Dodaj do ulubionych

Nowy Rynek

30.05.05, 18:49
Cze !!Podobno ma być przebudowany rynek? może ktos cos bliżej napisze o tym?
podro !!
Obserwuj wątek
    • szambonurek1 Re: Nowy Rynek 01.06.05, 15:09
      Kolejna sztandarowa inwestycja naszej władzy. Miejmy nadzieję, że nie skończy
      się jak zalew z, którego jest teraz bajorko ze zdechłymi rybami. I napewno już
      nikt nie będzie w nim pił wina i piwa a do fontanny też nikt nie będzie sikał.
      Powodzenia trzeba życzyć tym którzy tak myślą. A za rok wybory.......
      • yogi35 Re: Nowy Rynek 04.06.05, 14:27
        Mysle że będzie ładniej jak obecnie. Tylko kiedy to zrobią ???
        • yogi35 Re: Nowy Rynek 07.07.05, 21:38
          Cze!coś kpoią w parku podobno ma byc fontanna.Tylko trzeba jeszcze pomysleć o
          ochronie tego obiektu bo go łobuzy zdewastują. Piotrek "Buda" sam tego nie
          upilnuje.Zobaczymy co z tego będzioe . Narrra!!!
          • odrzywolak Re: Nowy Rynek 19.07.05, 11:39
            Narazie puki co to Piotrek buda ma "loty" i raczej nic nie jest w stanie
            upilnować. Znając go potrwa to jeszcze 2 tygodnie a potem z zapałem ruszy do
            pracy ku chwale gminy.
            • lukiluk2 Re: Nowy Rynek 20.07.05, 19:48
              Cze!! faktycznie złapał "cuga" i nawet długo bo chyba do 24.00 pracuje, cały
              czas pilnuje rejonu wokół przyszłej fontanny.Trochę go rzuca na boki ale jest i
              to sie liczy. Niezłą "szkołę" musiał przejść w tym ZOMO (podobno tam odbywał
              wojsko) inny to może już by wysiadł.Nie ma to jak stara wiara i stare układy,.
              Narazisko !!
              • katspo Re: Nowy Rynek 25.07.05, 18:55
                Ja słyszałem, że fontanny będzie pilnował Czesio Kostek.
                • lukiluk2 Re: Nowy Rynek 01.08.05, 23:03
                  Cze !!Chyba na spółke ze Staśkiem "Kozłem" to na pewno nikt jej nie ruszy. Hahaha !!
              • odrzywolak Re: Nowy Rynek 05.08.05, 18:22
                Wrócił już z odwyku nasz "ukochany" parkowy i teraz napewno prace ruszą z
                kopyta. Tylko jak on biedny znajdzie czas na nadstawianie ucha i
                donoszenie.Żeby z tego wszystkiego znowu nie poszedł w cug. A fontanna już
                niedługo stanie i nawet ma być kamera która bedzię ją obserwować. Tak więc
                strzeżcie się wszystkie podejrzane elementy z parku, nie będzie już picia piwka
                pod drzewem.
                • grubciom Re: Nowy Rynek 11.08.05, 12:07
                  Prace ruszyły pełną parą, zobaczymy jaki będzie efekt. Z kamery w parku cieszy
                  się najbardziej Turek, bo jak mówi "nie bedą już chlać w parku tylko u niego".
                  Ciekawe tylko gdzie będą sikać?
                  • lukiluk2 Re: Nowy Rynek 16.08.05, 15:34
                    Cze!!Z tyłu w starym śmierdzącym kiblu sprzed wojny. Albo do "Klinka" na
                    podwórko tam kamery nie łapią.Pozdro !!
    • yogi35 Re: Nowy Rynek 06.09.05, 09:12
      Cześć !! mnie osobiście podoba sie przebudowa Rynku. Mogliby tylko fonntanne
      jeszcze pomalować. Jest fajny nastrój szczegolnie w nocy jak swieca
      latarnie.Wreszcie coś sie zmienia na dobre.Pozdro !!
      • grubciom Re: Nowy Rynek 06.09.05, 15:10
        Jest o niebo lepiej, mam nadzieję że władzę nie spoczną na laurach i zacznie
        się zmieniać na lepsze
        • lukiluk2 Re: Nowy Rynek 06.10.05, 10:45
          Monitoring zamontowany na Rynku to bardzo bobra sprawa. Podobno podgląd jest na
          Policji.Skończy sie chlanie wińska w parku.
          • grubciom Re: Nowy Rynek 06.10.05, 13:57
            Po
            1.Ten monitoring to się nadaje.....
            2.To nie jest monitoring tylko telewizja przemysłowa a to zasadnicza różnica
            3.Podglądu nie ma na policji tylko na przystanku nagrywa się na magnetowid
            4.Nie wszyscy piją wino proponuję spróbować piwa
            5.A ty gdzie chlasz?
            6.Jeżeli pije się kulturalnie to co komuś zabraniać, a policja to ma chyba co
            robić oprócz szpiegowania obywateli.
            • szambonurek1 Re: Nowy Rynek 07.10.05, 13:24
              A kto mi zabroni, mogą mi skoczyć na kant. Jest demokracja co nie.
              • siwydym25 Re: Nowy Rynek 29.10.05, 14:51
                Oj moga ci skoczyć moga tylko może nie chcą !!
    • nemne Re: Nowy Rynek 01.11.05, 09:47
      Przbudowa Rynku, to nie tylko fontanna. To również zezwolenie Rady Gminy dla
      Wójta aby mozna było wybudować "stodólki" na zachodniej części Rynku (to ten
      wyasfaltowany kawałek). Zewolenie to obejmuje aż 1/4 tego placu. Spotkalo się
      to niezadowoleniem okolicznych mieszkanców. Ponieważ w Odrzywole od roku działa
      już Stowarzyszenie "Wzajemna Pomoc", ktore w celach statutowych ma ochronę
      mieszkanców przed despotyzmem Władz, dlatego też stara sie o unieważnienie
      tego "upoważnienia". Tym bardziej, że na tym Placu odbywają się procesje Bożego
      Ciała, służy również za parking w niedzielę i święta, a także jako miejsce
      sobotnich jarmarków. Dlatego też najlepszą lokalizacją "stodółek" to nie
      powinno byc centrum Odrzywołu, ale np. targowica. (lub też Władza niech sobie
      postawi takie stodółki ale koło swoich domów).
      • yogi35 Re: Nowy Rynek 01.11.05, 13:30
        Masz racje to chory pomysł. Rynek powinien być reprezentacyjny. Handel powinien
        byc na uboczu przeciez tyle jeset miejsca wokół Odrzywołu.A plac targowy za
        mostem jest dobrym rozwiązaniem.
        • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 12:49
          ten plac targowy to dla ludzi Odrzywolski czysta mordega i niebezpieczna
          rowniez a na Warszawskiej jest rowniez znakomity plac
      • siwydym25 Re: Nowy Rynek 01.11.05, 21:48
        Jakie "stodółki" może szopki jak chca stodół to na Pradze ich tyle stoi.I co ma
        być w tych "stodółkach"?? Mają racje ci co się nie zgadzają bo nie chcą mieć
        "cyrku" koło domów.
        • budagrabaz Re: Nowy Rynek 04.11.05, 13:29
          No k.... chłopaki tyle stodół powypalali w Odrzywole a teraz chcą nam nowe
          postawić. Niech sobie w ossie postawi. Będą nam z rynku śmietnik robić
          wieśniaki. Da się zrozumieć targ w soboty bo to tradycja ale "stodółki" to
          niech stawia za rzeką. Ciekawe gdzie idą pieniądze z targowicy i dlaczego to
          nie mieszkańcy Odrzywołu zbierają opłaty? Mieskaniec Kamiennej Woli napewno by
          się nie zgodził aby u niego na wsi "Baraniarze" zbierali za plac targowy. Gdzie
          się nie spojrzeć wszędzie nas dymają. I jeszcze niektórzy zdrajcy im w tym
          pomagają.
          • stowarzyszenie2 Re: Nowy Rynek 11.11.05, 22:23
            Cze! Jutro (sobota 12.11.2005r) odbedzie się sesja Rady Gminy w Odrzywole,
            podczas ktorej bedzie rozpatrywane nasze odwołanie od pozwolenia na
            budowę "szopek" na Rynku. O zapadlym rozstrzygnięciu (Milościwie Nam Panujący
            ma zawsze rację. Jak nie ma racji to patrz punkt 1) powiadomię. Chociaż też
            uważam, że powinien sobie "szopki" postawic kolo swojego domu, a nie w Centrum
            Odrzywołu. Pozdrawiam.
            • stowarzyszenie2 Re: Nowy Rynek 14.11.05, 15:07
              Z przykrością informuję, że wbrew zapowiedziom podczas sesji w dniu
              12.11.2005r. nie rozpatrywano naszego odwołania w sprawie budowy „szopek” na
              Rynku. Wprawdzie takie odwołania powinny być rozpatrywane w ciągu 30 dni,
              (odwołanie zostało złożone w Urzędzie Gminy jeszcze w czerwcu) to jak się
              okazuje Nasza Władza Ukochana jest ponad prawem. Ponadto w nawet ustroju
              totalitarnym można było, a nawet zmuszano do wypowiedzenia się, to na sesjach
              Rady Gminy głosu udziela się tylko co oczywiste radnym oraz Miłościwie Nam
              Panującemu. Dodatkowo jak uznać, że istnieje równość stron w postępowaniu,
              skoro Miłościwie Nam Panujący sobie siedzi na środku obok Przewodniczącego
              Rady, a pozostali dwaj zastępcy przewodniczącego siedzą sobie w kącie.

• odrzywolak Re: Nowy Rynek 15.11.05, 08:44
                Może trzeba srawę nagłośnić w mediach. Tylko oczywiście nie w "Echu dnia",
                które jest oficjalną tubą propagandową naszego UG (jak kiedyś Trybuna PZPR-u) i
                poderzewam, że nie za darmo. Jest teraz tyle programów tropiących różnego
                rodzaju sensacje i przekrenty.
                • stowarzyszenie2 Re: Nowy Rynek 15.11.05, 10:48
                  Cze! Koszt korzystania z tej jak to nazywasz „tuby propagandowej” dla Gminy
                  Odrzywół wynosi 500 zł miesięcznie i to w sytuacji, gdzie wiele gazet
                  (konkurencja) jest zainteresowana wszelkiego rodzaju informacjami lokalnymi.
      • sroka15 Re: Nowy Rynek 07.12.05, 17:02
        ..co ze stodółkami na rynku cos dalej wiadomo??
        • stowarzyszenie2 Re: Nowy Rynek 08.12.05, 03:25
          Witam! Wg procedury art. 101 ustawy o samorządzie gminnym to w przypadku, gdy
          jakaś uchwała narusza mój interes prawny to najpierw trzeba wezwać do uchylenia
          tej uchwały organ, który ją wydał i dopiero z takim kwitkiem można zaskarżyć ja
          do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie.
          Ponieważ ta uchwała pozwalająca na wybudowanie „stodółek” została uchwalona
          przez Radę Gminy, dlatego też w czerwcu zgodnie z w/w procedura zwróciłem się
          do RG w Odrzywole o jej uchylenie (potrzebny tu jest obojętnie jaki papierek) ,
          aby następnie skierować wniosek o jej uchylenie do Sądu Administracyjnego.
          Wniosek taki powinien być rozpatrzony w ciągu 30 dni. Tymczasem do dnia
          dzisiejszego minęło już prawie pół roku i nie ma żadnego odzewu ze stronny Rady
          Gminy. Dlatego tez zgodnie z procedurą złożyłem skargę na „bezczynność” Rady
          Gminy, ponieważ bez „stanowiska” Rady Gminy nie można tego przeskoczyć.
          Pozdrawiam.
      • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 12:46
        fontanna na rynku to rzecz wspaniala wreszcie cos sie dzieje jezeli chodzi o
        zabudowanie w zach. czesci to rzecz praktyczna dla Odrzywolskich mieszkancow,
        mozna isc na kompromis i na placu gdzie jest przedszkole, rozbudowac i umiescic
        ten balagan, bezpiecznie kupowac i na samochody rowniez sa miejsca parkingowe.
        Jezeli chodzi o sklepy prywatne na rynku w tej czesci zach. to niestety ale sa
        w takim przypadku zasloniete i cierpia na tym.
      • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 13:00
        Slawek masz racje wybudujcie lepiej to sobotnie targowisko na Warszawskiej
        bezpiecznie bedzie tam kupowac, miejsce jest swietne
    • odrzywolak Re: Nowy Rynek 16.12.05, 10:14
      Widzieliśći iluminację na rynku, choinka jest naprawdę w dechę. A jak
      podświetlona naprawdę coś pięknego. Niech warszawa się schowa :-)
      • moherowyberet22 Re: Nowy Rynek 16.12.05, 23:14
        Choinka może być stoi zawsze wtym samaym miejscu. Może by sylwka zrobić w parku
        co wy na to??
        • elisabeth9 Re: Nowy Rynek 07.05.06, 11:31
          Czy może ktoś zna odpowiedż dlaczego fontanna na rynku nie dziala, bo mnie coś
          się wydaje, że jak wszystko w tej gminie to .......fuszerka. (ale kase ktoś za
          to wziął)
          • shogun21 Re: Nowy Rynek 07.05.06, 13:15
            ..z moich nieoficjalnych informacji wynika że maja problem z pompa która w zime
            (duże mrozy) sie popsuła a drugie to że tylko bedzie włączana od wiekszego świeta.
            Ale to nie sa wiadomości potwierdzone może niech wypowie się ktos kto jest
            bliżej tych spraw.pozdro!
            • szaambonurek Re: Nowy Rynek 08.05.06, 08:57
              Czyli jak prawie każda inwestycja w tej gmninie. Byle co, byle jak i aby dalej.
              Siemka.
              • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 12:57
                nie wiem co wam wogole sie nie podoba w tym nowym rynku nareszcie bedzie
                atrakcja dla turystow a moze ktorys by sie zastanowil nad malym hotelikiem kolo
                lasu?
                • nemne Re: Nowy Rynek 09.05.06, 14:23
                  Witaj <gawrosz3> (to chyba nowy login czy też jesteś nowym forumowiczem)
                  Jeśli o mnie chodzi to mnie podoba się nowy rynek. Z wpisów innych
                  forumowiczów zresztą też wynika, że maja podobne zdanie.
                  Do tej pory myślałem, że nie ma jeszcze "sezonu", dlatego fontanna "nie
                  działa". Dopiero czytając ostatnie posty zorientowałem, że jest tego inna
                  przyczyna i jak usłyszałem to .....rzeczywiście pompa to "jednorazowa chała",
                  która się nie nadaje nawet do naprawy.
                  ( Chciałbym wiedzieć kto imiennie jest za to odpowiedzialny Panie Wójcie. Czy
                  to Pan czy też inny pracownik).

Czyli znowu ktoś to wybrał, ktoś za to zapłacił (ale przecież nie za swoje)
                  i ..... wystarczyło raptem na kilka miesięcy działania.
                  Czyli jak zawsze.
                  Pokazać się najlepiej ze świtą (bo dożynki powiatowe 2005r.) i wybory
                  parlamentarne, w których miał startować „kolega” (opowiadał w gazetach jak to
                  go namawiają do kandydowania) i mam was w ...... aby do następnych wyborów.

Mam powody podejrzewać, że też teraz najważniejsze aby działała na dożynkach
                  gminnych (będą takie czemu nie, bo przecież wybory), a potem jak zawsze.
                  Pozdrawiam - (nemne)
                  • nemne Re: Nowy Rynek 09.05.06, 14:31
                    Sorry <gawrosz3>
                    Dopiero teraz zorientowalem się, że na tym forum juz się wpisywaleś. Moje
                    przeoczenie wynka z tego, że wpisales się "w srodku" tematu, a nie na "koncu".
                    Pozdrawiam - (nemne)
                    • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 16:27
                      a to nie szkodzie wlasnie juz to poczynilam
                      • szalony11 Re: Nowy Rynek 24.05.06, 17:51
                        Wiecie że od 18.05.2006 r.działa fontanna na rynku w odrzywole!!!!!
                  • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 16:26
                    witaj nemne, zgadles jestem na tej stronie Odrzywolu nowa bo mnie serce w
                    pewnych problemach Odrzywolskich boli a z ta fontanna to bylo do przewidzenia
                    bo za tanie pieniadze psy mieso jedzo tylko sie osmieszaja tym
                  • gawrosz3 Re: Nowy Rynek 09.05.06, 16:29
                    witam ponownie nemne, jakie aktualne problemy obciazaja Odrzywol?
                    • lepperandrzej1 Fontanna 12.08.06, 15:17
                      Widzieliście może jaki jest syf w fontannie. Nikt o to nie dba. A na dodatek
                      wyłączają ją za wcześnie. Dobrze że chociaż trawa trochę odbiła ale to też nie
                      zasługa dziadka klozetowego tylko deszczu.
                      • kajman999 Re: Fontanna 14.08.06, 16:49
                        Syf jest bo ludzie nie szanuja tego co zrobiono - jak zwykle u nas każdy
                        wychodzi z założenia bo to nie jego.
                        • nemne Re: Fontanna 16.08.06, 16:32
                          Witam
                          Też uważam, że <kajman999> ma rację, bo to że jest syf w fontanie, to
                          oczywiście, że nie jest wina JNP tylko tych, ktorzy tam śmiecą.
                          Przeciez "dworcowy" nie jest w stanie za kazdym razem każdego pilnować i za
                          kazdym razem wyciągac te śmieci.
                          Takim zachowaniem to my jako mieszkancy dajemy przyjezdnym gościom negatywny
                          obrazek naszej miejscowości.
                          Pozdrawiam - (nemne)
                          • dominiczka_m Re: Fontanna 22.08.06, 13:49
                            Witam
                            Ja to jestem pod wrażeniem waszego rynku . Kiedyś gdy byłam bardzo mała to mi
                            się podobało a co dopiero teraz . Mam małe pytanie czy nadal są te grzybki
                            muchomorki ?? Bo mam z nimi miłe wspomnienia . :D
                            • nemne Są "grzybki muchomorki" 22.08.06, 15:32
                              Witaj <dominiczka_m>

Jak najbardziej są jeszcze te "grzybki-muchomorki", ktore ja też jeszcze
                              pamiętam z dziecinstwa, gdy przedszkole było u cioci Luli B. (póżniej była tam
                              apteka)
                              Nie wiem, czy wiecie, ale tworcą tych grzybków był mój sąsiad, nieżyjący
                              już p. Dujka.
                              Pozdrawiam -(nemne)
    • chorypastor Re: Nowy Rynek 04.09.06, 15:31
      taaa...ja wiem jak to ma byc...tak jak zawsze Wielkie plany jeszcze wieksze
      PLNY a remont jak zawsze lipny Ale pieniadze w kieszeniach panujacych na pewno
      bede HHEHEHEHEH Halleluja
      • nemne Re: Nowy Rynek, bez "szopek" 27.09.06, 20:30
        Witam
        Pamiętacie sprawę "szopek" na rynku. No to dla przypomnienia.
        Rada Gminy w Odrzywole podjęła uchwałę upoważniającą JNP do "zagospodarowania"
        Placu Kilińskiego, jego zachodnią część tj. tu gdzie mieszka moja matka.
        Upoważnienie to dotyczyło wybudowania "szopek" zwanych w uchwale jako kioski
        handlowe. Zresztą ..... przeczytajcie ten link.
        www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20041105090401p1j6qzg5utsx.doc
        Ponieważ akurat uważałem, że miejsce na takie "szopki" to teren targowicy, a
        nie centrum Odrzywołu (ewentualnie obok mieszkania JNP) dlatego też
        protestowałem przeciwko takim planom, które dodatkowo nie były uzgadniane z
        mieszkańcami. (Ja też tutaj mieszkam i też to mnie bezpośrednio dotyczy)
        No i na ostatniej sesji Rady Gminy okazało się, że ...... JNP odstępuje od tego
        pomysłu, ponieważ ..... jakiś mieszkaniec ostro protestował i informował o tym
        zamierzeniu mieszkańców (Panie JNP odczytałem to jako komplement) i JNP
        przecież to właściwie "nie miał takich zamiarów" i ..... jeszcze coś tam.
        Czyli potwierdza się to co, o czym kilkakrotnie pisałem, że informowanie
        o "działalności" Władz i patrzenie na ich "łapy" jest naszą obroną, przed
        ich ......,
        Tylko co w takim razie robią rzekomo nasi przedstawiciele w Radzie Gminy
        pozostawiam do Waszego osądzenia.
        Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że „przedstawiciele” dalej chcą
        nas reprezentować w nadchodzących wyborach. Dlatego jak zagłosujemy, to takich
        będziemy mieli „przydupasów”.
        Pozdrawiam - (nemne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka