Dodaj do ulubionych

Po co strefa ekonomiczna w Radomiu?

IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 13.08.02, 13:02
A tak było kolorowo, a raczej miało być. Wszyscy szczęśliwi bo w Radomiu
powstaje Specjalna Strefa Ekonomiczna. Ludzie będą mieli pracę i wszystko
będzie cudowne. A jak jest w rzeczywistości? Japońska firma produkująca
łożyska będzie najlepszym przykładem. Pracuje w niej siedmiu sprowadzonych do
nas Japończyków i... tłumaczka :))) Niech więz zagraniczni inwestorzy nie
klepią bzdur że Polska nie jest krajem do interesów. Takie ot sobie
Japończyki zatrudnią jedną Polkę w zamian za wielomilionowe ulgi podatkowe.
Może firma otwierająca się w SSE powinna mieć warunek zatrudnienia iluś tam
osób? Coż a bezrobocie nadal rośnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pello Re: Po co strefa ekonomiczna w Radomiu? IP: *.radom.pl 13.08.02, 14:31
      Czy według Ciebie miało być tak?: "z całego świata zjeżdżają się najprężniejsze
      korporacje, chcące w Radomiu założyć swoją fabrykę. Ich samochody stoją na
      Żeromskiego gotowe do odebrania przez wszystkich chcących u nich pracować.
      Fundują również darmowe wczasy i mieszkania dla wszystkich chętnych, nie mówiąc
      już o ogromnych, pięciocyfrowych pensjach..". Zejdź za ziemię. Możesz założyć
      tam swoją firmę i zatrudnić tyle tłumaczek ile będziesz chciał(a). A jakie ulgi
      dostaniesz i jakie są warunki założenia firmy, możesz przeczytać w folderkach.
      • Gość: MN Re: Po co strefa ekonomiczna w Radomiu? IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 13.08.02, 15:32
        Czy ja wspominałem że miał być raj?
        SSE miały dać ludziom pracę i o to mi głównie chodzi.
        Sam prowadzę firmę i doskonale znam zasady tworzenia przedsiębiorstw w SSE.
        Mi tylko chodzi o tych biednych ludzi co martwią się jak dotrwać do "pierwszego"
        • Gość: Pello Re: Po co strefa ekonomiczna w Radomiu? IP: *.radom.pl 14.08.02, 12:16
          I dały. W tej chwili wg. sprawozdania szefa SSE Indyka w kilku firmach tam
          powstałych pracuje kilkadziesiąt osób. Wg optymistycznych szcunków ogłaszanych
          na otwarciu strefy, docelowa ilość to dwa tysiące. Tak więc pracuje tam nie
          tylko tłumaczka Japończyków. Oby optymizm włodarzy się sprawdził.
          • isoxazolidine Re: Po co strefa ekonomiczna w Radomiu? 18.08.02, 18:30
            Ta strefa ma dopiero rok. Poczekajmy moze tak jeszcze ze trzy-cztery -
            dzialalnosci produkcyjnej nie otwiera sie z dnia na dzien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka