Gość: mikiel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:25 wreszcie, po długim oczekiwaniu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdk Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 19:49 Jest! Jest! Jest!!! "Budowa pierwszego multipleksu w Radomiu rozpoczęta. Na plac przy dworcu PKP w sobotę wjechały koparki" - moze jakies zdjecia?? "- Z zewnątrz budynek będzie przypominał nasze multikino w Rzeszowie - mówi Palpuchowski." - moze jakies zdjecia budynku w Rzeszowie? "Na razie nie wiadomo, co się stanie z kinem Atlantic, które również należy do sieci Helios." - w Warszawie dobrze radza sobie rowniez jednosalowe kina (vide Relax lub Kultura). Ewentualnie mozna pomyslec o podzieleniu na dwie sale (jesli sie da). Odpowiedz Link Zgłoś
grigori_z_radomia Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 19:54 A jednak to Multipleks. Tak jak pisałem w innym poście dziś już tam wiele się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk A co z multipleksem wojewodztwa? 27.06.05, 19:57 Aha - ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz: co z obiecywanym multipleksem, jaki rzekomo mialo budowac w Radomiu wojewodztwo? Czy powstanie rowniez, czy w zwiazku z tym plany wojewodztwa ulegna zmianie? Moze w takim razie przeznaczyc pieniadze na budowe sali koncertowej / filharmonii w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
grigori_z_radomia Re: A co z multipleksem wojewodztwa? 27.06.05, 20:00 I to byłaby świetna inwestycja w kulture radomską. Sala ze świetną akustyką z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 21:10 ah jak miłon że nie supermarket Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chanelle Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 21:22 a będą miejsca parkingowe, czy będziemy parkować pod dworcem?? Odpowiedz Link Zgłoś
grigori_z_radomia Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 21:39 Projekt napewno zakłada budowę miejsc parkingowych, przy tej wielkości terenu przeznaczonego pod ta inwestycję miejsc parkingowych nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon ze zwolenia Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 23:32 mogliby zamiast jednej salki zrobic kregielnie albo cos w tym stylu bilard itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:47 A mze wreszcie klub muzyczny z prawdziwego zdarzenia!takie miejsca w Radomiu jeszcze nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .L Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: 193.111.144.* 28.06.05, 22:53 kregielnie oj tak oj tak oj tak, ja chce, bede chodzil obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
widmo82 Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 00:48 mam nadzieje ze ceny biletow beda przystepne a nie jak w Galerii Mokotow. Przydalyby sie jakies tanie poniedzialki ale z prawdziwego zdarzenia, bilet za 10pln, czy oni nie widza co sie dzieje np w Lunie w wawie jak sa bilety po 5pln? zawsze pelna sala. Przeciez jak zejda z ceny to wiecej ludzi tez zostawi kase w kawiarenkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bluto Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:39 Obawiam się że nie do końca jest to dobra wiadomość. Helios (nieuczciwie?) blokuje dla siebie wszystkie nowości, ma praktycznie monopol w Radomiu. Dlatego bilety są drogie, a w Helu nie obejrzysz premiery z prawdziwego zdarzenia. Po wybudowaniu multipleksu trend ten się pogłębi. Potrzebna nam i Heliosowi silna konkurencja... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:46 bądzmy realistami - w 232-tysiecznym Radomiu z 30% bezrobociem dwu multipleksow nie bedzie. sa miasta duzo wieksze, z mniejszym bezrobocie gdzie poki co nie ma ani jednego. w rozwazaniach helios vs maxfilm pewnie zdrowsza sytuacja bylaby gdyby wygral ten drugi. ale cóż ... guzdrano sie z przekazaniem gruntu i klamka zapadla. zreszta odnose nieodparte wrazenie ze to wlasnie plany maxfilu staly sie katalizatorem dzialan heliosa. tak czy siak - Radom zyska. byc moze lepszy bylby taki czy inny multipleks ale ja nie zamierzam na niego czekac nastepne kilka lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .L Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: 193.111.144.* 28.06.05, 22:58 a ja nadal bede chodzil i tu i tu, ale jak beda kregle to czesciej do multipleksu :) Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:42 cieszy fakt ze po 2 latach oczekiwania inwestycja wreszcie ruszyla :) tak na marginesie dodam, ze multipleksow nie maja nawet niektore miasta wojewodzkie - np. Lublin .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:18 W Lublinie mieszka 350 tysiećy osób i multkina nie ma , a jest tam jeszcze 100000 studentów, świetny pomysł z tym kinem na dworcu , wreszcie jakaś extra inwestycja , bo koszt tej inwestycji to podobno 25 mln PLN!Inwestycja sie zwróci bo 232 tysiećznym radomiu sa ludzie którzy będą tam chodzić , do kina a to ze jest 27 % bezrobocia nie zachamuje rozoju kina!Zapewniam , pozdro dla odważnych inwestorów! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 10:00 przyłączam sie do pozdrowiem dla inwestora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Odnośnie Atlanticu: IP: 193.111.144.* 28.06.05, 14:24 Odnośnie Atlanticu: nie wystarczy na stodole powiesić szyld, żeby od razu stała się kinem. Mam nadzieję, że w nowych salach będą normalne fotele i odpowiednio dużo miejsca na nogi, a nie jak w samolotach tanich linii lotniczych i właśnie w Atlanticu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martica Re: Odnośnie Atlanticu: IP: 213.241.38.* 28.06.05, 17:46 >>>Odnośnie Atlanticu: nie wystarczy na stodole powiesić szyld, żeby od razu stała > > się kinem. > Mam nadzieję, że w nowych salach będą normalne fotele i odpowiednio dużo > miejsca na nogi, a nie jak w samolotach tanich linii lotniczych i właśnie w > Atlanticu.<<<< witam, super, wreszcie... ALE: dodam jeszcze ze moze tansze bilety niz w atlanticu, ktory jest drozszy od silver screenu.wrrrr rezerwacja biletow on-line (to juz chyba jest w atlanticu, ale nie wiem, bo ostatnio bylam w tym kinie dwa lata temu i nie zamierzam sie wybierac w najblizszym czasie. juz wole pojechac do wawy.) klimatyzacja (!!!!!!) normalnie rozmieszczone siedzeinia i normalnie 'wyprofilowana' sala - nie jak w atlanticu, kinie dla sadomasochistow tanie dni tygodnia - owszem, ale z biletami tanszymi niz do mawrszawskich multipleksow (czyli maksymalnie 10 zl) co do rzeszowskeigo heliosa, podrzucalam kiedys linki. w tej chwili nie ma opcji 'galeria',ale jak komus sie chce poszukac zdjec, to www.heliosnet.pl/main.php?m=rzeszow&l=1 zaden luksus, a bilety po 16 zl. tyle to kosztuja w silver screen za skorzane fotele z cupholderami i klima ze az zebami mozna dzwonic ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent xxx pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie się IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.06.05, 16:43 ile razy w ciągu choćby tego roku byliście na filmie w kinie, zakupując nań bilet? odpowiedź będzie odpowiedzią na pytanie, czy multipleks będzie potrzeby i będzie przynosil zysk... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie 28.06.05, 17:27 "Atlantic" Radom - 1 raz "Regis" Bochnia - 3 razy "Kosmos" Lublin - 1 raz "ArtSztuka" Kraków - 1 raz dodam, że "Regis" swoim poziomem bije w/w na głowe ... PS. zyskownosc kina to wylacznie interes inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martica Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: 213.241.38.* 28.06.05, 17:50 silver screen - 1 albo 2 cinema city mokotow - 1 rejs - 2 muranow - 2 kinoteka - 1 nie rozumiem tylko czemu w najlepszym radomskim kinie (mega) pokazywane sa starocie? jedyne kino z klimatyzacja i nie pokazuje nowosci - co za absurd! ;P nie za duzo, ale nie mam czasu za bardzo lazic po kinach, a w weekend bilety sa drogie. nie ma znizek i sa po 20 zl... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .L Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: 193.111.144.* 28.06.05, 23:04 o ja to czesto bardzo chodze, co najmniej raz w miesiacu - co NAJmniej :) i dobzre mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:16 Brawo dla inwestorów świetna decyzja Radom to super miasto na super inwestycje , widzę ze kinowcy to zauważyli!Inwestycja zwróci się maksymalnie w 2 lata , ja wierzę zę w 2006 kino przy dworcu odwiedzi minimum 232 tysiące osób czyli każdy mieszkaniec Radomia!A w tym kompleksie to fajnie jak by była sala fitnes , kregielnia , klub muzyczny i kawiarnia! Odpowiedz Link Zgłoś