Gość: uczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:29 Gdzie w Radomiu działają szkoły językowe? Które sa warte polacenia i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: teacher Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.radom.pl 06.09.05, 18:26 jesli mogę cos doradzic to najbardziej efektywne są lekcje prywatne czyli korki potocznie. w szkole jezykowej choćby najlepszej,nauczyciel nie kjest wstanie poswiecić tyle czasu kazdemu uczniowi ile jest potrzeba. Sam ucze i wiem, ze chocbym się dwoił i troił to nie dam rady poswiecić kazdemu uczniowi więcej niż 10 mihn wciaciagu zajec.Na korkach masz nauczyciela przez caly czas dla siebie. sam w ten sposób sie uczyłem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.radom.pilicka.pl 06.09.05, 21:09 masz racje ale...kasa nie ta sama, niestety; a temat jest dobry, na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.94.udn.pl 07.09.05, 18:12 nie wiem która szkola jezykowa jest najlepsza w Radomiu,ale wiem,ze jedną z najgorszych jest Futurus.Lingwisci zupełnie niekompetentni,poziom i warunki niskie i zupelnie nieadekwatne do ceny.Na Zeromskiego jest szkola angielskiego w ktorej wykladaja anglicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.udn.pl 07.09.05, 18:40 A ja poznałam wspaniały język międzynarodowy ESPERANTO. Ostatnio będąc w Zakopanem trafiłam na światowy kongres młodzieży esperanckiej.Rozmawiałam z japończykiem,niemcem i węgrem.Jestem zachwycona.Polecam esperanto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.server.ntli.net 07.09.05, 18:49 no tak, esperanto to taka "konkurencja" dla angielskiego, ktory, mysle, kazdy znac powinien na przyzwoitym poziomie, poza tym, esperanto to chyba cos atrakcyjnego dla pasjonatow, sama kiedys zajrzalam z ciekawosci w te koncoweczki... i jak w przypadku kazdego jezyka- jak nie uzywasz, zapominasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.udn.pl 08.09.05, 12:06 A gdzie w Radomiu można zdobyc jakieś bliższe informacje o języku esperanto? I jakie są potem praktyczne możliwśsci wykozystania tego języka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.radom.pilicka.pl 08.09.05, 13:50 polecam szkole jezykowa babel. jest to jedna z nielicznych szkol, w ktorej nauka prowadzona jest w malenkich grupkach. ssssuper! podejscie do kazdegi kursanta-profesjonalne. jest inna od calego tego radomskiego chlamu..... pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.customer.antwerpen.belnet.net 08.09.05, 16:33 ja polecam CONSUS; a moze wiecie w jakiej szkole jezykowej ucza holenderskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka11 Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.00a.radom.pilicka.pl 08.09.05, 23:58 jak możecie to podajcie od razu chociaż adresy lub nr. tel żeby było wiadomo jak się skontaktować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K. Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.udn.pl 14.09.05, 09:53 Oczywiście zgadzam się z przedmówcą - Babel to szkoła na najwyższym poziomie. Z kolei fatalną opinię ma "Bradford" przy Żeromskiego 66, więc raczej nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metodyk Re: Szkoły językowe w Radomiu IP: *.radom.pl 14.09.05, 21:01 a ja polecam Oxford, City college to sa szkoły istniejace od ponad 10 lat w Radomiu. Jesli inwestowac pieniadze w kurs jezykowy to tylko w takich szkolach. te małe szkółki typu bradford, babel , roman's empire nie maja pieniedzy zeby inwestowac w wyposazenie audio-video, biblitekę i inne. co wiecej oferują takie stawki lektorom za godzine na ktore godza sie tylko studenci kolegium, badź osoby z certyfikatami, a tacy lektorzy nie przygotuja do egzaminów na wyższe uczelnie, certyfikatu czy matury. Szkoła szkole nierówna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś