Gość: wyborca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:24 Dziekujemy Wam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca 2 Re: Pytanie do PISu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:38 za jaki czas zrujnujecie moją ojczyznę i jej osiągnięcia dokonane przez dziesiątki lat ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Pytanie do PISu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:43 Gratulujemy - od dziś patrzymy Wam na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polikarp Paliwoda do wyborca 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:43 > za jaki czas zrujnujecie moją ojczyznę i jej osiągnięcia dokonane przez > dziesiątki lat ???? osiągnięcia Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej ci chodzi?;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: do Polikarp Paliwoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:27 a jak myślisz ? że mam na myśli osiągnięcia te co mamy ostatnio :za milionowe bezrobocie ,ubóstwo społeczeństwa ,korupcję ,rozbój ,złodziejstwo ,rażace niskie rennty i emerytury ,brak opieki zdrowotnej,wypaczone sprawiedliwość ,niewłaściwa organizacja szkolnictwa w tym i wyższego ,podnoszenie cen na wszystko z dnia na dzień itp ... Odpowiedz Link Zgłoś
magda2322 Re: do Polikarp Paliwoda 28.09.05, 19:57 wygraliscie wybory dzieki szczytnym haslom, bardzo szybko moze sie okazac ze trudno jest uczynic kraj kraina miodem i mlekiem plynaca. Nie bedzie latwo zlikwidowac bezrpbocia, jeszcze przez kilka lat bedziemy miec do czynienia z wyzem demograficznym. Bezpieczenstwo?Latwo powiedziec zaostrzyc kary,ale bieda rodzi patologie.Mnostwo ludzi jest na skraju nedzy,w nich budzi sie bunt do otaczajacego swiata.Zgadzam sie ze potrzeba uczciwosci, bo na rzie kazdy niemal w tym kraju mysli jak skorzystac na panstwowym garnuszku.Ale wam brak pokory,a bez tego niczego nie zmienicie.Chyba ze chcecie zastraszac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdg Re: do Polikarp Paliwoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 03:58 Nie, chodzi o inne osiągnięcia: o kartki na mięso, cukier, benzynę. O październik 56, o '68, grudzień 70, 81, Praską Wiosnę, czerwiec 76 i ścieżki zdrowia. O opiekę zdrowotną państwa nad księdzem Popiełuszką i Kotlarzem oraz nad Pyjasem, Przemykiem czy górnikami z kopalni Wujek. O paszporty dla wybranych i możliwość wyjazdów nie dalej niż do NRD lub Bułgarii, a i to tylko dla wybitnie zasłużonych. O talony dla młodych małżeństw za które mogli jeden raz w swoim życiu kupić pralkę Frania lub telewizor Junost. O oczekiwanie 15 lat na podłączenie telefonu Bratek lub Tulipan (z podsłuchem gratis) i 35 lat na przydział mieszkania (z azbestem gratis). O to, że chiński piórnik i kolorowa gumka były niedoścignionym szczytem marzeń dzieci w chińskich trampkach od których dostawały platfusa. O kilkunastogodzinne kolejki za odrzutem z eksportu, np. źle sklejonymi butami z Radoskóru. Itp. Jeśli to są osiągnięcia PRLu za którymi tęskisz to..... spie****laj na Białoruś a przeżyjesz deja vu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:12 GRATULACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: tkm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:15 radość bliźniąt-doczekali się,a ich program zapowiedział kiedyś bodajże Jarosław-teraz k.. my Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polikarp Paliwoda Re: do .. czy tam wyborca 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:42 zapewne należysz do tych, którym się lepiej żyło w kraju totalitarnym... zapewne jesteś tym, którzy nie mogą się pogodzić, że kraj nad Wisłą nie jest republiką radziecką. Ja jestem z tych, którym się źle żyło bez wolności. więc nie będę z tobą gadał o osiągnięciach PRL'u... dyskusja taka nie miałaby sensu, bo obaj zapewne jesteśmy zatwardziali w swoich poglądach;] pzdr P.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca .2 Re: do ..PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:59 Gość portalu: Polikarp Paliwoda napisał(a): > zapewne należysz do tych, którym się lepiej żyło w kraju totalitarnym... > zapewne jesteś tym, którzy nie mogą się pogodzić, że kraj nad Wisłą nie jest > republiką radziecką. > > Ja jestem z tych, którym się źle żyło bez wolności. > > więc nie będę z tobą gadał o osiągnięciach PRL'u... > > dyskusja taka nie miałaby sensu, bo obaj zapewne jesteśmy zatwardziali w swoich > poglądach;] > > pzdr > P.P. -------troszeczkę mnie żle zrozumiałeś bo mi zarzucasz że byłem za ruskimi ale mimo to rozstanę się z tobą po przyjacielsku bez ubliżań i pomówień .Wydaje się że mamy rozbieżne kierunki poglądów na te sprawy ,Zegnam i zyczę sukcesów na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: do .. czy tam wyborca 2 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:42 sek w tym że to kaczyńscy mają takie leciutkie ciagoty w strone totalitaryzmu.. za mocne slowo, ale chca calej wladzy. poza tym jest to partia programowo zblizona do lewicy, do SLD. przynajmniej tak sie pokazywali w kampanii. mam taka cicha nadzieje, ze to byla tylko kampania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 12:56 Cieszę sie bardzo. Jednak mam apel do Kaczyńskich. Zainteresujcie sie Radomiem bo to co tu robi Samoobrona to wstyd na cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polikarp Paliwoda Re: do kaiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:56 Jarosław nie bedzie premierem, jeśli Lech zostanie prezydentem... do totalitaryzmu jeszcze daleko, z pewnością takiego jak prl. a co do podobieństw programowych: ba! PiS bardziej jest nastawiony na politykę socjalną niż SLD, które stało się partią biznesmenów. biznesmenów, którzy z kapitałem władzy partyjnej(i grubym portfelem) wchodzili w kapitalizm i teraz są masta balasta. I na co im polityka socjalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: do kaiko IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:29 no właśnie te podobieństwa są najgorsze (przynajmniej moim zdaniem) Polski nie stać na politykę socjalną, za biedni jesteśmy. Na takie coś mogą sobie pozwolić Niemcy, Francja czy Szwedzi. Chociaż też nie do końca, bo jak widać te dwa pierwsze są teraz, dzięki takiej właśnie polityce, w kryzysie i to sporym. O szwedach za dużo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element Re: do kaiko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:12 Gratulacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 16:41 Głosowalem na Wiśniewską,radość dość umiarkowana gdy pomyślę,że w w sejmie z radomskiego będzie wroblowa, tych dwoje z samobrony i wikiński no i balażak - straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 213.195.148.* 26.09.05, 16:49 Duże gratulacje dla Prawa i Sprawiedliwość!3 mandaty czyli Marek Suski z Grójca i Lucyna Wiśniewska i Marzena Wróbel z radomia.Swietny wunik mam nadzieję że w sejmie PiS będzie walczył za Radom , że dacie sie pokroić za Radom.Będzie lepsi od takich ludiz z SLD jak Wikiński czy Nałęcz co się wybili na plecach Radomia.Mi się podoba że startowało z listy PiS dużo ludzi młodych np. Karo, Sońta czy Radek Fogiel.Jetsem dumny z wyniku PiS choć głosowałem na PO ale dobrze nie jest żle walczcie o Radom w sejmie RP musicie to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.09.05, 16:58 Dołączam się do gratulacji choć uważam, że jak na miasto typowo prawicowe PiS powinień wziąć przynajmniej 4 mandaty. Szkoda, że nie wszedł do Sejmu Sońta. Cieszy Wiśniewska, niepokoi Suski, smuci Wróblowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinol Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.udn.pl 26.09.05, 18:36 nie dziękuj mi bo ja na obłódników nie głosowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 26.09.05, 18:41 Poświęć więcej czasu ze słownikiem ortograficznym mniej na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:09 czy zawsze jak ktoś nie ma nic do powiedzenia, a się wkurzy na forum to musi się dochrzaniać do ortografi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / 82.139.8.* 26.09.05, 18:41 Poświęć więcej czasu ze słownikiem ortograficznym mniej na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.40.* 26.09.05, 19:01 stworzy koalicję z PO i będzie POPIS :)..już zaczynają się spięcia co było widać w wieczorze wyborczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁM Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.4.* 26.09.05, 19:47 Świetnie PiS wychodzi na prowadzenie i pokaże tym wszystkim oszołomom z innych partii. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: Gratulacje dla PIS!!!!,Samoobrony!!! IP: *.udn.pl 26.09.05, 19:57 Dwie kobiety z Samoobrony - naprawdę sukces.To dobrze,że większość kobiet - wreszcie czas na kobiety.Gęby mają ciete więc sobie poradzą.GraTULACJE DLA mARZENY wRÓBEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bera Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 14:45 Nasz prezydent nasz premier.Najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re:POPIS da jeszcze popis i to nie długo ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:20 ubolewam nad takim wynikiem wyborów sądziłem że będzie inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:13 Czekam na prawo i sprawiedliwość bez walki o miejsce przy korycie, przestrzegania procedur demokratycznych i prawnych, konkursów i kierowania sie kwalifikacjami przy obsadzie stanowisk, nie stosowania zasady kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ? ? Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: 82.139.42.* 28.09.05, 21:52 Od tej parti chyba też się nie doczekasz, chciałbym się mylić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extra Re: Gratulacje dla PIS!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 16:05 Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: PiS i PO =POPIS 08.10.05, 18:14 >>>> a ja ubolewan nad tym co się stało że 40% głosujących tylko 20% polaków wybrało PiS i to w moim imieniu ,pytam się jakim to było prawem ... Odpowiedz Link Zgłoś