temu państu z nawiązką .Lekarze muszą
        dobrze zarabiać inaczej będziemy mieli notorycznie stan utrwalony od wieków.A c
        łapówkarstwa to kwestia odmienna,istnieje na calym świecie i dotyczy głównie
        ludzi na stanowiskach/ordynatorów ,profesorów/i to jest naganne.A jeśli chodzi
        o zarobki to widzę powodu dlaczego lekarz tylko w Polsce ma być dziadem i ma
        zarabiać na poziomie sprzątaczki,wszak to ponoć elita inteligencji obok
        np.prawników,nauczycieli,inteligencji technicznej.Studia trwają 6 lat,są trudne
        i żmudne.Proces ksztalcenia specjalisty po studiach trwa od 6do10lat.Często
        wymaga dużych nakładów finansowych lekarza z własnej kieszeni,nikt /państwo ani
        pracodawca nie wspomaga lekarza finansowo/więc o co chodzi?
      • Gość: JJK a kształcenie w innych zawodach to nie kosztuje ? IP: 193.111.144.* 18.04.05, 23:22
        Możesz podać wiarygodne źródło tej wymienionej przez Ciebie sumy 100 tys. USD ?
        Bo inaczej to tylko puste słowa i typowe bicie piany.
        A jak wszyscy wyjadą to kto Ciebie będzie leczył ? Pomyśl o tym.
        Prawda jest taka, że jak zachorujesz (czasami to się zdarza, choc nie życzę Ci
        tego) to i tak na leczenie wysupłasz ostatnią złotówkę i wtedy inaczej
        popatrzysz na lekarzy.
        Jest wolny rynek i to rynek ustala ceny, Ty tylko możesz to zakaceptować albo
        nie i poszukać tańszego lekarza.
        Ale generalnie masz rację, trzeba zamknąc granice, wprowadzić płatną naukę od 1
        klasy szkoły podstawowej oraz sprywatyzować szpitale i ustalić wolne ceny za
        leczenie i wtedy chyba już nie będziesz miał problemu z tymi za dużo
        zarabiającymi złymi lekarzami (z nauczycielami chyba też nie).

• Gość: Pączek Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:51
        Dobre dobre!!! popieram BĄCZKA!!!
    • Gość: Bączek Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:36
      Jeb się pajacu! Komuchem to może ty jesteś albo twój stary! Nie umiesz czytać
      czy logicznie mysleć? Na zachodzie studia są płatne!!! Dobra szkoła medyczna to
      koszt rzędu 50.000$ za rok nauki!!! Owszem, są specjalne kredyty studenckie ale
      to wszystko należy później spłacić!!! A u nas co? Dostanie się taki po plecach
      ojca-komucha do np Collegium Medicum orzy UJ - uczelni znanenj i cenionej na
      zachodzie, skończy ją wyjeżdżając w międzyczasie na staże i dalej w świat! A
      kto odda podatnikom polskim kasę za jego naukę? Owszem, może jechać ale po
      spłacie długu zaciągniętego u polskiego podatnika! I powtórzę: nie nazywaj mnie
      komuchem bo to najgorszy bluzg jaki znam!!! Odnoś się raczej do meritum sprawy.
      • Gość: fajf Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.udn.pl 18.04.05, 19:36
        Mam sąsiadów - małżeństwo lekarzy , dzici kończą medycynę. Od nadmiaru kasy
        poprzewracało im się w głowach. Polowania w Afryce, ryby w norweskich fiordach,
        karnawał w Rio. To z tych pensji budżetowych?
        • Gość: Jaś Fasollasido Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.04.05, 19:50
          Widzisz sam, że nie oddali jeszcze za studia.
          • Gość: barry white Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.udn.pl 18.04.05, 20:58
            No nie wiem czy 1100 czyli kwota jaka dostaja lekarze w szpitalu to
            duzo.Bioarac pod uwage to ile musieli sie uczyc i najczesciej dalej sie ucza bo
            medycyna wciaz sie rozwija.Ci ktorzy maja wiecej pieniedzy prowoadza gabinety
            prywtane w ktorcyh pracuja czesto to 23 i na tym zarabiaja.Mysle ze pensja
            lekarza powinna wynosic conajmniej 2000.
            • Gość: pisarz Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.04.05, 21:11
              To jest wieczny slogan powtarzany przez takich jak ty. Jeżeli tak malo mają w
              szpiutalach to po co tam pracują? Bo szpital opłaca im wszelkie świadczenia
              łącznie z obowiązkowym ubezpieczeniem od odpowiedzialności zawodowej. Kto płaci
              odszkodowanie? Lekarz, który popelnił błąd czy szpital? I przestań wymyslać
              godziny pracy lekarzy. W prywatnych gabinetach nie pracują dłużej jak do 21
              zaczynając od 18 więc o czym tu mowa?
              • Gość: barry white Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.udn.pl 18.04.05, 21:19
                co do tego co mowiles dlaczego pracuja w szpitalach to coraz wiecej osob
                opuszcza szpitale na rzecz pracy tylko we wlasnych gabinetach.Godziny pracy sa
                rozne ale znam chyba z 10 lekarzy ktorzy pracuja codziennie do 23 lub maja co
                drugi dzien calonocny dyzur i rzeczywiscie maja duzo piniedzy ale ciezko na to
                pracuja.Zrszta ten caly watek wydaje mi sie bezsensowany nie lepiej
                zajelibyscie sie soba trzeba bylo isc na medycyny wtedy byscie zyli w tych
                wszystkich luksusach a nie konczyc zawodowki i mowic ze ciezko o prace bez
                zadnych kwalifikacji
                • Gość: Borg Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.04.05, 21:24
                  Chciałem iść ale nie miałem tam mocnych rodziców. Nie byli w PZPR ani nie
                  prowadzili własnej "prywatyzacji po polsku" (pierwszy milion $...). Korki
                  jednak kosztują i to słono. Tak jak kupowane testy na egzaminy.
                  • Gość: Basset Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.am.wroc.pl 18.04.05, 21:28
                    Zapedziles sie kolego...
                    Obrazasz mnie i nie tylko.
                    • Gość: Tolek Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: 80.50.167.* 19.05.05, 15:58
                      Mnie tez obraził sku..syn
    • Gość: Basset Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.am.wroc.pl 18.04.05, 21:06
      Poziom dyskusji jakich malo.
      Wszystkim (prawie) zabierajacym tu glos proponuje oddac ze swych zarobionych
      pieniedzy wszystko ponad 850 zl.

Z kim tu dyskutowac?

Pozdrawiam.
      • Gość: artysta Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.149.udn.pl 18.04.05, 23:50
        Jaki stad wniosek ? leczcie sie sami...
        Moze niedlugo zaczniecie pisac - jaka to gornik ma odpowiedzialna prace? albo
        inny fizyczny.
        "Nie chcialo sie nosic teczki - to sie nosi z cementem woreczki"
        A te górnolotne frazesy o pseudo zarobkach lekarzy i przez panstwo oplacanych
        studiach to miedzy bajki mozecie wsadzic. Nie wspomne o odpowiedzialnosci za
        drugiego czlowieka - stresie i calej masie klopotow plynacych z bycia lekarzem -
        a to wszystko...czasem nawet bez słowa DZIEKUJE.
      • Gość: a67@gazeta.pl Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 00:04
        Jasne że za dużo bo;
        1.za pensję nie są w stanie opłacić dwóch szkoleń w miesiącu i przeżyć
        2.-:- nie kupią potrzebnej im literatury fachowej
        3.-:- nie utrzymają dziecka(preferencje rodzina 2+0)
        4.ubierają się w butik, dior,szmateks niepotrzebne skreślić
        5.pracują po 24 h na dobę i zostawiają narzędzia w brzuchu pacjenta (w
        przeciwieństwie do kierowców tirów którym się ogranicza czas pracy bo mogą
        rozjechać jakiegoś emeryta)
        6.kosztem 8-miu dyżurów w jednostce macieżystej i 7-miu w innej np.Iłży kupują
        dziecku Adydasy i basen oraz naukę języków obcych(synu sp***j z tego kraju )
        7. itp. itd.
        Podpisano: mąż lekarki nie lekarz
    • Gość: machorka Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:47
      Jestem bardziej uwierzyć temu co pisze fajf.A Ty daruj sobie ironię bo naprawdę
      ci nie wychodzi.\I nuie pisz w przerwie między zaszyciem otrzewbej a zgaszeniem
      papierosa bo jeszcze zostawisz w brzuchu peta i SZPITAL BĘDZIE MUSIAŁ ZAPŁACIĆ
      ZA TWOEJ BŁĘDY!!!
    • Gość: nem Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:08
      zazdrość się odezwała...Wy nie macie to innym, którzy ciężko na tym zapracowali
      chcecie odbierać??
      Ciekawe, gdybyście wy byli tymi lekarzami, czy też byście tak działali?
      Przecież zawód lekrza jest bardzo trudny i bardzo odpowiedzialny, gdyby nie oni
      to już by Was dawno nie bylo...

Lepiej zobaczcie swoją belkę w oku niż drzazgę u innych...
      • Gość: koles Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.04.05, 08:50
        Jaka odpowiedzilaność? Za co? Przecież za każdy błąd )jeśli już koledzy
        orzekną) płaci szpital! więc o czym tu mowa. Chłopcy w białych kitlach
        chcieliby zarabiać tyle co ich koledzy z Zachodu ale odpowiedzialność chcielby
        pozostawić na plecach podatników (szpital-wojewoda-budżet państwa).
    • cysiu84 Student medycyny 19.05.05, 00:35
      Tak sadzicie??????????? Ze lekarze zarabiaja wiecej niz np. nauczyciele????? Ze
      wyjezdzaja za granice??? Ze spia na pieniadzach???? Oki, wiec teraz ja cos wam
      powiem. Jestem na medycynie w Krakowie. Uczylem sie przez liceum tylko po to
      zeby sie tu dostac. Mialem cel bo chcialem i chce isc w slady rozicow. Oni
      natomiast mi to odradzali bo wiedzieli ze jest ciezko. i sie nie mylili. Teraz
      po 2 latach studiów widze co mieli na mysli. Wlasnie skonczyly sie juwenalia. i
      wiem co sie na nich dzialo z gazet. tak samo jak reszta studentow medycyny. nie
      to ze nie chcemy imprezowac , chidzi o to ze nie mamy czasu na przyjemnoci.
      Przykladowo studenci wspomnianego juz kierunku nauczycielskiego ucza sie do
      seji gora miesiac, reszte czasu spedzaja na imprezach itp. wiem bo mam
      znajomych i na tym kierunku. maja z reguly jedna ksiazke (ok. 400-500 stron).
      Ja natomiast mam taka jedna do przerobienia w miesiac. wiec latwo nie jest. i
      co mnie czeka po 6 latach studiow?? kolejny panstwowy egzamin ze
      wszystkiego!!!! czyli LEP. malo?? jak, daj Boze go zdam i dostane prace, zaczne
      zarabiac 800 zl miesiecznie. i tak przez okolo 6-7 lat do specjalizacji by po
      niej dostac 300-400 zl podwyzki. jedyny ratunek to prywatna praktyka lub wiecej
      etatow lub wyjazd za granice. i nie pieprzcie mi tu o pieniadzach podatnikow.
      po 7 latach uczenia sie dzien i noc, pracowania w wakacje za darmo w szpitalu i
      przy tym dalej uczac sie (nie ma tu miejsca na dorabianie w czasie studiow jak
      na innych kierunkach)cos sie mi bedzie nalezalo. tez chce sie troche
      zabawic.... mowicie ze inni lekarze biora lapowki. nie chcecie zeby brali,
      placcie wiecej lekarzom. jezlei za duzo waszym zdaniem zarabiaja, to po co
      otwieraja prywatne gabinety, po co wyjezdzaja za granice pracowac, po co
      przyjmuja te cholerne lapowki???? w USA jest tak ze studia sa platne ale
      kredyty zaciagniete na te studia da sie splacic juz po gora 2-3 latach pracy po
      studiach. a w Polsce??? robotnik po zawodowce jest w stanie zarobic wiecej niz
      lekarz... i ma dotego mniejsza odpowiedzialnosc za to co robi, mniej sie uczyl
      do zawodu jesli wogole, a jak cos spieprzy to raczej nie zagrozi to czyjemus
      zyciu... nie bronie tu zawodu w ktorym sie ksztalce, dostrzegam tez jego wady.
      wiec na koniec zadam jeszcze jedno pytanie. Poiszlibyscie do lekarza ktory
      zarabia na przyzwoitym dla niego poziomie, adekwatnym do jego czasu i
      umiejetnosci, czy do lekarza, ktory mimo tego ze uczyl sie bardo dluuugo i
      teraz zarabia psie pieniadze???? ktoremu bardziej zalezy na pracy i co za tym
      idzie na zdrowiu pacjentow??? odpowiedz: OBU!!!!!!!!! Bo lekarz leczu zawsze i
      to najlepiej jak potrafi, mimo ze czasem zarabia marnie i wieszaja na nim psy.
      a jak ktos sie chce przekonac czy zeczywiscie jest az tak ciezko, zapraszam na
      studia medycyny...
      • Gość: Basset Re: Student medycyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:23
        Spokojnie:) Daj spokoj, to i tak nic nie da. Zagalopowales sie strasznie, do
        nich i tak malo dotrze. Swoja droga to szanuj takze innych studentow (popadasz
        w straszna megalomanie) oni sa tacy sami jak my, nie przeliczaj tego na
        przeczytane ksiazki i iliosc wiedzy do przyswojenia. Czy sadzisz ze nadawal bys
        sie na kazde studia i poradzil tam sobie? Ja na pewno nie i szanuje tych ktorzy
        sa dobrzy w czym innym choc nad ksiazkami spedzaja duzo mniej czasu. Jeszcze
        jedno- najgorsze lata na uczelni juz masz za soba.
        PS. Ja juz koncze te studia i nie wybral bym innych, pozdrawiam.
        • cysiu84 Re: Student medycyny 19.05.05, 18:02
          masz racje. zagalopowalem sie i przy okazji obrazilem studentow innych
          kierunkow. po prostu wkurza mnie ciagla nagonka na lekarzy... ale tak juz musi
          byc, zawsze znajda sie ludzie ktorym powodzenie innych kole w oczy. bezsensu
          jest sie z nimi klocic. i tak nic nie przebije blaszanej pokrywy siana w
          glowie :)))))))
          • Gość: ffiff Re: Student medycyny IP: *.udn.pl 19.05.05, 19:38
            Cysiu przenieś się do Akademii Pedagogicznej będziesz mógł balować.
          • Gość: Basset Re: Student medycyny IP: *.internet.radom.pl 20.05.05, 21:34
            Tekst posta ktory niedawno sie pojawil niestety potwierdza to o czym juz pisalem
            i do czego sie przychyliles- cyt. "i tak nic nie przebije blaszanej pokrywy siana w
            glowie :)))))))", nie ma co z nimi dyskutowac, pozdrawiam i zycze zdanej
            biochemii:) (jesli u was tez jez w letniej sesji na 2 roku)
    • Gość: iwona Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: 62.233.138.* 19.05.05, 11:35
      do cysiu pytanie znasz lekarza Iwonę Trybuł wiem ze pracuje w Krakowie a jest z
      Radomia to moja koleżanka z podstawówki
    • Gość: m Re: Lekarze zarabiają bardzo dużo IP: *.radom.pilicka.pl 20.05.05, 17:37
      Lekarze zawsze mówią, że mało zarabiają.Pytam się z czego mają na samochody,
      domy, podróże itd. Jest to nierealne ale gdyby tak sprawdzić ich dochody w
      Urzędzie skarbowym i posiadane majętności to wyszłoby kto bierze łapówki.
      Nie sądze aby wszyscy lekarze mieli "bogatych rodziców'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka