Dodaj do ulubionych

Ruszyła budowa multipleksu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:25
wreszcie, po długim oczekiwaniu!
Obserwuj wątek
    • jdk Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 19:49
      Jest! Jest! Jest!!!

"Budowa pierwszego multipleksu w Radomiu rozpoczęta. Na plac przy dworcu PKP w
      sobotę wjechały koparki"

- moze jakies zdjecia??

"- Z zewnątrz budynek będzie przypominał nasze multikino w Rzeszowie - mówi
      Palpuchowski."

- moze jakies zdjecia budynku w Rzeszowie?

"Na razie nie wiadomo, co się stanie z kinem Atlantic, które również należy do
      sieci Helios."

- w Warszawie dobrze radza sobie rowniez jednosalowe kina (vide Relax lub
      Kultura). Ewentualnie mozna pomyslec o podzieleniu na dwie sale (jesli sie da).
    • grigori_z_radomia Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 19:54
      A jednak to Multipleks. Tak jak pisałem w innym poście dziś już tam wiele się
      działo.
      • jdk A co z multipleksem wojewodztwa? 27.06.05, 19:57
        Aha - ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz: co z obiecywanym multipleksem, jaki
        rzekomo mialo budowac w Radomiu wojewodztwo?

Czy powstanie rowniez, czy w zwiazku z tym plany wojewodztwa ulegna zmianie?

Moze w takim razie przeznaczyc pieniadze na budowe sali koncertowej /
        filharmonii w Radomiu?
        • grigori_z_radomia Re: A co z multipleksem wojewodztwa? 27.06.05, 20:00
          I to byłaby świetna inwestycja w kulture radomską. Sala ze świetną akustyką z
          prawdziwego zdarzenia.
    • Gość: gość Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 21:10
      ah jak miłon że nie supermarket
    • Gość: chanelle Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 21:22
      a będą miejsca parkingowe, czy będziemy parkować pod dworcem??
      • grigori_z_radomia Re: Ruszyła budowa multipleksu 27.06.05, 21:39
        Projekt napewno zakłada budowę miejsc parkingowych, przy tej wielkości terenu
        przeznaczonego pod ta inwestycję miejsc parkingowych nie zabraknie.
    • Gość: zenon ze zwolenia Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.udn.pl 27.06.05, 23:32
      mogliby zamiast jednej salki zrobic kregielnie albo cos w tym stylu bilard itp
      • Gość: KR! Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:47
        A mze wreszcie klub muzyczny z prawdziwego zdarzenia!takie miejsca w Radomiu
        jeszcze nie ma!
      • Gość: .L Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: 193.111.144.* 28.06.05, 22:53
        kregielnie oj tak oj tak oj tak, ja chce, bede chodzil obiecuje.
    • widmo82 Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 00:48
      mam nadzieje ze ceny biletow beda przystepne a nie jak w Galerii Mokotow.
      Przydalyby sie jakies tanie poniedzialki ale z prawdziwego zdarzenia, bilet za
      10pln, czy oni nie widza co sie dzieje np w Lunie w wawie jak sa bilety po 5pln?
      zawsze pelna sala. Przeciez jak zejda z ceny to wiecej ludzi tez zostawi kase w
      kawiarenkach.
    • bluto Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:39
      Obawiam się że nie do końca jest to dobra wiadomość. Helios (nieuczciwie?)
      blokuje dla siebie wszystkie nowości, ma praktycznie monopol w Radomiu. Dlatego
      bilety są drogie, a w Helu nie obejrzysz premiery z prawdziwego zdarzenia. Po
      wybudowaniu multipleksu trend ten się pogłębi. Potrzebna nam i Heliosowi silna
      konkurencja...
      • isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:46
        bądzmy realistami - w 232-tysiecznym Radomiu z 30% bezrobociem dwu multipleksow nie bedzie. sa miasta duzo wieksze, z mniejszym bezrobocie gdzie poki co nie ma ani jednego.

w rozwazaniach helios vs maxfilm pewnie zdrowsza sytuacja bylaby gdyby wygral ten drugi. ale cóż ... guzdrano sie z przekazaniem gruntu i klamka zapadla. zreszta odnose nieodparte wrazenie ze to wlasnie plany maxfilu staly sie katalizatorem dzialan heliosa.

tak czy siak - Radom zyska. byc moze lepszy bylby taki czy inny multipleks ale ja nie zamierzam na niego czekac nastepne kilka lat ...
      • Gość: .L Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: 193.111.144.* 28.06.05, 22:58
        a ja nadal bede chodzil i tu i tu,
        ale jak beda kregle to czesciej do multipleksu :)
    • isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 08:42
      cieszy fakt ze po 2 latach oczekiwania inwestycja wreszcie ruszyla :)
      tak na marginesie dodam, ze multipleksow nie maja nawet niektore miasta wojewodzkie - np. Lublin ....
      • Gość: KR! Re: Ruszyła budowa multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:18
        W Lublinie mieszka 350 tysiećy osób i multkina nie ma , a jest tam jeszcze
        100000 studentów, świetny pomysł z tym kinem na dworcu , wreszcie jakaś extra
        inwestycja , bo koszt tej inwestycji to podobno 25 mln PLN!Inwestycja sie
        zwróci bo 232 tysiećznym radomiu sa ludzie którzy będą tam chodzić , do kina a
        to ze jest 27 % bezrobocia nie zachamuje rozoju kina!Zapewniam , pozdro dla
        odważnych inwestorów!
        • isoxazolidine Re: Ruszyła budowa multipleksu 28.06.05, 10:00
          przyłączam sie do pozdrowiem dla inwestora :)
    • Gość: zartie Odnośnie Atlanticu: IP: 193.111.144.* 28.06.05, 14:24
      Odnośnie Atlanticu: nie wystarczy na stodole powiesić szyld, żeby od razu stała
      się kinem.
      Mam nadzieję, że w nowych salach będą normalne fotele i odpowiednio dużo
      miejsca na nogi, a nie jak w samolotach tanich linii lotniczych i właśnie w
      Atlanticu.
      • Gość: martica Re: Odnośnie Atlanticu: IP: 213.241.38.* 28.06.05, 17:46
        >>>Odnośnie Atlanticu: nie wystarczy na stodole powiesić szyld, żeby od razu
        stała
        >
        > się kinem.
        > Mam nadzieję, że w nowych salach będą normalne fotele i odpowiednio dużo
        > miejsca na nogi, a nie jak w samolotach tanich linii lotniczych i właśnie w
        > Atlanticu.<<<<

witam,
        super, wreszcie...

ALE:
        dodam jeszcze ze moze tansze bilety niz w atlanticu, ktory jest drozszy od
        silver screenu.wrrrr
        rezerwacja biletow on-line (to juz chyba jest w atlanticu, ale nie wiem, bo
        ostatnio bylam w tym kinie dwa lata temu i nie zamierzam sie wybierac w
        najblizszym czasie. juz wole pojechac do wawy.)
        klimatyzacja (!!!!!!)
        normalnie rozmieszczone siedzeinia i normalnie 'wyprofilowana' sala - nie jak w
        atlanticu, kinie dla sadomasochistow
        tanie dni tygodnia - owszem, ale z biletami tanszymi niz do mawrszawskich
        multipleksow (czyli maksymalnie 10 zl)
        co do rzeszowskeigo heliosa, podrzucalam kiedys linki. w tej chwili nie ma
        opcji 'galeria',ale jak komus sie chce poszukac zdjec, to

www.heliosnet.pl/main.php?m=rzeszow&l=1
        zaden luksus, a bilety po 16 zl. tyle to kosztuja w silver screen za skorzane
        fotele z cupholderami i klima ze az zebami mozna dzwonic ;)).

• Gość: agent xxx pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie się IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.06.05, 16:43
      ile razy w ciągu choćby tego roku byliście na filmie w kinie, zakupując nań
      bilet? odpowiedź będzie odpowiedzią na pytanie, czy multipleks będzie potrzeby
      i będzie przynosil zysk...
      • isoxazolidine Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie 28.06.05, 17:27
        "Atlantic" Radom - 1 raz
        "Regis" Bochnia - 3 razy
        "Kosmos" Lublin - 1 raz
        "ArtSztuka" Kraków - 1 raz
        dodam, że "Regis" swoim poziomem bije w/w na głowe ...

PS. zyskownosc kina to wylacznie interes inwestora.
      • Gość: martica Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: 213.241.38.* 28.06.05, 17:50
        silver screen - 1 albo 2
        cinema city mokotow - 1
        rejs - 2
        muranow - 2
        kinoteka - 1

nie rozumiem tylko czemu w najlepszym radomskim kinie (mega) pokazywane sa
        starocie? jedyne kino z klimatyzacja i nie pokazuje nowosci - co za absurd! ;P

nie za duzo, ale nie mam czasu za bardzo lazic po kinach, a w weekend bilety sa
        drogie. nie ma znizek i sa po 20 zl...
        pozdr
      • Gość: .L Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: 193.111.144.* 28.06.05, 23:04
        o ja to czesto bardzo chodze, co najmniej raz w miesiacu - co NAJmniej :) i dobzre mi z tym
        • Gość: KR! Re: pytanie do entuzjastów multipleksu- wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:16
          Brawo dla inwestorów świetna decyzja Radom to super miasto na super
          inwestycje , widzę ze kinowcy to zauważyli!Inwestycja zwróci się maksymalnie w
          2 lata , ja wierzę zę w 2006 kino przy dworcu odwiedzi minimum 232 tysiące osób
          czyli każdy mieszkaniec Radomia!A w tym kompleksie to fajnie jak by była sala
          fitnes , kregielnia , klub muzyczny i kawiarnia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka