Dodaj do ulubionych

PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM

IP: *.udn.pl 15.09.05, 21:31
co za debil wprowadził płatny parking pod dworcem PKP z idiotyczną taryfą. pewnie jakiś "kuzyn" chce się dorobić. jednak Radom to prowincja.Polska nas wyśmieje i znów powie że warchoły.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aniołek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.internet.radom.pl / 193.111.144.* 15.09.05, 21:53
      A taki, że parking jest własnościa PKP i to oni musza płacić za jego utrzymanie.
      To co jest normalne na zachodzie u nas zawsze wzbudza niezdrową sensację.
      • Gość: NIK Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.udn.pl 15.09.05, 22:22
        A czy dochód z tego tytułu będzie miało PKP, kto to może sprawdzić? A ile
        zarabia na parkingu płatnym szpital na Józefowie? Chcemy wiedzieć kto na tym
        zarabia i czy wszystko jest zgodne z prawem.Może wymusić na radnych żeby
        uczciwie zajęli się tym tematem.
      • Gość: Jasiek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.192.udn.pl 18.09.05, 10:30
        Ty nie masz samochodu i nigdy miec nie bedziesz
        Wyjedz na zachod to sie przekonasz jak tam jest.
    • Gość: Paweł K. Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.ats.pl 16.09.05, 09:22
      Jeśli dobrze rozumuję to "kierowca" gdyby miał działkę w centrum miasta to
      przyjmował by wszytkie samochody za dramo. Oki to mi się podoba tylko powiedz od
      kiedy!
      • Gość: Jaś Fasollasido Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.stat.gov.pl 16.09.05, 10:10
        był bezpłatny przez 70 lat. I komu to przeszkadzało?
        • Gość: bat na kretynów Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:43
          Chyba tym kretynów od wpisów na górze skoro tak raźno im do płacenia.
        • Gość: Rolf Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.ats.pl 16.09.05, 11:35
          <lol> ale argumnet, zgadzam się z przedmówcą dlaczego PKP ma pokrywać koszty
          remontów parkingu, sprzątania skoro i tak większoć osób które tam się
          zatrzymują nie korzysta z ich usług.
          A co myslicie że jak powstanie wielopoziomowy parking koło kina to będzie
          darmowy??? Socjalizm się skończył widać dla niektóych trwa dalej.
          • Gość: lekki23 Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:38
            Tylko pytanie podstawowe! Czy napewno ten teren jest własnością PKP? A jeśli
            jest własnością PKP to dlaczego przebudowę placu przed oddaniem do użytku
            wyremontowanego dworca wykonało miasto? A ponadto czy nie jest to zbieg
            okoliczności, że opłaty zbiera ta sama Fundacja co na pozostałych parkingach w
            mieście? A kto stoi na czele Fundacji? A dlaczego Fundacja dostaje do obsługi
            właśnie te parkingi- przed BGŻ-tem, PKO BP, PZU, Urzędem Miejskim i wreszcie
            przed dworcem, a krótko mówiąc te na których pojawia się dużo samochodów?
            • Gość: lekki 23 Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:39
              Aha ! Zapomniałem jeszcze o parkingu przed szpitalem - Tochtermana/Lekarska!
            • Gość: janosik Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.09.05, 19:35
              jeszcze kamera z miejskiego monitoringu porządku na parkingu pilnuje
          • Gość: Jasiek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.192.udn.pl 18.09.05, 10:29
            Ty nie masz samochodu i nigdy miec nie bedziesz
      • Gość: Alek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.udn.pl 17.09.05, 22:33
        Co innego działka, a co innego parking, z którego korzystają klienci.
        Każda szanująca się firma ma BEZPŁATNY parking dla swoich klientów.
        Widocznie PKP do takich firm nie należy. Wielka szkoda i wiadomo, dlaczego
        zmierza do bankructwa, bo nie dba o klientów i oddaje ich innym przewoźnikom.
        • Gość: Jasiek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.192.udn.pl 18.09.05, 10:31
          Od dzisiaj nie korzystajmy z PKP
    • Gość: xxx Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.udn.pl 17.09.05, 21:33
      no i co z tym płatnym parkingiem
    • Gość: Alek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.udn.pl 17.09.05, 22:35
      Każda szanująca się firma ma BEZPŁATNY parking dla swoich klientów.
      Widocznie PKP do takich firm nie należy.
      Wielka szkoda i wiadomo, dlaczego
      zmierza do bankructwa, bo nie dba o klientów i oddaje ich innym przewoźnikom.
      • Gość: Waldek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.internet.radom.pl / 193.111.144.* 18.09.05, 08:09
        Nie wszytkie i zazwyczaj wisi tabliczka "Wyłącznie dla klientów ..." a tam stają
        klienci poczty, budek, kwiacirni i wielu innych.
        Poza tym wszytkie szanujace się miasta mają system płatnego parkowania który boi
        się wprowadzić Radom.
        • Gość: Jasiek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.192.udn.pl 18.09.05, 10:38
          Ale nie pod dworcami, przynajmniej nie takimi malymi jak w naszym posranym
          miescie.
          Czasami jak wejdzie w zycie nowy przepis, oplata chodzby taka za parkowanie pod
          dworcem to zaczynam powaznie sie zastanawiac kto w tym grajdole rzadzi. Smialo
          jednak musze powiedziec ze pomysl z platnym parkingiem to przesada a ten kto to
          wymyslil to wariat z petla na szyji. UDLAW SIE KASA CHAMIE
          • Gość: Waldek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.internet.radom.pl / 193.111.144.* 18.09.05, 10:45
            "...Smialo jednak musze powiedziec ze pomysl z platnym parkingiem to przesada a
            ten kto to wymyslil to wariat z petla na szyji..."

możesz w trzech zadaniach rozwinąć tą złotą myśl?
            • Gość: lew Re: PŁATNY PARKING-dobry pomysł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:57
              na usunięcie wiecznie stojących tam różnych samochodów w tym gratów
              niesprawnych bo i tak nigdy miejsca nie było.Chwała temu kto wydał taką
              decyzję .Masz auto,stać cię na nie to i płać -dziś darmo nic nie ma.
              • Gość: poiu Re: PŁATNY PARKING-dobry pomysł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:43
                Wszedzie sa platne parkingi w oklicy dworcow, lotnisk, itp. Zawsze tez jest
                miejsce do postoju do 3 minut. Tego niestety chyba nie dopilnowano.
                Zacznijmy od tego, ze wielkosc tego parkingu to jest skandal!
    • Gość: Lotto Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 01:14
      Już kiedyś to przerabialiśmy. Oby tym razem jak najkrócej.
    • Gość: wesoła Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:51
      Wczoraj wieczorem doświadczyłam tej głupoty na własnej skórze. Ledwo
      podjechałam już leci cieć z wyciągniętą łapą po moje 2 złote. Oberwało mu się
      trochę bo przypomniałam sobie wszystkie płatne parkingi z ostatnich kilku lat.
      Nie rozumiem kilku spraw. Skoro mieszkam w tym mieście to na to miasto płacę
      podatki. Parking ten i inne wybudowano za moje pieniądze. Nie życzę sobie, żeby
      jakiś cwaniak bogacił się na fakcie, że tu mieszkam i muszę korzystać z
      samochodu skoro go mam. Jak pojadę samochodem do centrum to co mam z nim
      zrobić? założyć na głowę w charakterze kapelusza i tak chodzić? Muszę
      zaparkowac! Wstrętny darmozjad nie dostał tych 2 złotych, które wolę wrzucić
      żebrakowi do puszki. Gdyby wszyscy zechcieli być stanowczymi to może by
      wreszcie zrozumieli że nie damy się okradać.
      • Gość: Basia Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.ats.pl 20.09.05, 14:09
        Plac i zarazem parking jest własnością PKP i w takim przypadku to Ty ich
        okradasz.
        Co dobre czasy rozdawnicwa się przypomniały?
        • Gość: wesoła Re:Basia IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:49
          Nie wiem jaki jest obecnie status prawny PKP ale nie wydaje mi się, że jest to
          prywatna własność. Ten parking przed laty zbudowało miasto za moje podatki
          czyli jest to trochę i mój parking. Znam mechanizm powstawania prywatnych
          parkingów tego typu. Przychodzi facet, rozmawia z kim trzeba i dostaje
          wyłączność na pobieranie opłat. Oczywiście nie za darmo. Nie mam zamiaru
          dokładac do cwaniaków i darmozjadów. Zgodziłabym się na opłatę, gdyby parking
          był strzeżony a i tak wypadałoby zostawić trochę miejsca dla ludzi, którzy tego
          nie chcą. Uważaj bo Ci do butów przypną takie specjalne liczniki i będziesz
          musiała płacić za chodzenie po chodnikach. Następne beda takie specjalne maski
          na twarz z licznikiem wdechów i wydechów. Powietrze tez sie da opodatkować. Do
          drugiej cząści Twojej wypowiedzi nie odniosę się bo wydaje mi się nie na temat.
          Pozdrawiam.
      • Gość: be Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:09
        wystarczy ustalić, że 30 minut jest za darmo, to wystarczy, żeby kogoś odebrać
        z dworca. Później mozna mówić o opłacie, ale czy aż o 2 zł?
      • Gość: Jasiek Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.192.udn.pl 20.09.05, 14:42
        Pojde w twoje slady. Nie placmy! Przeciez nas nie pobija.
        • Gość: Basia Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: *.ats.pl 20.09.05, 15:01
          Typowe polskie buractwo, masz firmę może wpadnę i wezmę kilka gratisów??
          Taka oto sytuacja Czarnolas parking 2zł, oczywiście część musi kombinować
          parkować na zakazie, chłopu w bramie innemu jeździć po trawniku, bo nie można
          zapłacić 2zł bo to za dużo. Eh wymagamy od innych poszanowani prawa np.
          wątek "złapali mnie kanary" czy o klubie Royal eh... polaczki
          • Gość: mmm Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: 82.197.39.* 20.09.05, 15:34
            mam nadzieje ze nastepnym razem jak bedziesz szla do sklepu osiedlowego
            spoldzielnia mieszkaniowa zawola od ciebie 2 zl za to ze chodzisz po ich
            chodniku - europejko pelna GEMBA !!!
          • Gość: wesoła Re:Basia - polaczka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:59
            Wypisujesz głupoty. Do Czarnolasu jadę dla przyjemności. Mogę jechać mogę nie.
            Po swoim miescie MUSZĘ się poruszać, nie mam innego wyjścia. Opłaty parkingowe
            tego typu ograniczają moje swobody obywatelskie. Mogę Cię zrozumieć tylko pod
            warunkiem, że jesteś osobiście zainteresowana odpłatnością za korzystanie z
            tego parkingu ale w takim razie mówię otwarcie, że będę z Tobą walczyła.
            • Gość: Student transportu Re:wesoła - złodziejka IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 20.09.05, 17:54
              Skoro są opłaty to trzeba je uiszczać i tyle, a nie kombinować jak prawdziwy
              Polak. Ciekawe co powiesz na to, że wszystkie większe aglomeracje
              zachodnioeuropejskie rozważają wprowadzenie opłat za wjazd do centrum.
              Dobry przykład dają tu miasta skandynawskie, Londyn oraz Singapur:
              www.bbc.co.uk/polish/specials/166_ccpl/page3.shtml
              gbk.mi.gov.pl/_sgg/mfmfs31_1.htm
              Czy wg ciebie te kraje są mniej demokratyczne niż Polska?
              Poczytaj sobie może to Cię oświeci, choć wątpienia niektórzy nie potrafią
              przyjąć faktów.
              • Gość: wesoła Re:student - arogant IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:08
                Czy z mojej wypowiedzi wynika, że zostałam na tym parkingu? Jak sobie to
                wyobrażasz? Miałabym się może bić z przypakowanym, ogolonym osiłkiem o tępym
                wyrazie twarzy? Pojechałam sobie w inne miejsce. Bliziutko i bezpiecznie, pod
                budynek dworca PKS. Nawet miałam parking strzeżony bo akurat stał tam radiowóz
                policyjny. Polecam. A Ty studencie zastanów się na drugi raz zanim coś
                napiszesz bo widzę, że Ci inteligencja wysiada. Tak czy inaczej za ten parking
                płacić nie będę. Ty musisz zapoznawać się z "prawem parkingowym" w miastach
                europejskich bo tam przyjdzie Ci zarabiać na życie ponieważ Twój kraj nie
                zapewni Ci pracy. Ja nie muszę a jak pojadę jako turystka to stać mnie będzie
                na to, żeby spełniać ich fanaberie.
                • Gość: Student transportu Re:PŁATNY PARKING POD DWORCEM IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 20.09.05, 18:29
                  Jeśli uraziły Cię moje słowa to przepraszam, z poprzedniego Twojego postu wywnioskowałem, że postawiłaś samochodu i nie płaciłaś.

> uropejskich bo tam przyjdzie Ci zarabiać na życie ponieważ Twój kraj nie
                  > zapewni Ci pracy.

nie grozi mi to jestem na III roku, pracuję i zarabiam całkiem spore jak na Radom pieniądze :-)
                  PS.
                  też dużo podróżuję i stać mnie na to :-P
    • Gość: mmm Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM - IDIOTYZM IP: 82.197.39.* 20.09.05, 15:32
      mam pytanie do osob, ktore tak bronia platnego parkingu: czy jesli ide na
      poczte glowna z 25 paczkami czy musze zaplacic za parking? a jesli parking jest
      wlasnoscia pkp, czy w takim razie moge stanac na terenie poczty czyli przed
      samym wejsciem?
      • Gość: Student transportu Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 20.09.05, 18:37
        wg mnie nie bo:
        1. jest tam zakaz parkowania, wiesz takie kółko z czerwoną obwódką i krzyżem
        2. jest też tam chodnik na który nie można wjezdzać
        Zawsze mozesz zapytać policjanta on Ci to wytłumaczy... na bloczku :-)
        • Gość: Barbara Re: PŁATNY PARKING POD DWORCEM- wesoła IP: *.udn.pl 20.09.05, 21:51
          Proszę nie myl- Basia to nie Barbara. Popieram Cię bez zastrzeżen.Walcz proszę
          także w moim imieniu , za co serdecznie dziękuję.Pozdrawiam
          • Gość: wesoła Re:Barbara IP: *.tronic.pl 21.09.05, 13:36
            Nie pomylę, przyjaznych ludzi wyczuwa się nawet wirtualnie. Pozdrawiam
            serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka