Dodaj do ulubionych

Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom

IP: *.udn.pl 11.06.05, 11:17
"Zadłużenie jednego z osiedli przy Rapackiego to " - to ile jest osiedli przy
ulicy Rapackiego??? Proponuje dziennikarke do szkoły wysłac
Obserwuj wątek
    • Gość: martica Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:54
      "Mieszkańcy, których pozbawiono ciepłej wody, są zdenerwowani tym, że odpowiedzialność za dłużników ponoszą także ci, którzy regularnie uiszczają wszelkie opłaty. - Zdaję sobie sprawę, jak uciążliwa jest zastosowana przez nas odpowiedzialność zbiorowa. Staramy się jak najszybciej dojść do porozumienia z Radpecem - mówi Walczyk."

to przeciez normalne - jedna osoba demoluje, cale osiedle placi; paru dupkow oszczedza i nie placi, odcina sie wszystkim. ot, zwyczajen zycie na osiedlu. jak za komuny - nic sie nie zmienilo.
      nei zgadzam sei z tym zeby za dluznikow cierpieli ci, ktorzy regularnie placa, bo to jest dopiero idiotyzm. zdaja sobie sprawe - buahahaha... najwyrazniej tak sie pojmuje poejcie solidarnosci - sorry, ja wysiadam...
      powinno byc tak - demolujesz=placisz (niezaleznie od tego, czy dom utrzymuje dziadek na rencie, czy wnuczek z szarej strefy), nie placisz za wode=nie masz wody, nie placisz za ogrzewanie=zamarzasz. a nie wszyscy maja cierpiec, bo jakis cwok woli sobie kupic nowy samochod, bo jakos nie wierze ze ktos taki biedny, ze go nie stac placic za ciepla wode albo za ogrzewanie. jak tak, to niech se studnie wykopie i podgrzewa na ognisku na podworku.
      nauczcie sie wreszcie odpowiedzialnosci!!!jezeli JA cos robie, to JA ponosze za to konsekwencje, a nie wszyscy moi sasiedzi.
      co ta komuna porobila ludziom w glowach.
      • Gość: JJK Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: 193.111.144.* 11.06.05, 20:03
        i najgorsze jest to, że jest to robione w majestacie prawa.
        W zasadzie mieszkańcy płacący terminowo powinni złożyć doniesienie do
        prokuratury na Administartora, że nie przekazuje ich pieniędzy do Radpecu i z
        tego powodu Radpec nie dostarcza im ciepłej wody, bo tak naprawdę to niewiadomo
        co sie dzieje z pieniędzmi płaconymi za wodę i ogrzewanie do Administartora i
        czy są one przekazywane dalej w terminie. Obecnie lokator nie ma nad tym żadnej
        kontroli.

Takie działanie może powodować, że w zimie mimo opłacania zaliczki na
        ogrzewanie, nagle zostanie ono wyłączone.

Być moze należy przestać płacić pieniadze do Administartota tylko wpłacać
        bezpośrednio do Radpecu.
    • Gość: edek Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.udn.pl 11.06.05, 18:44
      Nadal kwitnie zdrowo komuna.Jeden za wszystkich ,wszyscy za jednego.
    • Gość: qwer Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:09
      Radpec jest wielki,chwała jego prezesom.......
    • Gość: Radomianin Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:12
      Dzięki za wspaniałą pracę nasze spółki miejskiej RADPEC, dzięki za tak
      wspaniałego rzecznika ....., Styczyńki powinien zostać naszym
      Prezydentem...CHWAŁA, CHWAŁA, CHWAŁA.....
    • Gość: Wacław Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:22
      Styczyński to bardzo wielka postać nasze sceny politycznej,jego mądrośc i
      obycie świadczą o jego Wielkości....
    • Gość: Mieszkanka Michało Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 21:31
      Mnie jeszcze nie zamknięto dopływu ciepłej wody, ale wydaje mi się że
      Administratorowi powinny sie przyjrzeć odpowiednie instytucje kontroli.
      Mieszkam od kilku lat na ul Sobieskiego, gzie jestem najemcą lokalu. Dozorca
      nie zamiata klatek schodowych tylko stoi przed klatka i pli papierosy. Po
      książeczkę musiałam pojechać na Limanowskiego, wcześniej zwalniając sie z
      pracy.Regularnie uiszczam opłaty, mam wodomierze a oni kazali mi zapłacić 400
      zł za dodatkowe zużycie wody. Ja naprawde nie rozumiem jak może tak
      funkcjonować Administrator. Czasami się zastanawiam czy komuna wróciła. Ludzie
      macie umysły to korzystajcie z nich, obok Was żyją Inni.
      • Gość: ZAMLYNIE Re: Radpec odcina ciepłą wodę dłużnikom IP: *.udn.pl 14.06.05, 17:37
        na zamlyniu mielismy pobobna sytuacje, za kare wybieali bloki gdzie nie bedzie
        cieplej wody ale w bloku gdzie mieszkal podobno dyr.radpecu mogli sie wykapac w
        cieplej wodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka