Dodaj do ulubionych

VECTRA to dno !!!

IP: *.wmc.net.pl 24.07.05, 18:09
Niewiem jak u was (posiadaczy Vectra Net) ale u mnie na Gołebiowie 2 juz 2
tydzień praktycznie nie mam neta ( pakiet 512 , za 125zł) , non stop , caly
dzien i cała noc net minute działa i...przerwa tak z pól minuty ...i tak w
kólko.Juz pomijam ze korzystanie z programów typu DC gdzie non stop sie
rozłacza transfer a pozniej malo co chce sie sciagac praktycznie nie
istnieje.Ale nawet przejrzec glupiej strony WWW czy wypowiedziec na forum
normalnie sie nie da.Vectra to dno!!! Jutro ide zrobic od dawna planowany
manewr....koncze z tym gównem ...tylko co w zamian?Jakoś nie specjalnie widze
dobra alternatywe.Moze cos polecicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 18:23
      Witam, ja też jestem z Gołębiowa 2. Mam ten sam problem od 2 tygodni internet
      działa fatalnie, non stop mnie rozłacza. Jutro też się tam wybieram i chyba też
      zrezygnuje.
      • Gość: Pit Re: VECTRA to dno !!! IP: *.48.udn.pl 24.07.05, 19:18
        u mnie tez dzialalo fatalnie, zreszta tez mnie vectra wku***a.
        nie moglem sie dodzwonic, wiec pojechalem osobisie i... zmienili mi IP na
        zewnetrzny.. tylko pytanie, dlaczego jak wiedza ze jest ten problem to odrazu
        nie zmienia wszytskim, zeby dobrze chodzilo, a czekaja az kazdy z kolei
        przyjdzie ich opierd***c i wtedy zmieniaja !!!
        • Gość: szpilka45 Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 20:41
          Niestety to prawda.Vectra nie ma najlepszej opinii ale jako tak dużemu
          operatorowi wcale jej na tym nie zależy. W swojej działalnoiści po raz pierwszy
          spotkała się z tak dużym rynkiem internetowym i tak nowoczesnym sprzętem jaki
          miało Dami.Niewstety sprzęt wymaga ciągłych inwestycji i rozbudowy. Był
          przystosowany do ilości abonentów jaki miała Dami a ciągłe promocyjne
          podłączenia nadmiernie go przeciążyły. A nie inwestują ponieważ każda złotówka
          wydana przez Vectrę ma trzy strony i jest warta 3zł.
          • Gość: . Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 20:51
            Na Zamłyniu ten sam problem, i też się przejdę do nich;)
    • Gość: Aga Re: VECTRA to dno !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.05, 20:56
      Hej! Ja mieszkam na Młodzianowie i też co chwile mi net zrywa! Juz kilka dni to
      trwa! Dzieki za taki net!!!
    • Gość: Barbara Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 23:21
      Nie znam się dobrze na komputerach i myślałam,że z moim komputerem jest coś nie
      tak.Ten sam problem mamy na Borkach.Może w Vectrze czytają forum i coś zmienią.
      Wpisujcie się, kto ma taki sam problem.
      • Gość: Pit Re: VECTRA to dno !!! IP: *.48.udn.pl 24.07.05, 23:37
        :)

no ale co to zmieni ? nic, odrazu mogliby wszytstkim ip zmienic a nie czekac az
        kazdy pojedynczo do nich przyjdzie i ch opi***li, osobista wizyta tylko pomaga,
        a przeciez sa problemy, to moga wszytskim zmienic i po klopocie i nerwach.
        • Gość: Mazz TO SAMO NA WOŚNIKACH! IP: *.66.tkdami.net 24.07.05, 23:47
          Witam. Ten sam problem na Wośnikach, co chwila rozłącza. Też mam zamiar znimić
          internet, myślę o jakiejś radiówce, teraz dużo się tego ogłacza w rozsądnej
          cenie.
          • Gość: DNO WEKTRA Re: TO SAMO NA MICHAŁOWIE IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 01:39
            • Gość: SRECTRA NA PRĘDOCINKU TEŻ IP: 82.139.8.* 07.08.05, 09:08
          • Gość: egon76 Re: TO SAMO NA WOŚNIKACH! uwaga na radiowki! IP: 66.236.117.* 25.07.05, 04:59
            Ja mam radiowe lacze i co LIPA. Pewna firma przez grzecznosc nie wymienie nazwy owszem ma dobre ceny, ale co z tego. Majac swiadomosc od polowy maja ze wina za zla prace ich lacza byla po ich stronie, zwodzili mnie. dopiero po przestudiowaniu umowy i zalatwieniu sprawy formalnie i brak mozliwosci rozwiazania problemu obnizyli mi abonamnet o polowe od lipca. Jak wiedzieli ze od maja jest zle to powinni uczciwie poinformowac o sytuacji a nie grac w kulki w przez 2 miechy. Uwazajcie na cwaniakow, a do tego zawsze awarie zglaszajcie zgodnie z procedura w umowie. poza tym to nie polecam. sam czekam maja czas do polowy sierpnia na zalatwienie sprawy, ale osobiscie nie polecam. pozdr all
        • Gość: Paulina Re: VECTRA to dno !!! IP: 82.139.8.* 09.08.05, 23:35
          ok. Ja też! Gołębiów 2 - co chwila przerwy w necie.:/ Pozdro!!
    • Gość: dzarek Re: VECTRA to dno !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.05, 11:58
      Na XV-leciu nie lepiej tez czesto nie dziala:/
    • Gość: aga Re: VECTRA to dno !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.05, 16:47
      Południe, to samo. Znajomi często mówią, że co jakiś czas znikam z GG,a ja
      dziwię się, że ludzie tak wolno odpisują. Szkoda słów.
      • Gość: D Re: VECTRA to dno !!! IP: *.174.udn.pl 25.07.05, 16:56
        Poproście o zewnętrzne IP. Nic nie kosztuje.
        • Gość: Ania Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 25.07.05, 23:38
          Czy jak przeglądacie forum to też wam się miksują bieżące wątki z ubiegłymi?
        • Gość: Pit Re: VECTRA to dno !!! IP: *.48.udn.pl 26.07.05, 00:13
          a dlaczego my musimy sami prosic o zewnetrzne IP ? nie moze vectra zrobic tego
          automatycznie wszytskim ??!!!

tylko trzeba chodzic osobiscie i prosic ??
          • Gość: ktos Re: VECTRA to dno !!! IP: *.udn.pl 26.07.05, 00:47
            byłem osobiście i pan powiedział ,że juz wszystko zmienił i żeby wrócić do domu i zrestartować komputer i będzie wszystko grało. Nie gra!!! Jest to samo. Jutro idę jeszcze raz... dziadostwo..
            • Gość: Ania Re: VECTRA to dno !!! IP: *.66.tkdami.net 26.07.05, 19:18
              Ludzie z Vektry--zabierzcie się wreszcie do roboty i zróbcie coś z tym
              internetem.Czy do was nie docierają uwagi internautów.Za co my wam płacimy i to
              jak dużo.
              • Gość: axel Re: VECTRA to dno !!!---gnojówka!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:58
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ludzie z Vektry--zabierzcie się wreszcie do roboty i zróbcie coś z tym
                > internetem.Czy do was nie docierają uwagi internautów.Za co my wam płacimy i
                to
                >
                > jak dużo.

---------vectra ma wszystko i wszystkich w du... to jest pan nad pany a są
                takie fajne i dobre inne tv-kablowe - ratujcie Radom od tego gnoju....
                • Gość: paula Re: VECTRA to dno !!!---gnojówka!!!!!! IP: *.udn.pl 26.07.05, 22:03
                  no beznadzieja........ dzisiaj to juz u mnie jest tragedia... fakt, na
                  szczescie place "tylko" 59 zl, ale nawet! zadzwonic, pojechac tam ? co to da...
                  • Gość: Ania Re: VECTRA to dno !!!---gnojówka!!!!!! IP: *.66.tkdami.net 26.07.05, 22:07
                    Ja płacę 100 zł za internet plus 45 zł za kablówkę.Internet od pewnego czasu
                    działa fatalnie.
              • Gość: misiek Re: VECTRA to dno !!! IP: 82.139.8.* 29.07.05, 16:04
                a to ktoś tam pracuje żeby było lepiej ? kurcze fajnie.
    • Gość: RADEK Re: VECTRA to dno !!! IP: *.udn.pl 26.07.05, 23:25
      Ten sam problem dotyczy również mnie, zauważam identyczne objawy (mieszkam w
      centrum miasta). Sam już się zacząłem zastanawiać, czy nie posypało mi się
      przypadkiem złącze USB w kompie, ale z tego co piszecie, problem leży po stronie
      miłościwie nam panującej Vectry. Jest na to jakieś lekarstwo? I czym się różni
      zewnętrzne od wewnętrznego IP?
      • Gość: Pit Re: VECTRA to dno !!! IP: *.48.udn.pl 26.07.05, 23:31
        u mnie sie polepszylo, bo juz mi sygnal nie zanika.
        • Gość: heyah banana Re: VECTRA to dno !!! IP: *.udn.pl 27.07.05, 13:11
          A trzeba jechać do Vectry osobiście w sprawie tego IP czy można jakiegoś meila
          napisać??A jeśli tak to do kogo i jak to sformułować żeby dobrze człowieka
          zrozumieli:)
          • Gość: D Re: VECTRA to dno !!! IP: *.174.udn.pl 27.07.05, 13:19
            Napisz na adres admin@tkdami.net. Podaj numer MAC modemu (jest na kartce
            przyklejonej do modemu) i numer umowy. I oczywiście poproś (zarządaj)
            zewnętrznego adresu IP. Po tym fakcie zaopatrz się w dobrego antywirusa i
            firewalla bo przestanie Cię chronić NAT.
            • Gość: Marcin Re: VECTRA to dno !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.05, 14:00
              Mam prywatny adres IP, na Żeromskiego działa ok. Nic lepszego w tym smutnym
              mieście za te pieniądze nie dostanę. Płacę 100.
              • Gość: masa Re: VECTRA to dno !!! IP: *.udn.pl 27.07.05, 14:03
                Sorry ale jestesm zielony - prywatny IP tzn. zewnetrzny??
                • Gość: Marcin Re: VECTRA to dno !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.05, 14:08
                  Nie, wewnętrzny.
              • Gość: z Gołębiowa Re: bez przesady z tym dnem IP: *.tkdami.net 27.07.05, 17:46
                Z tych postów wychodzi że net w Vectrze sypie sie w całym Radomiu. To ja chyba
                jakis wyjątek jestem bo u mnie na Paderewskiego działa OK. Zadnych przerw i
                spowolnień.
                • Gość: Pit Re: bez przesady z tym dnem IP: *.48.udn.pl 27.07.05, 17:53
                  moze masz kompa wlaczonego po kilka razy na dobe po kilka miniu, wiec nie
                  zauwazasz przerw w "dostawie" sygnalu :)LOL
                • Gość: Pikuś Re: bez przesady z tym dnem IP: *.11.udn.pl 27.07.05, 22:11
                  Chyba troszkę przesadzacie z tym brakiem dostępu do netu. Ja codziennie
                  spędzam przed kompem 12 godzin. Przerwy w dostępie są naprawdę sporadyczne.
                  • Gość: hehe Re: bez przesady z tym dnem IP: 82.139.8.* 28.07.05, 20:07
                    to sie ciesz...a jak ci padnie zasilisz armie niezadowolonych z Vectry
                    • Gość: misia Re: bez przesady z tym dnem IP: *.174.udn.pl 29.07.05, 09:16
                      z zewnętrznym IP mam dopiero kłopot. kilkasdziesiąt razy na dobę ktoś do mnie
                      stuka. ściana ogniowa oszalała, ja też. co się dzieje?
    • Gość: jac Re: VECTRA to dno !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:22
      neostrada tp!!
      • Gość: pffffff Re: VECTRA to dno !!! IP: 82.139.8.* 02.08.05, 13:17
        Jaka cena??!!!Jakie limity??!!! Jaka cena zalozenia??!!
        • jezus_chytrus666 Re: VECTRA to dno !!! 15.08.05, 18:47
          teraz mozna wziac neo 512. pierwsze 2 miesiace za 24 zl. jak ci sie nie spodoba
          moznesz zwrocic modem bez zadnych konsekwencji. a jesli podpisdzesz umowe
          lojalnosciowa to zaplacisz niewiele ponad 80zl/miesiac i masz stabilny
          internet. to zdecydowanie najlepsza opcja na ta chwile w naszym miescie!!!!!!!!
    • Gość: P. Re: VECTRA to dno !!! IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 17:52
      Ludzie, bierzcie ATS, ja mam od 2,5 lat i jestem zajebiście zadowolony. Ja
      jestem akurat z Borek.
      • Gość: Hoop Re: VECTRA to dno !!! IP: 82.139.8.* 02.08.05, 18:07
        A możesz mi powiedzieć jak z cena?Tzn.jaki masz pakiet , jaka cena i jak
        transfery?Pzdr
        • Gość: Jancio Re: VECTRA to dno !!! IP: 80.249.5.* 03.08.05, 11:32
          ATS-u też nie polecam słaby transfer, a jak mi przestał net działać po burzy i
          ich wezwałem to jeszcze żądają kasy za interwencję.
          • Gość: P. Re: VECTRA to dno !!! IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 17:21
            To gdzieś ty mieszkał, że Ci rozwaliło wszystko. Po burzy ATS bardzo szybko
            ponaprawiał to, co miał naprawić. I pracował ponadgodzinowo od rana do nocy w
            sobotę.

Łącze jest stabilne, za 50 zeta masz od 64kbit/sec (7.00-23.00) do 256kbit/sec
            (23.00-7.00) lub 128kbit/sec przez cały czas. Jest dużo pakietów do wyboru.
            Można też negocjować.

ATS myślę sprawdzona firma, 3 lata działalności na radomskim rynku to dużo.
            Wpisz w google ats i wszystkiego się dowiesz.
    • Gość: Marcin Re: VECTRA to dno !!! IP: *.00a.radom.pilicka.pl 03.08.05, 11:47
      Nie przejmuj się Pilicka nie jest lepsza, za 170zł miesięcznie mam wszystkie
      porty poblokowane i jeszcze telefony do admina co parę dni, ale przeżyję jeszcze
      tylko 3 miechy umowy i pożegnam ich. W Radomiu jedyne wyjście to Neostrada albo
      internet satelitarny.
    • Gość: pawel/chicago Net w USA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.08.05, 13:14
      Yahoo DSL - jest najszybszy na swiecie ! Cena - 30 $ na miesiac , 6 miesiecy za
      darmo !
    • Gość: KAROLAB POLECAM ... IP: *.radom.pl 04.08.05, 16:48
      ... FIRME ATS, KORZYSTAM Z JEJ USLUG OD KILKU LAT I JESTEM ZADOWOLONA :-)
    • Gość: lol Re: VECTRA to dno !!! IP: *.37.udn.pl 07.08.05, 02:42
      powiem tyle w Chello jest 2mb za 120 w vect'rze za 512 za 100zł czyli
      W Chello jest 4razy szybciej/taniej
      • Gość: heniek2 Re: VECTRA to dno !!! IP: *.10.udn.pl 10.08.05, 08:35
        Pewnie. A marsjanie przylatują do mnie na obiad. Miałem hello. Takie samo gó...
        To co piszą to transfer wewnątrz sieci. Gdy z netu korzysta więcej ludzi
        wszystko się zatyka jak w Vectrze. To co piszą to chwyt reklamowy.
        pozdro
        Heniek Kusibaba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka