Dodaj do ulubionych

500 basenów!

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 06:21
jest niedziela. Upał, chce mi się pływać. Myślę gdzie by tu... Siczki - żur,
Borki - tłumy łysych a na takim wypoczynku raczej mi nie zależało, basen?
może. Wsiadam w samochód i wio do Orki. Nieczynne, słusznie - myślę, przecież
środek lata. Dlaczego miałoby być otwarte? Blisko na Czarnych więc enter. I
znowu ta sama historia. Został jeszcze Delfin. OTWARTY!!! wpadam do środka i
czytam cennik. Wymiękam gdy okazuje się, że za trzy osoby i niecałe 45 minut
pluskania (z basenu wystają głowy skutecznie zasłaniając wodę) muszę wybulić
24 złote. O nie.
Zdesperowany znowu w samochód i jadę do Kozienic. Zobaczymy ile ten AquaPark
wart. Oczywiście spodziewałem się kolejki. Ale żeby stać prawie godzinę w
wężu składającym się z 13 osób? Na galerii mogłem sobie zobaczyć jak toto
wygląda. Ładnie, tylko czemu wpuszczają tak mało ludzi? na te kilka basenów
zapełnienie wynosiło niecałe 35%. A wpuszczają dopiero gdy ktoś wyjdzie z
basenu. Paranoja.
Pojechałem zatem nad Wisłę. Było nieźle tylko brudno, ale cóż.... lato ma
swoje prawa.
I przypomnał mi się wieczorem stary dowcip: w Radomiu jes około 500 basenów.
Nie licząc trzech, wszystkie na Józefowie, w szpitalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: 500 basenów! IP: *.internet.radom.pl 14.08.02, 11:15
      Gość portalu: GregorY napisał(a):

> jest niedziela. Upał, chce mi się pływać. Myślę gdzie by tu... Siczki - żur,
      > Borki - tłumy łysych a na takim wypoczynku raczej mi nie zależało, basen?
      > może. Wsiadam w samochód i wio do Orki. Nieczynne, słusznie - myślę, przecież
      > środek lata. Dlaczego miałoby być otwarte? Blisko na Czarnych więc enter. I
      > znowu ta sama historia. Został jeszcze Delfin. OTWARTY!!! wpadam do środka i
      > czytam cennik. Wymiękam gdy okazuje się, że za trzy osoby i niecałe 45 minut
      > pluskania (z basenu wystają głowy skutecznie zasłaniając wodę) muszę wybulić
      > 24 złote. O nie.
      > Zdesperowany znowu w samochód i jadę do Kozienic. Zobaczymy ile ten AquaPark
      > wart. Oczywiście spodziewałem się kolejki. Ale żeby stać prawie godzinę w
      > wężu składającym się z 13 osób? Na galerii mogłem sobie zobaczyć jak toto
      > wygląda. Ładnie, tylko czemu wpuszczają tak mało ludzi? na te kilka basenów
      > zapełnienie wynosiło niecałe 35%. A wpuszczają dopiero gdy ktoś wyjdzie z
      > basenu. Paranoja.
      > Pojechałem zatem nad Wisłę. Było nieźle tylko brudno, ale cóż.... lato ma
      > swoje prawa.
      > I przypomnał mi się wieczorem stary dowcip: w Radomiu jes około 500 basenów.
      > Nie licząc trzech, wszystkie na Józefowie, w szpitalu.

Już to gzdieś pisałem: Nie ma jak we własniej wannie!
      • Gość: Mila Re: 500 basenów! IP: *.radom.pl 17.08.02, 21:46
        To niesamowite ale ja też mam takie wspomnienia po wycieczce na pływalnie. Nic
        dziwnego że Radom nie jest województwem bo ciągle nikt tu nie potrafi nic
        zorganizować. Nie dziwi więc mnie widok dzieci pluskających się w fontannach na
        Focha. Ja może do fontanny nie wejdę ale w upalny dzień zrobie sobie prysznic
        konewką na działce. A Ciebie GregorY też zapraszam pod konewkę, nie mam basenu
        ale i opłat za wstęp nie pobieram.
        • isoxazolidine Re: 500 basenów! 18.08.02, 18:23
          Przesadzacie troszke. W 1990 byl w Radomiu (od parudziesieciu lat) JEDEN basen.
          Teraz sa trzy, wyremontowany jest kompleks na Borkach; jest zalew w Domaniowie.
          A za chwilke powstanie basen przy akademickim centrum sportu na Chrobrego.
          Odrobine OPTYMIZMU !!

:-)))
          • Gość: AGA Re: 500 basenów! IP: *.radom.pl 20.08.02, 10:00
            isoxazolidine napisał:

> Przesadzacie troszke. W 1990 byl w Radomiu (od parudziesieciu lat) JEDEN
            basen.
            >
            > Teraz sa trzy, wyremontowany jest kompleks na Borkach; jest zalew w
            Domaniowie.
            >
            > A za chwilke powstanie basen przy akademickim centrum sportu na Chrobrego.
            > Odrobine OPTYMIZMU !!

Ty chyba nie dokładnie przeczytałeś.

Baseny w Radomiu są drogie i zwykle nieczynne.
            Borki owszem całkiem ładne ale towarzystwo straszne! Napewno tam sobie
            spokojnie nie popływam. Domaniów no cóż - poczytaj w poniedziałkowej Gazecie, a
            potem sam sprawdź. Basen na Chrobrego? - Ja się chyba nie doczekam. To już wolę
            stać w długaśnej kolejce w Kozienicach. A właśnie, podobno w Kozienicach zrobią
            jeszcze jakieś dodatkowe atrakcje, ale to niestety nie Radom!
            • isoxazolidine Re: 500 basenów! 20.08.02, 23:05
              to ty chyba dokładnie nie przeczytałaś. przypomnij sobie jak wygladal radom w
              tym tamacie 10 lat temu.
              • Gość: Gela Re: 500 basenów! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 12:56
                ja uważam że nie ma co dramatyzować w sprawie kolejki w Kozienicach, wystarczy
                wcześniej wstać, a i tak przy tej ilośći ludzi kąpiących się ludzi są kolejki
                do "rury" i ciężko się dostać do masaży wodnych,
                a nasz Radom jak zwykle bez komentarzy,
                może jakieś prysznice w supermarketach? których u nas dostatek
                Pozdr
    • Gość: wakarpl Re: 500 basenów! IP: *.server.ntl.com 24.08.02, 14:04
      Mila, a ja tez moge skorzystac z Twojego ogrodkowego "prysznica"? :-)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka