Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla PIS!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:24
Dziekujemy Wam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca 2 Re: Pytanie do PISu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:38
      za jaki czas zrujnujecie moją ojczyznę i jej osiągnięcia dokonane przez
      dziesiątki lat ????
      • Gość: rac Re: Pytanie do PISu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:43
        Gratulujemy - od dziś patrzymy Wam na ręce.
      • Gość: Polikarp Paliwoda do wyborca 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:43
        > za jaki czas zrujnujecie moją ojczyznę i jej osiągnięcia dokonane przez
        > dziesiątki lat ????

osiągnięcia Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej ci chodzi?;]
        • Gość: .. Re: do Polikarp Paliwoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:27
          a jak myślisz ? że mam na myśli osiągnięcia te co mamy ostatnio :za milionowe
          bezrobocie ,ubóstwo społeczeństwa ,korupcję ,rozbój ,złodziejstwo ,rażace
          niskie rennty i emerytury ,brak opieki zdrowotnej,wypaczone
          sprawiedliwość ,niewłaściwa organizacja szkolnictwa w tym i
          wyższego ,podnoszenie cen na wszystko z dnia na dzień itp ...
          • magda2322 Re: do Polikarp Paliwoda 28.09.05, 19:57
            wygraliscie wybory dzieki szczytnym haslom, bardzo szybko moze sie okazac ze
            trudno jest uczynic kraj kraina miodem i mlekiem plynaca. Nie bedzie latwo
            zlikwidowac bezrpbocia, jeszcze przez kilka lat bedziemy miec do czynienia z
            wyzem demograficznym. Bezpieczenstwo?Latwo powiedziec zaostrzyc kary,ale bieda
            rodzi patologie.Mnostwo ludzi jest na skraju nedzy,w nich budzi sie bunt do
            otaczajacego swiata.Zgadzam sie ze potrzeba uczciwosci, bo na rzie kazdy niemal
            w tym kraju mysli jak skorzystac na panstwowym garnuszku.Ale wam brak pokory,a
            bez tego niczego nie zmienicie.Chyba ze chcecie zastraszac ludzi.
          • Gość: fdg Re: do Polikarp Paliwoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 03:58
            Nie, chodzi o inne osiągnięcia: o kartki na mięso, cukier, benzynę. O
            październik 56, o '68, grudzień 70, 81, Praską Wiosnę, czerwiec 76 i ścieżki
            zdrowia. O opiekę zdrowotną państwa nad księdzem Popiełuszką i Kotlarzem oraz
            nad Pyjasem, Przemykiem czy górnikami z kopalni Wujek. O paszporty dla
            wybranych i możliwość wyjazdów nie dalej niż do NRD lub Bułgarii, a i to tylko
            dla wybitnie zasłużonych. O talony dla młodych małżeństw za które mogli jeden
            raz w swoim życiu kupić pralkę Frania lub telewizor Junost. O oczekiwanie 15
            lat na podłączenie telefonu Bratek lub Tulipan (z podsłuchem gratis) i 35 lat
            na przydział mieszkania (z azbestem gratis). O to, że chiński piórnik i
            kolorowa gumka były niedoścignionym szczytem marzeń dzieci w chińskich
            trampkach od których dostawały platfusa. O kilkunastogodzinne kolejki za
            odrzutem z eksportu, np. źle sklejonymi butami z Radoskóru. Itp. Jeśli to są
            osiągnięcia PRLu za którymi tęskisz to..... spie****laj na Białoruś a
            przeżyjesz deja vu.
    • Gość: Aguś Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:12
      GRATULACJE!!!
      • Gość: mal Re: tkm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:15
        radość bliźniąt-doczekali się,a ich program zapowiedział kiedyś bodajże
        Jarosław-teraz k.. my
        • Gość: Polikarp Paliwoda Re: do .. czy tam wyborca 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:42
          zapewne należysz do tych, którym się lepiej żyło w kraju totalitarnym...
          zapewne jesteś tym, którzy nie mogą się pogodzić, że kraj nad Wisłą nie jest
          republiką radziecką.

Ja jestem z tych, którym się źle żyło bez wolności.

więc nie będę z tobą gadał o osiągnięciach PRL'u...

dyskusja taka nie miałaby sensu, bo obaj zapewne jesteśmy zatwardziali w swoich
          poglądach;]

pzdr
          P.P.
          • Gość: wyborca .2 Re: do ..PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:59
            Gość portalu: Polikarp Paliwoda napisał(a):

> zapewne należysz do tych, którym się lepiej żyło w kraju totalitarnym...
            > zapewne jesteś tym, którzy nie mogą się pogodzić, że kraj nad Wisłą nie jest
            > republiką radziecką.
            >
            > Ja jestem z tych, którym się źle żyło bez wolności.
            >
            > więc nie będę z tobą gadał o osiągnięciach PRL'u...
            >
            > dyskusja taka nie miałaby sensu, bo obaj zapewne jesteśmy zatwardziali w
            swoich
            > poglądach;]
            >
            > pzdr
            > P.P.

-------troszeczkę mnie żle zrozumiałeś bo mi zarzucasz że byłem za ruskimi
            ale mimo to rozstanę się z tobą po przyjacielsku bez ubliżań i pomówień .Wydaje
            się że mamy rozbieżne kierunki poglądów na te sprawy ,Zegnam i zyczę sukcesów
            na forum .
          • Gość: kaiko Re: do .. czy tam wyborca 2 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:42
            sek w tym że to kaczyńscy mają takie leciutkie ciagoty w strone totalitaryzmu.. za mocne slowo, ale chca calej wladzy. poza tym jest to partia programowo zblizona do lewicy, do SLD. przynajmniej tak sie pokazywali w kampanii. mam taka cicha nadzieje, ze to byla tylko kampania.
    • Gość: tygrys Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 12:56
      Cieszę sie bardzo. Jednak mam apel do Kaczyńskich. Zainteresujcie sie Radomiem
      bo to co tu robi Samoobrona to wstyd na cały kraj.
      • Gość: Polikarp Paliwoda Re: do kaiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:56
        Jarosław nie bedzie premierem, jeśli Lech zostanie prezydentem...
        do totalitaryzmu jeszcze daleko, z pewnością takiego jak prl.

a co do podobieństw programowych:
        ba!
        PiS bardziej jest nastawiony na politykę socjalną niż SLD, które stało się
        partią biznesmenów.
        biznesmenów, którzy z kapitałem władzy partyjnej(i grubym portfelem) wchodzili w
        kapitalizm i teraz są masta balasta.
        I na co im polityka socjalna?
        • Gość: kaiko Re: do kaiko IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:29
          no właśnie te podobieństwa są najgorsze (przynajmniej moim zdaniem)
          Polski nie stać na politykę socjalną, za biedni jesteśmy. Na takie coś mogą sobie pozwolić Niemcy, Francja czy Szwedzi. Chociaż też nie do końca, bo jak widać te dwa pierwsze są teraz, dzięki takiej właśnie polityce, w kryzysie i to sporym. O szwedach za dużo nie wiem.
          • Gość: element Re: do kaiko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:12
            Gratulacje!!!!
    • Gość: Norbi Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 16:41
      Głosowalem na Wiśniewską,radość dość umiarkowana gdy pomyślę,że w w sejmie z
      radomskiego będzie wroblowa, tych dwoje z samobrony i wikiński no i balażak -
      straszne
      • Gość: KR! Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 213.195.148.* 26.09.05, 16:49
        Duże gratulacje dla Prawa i Sprawiedliwość!3 mandaty czyli Marek Suski z Grójca
        i Lucyna Wiśniewska i Marzena Wróbel z radomia.Swietny wunik mam nadzieję że w
        sejmie PiS będzie walczył za Radom , że dacie sie pokroić za Radom.Będzie lepsi
        od takich ludiz z SLD jak Wikiński czy Nałęcz co się wybili na plecach
        Radomia.Mi się podoba że startowało z listy PiS dużo ludzi młodych np. Karo,
        Sońta czy Radek Fogiel.Jetsem dumny z wyniku PiS choć głosowałem na PO ale
        dobrze nie jest żle walczcie o Radom w sejmie RP musicie to robić.
    • Gość: znajomek Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 16:58
      Dołączam się do gratulacji choć uważam, że jak na miasto typowo prawicowe PiS
      powinień wziąć przynajmniej 4 mandaty. Szkoda, że nie wszedł do Sejmu Sońta.
      Cieszy Wiśniewska, niepokoi Suski, smuci Wróblowa!
    • Gość: kinol Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.udn.pl 26.09.05, 18:36
      nie dziękuj mi bo ja na obłódników nie głosowałem
      • Gość: Stefan Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 26.09.05, 18:41
        Poświęć więcej czasu ze słownikiem ortograficznym mniej na forum
        • Gość: kaiko Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:09
          czy zawsze jak ktoś nie ma nic do powiedzenia, a się wkurzy na forum to musi się dochrzaniać do ortografi ??
      • Gość: Stefan Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 26.09.05, 18:41
    • Gość: tola Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.40.* 26.09.05, 19:01
      stworzy koalicję z PO i będzie POPIS :)..już zaczynają się spięcia co było
      widać w wieczorze wyborczym
    • Gość: ŁM Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.4.* 26.09.05, 19:47
      Świetnie PiS wychodzi na prowadzenie i pokaże tym wszystkim oszołomom z innych
      partii. Gratuluję.
      • Gość: Dan Re: Gratulacje dla PIS!!!!,Samoobrony!!! IP: *.udn.pl 26.09.05, 19:57
        Dwie kobiety z Samoobrony - naprawdę sukces.To dobrze,że większość kobiet -
        wreszcie czas na kobiety.Gęby mają ciete więc sobie poradzą.GraTULACJE DLA
        mARZENY wRÓBEL
      • Gość: Bera Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 14:45
        Nasz prezydent nasz premier.Najlepszego
        • Gość: gucio Re:POPIS da jeszcze popis i to nie długo ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:20
          ubolewam nad takim wynikiem wyborów sądziłem że będzie inaczej ...
    • Gość: EU Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:13
      Czekam na prawo i sprawiedliwość bez walki o miejsce przy korycie,
      przestrzegania procedur demokratycznych i prawnych, konkursów i kierowania sie
      kwalifikacjami przy obsadzie stanowisk, nie stosowania zasady kolesiostwa.
      • Gość: ? ? ? Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.42.* 28.09.05, 21:52
        Od tej parti chyba też się nie doczekasz, chciałbym się mylić ??
    • Gość: extra Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 16:05
      • olo1033 Re: PiS i PO =POPIS 08.10.05, 18:14
        >>>> a ja ubolewan nad tym co się stało że 40% głosujących tylko 20%
        polaków wybrało PiS i to w moim imieniu ,pytam się jakim to było prawem ...
    • Gość: sto lat Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.radom.pl 15.10.05, 00:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka