IP: 82.139.8.* 24.08.05, 20:37
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=340&wid=7810630&rfbawp=1124908192.557&redId=906644664430cbca08b16f&redTs=1124908192
no ładne rzeczy?! Ojciec Konstanego Miodowicza (PO) był Członekiem Biura
Politycznego PRL.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: PRL IP: 82.139.8.* 24.08.05, 21:24
      A kiedyś-ty się urodził, że starego Miodowicza nie znałeś? Może nawet debata
      Wałęsa-Miodowicz nic Ci nie mówi?
      • Gość: aaa Re: PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:14
        urodziłem sie w czasie przemian
    • Gość: bbb Re:aaa IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:30
      To jeszcze wiele musisz się dowiedzieć. Jedno pewne, wszyscy pochodzimy z PRL i
      mamy tam swoje korzenie. Na to nie ma rady. Tylko niektórzy chcą wykazać, że
      spadli z Księżyca.
      • Gość: Yoda Re:bbb IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 14:34
        No, nie baaaardzo. Na początku był podobno wodór lub Duch unoszący się nad
        wodami (i nie był to duch Lenina nad morzem czerwonych sztandarów). Kiedyś
        komuniści za Darwinem ogłaszali, że pochodzą od małp. Pochodzenie z PRL-u -to
        jakaś nowa, lewicowa i wielce deterministyczna teoria jest.
        • Gość: KR! Re:bbb IP: 213.195.148.* 25.08.05, 14:45
          Lewicowa nagonka trwa nadal na uczciwych kandydatów z prawicy , atak na prawdę
          to nikto o normalnych poglądach nie chce czerwonych w sejmie RP czyli SLD i
          SDPl.Ich miejsce jest poza parlamentem.
          • Gość: bbb KR! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:48
            Dobrze, że chociaż nie na szubiennicy. Dzięki
          • Gość: mal Re:do KR-czerwona prawica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 03:42
            tylko dlaczego ci prawicowi bardziej przypominają bolszewików niż czerwoni z
            SLD?metody i retoryka bardzo bolszewickie.A orlenowska komisja śledcza to
            prawdziwi czekiści-"nie ma ludzi niewinnych,są tylko źle przesłuchani"
        • Gość: bbb ReYoda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:46
          Oj Yoda, Yoda! Jeszcze wcześniej była nicość. Ty dobrze wiesz o czym mówię ale
          jeśli chcesz to Ty pochodzisz z bajki.
          • Gość: Yoda Re: ReYoda IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 07:51
            Yhy -Ale nie z takiej, w której coś powstaje z nicości ;)
            Pzdrwm
        • Gość: cienki bolek Redo yody... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:53
          __puknij się w czerep ......
          • Gość: Yoda Re: Redo yody... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 13:28
            Ja bym Wam, tow. cienki, nie radził czynić podobnie, bo echo będzie się
            zanosiło głośniej niż er-szoł...
            • Gość: cienki bolek Re: Redo yody... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:58
              Gość portalu: Yoda napisał(a):

> Ja bym Wam, tow. cienki, nie radził czynić podobnie, bo echo będzie się
              > zanosiło głośniej niż er-szoł...

-------wsadz ten pusty łeb w sedes i spuść wodę to dobrze ci to zrobi na
              umyśle ....
              • Gość: Yoda Re: Redo yody... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 07:49
                Z moim umysłem jest na tyle dobrze, żeby odpuścić sobie konwersacje z tobą. -
                Pogadaj sobie lepiej z Olem -twój poziom.
      • olo1033 Re: 25.08.05, 16:08
        Gość portalu: bbb napisał(a):

> To jeszcze wiele musisz się dowiedzieć. Jedno pewne, wszyscy pochodzimy z PRL
        i
        >
        > mamy tam swoje korzenie. Na to nie ma rady. Tylko niektórzy chcą wykazać, że
        > spadli z Księżyca.

>>>>>>masz zupełną rację.Dodać trzeba że niektórzy historycy fałszują prawdę
        o PRL-u bo były tam też dobre strony dziejów.Teraz mamy UE która powoli nam
        daje znać o sobie i powoli zaczyna nam wychodzić jak to się mówi bokiem.
        • Gość: Pello Re: IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.08.05, 16:27
          > >>>>>>masz zupełną rację.Dodać trzeba że niektórzy hist
          > orycy fałszują prawdę
          > o PRL-u bo były tam też dobre strony dziejów.Teraz mamy UE która powoli nam
          > daje znać o sobie i powoli zaczyna nam wychodzić jak to się mówi bokiem

Jasne, że w PRL-u były nawet wyjątkowe wydarzenia: śmierć Stalina, Poznań 68,
          Grudzień 70, Radom 76, Solidarność 80 i 89 i w końcu niepodległość. Teraz
          narzekasz na UE, co Ci ona zrobiła? Nie dała Ci pieniędzy?
    • Gość: wesoła Re: wszyscy chętni. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:47
      No i kto teraz wytłumaczy młodemu człowiekowi jak to było z tymi Miodowiczami?
      Chociaż ja nie potępiałabym Konstantego za poglądy ojca. Jest dorosły i ma
      prawo mieć własne. Może jego dramat życiowy polega na tym, że nie był z domu
      dziecka?
      • Gość: Pello Re: wszyscy chętni. IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.08.05, 17:04
        Skoro negujesz to, że Miodowicz po prostu stara się coś wyjaśnić, dlaczego
        dajesz wiarę Cimoszwiczowi? Przecież robi on dokładnie to samo. Jest "mniej
        wrażliwy społecznie"?
        • Gość: wesoła Re: Pello IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:20
          Miodowicz miał ojca komunistę? - miał. Sam jest antykomunistą? - jest. Jego
          poglądy różnią się więc od poglądów ojca? - muszą się różnić. Może to być jego
          życiowym dramatem? - może. Trzeba go potępić za poglądy ojca? - nie! nie byłoby
          to sprawiedliwe. Nic ponad to nie powiedziałam. Cimoszewicz nie ma tu nic do
          rzeczy. Pozdrawiam
          • Gość: Pello Re: Pello IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.08.05, 18:41
            TU nie powiedziałaś "nic ponad to". Lecz mówisz więcej... tu i tam..., coś sie
            połączy, poskłada, tak jak to lubi robić homo-sapiens pochodzący od kogo? Olo
            pelnie powie że od PRL-u, wszak wszyscy od tamtąd pochodzą... ;)
            • Gość: wesoła Re: Pello IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:48
              Pello, znamy się już trochę, Ty nie jesteś głupi facet. Jeśli jednak chcesz we
              mnie wmówić, że nie rozumiesz to Ci to wytłumaczę jaśniej. Konstanty Miodowicz,
              prawicowy polityk jest synem komunisty Alfreda Miodowicza. Coś musiało się
              stać, że syn wyrobił sobie tak skrajnie różne poglądy od ojca. Jeżeli każdy z
              nich w tym co robił był szczery (zakładam, że żaden nie udawał) to Konstanty
              musiał popadać w konflikt z własnym sumieniem, że nie widzi w ojcu autorytetu.
              To może być dramatem dla młodego (kiedyś) człowieka. Każdy chce i powinien być
              dumny ze swojego ojca. Konstanty wyrósł i jest tym kim jest a od ojca bardzo
              się różni. Teraz Ci, którzy chcą go zdyskwalifikować w oczach społeczeństwa
              wytykają mu winy ojca. Ja uważam to za świństwo. Nikt nie może odpowiadać za
              winy rodziców, rodzeństwa, sąsiada. To nie jest etyczne. Miodowicza nie lubię,
              nie cenię, nie szanuję i nigdy wcześniej nie przyszłoby mi do głowy, że będę go
              bronić. I to przed kim? przed prawicą. Taka już jestem, prawdomówna,
              sprawiedliwa i wyrozumiała. W realu również.
              Drogi Pello, może nie warto szufladkować ludzi w/g własnego "widzimisię".
              Zakwalifikowałeś mnie do grona komunistów. To wielki błąd! Nawet nie domyślasz
              się jak wielki. pozdrawiam
              • Gość: oprawca do wesolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:08
                > Każdy chce i powinien być dumny ze swojego ojca.

To zorientuj sie droga kolezanko kim byl dziadek i ojciec kandydata na prezia o
                inicjalach - WC. To dopiero powod do dumy. Sami "patrioci".
                • Gość: wesoła Re: oprawca IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:28
                  Oczywiście wiem kim byli ale chwilowo nie w tym rzecz. Poglądy WC, przynajmniej
                  w ogólnym zarysie są bardziej podobne do poglądów jego protoplastów niż
                  Miodowicza i jego ojca. Zresztą wątek jest o Miodowiczach.
                  • Gość: oprawca Re: oprawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:40
                    > Poglądy WC, przynajmniej w ogólnym zarysie są bardziej podobne do poglądów
                    > jego protoplastów niż Miodowicza i jego ojca

Podoba mi sie to Twe slowo "przynajmniej", czyli wnioskuje iz chcialbys by mimo
                    wszystko WC kontynuowal "dzielo" swych (pozwolisz ze Cie zacytuje) protoplastow
                    w imie dbalosci o zachowanie rodzinnych "tradycji" i szacunku wobec przodkow ?
                    • Gość: wesoła Re: oprawca IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:45
                      Nie, nie chciałabym bo wtedy nie mogłabym na niego głosować a poważnie
                      zastanawiam się nad jego kandydaturą. Przynajmniej, bo tez są to poglądy
                      lewicowe.Mniejszą róznicą jest kwestia interpretacji jakiegoś zajwiska niz dwa
                      skrajnie rózne zjawiska
                      • Gość: oprawca Re: oprawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 01:02
                        > ... bo tez są to poglądy lewicowe.

z czystej ciekawosci Cie zapytam, czemu zatem np. nie Borowski, ktorego
                        osobiscie uwazam za w miare rozsadnego polityka na lewicy (BTW nie zamierzam na
                        niego glosowac) bynajmniej nie otumaniajacego narodu m.in. stwierdzeniem, iz
                        jest "bezpartyjnym kandydatem", mimo iz przez lata byl aktywnym czlonkiem PZPR,
                        potem SLD (SLD udziela mu pelnego wsparacia), a jeszcze sprawowal w
                        miedzyczasie kilka urzedow ministerialnych za rzadow SLD?

Czy naprawde uwazasz, iz kandydat na prezia WC jest bezpartyjny, czy tylko to
                        kolejna gra, sztuczka socjotechniczna, jak z powrotem na scene polityczna z
                        bialostockiej puszczy po rzekomej frustracji i obrzydzeniu polityka,
                        gdyz "narod Go o ten powort prosi i blaga". Smutne zaiste, lzy sie same cisna.
                        Chwyta za serce, naprawde.
                        • Gość: wesoła Re: oprawca IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:45
                          1. Borowski był moim ulubionym politykiem do chwili kiedy jak szczur wyskoczył
                          z tonącego okrętu. Pomyślałam sobie, że gdyby był prezydentem i znudziłoby mu
                          się to zachowałby się jak kiedyś Henryk Walezy. I dlatego nie.
                          2. Tylko ktoś naiwny wierzy w bezpartyjnych fachowców w roli prezydentów.
                          Nawet nie wiem czy byłoby to dobrze bo nie mieliby poparcia.
                          3. Nie, nie uważam, że Cimoszewicz jest bezpartyjny ale nie przeszkadza mi to
                          z w/w powodów.Że mógł nabrać obrzydzenia do polityki to możliwe, że wyszedł z
                          tej puszczy na życzenie wyborców w to też można uwierzyć. Pamiętaj, że naród
                          mógł go prosic bo naród to nie tylko prawica. Nie rozczulaj się tak, nie warto,
                          to tylko polityka.
              • Gość: Pello Re: wesołła IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.08.05, 11:36
                Alleż wesoła, czemu zakładasz, że Midowicz w młodości przeszedł traumę związaną
                z konfliktem sumienia. Może po prostu właśnie poglądy ojca były skrajne, a syna
                normalne. Nie warto szufladkować ludzi w/g własnegowidzimisię, prawda? Skąd Ci
                przyszło do głowy, że zakwalifikowałem Cię do grona komunistów. Nawet nie wiem,
                kto to są Ci "komuniści" do których Cie zakwalifikowałem. Sama się
                zakwalifikowałaś do ludzi lewicy, gdzieś wspomniałaś przecież, że poglądy masz
                lewicowe. Komuniści kojarzą mi się z zamożnymi ludźmi, którzy zarabiają kupę
                pieniędzy na kontestacji ustroju kapitalistycznego w którym i z którego żyją,
                w imię sprawiedliwości społecznej. Komuniści w ustroju komunistycznym kojarzą
                mi się jedynie z tyranami i mordercami.
                Pozdrawiam
                • Gość: Yoda Re: wesołła IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 13:45
                  Ta zbitka lewicowej wrażliwości i freudyzmu dla ubogich wydaje się być typowa
                  dla ciała pedagogicznego. Freudyzm tłumaczy poglądy polityczne za pomocą
                  kompleksu edypa, co bardzo dogadza osobom poprzestającym na kontaktach z
                  dziećmi, a lewicowa wrażliwość współgra z troską o socjalny budżet państwa jako
                  o źródło środków utrzymania rzeczonego ciała -no i mamy gotową teorię
                  polityczną do prezentacji na forum.
                  Pzdrwm
                  • Gość: wesoła Re: Yoda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:31
                    Już wszystko jasne. Troska o socjalne sprawy to domena tych brzydkich
                    komunistów. Wrażliwość społeczna też jest zarezerwowana dla lewicy. Rozumiem,
                    że prawica odcina się od takich świństw i dlatego są głodne dzieci, emeryci
                    wyjadają resztki a bezrobotni grzebią w śmietnikach. Trzeba pokazać tym
                    wstrętnym komunistom, że naród brzydzi się takimi luksusami jak godne życie.
                    Żeby Freud przewidział do czego Yoda wykorzysta jego teorie to wolałby pisać
                    wiersze miłosne. Poczytaj Kartezjusza, też ciekawe ale nie twórz, proszę
                    własnych teorii. Przynajmniej jeszcze nie w tym wieku. Serdecznie pozdrawiam
                    • Gość: Yoda Re: Wesoła IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 10:24
                      >Już wszystko jasne. Troska o socjalne sprawy to domena tych brzydkich
                      komunistów.

-Tego nie napisałem. Napisałem, że ich troska o sprawy socjalne wynika z
                      żerowania na państwowym korycie większości ich elektoratu.

>Rozumiem, że prawica odcina się od takich świństw i dlatego są głodne dzieci,
                      emeryci wyjadają resztki a bezrobotni grzebią w śmietnikach

-Źle rozumiesz: bezrobotni są, bo lewica sobie wychowała takich obywateli, co
                      do żadnej pracy się nie nadają, a ich dzieci i emeryci to ulubiony chwyt za
                      serce w wyścigu do koryta. Lewica udaje, że dokarmia dzieci bezrobotnych za
                      pieniądze z moich podatków (bo wiekszość kasy zostaje przejedzona lub
                      przekręcona przez aparat dystrybucyjny) ale pracę ich rodzicom mogą dać nie
                      oni, tylko prywatni przedsiębiorcy. -Tzn. mogliby, gdyby lewica nie traktowała
                      przedsiębiorców jak dojną krowę do utrzymywyania ZBOWiD-owców i emerytowanych
                      UB-ków, a bezrobotnych nie utrzymywała w przekonaniu, że wszystko im się należy
                      bez żadnego wysiłku z ich strony.
                      Istnienie bezrobotnych i głodnych dzieci jest w żywotnym interesie lewicy.

>Żeby Freud przewidział do czego Yoda wykorzysta jego teorie to wolałby pisać
                      wiersze miłosne

-To nie ja tłumaczę poglądy Miodowicza dziecięcą traumą.

>Poczytaj Kartezjusza, też ciekawe ale nie twórz, proszę własnych teorii

-Czytam więcej, niż jesteś w stanie mi zalecić.

Pzdrwm
                • Gość: wesoła Re: Pello IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:11
                  Nie wiem czy przeszedł, przypuszczam, że tak mogło być. Tak czy inaczej chodzi
                  mi o to, że nikt nie ma prawa rządać od niego bicia się w piersi za poglądy
                  ojca. Nie staram się tu nawet oceniać, które poglądy, ojca czy syna są lepsze.
                  Stwierdzam fakt.
                  Z tym zaszufladkowaniem...owszem, mam poglądy lewicowe co nie znaczy
                  prokomunistyczne. To ogromna różnica ale nie dla prawicy, której tak jest
                  wygodnie. Twoja interpretacja komunizmu jest zaskakująca. Zawsze myślałam, że
                  preferencje polityczne to sfera duchowa a nie materialna. Idąc tokiem Twojego
                  pojmowania należy sądzić, że wszyscy bogaci cwaniacy żerujący na zdrowym ciele
                  ojczyzny to komuniści. Prawica to zbiorowisko altruistycznych świętych
                  Franciszków. To ja w takim razie chciałabym wiedzieć jakie dochody mają
                  Kaczyński, Giertych, Bielecki czy Tusk.
                  Dawni komuniści też nie musieli być mordercami. To nasi dziadkowie, ojcowie,
                  bracia, wujkowie, sąsiedzi, nauczyciele, przyjaciele rodziców itp. itd. Skoro,
                  jak twierdzi KR! było ich 3 miliony to po ilu wypadało na statystyczną rodzinę?
                  Już słyszę te głosy oburzenia ze strony naszych forumowiczów, że w ich rodzinie
                  nie było wcale. Hipokryci! wszyscy siedzieli w więzieniach za konspirowanie!
                  Ja też miałam takiego wujka, porządny facet chociaż partyjny i bardzo
                  przydatny. Całej rodzinie i wszystkim znajomym załatwiał buty w "Radoskórze" a
                  na jego pogrzebie były tłumy, chyba przyszli ci, którzy dzięki niemu nie
                  odmrozili sobie nóg. Taki z niego był komunista. Pozdrawiam
                  • Gość: Pello Re: wesoła IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.08.05, 00:53
                    No nie, pisałaś o traumatycznym wydarzeniu w histori młodego Miodowicza, przez
                    co popadł w skrajność prawicową. Taki była Twoja istota wypowiedzi.Rozważania
                    na temat winy za poglądy są oczywiste, lecz wtórne.

Moja interpretacja komunizmu nie jest wcale zaskakująca, tylko jest wynikiem
                    obserwacji i nauki. Prawdziwych komunistów nigdy nie widziałem, bo zostali
                    wymordowani przez lenina i stalina. Zastąpili ich członkowie rad, komitetów,
                    kolektywów i egzekutyw. Taka inna forma kapitalizmu, gdzie kapitałem było
                    ograbianie ze wszystkiego robotników w imię ich szczęścia i szczęścia
                    socjalistycznej ojczyzny. Nad (u)dawaniem tego szczęścia pracowało, jak pisze
                    KR, 3 mln. obywateli, z czego Twój i mój wujek. Lecz nigdy nie przyszło mi do
                    głowy nazwać go "komunistą". Jemu zresztą też, myśląc o sobie.
                    Pozdrawiam
              • Gość: alf Re: Pello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 16:22
                Nie doceniasz młodego Miodowicza. Szybko zrozumiał gdzie są konfitury i wybrał jedynie słuszny kierunek.
    • Gość: kustosz dla ola i wesołej ku pamięci IP: 82.139.8.* 25.08.05, 18:43
      Tym którzy zapomnieli te upokarzające i ponure czasy szczególnie olowi i
      wesołej radzę dokładnie zwiedzić:
      www.polskaludowa.com/
      • Gość: wesoła Re: kustosz IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:42
        Nie tyle zapomniałam co nie znałam wielu eksponatów. Muzeum odwiedziłam z dużą
        przyjemnością. Dzięki i polecam każdemu. Trzeba poznawać historię. pozdrawiam
        • Gość: kustosz Re: kustosz IP: 82.139.8.* 25.08.05, 23:44
          To ty nie tylko wesoła, ale i młodziutka musisz być.
          • Gość: wesoła Re: kustosz IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:12
            U komunii już dawno temu byłam ale zęby mam jeszcze własne.
            • Gość: zęby do wesołej IP: 82.139.8.* 26.08.05, 00:20
              Uważasz,że komunia to wyznacznik czasu? Smutne, że byłaś tylko u pierwszej
              komunii.Nie wiesz ile tracisz...
              • Gość: wesoła Re: zęby IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:38
                No nie, to już przesada. Nie będę przed Tobą zdawać egzaminu z moralności.
                Oczywiście Ty lepiej wiesz nawet to ile razy byłam u komunii. Głupie
                jesteście, drogie zęby, daleko Wam do tego, żeby dyskutować o światopoglądzie.
                I guzik Ci do moich komunii. Na ten temat nie będę dyskutować bo to dla mnie
                zbyt ważna i zbyt intymna sprawa. Zrozumiesz to jak Ci wyrosną zęby mądrości.
                • Gość: Paweł Re: zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:18
                  "Wesoła" jest po prostu "the best". Podziwiam Jej polemiki z oszołomami
                  rodzimego chowu. Doskonale się w tym sprawdza. Pamiętaj "wesoła", że trzymam za
                  Ciebie kciuki i z niecierpliwością czekam na Twoje kolejne wypowiedzi. Obiecuję
                  też wesprzeć Cię od czasu do czasu swoim postem, choć uważam, że sama doskonale
                  sobie radzisz. Pozdrawiam najserdeczniej jak potrafię.
                  • Gość: wesoła Re: Paweł IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:33
                    Dzięki Paweł za miłe słówka. Liczę na Ciebie
                  • Gość: ss Re: zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:07
                    Paweł a minete już zaliczyłeś?Krowie czy wesołej co na jedno wychodzi?A ty
                    wesoła czy już połkmnęłaś wszystko?Chyba nie, bo jak seplenisz to ścieka ci
                    jeszcze po brodzie.
      • olo1033 Re: dla kustosza ku wiecznej pamięci...... 26.08.05, 22:06
        >>>>> serdeczne dzięki za propozycję ale nie skorzystam ponieważ te sprawy
        znam osobiscie bo ich przeżyłem.Tobie radzę się pomodlić i studiować Pismo
        Swiete Nowego I Starego Testamentu bo pogląd na PRL masz wypaczony w innym
        kierunku ....kto tobie wyrządził tą krzywdę ....
    • Gość: bbb Re: PRL - wracaj .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:15
      PRL -wróć jak dawno cię nie było .....
    • Gość: foto Strona Ciołka IP: 82.139.8.* 26.08.05, 15:40
      Warto odwiedzić i powspominać:
      www.erazm.art.pl/index1280.html
      • Gość: kinga Re: Strona Ciołka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:00
        "Re:bbb IP: 213.195.148.*
        Gość: KR! 25.08.2005 14:45 + odpowiedz

Lewicowa nagonka trwa nadal na uczciwych kandydatów z prawicy , atak na prawdę
        to nikto o normalnych poglądach nie chce czerwonych w sejmie RP czyli SLD i
        SDPl.Ich miejsce jest poza parlamentem."

RENCE Z GACIAMI OPADAJĄ
        • Gość: nauczyciel Olo do szkoły podstawowej marsz! IP: 82.139.8.* 30.08.05, 12:57
          Olo pisze:
          nie skorzystam ponieważ te sprawy znam osobiscie bo ich przeżyłem

Jakich użyć argumentów wobec analfabety?
          • olo1033 Re: do nuczyciela z "S".. 30.08.05, 13:11
            >>>>nie trącaj mnie męczenniku tego związku co zniszczył Polskę bo ja ciebie
            nie trącam ty naukowcu z pod znaku "S"
            • Gość: nauczyciel do olo. IP: 82.139.8.* 30.08.05, 13:14
              Nie trzeba być naukowcem ani męczennikiem aby zobaczyć jaki byki robisz głąbie
              kapuściany.Prawda w oczy kole?
              • olo1033 Re: olo.do nuczyciela "polonisty" 30.08.05, 13:32

• Gość: ala Re: olo.do nuczyciela "polonisty" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:07
                  nie ma jak cudowne lata PRL'u
                • Gość: polonistka do ola obola IP: 82.139.8.* 30.08.05, 17:05
                  Olo nie nadymaj się bo masz braki w wykształceniu. Piszesz:
                  Zobacz jak powinno być
                  napisane :kole,kuje czy kłuje -?????-odmień sobie ty .......

Zajrzyj do książki ( to takie zadrukowane kartki oprawione, aby się nie
                  rozsypywały).
                  W najzwyklejszym słowniku ortograficznym pisze jak byk:
                  kłuć; kłuje lub kole,
                  kłuj-cie lub kol-cie
                  • olo1033 Re: do polonistki(po cozmieniasz ksywę?) 30.08.05, 21:14
                    >>>>>>>>o co chodzi - kłuje czy kole -jest dobrze i po co to było ...remis
                    • olo1033 Re: kto wyjaśni??kłuje czy kole ???? 30.08.05, 21:46
                      >>>>>>>>>>Prawda w oczy kłuje czy kole ???????- kto odpowie ?
                      • Gość: .... Re: kto wyjaśni??kłuje czy kole ???? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 30.08.05, 21:52
                        Zajrzyj (a może zaglądnij) do słownika....acha, Ty nie czytasz, jak sam
                        pisałeś...zadzwoń może do Miodka, albo tego z brodą.
                        • Gość: Barbara Re: kto wyjaśni??kłuje czy kole ???? IP: 82.139.8.* 31.08.05, 14:41
                          Jak nie wiesz, czy mówi się zajrzyj,czy zaglądnij to nie zabieraj głosu.Nawet
                          nie wiesz jak nazywa się ten z brodą.To jest pan Bralczyk.
                          • Gość: .... Re: kto wyjaśni??kłuje czy kole ???? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.05, 09:31
                            Ooooo, mało inteligentna, ale w przeciwieństwie do ola, oczytana. A popros,
                            wiesz jak się mówi: inteligentna, czy inteligientna???
    • Gość: KIBIC Straszne BZDURY! Do milosnikow PRL IP: *.dc.dc.cox.net 31.08.05, 17:11
      3 BZDURY!

1. Jedno pewne, wszyscy pochodzimy z PRL mamy tam swoje korzenie.

Poniewaz PRL byl nienaturalnym Tworem Sowietow nikt z POLAKOW nie ma tam zadnych
      korzeni czy pochodzenia, SOLIDARNOSC go zmiotla bo to byl RAK na schorowanej
      tkance (po II Wojnie Swiatowej) polskiego narodu

2. … że niektórzy historycy fałszują prawdę o PRL-u bo były tam też dobre strony
      dziejów.

Tak moze pisac tylko ten kto nie zyl w tamtych czasach albo czlowiek zdrenowanym
      na trwale mozgiem przez socjalistyczne idée i nie uznajacym faktu, ze SOCJALIZM
      to bankrupt. Coz sa jakies drobne “dobre” aspekty wobec totalnego BEZSENSU?

3. Teraz mamy UE która powoli nam daje znać o sobie i powoli zaczyna nam
      wychodzić jak to się mówi bokiem.

Wlasnie PRL dalej smierdzi i utrudnia Polski integracje ze Swiatem DOBROBYTU I
      SENSU. Jak sie spoznilo 40 lat to teraz nalezy ta ogromne straty 80-100 lat
      nadrabiac. Zacofanie z powodu PRL jest wielkie i nie ma na to rady.
      • Gość: Cent Re: Straszne BZDURY! Do milosnikow PRL IP: 82.139.8.* 31.08.05, 18:44
        Ja dodaję,że długi jakie zaciągnął Edward Śmiały będziemy spłacać przez
        dziesiątki lat. Na dzień dzisiejszy każdego pożyczonego dolara należy pomnożyć
        przez cztery.nie licząc odsetek. Pienądze te zostały częściowo wyrzucone w
        błoto.Przykład "Przyjażń II" w Wierzbicy.Takich budów w Polsce jest
        setki.Zaczęte nie skończone.Miliardy dolarów lekką ręką Edward Śmiały
        pożyczał,ale i darł je na kawałki. Częściowo przejęte przez cwaniaczków
        pzpru.Trochę rzucił głodnemu ludowi.I Ten,chwali teraz Edwarda Śmiałego.
        • olo1033 Re: Straszne BZDURY! Do milosnikow PRL 31.08.05, 21:24
          Gość portalu: Cent napisał(a):

> Ja dodaję,że długi jakie zaciągnął Edward Śmiały będziemy spłacać przez
          > dziesiątki lat. Na dzień dzisiejszy każdego pożyczonego dolara należy
          pomnożyć
          > przez cztery.nie licząc odsetek. Pienądze te zostały częściowo wyrzucone w
          > błoto.Przykład "Przyjażń II" w Wierzbicy.Takich budów w Polsce jest
          > setki.Zaczęte nie skończone.Miliardy dolarów lekką ręką Edward Śmiały
          > pożyczał,ale i darł je na kawałki. Częściowo przejęte przez cwaniaczków
          > pzpru.Trochę rzucił głodnemu ludowi.I Ten,chwali teraz Edwarda Śmiałego

>>>>>>>>-nie pisz o sprawach których nie znasz dokłanie - jedz do Wierzbicy i
          porozmawiaj z mieszkańcami czym dla nich byla produkcja cementu a jak żyją
          teraz - to jest obraz nędzy i rozpaczy.Zgadzam się z tobą odnośnie Przyjażni II-
          to był niewypał.Może ty masz rację że wszystko to co było w PRLu było złe i
          należy to wymazać z historii a jedynie osiągnięcia po roku 1989 są super dobre
          i wszyscy są zadowoleni i szczęsliwi bo osiągneli to o co walczyli dzięki
          Wielkiej Solidarnośći.- ale ja na to się nie piszę ..
          • Gość: komuch Re: Straszne BZDURY! Do milosnikow PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:35
            polonistka zaczeła robić lody po 89 bo wcześnirej jej nie dawali i ma uraz na
            PRL
            • Gość: cent Do ola 1033 IP: 82.139.8.* 01.09.05, 10:20
              Nie miałem na myśli cementowni-zakładu pracującego i produkującego cement.Nie
              umiesz czytać.Wyraźnie napisałem o cementowni "Przyjaźni II".Może nie wiesz co
              to takiego?To są setki tysięcy ton cementu i stali w ziemi.Bydowę tej
              rozpoczęto i nie skończono.Takich obiektów w Polsce jest TYSIĄCE. Widzę.Ty nie
              jesteś zorientowany.Z racji wykonywanego zawodu liznąłem tych problemów w
              tamtych czasach.Aby trochę zdenerwować Cię zapytam.Jakim kosztem była
              wybudowana elektrownia Kozienice?Świat w tej branży poszedł do
              przodu.Elektrownia zbudowana została w oparciu o starą energochłonną
              technologię sowiecką.Może rajcowały Cię kolejki za papierem
              toaletowym,płykami,meblami,kiełbasą i wszystkim co można kupić.Może byłeś
              zadowolony za tym,że na telefon czekałeś 10 może 20 lat.Kolega zamieszkały na
              Glinicach czekał 23 lata na telefon.Wiesz kiedy zrezygnował z czekania?Jak
              zmieniły się czasy.Bez problemu założył telefon z pilickiej.A w telekomunikacji
              kazali nadal jeszcze czekać.
              • olo1033 Re: Do centa.... 01.09.05, 15:29
                >>>>>>>Połuchaj ,widzę że się bardzo dobrze teraz czujesz ,masz to wszystko co
                nie miałeś w PRLu to o co ci chodzi -żyj spokojnie dalej ,popieraj tych co
                uważasz ,nie opluwaj tych co myślą inaczej oraz pisz na forum swoje myśli nie
                poniżając innych.Ja uważam że każdy uczciwy i odważny dyskutant powinien się
                zalogować i wówczas można sobie wykładać kawę na ławę a nie pisać anonimowo -
                co jest obrzydliwe i paskudne ...
    • Gość: ja Re: PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 20:16
      tu chodzi raczej o Biuro Polityczne PZPR, a nie PRL.

A kim był ojciec Jarosława i Lecha Kaczyńskich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka