Dodaj do ulubionych

Gorące długi

25.09.02, 10:56
Jeśli chodzi o ogrzewanie naszych mieszkań obowiązuje zasada zbiorowej
odpowiedzialności.Jednakowo traktowani są ci którzy płacą i dłużnicy.
Wynika to zapewne z trudności technicznych oddzielenia jednych od drugich
choć do końca pewny nie jestem.Należałoby także zapytać, jak wydatkowane
są pieniądze przez zarządy spółdzielni i Administratora?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pello Re: Gorące długi IP: *.radom.pl 25.09.02, 11:08
      gradu3 napisał:

> Jeśli chodzi o ogrzewanie naszych mieszkań obowiązuje zasada zbiorowej
      > odpowiedzialności.Jednakowo traktowani są ci którzy płacą i dłużnicy.
      > Wynika to zapewne z trudności technicznych oddzielenia jednych od drugich
      > choć do końca pewny nie jestem.Należałoby także zapytać, jak wydatkowane
      > są pieniądze przez zarządy spółdzielni i Administratora?

Oddzielenie jednych od drugich jest możliwe tylko w nowych blokach
      Administartora - w TBS-ach, i to tych najnowszych, oczywiście ze względów
      technicznych. A problemy z pieniędzmi, a właściwie z ich brakiem, powodują
      lokatorzy, którzy nie płacą czynszów, a jest ich ogromna ilość w naszym
      mieście.
      • Gość: Jakub. Re: Gorące długi IP: *.org 25.09.02, 13:09
        Temat, jak zwykle o tej porze roku,dyżurny.
        Jest jest on tak gorący ,jak kaloryfery u mnie w domu.
        Prawdą natomiast jest,że lokatorzy uczciwi i nieuczciwi traktowani są w
        jednakowy sposób, bo tak jest wygodniej.
        Nie tak dawno prosiliśmy "Administratora" o doprowadzeni do ładu i
        zagospodarowanie terenu zielonego,który został zdewastowany przez dzieci i samo-
        chodziaży ( o tym już na naszym forum pisaliśmy ).I jaki efekt ? - żaden.
        Odpowiadając na nasze pismo "Administrator" uznał,że nic nie będzie robić w
        przedmiotowej sprawie,gdyż nasz budynek jest zadłużony przez kilku mieszkańców.
        A żeby było śmieszniej,teren ten jest własnością "Administratora".Powiedzcie
        zatem,kto pokryje koszty całkowitego zaniedbania tego terenu ?
        Jest to tylko jeden z gorących przykładów,jak "Administrator" doprowadza
        świadomie do tworzenia długów,którymi później obdarza lokatorów po równo.
        Dawno już przestały mnie dziwić astronomiczne ceny,jakie płacę rok w rok za
        rozliczenie c.o.,gdyż mój budynek jest nieocieplony,niezabezpieczony przed
        utratami ciepła.I ja też pytam,gdzie są moje pieniądze ? Czy Kołdej jeszcze
        żyje ?
        • Gość: Pello Re: Gorące długi IP: *.radom.pl 25.09.02, 15:40
          Gość portalu: Jakub. napisał(a):

> Temat, jak zwykle o tej porze roku,dyżurny.
          > Jest jest on tak gorący ,jak kaloryfery u mnie w domu.
          > Prawdą natomiast jest,że lokatorzy uczciwi i nieuczciwi traktowani są w
          > jednakowy sposób, bo tak jest wygodniej.
          > Nie tak dawno prosiliśmy "Administratora" o doprowadzeni do ładu i
          > zagospodarowanie terenu zielonego,który został zdewastowany przez dzieci i
          samo
          > -
          > chodziaży ( o tym już na naszym forum pisaliśmy ).I jaki efekt ? - żaden.
          > Odpowiadając na nasze pismo "Administrator" uznał,że nic nie będzie robić w
          > przedmiotowej sprawie,gdyż nasz budynek jest zadłużony przez kilku
          mieszkańców.
          > A żeby było śmieszniej,teren ten jest własnością "Administratora".Powiedzcie
          > zatem,kto pokryje koszty całkowitego zaniedbania tego terenu ?
          > Jest to tylko jeden z gorących przykładów,jak "Administrator" doprowadza
          > świadomie do tworzenia długów,którymi później obdarza lokatorów po równo.
          > Dawno już przestały mnie dziwić astronomiczne ceny,jakie płacę rok w rok za
          > rozliczenie c.o.,gdyż mój budynek jest nieocieplony,niezabezpieczony przed
          > utratami ciepła.I ja też pytam,gdzie są moje pieniądze ? Czy Kołdej jeszcze
          > żyje ?

Trzeba niestety dodać, że za wszystko zapłacą "równo" lokatorzy PŁACĄCY
          czynsze. Ci, co nie płacą śmieją się z nas - uczciwych. Wiedzą, że eksmisje to
          ostateczność, wystarczy "wykazać dobrą wolę" i zapłacić 10% jak zbliża się jej
          termin. A w razie czego od czego jest "samoobrona mieszkańców".
          • Gość: Zetoxa Re: Gorące długi IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 17:26
            Błędne koło, a właściwie obłędne; mieszkańcy nie płacą czynszów spółdzielniom,
            spółdzielnie nie płacą Radpecowi, Radpec nie płaci Elektrociepłowni. Czy jest
            mądry do rozwiązania tego węzła gordyjskiego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka