Dodaj do ulubionych

CO złego zrobilo SLD?

IP: 82.139.44.* 25.09.05, 11:40
Co złego KONKRETNIE zrobiło TOBIE SLD? BO mnei afery nie przeszkadzają
osobiście wszystko mi jedno czy POLSAT ma Michnik Rywin czy Solorz bo i tak
tego gówna nie oglądam. Tak samo jak wszystko jedno mi czy poseł wyłudza
Mercedesa bo i tak JA nim nie bede jeździł nigdy to neich sobie ktos
pojezdzi. Prace mam bo ona nie zalezy od wladzy tylko od nas samych. Podatki
sa takie same jak były. Starachwoice mnie nie obchodzą bo to rejon kielecki i
tam kazda osoba czy z PO czy SLD jest albo złodziejem albo biedakiem. dlatego
pytam czy OSOBISCIE komus POSEL SENATOR z SLD ukradl auto, zgwalcił córkę,
nasrał na schody? Trzeba brac sprawy we wlasne rece a wladze miec w dupie
póki ona jest zajeta sama sobą by sie anpchac jest nie groźna źle jak zacznie
cos zmieniac
Obserwuj wątek
    • Gość: artur Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.internet.radom.pl 25.09.05, 11:44
      Mi nic i dlatego bede cały czas trzymał sie swoich pogladów ( jednak SLD jest
      mi najbliższe ) a nie zmieniał ich co wybory jak chorongiewka.
    • Gość: Pello Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.09.05, 11:46
      To proste. Korupcja powoduje brak uczciwej konkurencji. Jej brak powoduje
      wzrost cen WSZYSTKIEGO. Drenaż mojej kieszeni - to zrobiło mi SLD osobiście.
      • Gość: arti Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.internet.radom.pl 25.09.05, 11:52
        Kolejny palant czy to ze w polsce byly afery spowodowało wzrost cen ropy na
        swiecie a co za tym idzie wzrost cen benzyny dalej wzrost cen transportu i
        dalej wzrost cen produktów ( bo trzeba je jakos dowiezc do ciebie ). I wedlug
        ciebie za to wszystko winnna jest SLD - Jesli tak rozumujesz to jestes idiota i
        debilem skonczony zamiast na wybory wsiadz w 17 i jedz na koncowy popros o sale
        obita gabka i tam zamieszkaj !
        • Gość: Pello Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.09.05, 12:00
          Nie kupuję benzynki za "cenę ropy na świecie", tylko ze stacji benzynowej za
          pośrednictwem Orlenu, J&S i "spółki". Idź do szkoły (jutro, bo dzisiaj
          niedziela), biedny mały człowieczku.
          • Gość: ggg Re: CO złego zrobilo SLD? IP: 82.139.44.* 25.09.05, 13:55
            jedź do Włoch Francji Niemiec tam masz benzyne za darmo frajer
            • Gość: Pello Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.09.05, 14:22
              Sprawdź ile kosztuje tam benzyna w stosunku do poziomu ich zarobków, a może
              zrozumiesz (choć w to nie wierzę) zło korupcji i krzywdę dla wszystkich
              obywateli, jaką przynoszą rządy partii, która korupcję uznała za swój model
              sprawowania władzy.
              • Gość: gh Re: CO złego zrobilo SLD? IP: 82.139.44.* 25.09.05, 14:51
                A kto ci kaze tankowac na ORLENIE? Masz Shell, JET, BP, to koncerny
                międzynarodowe niezalezne od uklaow z Orlenem bo paliwo jest z UE
                • Gość: Pello Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.09.05, 23:07
                  I co z tego. Każdy koncern dostosowuje się do lokalnego rynku. Lider ustala
                  zawyżone często drogą korupcji ceny, pozostali się do niego dostosowują, bo
                  wiążą ich kolejne umowy koncesyjne, zawarte przecież z tym samym właścicielem.
                  Stąd jednakowe ceny na wszystkich stacjach, a za tym kolejne złotówki
                  wyprowadzone z naszych kieszeni. Tak funkcjonuje każdy monopol, czy oligopol. I
                  za to płacimy wszyscy.
                  • Gość: w Re: CO złego zrobilo SLD? IP: 82.139.44.* 25.09.05, 23:11
                    nieprwad jest wolny rynek paliw bo jagby BP kupujaca paliwo od Norwegów
                    ustalilo niskie ceny to by wiecej ludzi ou nich kupilo
      • Gość: postkomuch Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:17
        Mnie też nie przeszkadzało złodziejstwo. Mnie na razie nic nie ukradli, za to
        ja kradłem. Nie przeszkadzało mi łapownictwo, bo sam brałem. Nie przeszkadzało
        mi kumoterstwo, bo mam liczną, poustawianą rodzinę. Nie przeszkadzało mi
        oszustwo, bo z tego żyłem. Ale teraz się nawróciłem. Jak przyjdzie nowa władza
        i utnie mi się "dobrótka" to ja ich przypilnuję. Najgłosniej będę krzyczał, że
        kradną, oszukują, kombinują.
    • Gość: facet Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 11:47
      Jest odpowiedzialne za głupoty które wypisujesz
    • Gość: Bezrobotny Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 11:56
      W Radomiu uwłaszczona lub przyniesiona w teczkach komuna jak za PRL-u wywala
      ludzi z pracy
      • Gość: Leszek Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.internet.radom.pl 25.09.05, 12:00
        Oczym ty mowisz od 6 miesiec poszukuje pracowników i jakos ich nie widze w
        radomiu. Poprostu w radomiu niechce sie ludzia pracowac wola biedolic albo chca
        zarabiac po 5000 zl na reke. Takie sa radomskie realiza.
        • Gość: Gertych Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 12:14
          Słabo szukasz.Daj 2000 nie 5000 to przyjdą ale ty chcesz pewnie dać 1000 i
          jeszcze 24 godziny pracy. Powodzenia
        • Gość: ksi Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.infoplus.com.pl 25.09.05, 12:59
          Tak ?poszukujesz? To daj namiary ,podeslę ludzi wykształconych, solidnych,
          znających języki obce, profesjonalistów, bedziesz z nich zadowolony! Tylko nie
          ściemniaj!
        • Gość: Stefan Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 14:46
          Daj namiary to się zgłoszę do pracy.
    • Gość: j [...] IP: 82.139.40.* 25.09.05, 13:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Miłośnik bliźniego Re: CO złego zrobilo SLD? IP: 80.48.245.* 25.09.05, 14:00
        I zzajemnie czarny baranie !
        • Gość: cesio Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki. IP: *.udn.pl 25.09.05, 16:06
          Co złego?Można wymieniać całymi godzinami.
          • Gość: h Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: 82.139.44.* 25.09.05, 16:36
            to wymieńh
            • Gość: tygrys Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 16:40
              Starachowice, Rywin, PZU, Peczak, Pabianice, foZZ, Orlen, Irak. Wystarczy
              • Gość: fatalista Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: 82.139.44.* 25.09.05, 16:56
                o starchowicach orelenie i rywinie JUZ NAPISALEM ze MNIE OSOBISCIE NIE
                DOTYCZYLO TO i nie mam zalu niech robia co chca byle mnie nie ruszylo (1 post)
                natomiast PZU zrobił rzad BUZKA (europoseł PO dziś!) i jego Kamela Sowinska i
                Emil Wąsacz! Czyli dzis PiS i PO!!!! A PZU mnie dodtyka osobiście bo podniesli
                składkę i zanim zmieniłem firmę musiałem więcej płacić
                • Gość: tygrys Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.09.05, 17:04
                  Wszystko to pewnie wyczytałeś w Trybunie.Gratulacje
                  • Gość: Barbara Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: 82.139.43.* 25.09.05, 19:05
                    Dziecko ile ty masz lat? O tym piszą wszystkie gazety, nie tylko trybuna, mówią
                    w telewizji.Trochę czytaj i oglądaj.Nie tylko filmy.Ale nic się nie martw,
                    wygra twoja ulubiona prawica i będziemy mieli kraj mlekiem i miodem
                    płynąca.Ludzie przestaną uciekać do pracy na zachód,zarobki wzrosną, benzyna
                    będzie taniała,podatki zostaną obniżone, zostanie zlikwidowane
                    bezrobocie,służba zdrowia dla wszystkich bez kolejek- bo takie były obiecanki
                    wyborcze, istny raj. Porozmawiamy za kilka miesięcy o tym jak komu się
                    polepszyło.
                    • Gość: figura Re: Pisowcy IP: *.96.udn.pl 28.09.05, 10:19
                      Obyśmy nie musieli śpiewać:
                      Rządy Kaczyńskiego,
                      Gdzie są klocki lego?
              • Gość: mag Re: Może co dobrego? Starczy palców u jednej ręki IP: *.96.udn.pl 25.09.05, 21:33

Gość portalu: tygrys napisał(a):

> Starachowice, Rywin, PZU, Peczak, Pabianice, foZZ, Orlen, Irak. Wystarczy

NIe! Zapomniałaś, że...
                że kura jajka nie zniosłas, że zmarła babcia Walczkowa, że psy pogruzły
                dziecko, że stonka, zaraza ziemniaczana, grypa i wszystkie inne zarazy... a
                największa afera Starachowicka na 3 tys zł.wyłudzonego odszkodowania w PZU.
    • Gość: Gold12 Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.infoplus.com.pl 28.09.05, 11:30
      pytasz co złego zrobiło SLD? Przezyjmy to jeszcze raz:

1. 21-letni Łukasz G., syn radomskiego senatora SLD, skazany na trzy lata
      więzienia za udział w rozbojach, został ułaskawiony przez prezydenta Aleksandra
      Kwaśniewskiego. Łukasz G. został oskarżony przez prokuraturę o współudział w
      dwóch napadach z bronią w podradomskich miejscowościach w 2000 roku. Miał
      wówczas 17 lat. Podczas rozbojów pełnił funkcję kierowcy. Razem z nim sądzeni
      byli jego czterej koledzy w wieku od 16 do 19 lat. Oskarżeni zabierali swoim
      ofiarom ubrania i pieniądze. Kłopoty z prawem ma również sam senator Zbigniew
      G. i jego drugi syn, Adam. Wrocławska prokuratura oskarżyła senatora o
      podżeganie biegłej do sporządzenia fałszywej opinii w sprawie jego syna.

2. Nauman i służba zdrowia, czyli afera korupcyjna na wysokich szczeblachW
      latach 1993-1999 Aleksander Nauman był współwłaścicielem firmy, która
      doprowadziła do zadłużenia się polskich szpitali na miliony złotych. Nie
      przeszkodziło to Naumanowi zostać w rządzie SLD najpierw wizeministrem zdrowia,
      potem prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia (zastępca Kas Chorych). Na tym
      stanowisku Aleksander Nauman dysponował olbrzymimi publicznymi funduszami. Gdy
      Nauman był wiceministrem nadzorującym zakupy sprzętu medycznego, przetargi na
      dostawy takich urządzeń wygrywała firma, której współwłaścicielem jest dawny
      wspólnik Naumana - Wacław Bańbuła

3. Przyszedł Rywin do Michnika, a Miller do Błochowiak.Komisja
      Śledcza,zakończyła swoją robotę w wybitnie kompromitującym stylu. Okazało się
      bowiem, iż Komisja przyjęła raport Anity Błochowiak posłanki SLD w
      której "grupa trzymająca władzę" nie istniała. Wynika zatem, że cały "cyrk" z
      Komisją był niepotrzebny. Zas posłanka Błocjowiak kpiąc sobie z podstawowych
      zasad i elementranej uczciwosci w Sejmie zadbała tylko i wyłącznie o
      zabezpieczenie interesów lewicy

4. Afera związana z urzędnikami z klucza SLD w PłockuPolicja miała sprawdzić
      nieprawdłowości w funkcjonowaniu urzędników, ale zainteresowanie służb tą
      sprawą minęło po tym jak mundurowi otrzymali od miasta mieszkania.

5. Kierownictwo państwowej Poczty Polskiej - w której zarządzie zasiadają tylko
      i wyłącznie osoby związane z SLD próbowało zatuszować nieprawidłowości w jednym
      z największych przetargów pocztowych w ostatnich latach. Chodzi o zakup
      mundurów dla listonoszy za ponad 80 milionów złotych, który niedawno
      skontrolowała komisja złożona z pocztowców i urzędników Ministerstwa
      Infrastruktury.
      Kontrolerzy twierdzili, że firmę Arlen ogłoszono zwycięzcą... w wyniku błędu w
      podliczaniu punktów. W rzeczywistości powinna wygrać inna oferta. Co więcej,
      już po przetargu Poczta zgodziła się przesunąć Arlenowi termin dostarczenia
      ubrań. Tymczasem gdyby wyegzekwowała kary umowne, zyskałaby kilka milionów
      złotych.

6. Wiesław Kaczmarek, były minister przekształceń własnościowych po wejściu do
      SDPL oskarża premiera Leszka Millera, iż użył on w 2002 roku UOP-u, by
      zastraszyć szefa Orlenu Andrzeja Modrzejewskiego i zablokować kontrakt na 14
      miliardów dolarów

7. Kolejną afera gospodarcza z udziałem prominentnych działaczy SLD. Dwóm byłym
      prezydentom i dwóm byłym wiceprezydentom Wałbrzycha Prokuratura Okręgowa w
      Świdnicy zarzuca niedopełnienie obowiązków i wyrządzenie gminie wielkiej szkody
      majątkowej. Włodarze Wałbrzycha - jak ustaliła prokuratura - wypłacili firmie
      budowlanej 2,5 mln złotych za budowę wiaduktu, który nigdy nie powstał. Sąd
      zastosował już wobec 3 osób areszt tymczasowy. Czwarty z zatrzymanych nie trafi
      do aresztu ze względu na zły stan zdrowia. Dodajmy, że w tej sprawie już
      wcześniej zatrzymano 7 innych osób.

8.Zamożny biznesmen i SLD-owski notabl z Siemianowic Śląskich zgłosił się po
      zasiłek dla bezrobotnych. W mieście wszyscy go znają. Za PRL był
      wiceprezydentem, potem miał kilka sklepów, kawiarenkę internetową, magazyny,
      zarządzał kamienicami. Kieruje klubem SLD w radzie miejskiej. Kaczmarczyk,
      zapytany po co mu zasiłek, wyjaśnił, że gdy został dwa lata temu radnym,
      wszystkie firmy przepisał na żonę i synów. W 2002 roku Zenon Kaczmarczyk ocenił
      swój majątek na kilka milionów. Jako radny pobiera co miesiąc ponad 1400
      złotych diety.

9. Policjant rozpracował aferalne powiązania między politykami SLD a miejscowym
      klubem sportowym. Chciał postawić zarzuty notablom z bydgoskiego Sojuszu. Nie
      zdążył. Stracił sprawę i posadę. Po kilkumiesięcznym dochodzeniu Mikietyński
      naczelnik sekcji do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Miejskiej
      Policji w Bydgoszczy postawił zarzuty i wsadził do aresztu dwóch ludzi z władz
      klubu Polonia Bydgoszcz. Jak ustalili dziennikarze telewizji TVN, śledztwo
      zmierzało wyżej - do SLD-owskich władz Bydgoszczy i dyrektora jednego z banków.
      Odpowiadali oni m.in. za pompowanie pieniędzy w klub, który je sprzeniewierzał.
      W zamian "Polonia" robiła propagandę wyborczą Sojuszowi. Działacze karmili też
      na bankietach notabli Sojuszu i kupowali im prezenty. Nawet premierowi
      Millerowi podarowali złoty zegarek.

10. Afera Hazardowa z udziałem posła Jaskierni

11. Tym razem "Afera Pabianicka". Przetarg wygrała firma, która zadeklarowała
      się, iż będzie finansowała kampanię wyborczą SLD . Kontrola potwerdziła
      zarzuty. O wszystkim powiadomił jeden z "uczciwych" SLD, któy również wystąpił
      z partii. Oczywiście inni zaprzeczają choć kontrola potwerdziła słowa Leszka
      Malińskiego. Co gorsze wiceprezydent miasta wezwał inspektor urzędu miasta,
      która napisała protokół z kontroli i zagroził jej utratą pracy, jeśli go nie
      poprawi. O aferze miało wiedzieć kilkadziesiąt osób z kierownictwa SLD w
      Łódzkiem, ale nikt nie powiadomił prokuratury. Wśród osób jest posłanka sojuszu
      Anita Błochowiak. Maliński w liście do władz powiatowych partii pisze: "W
      czasie spotkania wiceprezydent Madejski przyznał, że przetarg był odpowiednio
      sterowany, aby wygrała go firma B. , która będzie finansowała kampanię
      wyborczą. Było to cyniczne przyznanie się, że w wyniku tych decyzji miasto
      straci ponad 600 tysięcy złotych - o tyle tańsza była odrzucona oferta.
      Niemniej bezczelna była pani Błochowiak pytając: "A z czego mamy finansować
      kampanię?".

12. Ręka rękę myje ... czyli skandal W Radiu Dla CiebieStefan Zajączkowski od
      dwóch miesięcy jest przewodniczącym rady nadzorczej publicznego Radia dla
      Ciebie. Znowu robi karierę w mazowieckiej rozgłośni radia publicznego. Do rady
      rekomendował go związany z SLD Adam Halber - mimo że dziesięć lat temu
      Zajączkowski odszedł z tej stacji w atmosferze skandalu. NIK zarzuciła mu
      wówczas fałszywe wypłaty honorariów oraz podejrzane interesy z agencjami
      reklamowymi i zawiadomiła prokuraturę. Ta umorzyła postępowanie ze względu
      na "niską społeczną szkodliwość czynu".
      Z raportu wynika, że w jego rozgłośni funkcjonował nieoficjalny obieg pieniędzy
      poza dokumentami i rzeczywistymi wydatkami firmy - fałszywe wypłaty honorariów
      autorskich za udział w programach, pisanie analiz i opracowań na temat
      programu.

13. Afera Starachowicka- Komendant zmienia zeznaniaRzeczpospolita” i „Super
      Express” ujawniły, że komendant główny policji Antoni Kowalczyk zmieniał
      zeznania przed prokuraturą w sprawie byłego już wiceministra spraw wewnętrznych
      i administracji Zbigniewa Sobotki. Ostatnia wersja komendanta obciąża Sobotkę.
      Kowalczyk zeznał w lipcu, że nie informował Sobotki o planowanej przez policję
      akcji w Starachowicach. W kolejnym przesłuchaniu stwierdził jednak, że
      powiadomił eseldowskiego wiceministra o planach Centralnego Biura Śledczego w
      Starachowicach.

14. Sfałszowany "Raport Otwarcia"- Okręgowa w Warszawie postanowiła wszcząć
      formalne śledztwo w sprawie usunięcia w Ministerstwie Skarbu dokumentów, które
      posłużyły do sporządzenia "Raportu otwarcia" rządu Leszka Millera. Rzecznik
      Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski powiedział, że na podstawie
      przesłuchań pracownika
      • Gość: Gold12 Re: CO złego zrobilo SLD? Cz. II IP: *.infoplus.com.pl 28.09.05, 11:34
        14. Sfałszowany "Raport Otwarcia"- Okręgowa w Warszawie postanowiła wszcząć
        formalne śledztwo w sprawie usunięcia w Ministerstwie Skarbu dokumentów, które
        posłużyły do sporządzenia "Raportu otwarcia" rządu Leszka Millera. Rzecznik
        Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski powiedział, że na podstawie
        przesłuchań pracownika NIK oraz dokumentów otrzymanych z Izby, prokuratura
        postanowiła wszcząć śledztwo w sprawie usunięcia 10 dokumentów, które posłużyły
        do sporządzenia raportu. Do przestępstwa mogło dojść w ministerstwie skarbu w
        okresie od marca 2002 do marca 2003 - mówi Maciej Kujawski. Podczas kontroli
        pracownicy NIK wykryli również, że rządowy dokument podaje nieprawdziwe fakty,
        przypisuje odpowiedzialność za popełnione błędy niewłaściwym zarządom spółek
        państwowych, (AWS zamiast SLD) pomija fakty obciążające osoby związane z
        obecnym układem rządzącym. Nieprawdziwe informacje pojawiały się w materiałach
        ze spółek, na podstawie, których był tworzony. Do kolejnych błędów i
        przeinaczeń doszło w gabinecie politycznym - stwierdzili kontrolerzy.

15. Milcz pismaku albo Mafia- cię wykończyRady SLD groził mafią ? To już chyba
        nic dziwnego. Kolejna afera tym razem w Nakle (Kujawsko-Pomorskie) gdzie Radny
        a zarazem przewodniczący Rady wywodzący się z SLD groził dziennikarzowi
        sysłaniem zabójców.Henryk Podejko, któremu nie spodobały się artykuły
        dziennikarza regionalnej gazety (informujące o podwójnym pobieraniu diety,
        tajnym ryczałcie dla przewodniczącego rady, czy budowie ulic w miescu gdzie
        buduje przewodniczący dom) wg. Gazety Polskiej groził nasłaniem mafii. Działacz
        SLD zadzwonił do Andrzeja Mazurka, właściciela Nakielskiej Telewizji Kablowej,
        o którym wiedział, że jest znajomym Gratkowskiego (niesfornego
        dziennikarza). "Podejko zadzwonił do mnie i prosił, bym przekazał Jackowi
        Gratkowskiemu, że jeśli dalej będzie się nim zajmował, to naśle na
        niego "brygadę Ukraińców" z Torunia, którzy go załatwią" - relacjonuje
        Mazurek."Brygada Ukraińców" oznacza w Kujawsko-Pomorskim działający w Toruniu
        gang braci Siergieja i Jurija K., który przez wiele lat był postrachem
        mieszkańców miasta.

16. Afera Starachowicka - Sobótka i inni Polityk SLD, poseł Jagiełło
        poinformował grupę przestępczą, w skład której wchodzili prominentni działacze
        starachowickiej SLD o planowanej akcji policji.Jedną z poszlak obciążających
        Sobotkę i dowodem, że przeciek do posła Andrzeja Jagiełły wyszedł z Warszawy,
        jest błąd w liczbie osób, które zamierzała policja zatrzymać. Z Kielc omyłkowo
        podano do centrali, że ma być zatrzymanych 28 osób (w rzeczywistości miało ich
        być 27). Liczbę 28 podał w swojej informacji dla Kowalczyka Kazimierz
        Szwajcowski, szef CBŚ. Taką samą liczbę miał przekazać Sobotce Kowalczyk. I tę
        właśnie liczbę wymienił później w telefonie do starosty starachowickiego
        Andrzej Jagiełło

17. Senator SLD z Podlasia Sergiusz Plewa spowodował kolizję w okolicach
        Wyszomierza na krajowej trasie Warszawa-Białystok, w którym ucierpiały trzy
        samochody i auto senatora. Dodatkowym faktem w tym wyoadku jest to iż senator
        Plewa był pod wpływem alkoholu. Badania wykazały, że senator w momencie kolizji
        miał 1,2 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Rzecznik podlaskiej policji
        Jacek Dobrzyński nie odpowiedział wprost, czy o incydencie został powiadomiony
        Senat. "Wszystko zostało wykonane zgodnie z procedurą" - powiedział jedynie.
        Senatorowi nie odebrano prawa jazdy.

18. Fałszowanie wyborów, kupowanie głosów, obsadzanie stanowisk swoimi ludźmi.
        Takich metod miał używać poseł Andrzej Jagiełło z SLD, budując imperium swoje i
        kolegów. Kierownictwo Sojuszu od dwóch lat dokładnie o wszystkim wiedziało. Nie
        zrobiło nic - piszą w dzienniku Wojciech Czuchnowski i Janusz Kędrach w
        artykule "Ludzie z basenu". Towarzysko-biznesowe spotkania liderów SLD oraz
        wspierających ich biznesmenów odbywały się najczęściej na jednej z miejscowych
        pływalni. Innym ulubionym zajęciem były rozgrywki piłki nożnej kończone
        pijaństwem. Jagiełło kupował sobie zwolenników, oczywiście posadami. W mieście
        o takim stopniu bezrobocia praca jest rzeczą bezcenną. Kiedy został posłem,
        załatwiał pracę w instytucjach gminy i powiatu. Razem z grupą najbliższych
        współpracowników traktowali Starachowice jak swój folwark. Jego asystent Marek
        B. lubił powtarzać: "To miasto kiedyś będzie moje"

19. Jak ustaliło RMF FM politycy SLD informowali, iż za samoloty wynajęte od
        wojska na lot na spotkania partyjne do Bydgoszczy i Wrocławia zapłaciła
        organizacja, okazuje się, iż fundusze wyłożyła Kancelaria
        PremieraPrzewodniczący SLD Leszek Miller, sekretarz Marek Dyduch i marszałek
        Marek Borowski latali na partyjne spotkania w Bydgoszczy i Wrocławiu wojskowymi
        Jakami. Ze względu na dużą liczbę działaczy SLD wynajęto dwa samoloty. Politycy
        tłumaczyli, że za wynajęcie samolotów zapłaciło SLD. Okazało się to nieprawdą.
        Jak ustalili reporterzy radia RMF FM, samoloty wynajęła Kancelaria Premiera.

20. Adam Ostoja-Owsiany, były szef łódzkiej delegatury Urzędu Ochrony Państwa,
        pod którego kierownictwem m.in. została rozbita łódzka "ośmiornica", został
        usunięty z zajmowanego stanowiska przez Leszka Millera. W pierwszych dniach
        urzędowania premier Leszek Miller odebrał jemu i 30 wysokim oficerom UOP
        stopnie wojskowe, a potem szef Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego zwolnił
        prawie 500 oficerów.Wszystko to, jak twierdzi Owsiany odbyło się bezprawnie.
        "Polskie prawo nie przewiduje czegoś takiego, jak anulowanie decyzji
        administracyjnej. Można odebrać pewnego rodzaju uprawnienia, można je cofnąć,
        natomiast nie ma anulowania" - twierdzi były szef łódzkiego UOP.

21. Dokumenty z Ministerstwa Spraw Zagranicznych po prostu wyciekły
        Gazeta "Nie" Jerzego Urbana dotarła do sensacyjnych informacji rodem z filmów
        akcji. 12 twardych dysków Ministerstwa Spraw Zagranicznych dostały się w ręce
        nie powołanych osób a co na nich było ?
        Numer paszportu Włodzimierza Cimoszewicza, jego grupa krwi, cenę nowego fraku
        ministra czy dokładne godziny kalendarza jego spotkań. Wśród dokumentów
        znajdują się też: raport z ministerialnego posiedzenia dotyczącego kolejnego
        przetargu na kołowe transportery opancerzone, nowe zasady funkcjonowania
        tajnych agentów w placówkach dyplomatycznych i konsularnych, kulisy
        bezpieczeństwa dotyczące wizyty Leszka Millera w Bagdadzie w listopadzie
        ubiegłego roku oraz - na przykład - zestawienie nieruchomości użytkowanych
        przez stronę rosyjska w Polsce.

Za:
        prawy.pl/czytaj.php?id=1864&dz=nowosci
      • Gość: a Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:38
        a kogo to obchodzi dzięki nim jest wzrost gospodarczy a nowo utorzona firma
        dała mi legalna prace i to bez znajomości prawicowi fajfusi
        • Gość: Yoda Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 14:05
          A kto ją (ta firmę) utworzył? -Miller, Jaskiernia, Cimoszewicz, Dyduch,
          Olejniczak? Z takim pojęciem o rzeczywistości, to ty się tą pracą chyba długo
          nie będziesz cieszył. Wzrost gospodarczy jest dzięki przedsiębiorcom, a pomimo
          pasożytnictwa SLD.
        • Gość: mag Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.96.udn.pl 28.09.05, 14:13
          " a" - niedługo zaczniemy wyliczać jakie błędy "oni" zrobili.Kto nic nie robi
          nie popełnia błędów o tym zapomnimy i bedziemy się czepiać - tak samo...
          Na końcu powiemy " po owocach ich poznasz... "a" ma pracę? jest wzrost
          gospodarczy? A co zrobił AWS z którego minister chce być premierem?
          • Gość: twins power Re: CO złego zrobilo SLD? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 28.09.05, 14:28
            AWS knociło wiele, tak jak SLD. Dlatego przegrało wybory. To bardzo dobry czas
            na wyciąganie wniosków. Może po 15 latach socjalistyczno/solidarystycznej
            gospodarki pozwolić na liberalny oddech? Tak na trochę, plizzzz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka